Miten sisustaa vuokra-asuntoa edullisesti ja helposti?

lifestyle, sisustus
51 kommenttia

Vuokralla asuminen on yhtä isoa kompromissia – kun asettaa itselleen järkevän hintatason, aluevaatimuksen ja asunnon minimikoon, saattaa joutua tyytymään muovimattolattiaan, typeriin tapetteihin, oudon värisiin kaakeleihin, vuokraisäntiin, jotka eivät anna kiinnittää seiniinsä mitään, outoihin säilytysratkaisuihin ja tyhmiin vetimiin kaapin ovissa. Onneksi meidän suurimmat kompromissit tämän asunnon kanssa ovat muovimatto ja tyhmät tapetit, ei kovin suuria huolia siis. Mutta miten ihmeessä piristää vuokrakämpän ilmettä niin, ettei siitä jää suuria jälkiä, jos ne joskus pitää ottaa pois? Jaan kanssanne kolme kivaa vinkkiä, jotka on helppo toteuttaa halvalla ja täysin oman maun mukaan.

kynttilät

1. Kynttilät ja kynttiläasetelmat

tuovat paljon ilmettä esimerkiksi olohuoneeseen. Kynttilät ovat nyt poikkeuksellisesti ruokapöydällä, mutta ne näyttävät kivoilta myös pienellä sohvapöydällä tai olohuoneen seinällä olevilla hyllyillä. Jos muuten joku teistä omistaa tuollaisen hopeisen skimmer-kynttilänjalan pidempänä versiona, ja olisi halukas myymään sen mulle, niin laittakaa sähköpostia :- D Tampereen Ikeasta tuota ei saa, eikä sitä löytynyt edes Vantaalta, kun kaveri koetti sitä mulle etsiä. Haluaisin siis jonkin niistä kolmesta pidemmästä (23,28 tai 35cm) kynttilänjalasta, kahta lyhyempää multa jo löytyykin. Kynttilöiden väriä vaihtamalla huone saa uuden ilmeen – nyt polttelen vaaleanpunaisia ja valkoisia kynttilöitä kevään kunniaksi ;- )

ovinaulakko

2. Ovinaulakko

on helppo siirtää, eikä sitä ole pakko ruuvata kiinni oveen, mikäli ei kannattele naulakossa mitään älyttömän raskasta. Lisäksi sen voi ripustaa vaikkapa jokaisen huoneen oveen – kylppärissä saat pyyhkeille lisäripustuspaikkoja, eteisessä voit laittaa laukut roikkumaan sisäovesta ja makuuhuoneessa vaikkapa seuraavan päivän vaatteet tai sitten pikkulaukut ja hatut, kuten minä laitoin. Ikean Grundtal -naulakolla on hintaa 7,95e, joten ei tule kovin kalliiksi, vaikka näitä hankkisi useamman ;- ) Nyt pikkulaukut ovat nätisti esillä, ja sain hyllyyni lisätilaa. Huomasitteko naulakossa uuden hattuni? Vitsit, oon varsin tykästynyt siihen ja odotan kovasti, että pääsen käyttämään sitä ilmojen lämmetessä! Mulla olis tallessa yksi video, missä tuo hattu näkyy hieman paremmin, pitänee julkaista se pian.

ikkuna

3. Jouluvaloille

saa lisäkäyttöaikaa, kun alkaa kutsua niitä Juulian tavoin talvivaloiksi! Ripustin valosarjan roikkumaan keittiön verhonipsuista putkea pitkin maahan – näyttää hurjan kivalta ja on helppo toteuttaa. Mietin, että valosarja voisi olla hauskan näköinen myös siten, että sen kiinnittäisi kokonaan ylös noilla verhonipsuilla, jolloin se vain vilahtelisi ja loisi tunnelmavaloa katonrajassa. Jouluvaloja ei siis tarvitse heti pakata pois, kunhan ne vaan eivät ole osa jouluista asetelmaa tms:-D

Mitäs sanotte, toteuttamisen arvoisia ideoita, tai jotain muita mietteitä?

Entäpä omat vinkkinne vuokra-asunnon sisustamisen suhteen?

Lisää luettavaa

Uuden kodin etsiminen – missä haluamme asua?

Haaveena yhteinen koti (ja yhteinen asuntolaina)

Vastuullinen neule x 18

Rakkaus best

Kommentit

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 1. Itse olen aina välillä miettinyt miten vuokra asuntoa voisi sisustaa. Kun asun poikaystäväni kanssa opiskelija asunnossa. Kun ei saisi tehdä mitään isoja muutoksia.

 2. Miten mulla on mennyt tuollainen ihana ovinaulakko hommeli ihan ohi?! :D Pakko hommata heti parikin tuollaista. Kuinka kätevä! :)

 3. Se korkea Skimmer on muuten kruunukynttilälle, siinä on siis kolo sitä varten. Mut joo, talvivalot ja kynttiläasetelmat meilläkin vuokrakotia koristaa. :)

  1. Jep, huomasin niistä kuvista, mitä Ikean sivuilla oli :-) Ois itseasiassa tosi kivat, kun nuo kaikki muut on isoille kynttilöille… Hih:- )

 4. Itse oon todennut, että esim pelkillä verhoilla, petivaatteilla ja matoilla saa ihmeitä aikaan. Yhtäkkiä täysin valkoinen huone onkin jotain ihan muuta! Lisäksi valaistus vaikuttaa. Meillä on varjostimia, jotka tekevät valosta hieman punertavaa ja himmeämpää, jolloin koko huone näyttää lämpimältä, eikä pelkästään valkoiselta.

  Meillä on ”onneksi” kaupungin vuokrakämppä, joka ei tänne muuttaessa ollut ihan priimakunnossa, vaan seinissä näkyy naulojen ja muiden jälkiä. Ollaan näin siis itsekin uskallettu muutama hylly seinään porata =)

  1. Totta, olet oikeassa! Olkkaristamme puuttuu vielä verhot, kun sälekaihtimien avulla on pärjännyt niin hyvin. :- D Ne pitäisi siis hankkia pikimmiten! Päiväpeitto valaisi koko huoneen, kun valitsin valkoisen, ja nyt pitäis vielä hankkia kivoja tyynyjä sen päälle :-)

   Hehee, hyvä! Me saatiin lupa laittaa hyllyjä sun muita, kun seinät oli muutoinkin täynnä reikiä.

 5. heiii tollanen ovinaulakko, joo! kylppäriin voisin ainakin harkita :-) saisi pyyhkeille tosiaan lisää paikkoja :)

 6. tuon ovinaulakon otan kyllä heti käyttöön! : ) oon just muuttanut ite helsinkiin vuokrakämppään ja tää on just tuota mitä kirjoitit : D Onneksi seiniin kuitenkin saa kiinnittää tauluja tai hyllyjä :)

  tosi kivoja ideoita ♥ kiva postaus !

 7. Mä kävin vähän uudenvuoden jälkeen ikeassa (tampereen) ja siellä oli ainakin sillon vielä noita korkeitakin skimmereitä :) hitsi vie jos ei oo enää!

  1. Höh, mitä ihmettä?!?! Mä oon käynyt siellä ennen joulua ja useasti joulun jälkeen, enkä ole nähnyt niitä kertaakaan? Ja mun saamien salaisten tietojen mukaan niitä ei olis ollut Tampereella ollenkaan?! HÖH! Ootko varma ettet puhu niistä pinkeistä lasisista? Sillä mä olen nähnyt Tampereella vain sitä keskikokoista -tuo matalakin on kirppislöytö.

 8. Mä sisustan laittamalla kauneimmat koruni esille roikkumaan esim. naulakoista tai edellisten asukkaiden seinään jättämistä nauloista.

  Samoin olen laittanut kauneimman mekkoni yhteen sopivine koruineen roikkumaan henkarissa seinälle taulun sijasta =) Katselen paljon mielummin seilorimekkoani kuin sisutustaulua.

  1. Ooh, kuulostaa söpöltä! Tiiän kans kavereita joiden yksiön seinillä roikkuu kauniita mekkoja, mutten oikeen usko että lauri arvostais ideaa suuresti:D tai jos arvostaiskin, niin musta se tuntuis hassulta meidän kodissa – omassa huoneessa tietty eri juttu. OI seilorimekko kuulostaa kivalta!

 9. Oi miten kivoja vinkkejä! Jäi vaan vähän epäselväksi, että saako oven silti kiinni vaikka tuo naulakko on siinä?

  1. Saa, kyllä kyllä, ainakin meidän oven:-) Meidän ovi ei oo tasainen yläreunasta, vaan siinä on makuuhuoneen puolelle jäävä korkeampi kohta – varmaan useimmissa ovissa siis on. Minä en ole ruuvannut tuota, joten oven kiinni laittaessa tuo naulakko siirtyi pikkuisen, muttei kuitenkaan siis tipu, kun se jää siitä korkeammasta kohdasta kiinni. Me ei juuri pidetä makkarin ovea kiinni, joten se ei ole ongelma, mutta kantsii testata miten ovi mahtuu kii ennen ruuvaamista, etenkin wc:n oven kohdalla :- D

 10. mä kyllä taidan vähän apinoida sua ja käyn ostamassa tollasen naulakon laukuille! :-D mun pikkulaukut majailee kaapissa piilossa, eihän se sovi niiden arvolle ollenkaan….

  ja meillä on loistaa jouluvalot ympäri vuoden o/

  1. Käy ihmeessä:-D Toi on tosi kätsy, sillä kyllä pikkulaukut ansaitsee näkyvän paikan ;– )

 11. Mä oon yrittänyt just tekstiileillä saada jotain muutosta aikaan, esim sohvatyynyjä vaihtamalla. Verhot tekis niiin paljon, ehkä ens palkasta vihdoin ostan ne……. Tässä kämpässä huonoin juttu on säilytystilanpuute, eteisessä on tasan kaks seinän ”sisällä” olevaa kaappeja (niitä sellasia, mitä aina näissä vanhoissa asunnoissa on). Sen lisäksi on yksi siivouskaappi jonka syvyys on tosi pieni ja kaksi pikkusta kaappia noiden eteisen kaappien yllä. Hyllyihin on saatu vaatteet hyvin ja Expedit auttaa muuten säilytyksessä, tuntuu vaan että kerään koko ajan kamalasti lisää tavaraa tänne! :D nyt olkkarin suurin rumentaja on Juuson lätkäkassi, sitä ei saa edes kellariin kun komeron ovi on vieläkin rikki murron jäljiltä ja en tiedä, onko se paikka korjauksenkaan jälkeen murtovarma…. Että minnekäs sitä sitten turhempia tavaroita veis! Ärr, miehet. Kengät voi sentään laittaa hyllylle kun ne on nättejä, ei lätkätavaroille voi tehdä edes niin!

  1. Hahaa, meillä – tai siis mulla – on ihan sama ongelma :–D Mites noi Laurin sukset tossa eteisessä, niitä kun ei oo ihan KAHTAA tai edes KOLMEA paria, hitto vie……. :-D ihan eri asia pitää esillä nättejä kenkiä ja laukkuja kuin jotain suksia tai jääkiekkovarusteita!!!:D Meillä olis kyllä ullakolla säilytyskoppi, muttei sinne voi mitään noin arvokasta viedä – ehkä Lauri voi viedä noi kesäks kotikotiinsa…….?

   Höh, ompa teillä vähän säilytystilaa kaappien muodossa, meillä on 8 seinään upotettua kaappia yläkaappeineen. Onneks on Expedit!;-D

 12. Ihan mahtava keksintö toi ovinaulakko! Pakko päästä Ikeaan ostamaan tuollainen. ;D

 13. Myö ollaa kimppakämpässämme olkkaria piristetty verhoin ja sohvatyynY, ja yleisestikin tekstiilien suosiminen on todella suositeltavaa, helpompi vaihtaa verhot kuin koko sohva. Tällä hetkellä haaveissa olisi vielä tekstiilitaulu, kangas jo hankittu, styroksilevyn kantaminen 2km matkaa nikotuttaa tosin rankasti.

  1. Kuulostaa hyvältä:-) Tekstiilit tosiaan vaikuttaa paljon, pohdin juuri itse, että minkä värisiä sohvatyynyjä sitä hommais olkkariin…

 14. Ihan piti kommentoida kun vasta tänne löysin:)

  Ja ihminen kuitenkin kiinnittää huomiota siihen mitä haluaa nähdä, ja kun oikein kivoja juttuja laittaa kotiin ja niitä pällistelee niin äkkiä sitä unohtaa ruman muovimaton ja tyhmät tapetit. :) Hyviä vinkkejä listasit!

  1. Voi vitsi, kiva että löysit!:-)
   Niin, se on kyllä ihan totta! En minä muista muovimattoja kuin sillon, kun imuroin, enkä tapetteihinkaan jaksa enää kovin montaa kertaa energiaani tuhlata:D

 15. Minä oon miettiny noita naulakoita joskus, meneekö tavalliset ovet kiinni tuommoisen naulakon kanssa? Oon aina aatellu että ne käy vaan semmoisille oville jotka on tasaisia yläreunasta… Tosin ei minulla ole oikein sopivaa ovea muutenkaan.

  1. Meidän makkarin ovi ei ole tasainen yläreunasta, joten kyllä se passaa näinkin – naulakko liikahti, kun laitoin oven kiinni, muttei pudonnut. Jos se olisi ruuvattu kiinni, se varmaan ei edes liikkuisi, vaan menisi nätisti kiinni. :-)

 16. ihanaa olin just tällasen postauksen tarpeessa kun oon muuttamassa huhtikuussa omilleni!

  kiitos tästä ja kiitos kivasta blogista :>

  1. Hihii, ihanaa olla avuksi ja hyödyksi!;-) Kiitos kun kommentoit♥

 17. nyt mua jäi häiritseen että meneekö esim kylppärin ovi kiinni jos siihen tuollaisen ovinaulakon ripustaa? vai oonko ihan tyhmä enkä vaan tajua tota mekanismia, näyttäis nimittäin siltä että se roikkuu oven yläosassa? apua. :D

  1. Se varmaankin riippuu ihan ovesta, mutta meidän makkarin ovi ainakin menee. Tuota myydään juurikin kylpyhuonetavaroiden joukossa, joten ainakin se varmasti on suunniteltu niin, että oven pitäisi mennä kiinni :-) Kukapa haluaisi kylppärin oven olevan ikuisesti auki… Se roikkuukin,mutta se menee näin: [’ :–D En tiiä tajuaako tosta nyt yhtään mitään, mutta se siis muodostaa pienen ”koukun”, joten se ei tipu oven päältä, vaikka sitä ei ruuvaisi.

 18. Kasveja! Kukaan ei oo vielä maininnut kasveja! Mun asunnosta löytyy niin aitoja ku feikkejäki (:

  1. Olet oikeassa!:-) Meiltä löytyy kaksi kasvia olkkarista, mutta olisi kiva saada vielä jokin kasvi!

 19. Heippa!
  Mä vaihdon yksiöni keittiön kaappien vetimet uusiin. Ostin Ikeasta ja kun muutan pois niin otan vetimet mukaani tai kauppaan niitä uudelle vuokralaiselle tai sitten vuokranantajalle. Uusilla vetimillä sain keittiöstä jotenkin siistimmän ja nyt se sopii paremmin tähän päivään (oli jostain -70-luvulta…)

  1. Ooh, hyvä idea! Mä tosin tykkään meidän vetimistä, kun ne juurikin on alkuperäiset :D Jos ne ois jotkut tyhmät ”mukahienot” niin sit ne kyllä lähtis vaihtoon, tuo on hyvä idis siis!

 20. Sisustustarrat ! Ne eivät ole kovinkaan kalliita, ja ne saa pois tarvittaessa. Mahtava piriste valkoiselle seinälle :–)

  ps. Eksyin tänään blogiisi ja jäin koukkuun, mahtavaa luettavaa!

  Kivaa kesän odotusta!