pieniä yksityiskohtia kotoa

lifestyle, sisustus
41 kommenttia

hedelmiä

minun kartanossani

kirjapino

Onpa ihanaa olla kerrankin kotona valoisaan aikaan päivästä! Mulla oli tänään luento vain aamupäivällä, joten ehdin jo kipaista kotiin kaupan kautta. Ostin vähän ruokaa ja siivousjuttuja sillä mulle tulee tänään kaks lemppariserkkua kyläilemään! Mitäköhän tekemistä me tänään keksitään mun pikkuruisessa yksiössä? Viimeksi meillä oli veppikamerakemut, veikkaan, että se vois olla kova juttu tänäänkin. Tarvis varmaan aloittaa siivoilut niin ehtis sitten opiskellakin hetkisen ennen iltaa.

harri koskinen jalo helsinki v.pun

kuvat: finnishdesignshop

Tekis mieli tilata Jalo Helsingin palovaroitin, tuo vaaleanpunainen, Harri Koskisen suunnittelema. Loistava esimerkki siitä, miten tuommoisista pakollisista varusteista voi tehdä hienojakin – miksi ihmeessä palohälyttimen tulisi olla valkoinen ruma pyörylä?! Paola Suhosen suunnittelema  Lento-hälytin on hieno sekin, tosin ei mun tyylinen. Oikeastaan pohdiskelen tässä kromisen ja vaaleanpunaisen välillä – kromista vaan ei löydy Finnish Design Shopin sivuilta, se pitäisi siis metsästää jostain muualta mikäli päädyn siihen. Myydäänkö noita muualla kuin pääkaupunkiseudun Stockalla? En muista nähneeni täällä, mutta toisaalta, enpä ole kovin tarkasti katsellutkaan.

 

translation: some tiny details from my home: fresh flowers & lots of fruits on a plate! i’m trying to decide should i order Jalo Helsinki smoke alarm in pink or should i try to find it somewhere in chrome. i like the design very much – smoke alarms doesn’t have to be boring ;-)

Lisää luettavaa

Kirjoja, jotka luin ja joista pidin

ida365 toukokuu

Vinkkejä / toukokuu

kaisaniemi kasvitieteellinen

Trooppista lämpöä keskellä talvista Helsinkiä

luonnonkosmetiikan bepanthen alga cicosa korjaava voide

Luonnonkosmetiikan ”bepanthen”

Kommentit

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 1. Heei mun oli pakko tulla kommentoimaan, kun bongasin sun kirja pinosta tuon Khaled Hosseinin Tuhat loistavaa aurinkoa. Mitä mieltä olet siitä kirjasta? Onko se niin hyvä kuin sen sanotaankin olevan? :-)

  Ja tuosta asiasta tulikin mieleen postaustoive! Eli jos joskus jaksat/haluat/viitsit, niin jonkinlainen kirjapostaus olis kiva! Esittelisit jotain kirjoja, jotka ovat sun all time favoritteja.

  1. Vastaan myöskin, sillä koen siihen palavaa halua. Tuhat loistavaa aurinkoa on erittäin hyvä. Se kannattaa ehdottomasti lukea. Välillä ällöttää se hehkuttamisen määrä, mutta tuo ja leijapoika, GOOD.

   1. Hahaa, kyllä! Olisin vastannut ihan samoin miten Henriikkakin – se on loistava, se kannattaa lukea vaikka sen haippi vähän ällöttääkin toisinaan. Mutta niin, se on koskettava, kuten myös leijapoika. Tykkäsin leijapojasta tehdystä elokuvastakin, mutta kirja pitää tietty lukea eka!:-)

 2. 1. Ihanan valoisia kuvia!
  2. Täydellinen kukka-asetelma. Pitääkin etsiä joku tuommoinen ruskea lasipullo kirppikseltä…
  3. Joo, nuo minimalistiset palohälyttimet on superhienoja. Mitähän kaikkia muita pakollisia kotijuttuja vois muotoilla hienomminkin…

  1. 1. KIITOS + äläpä!!! Olen kaivannut valoa, kameran kaivaminen esille ei huvita kun en omista irtosalamaa enkä muutenkaan osaa ottaa salamalla kuvia D:
   2. HIhii, apteekkiputelit on best! Ei kannata maksaa itseään kipeäksi noista, pieniltä kirppiksiltä löytää alle vitosella pullon kun isoilla (ainakin täällä) pyydetään 12-18e!!!
   3. Niin, no äläpä! Ovipuhelin esim, se on täällä ainakin kammottavan ruma :-D viime vuosina myös kaiuttimista on alettu tehdä tyylikkäämpiä, sekin ilahduttaa.

 3. toi ruskea lasipullo on ihana oijoi! ja hyveli idea noi kauniit palohälyttimet, enpä oo tullu koskaan edes tuumailleeksi että moisia vois olla olemassa muitakin kun niitä valkosia muovikökkäreitä. Olispa sellasia ilmastointitötteröitäkin jotain hienoja, tulis tarpeeseen:DD

  http://like-paper-cuts.blogspot.com

  1. Hahaa, kiitos! Tykkään noista itsekin tosi kovasti :-) Valkoiset neilikat on kauneimpia.

   NO ÄLÄÄÄ joo tiiän mitä meinaat vaikken ole itse sellaisesta joutunut kärsimään (tai sen rumuudesta:D)! Myös nätti ovikello ois kiva, täällä on ruma neliö D: ??

  1. Haha, tuonkin tiedän, mutten pidä siitä yhtä paljoa :-D Mutta ihana idis tuokin!

   No äläpä, minäkin etsin juuri noita kauniimpia vaihtoehtoja. Täällä oli hälytin valmiina, joten en oo vielä ostanut uutta;-)

  1. KYLLÄ!!! paras kombo, valkoiset neilikat on mielettömän herkkiä ja kauniita.

   ps. TYKKÄSIN. Menee loistavasti tuollaisena pokkarina kun se etenee kivasti, vaikka lukisi vain bussimatkoilla, kaveria odotellessa jne! Loistava käsilaukkukirja.

 4. Hahah pitäsköhän munkii ostaa joku hieno palohälytin, ku en näköjään sellasta omista. Oon ilosesti puoltoista vuotta eläny siinä luulossa et tollanen ruma valkee mötikkä on palovarotin, mutta ei kuulemma se onkin joku ilmastointiin liittyvä möhkäle. Hups!!! :D

 5. Vitsi, en ois ikin kuvitellukkaa et on olemas söpöja palohälyttimiä, vähänkö hyvä idea :D

 6. Kivoja juttuja! Pitsikynttilä-hommelit on ihannii! Miekii olin tänään ekaa kertaa varmaan kahteen kuukauteen valoisan aikaan kotona. Kylläpä oli outoo ja ihanaa.

  1. KIITTI!! Niin onki, noi on ikivanhat mutta lemppareimmat silti. Ja tiiän tunteen, outoo mutta ah niin ihanaa! Ulkona kävelykin on ihanaa kun näkee eteensä,hahaa!

 7. Hei näin jossain sellasia lintuja jotka istuu oksalla – palovarottimia. Ne oli mun mielestä tosi nättejä! Ja oli monessa värissä. En kyllä muista nyt suoraan kenen valmistamia ne oli, mutta eiköhän google oo kaveri tässäkin jutussa ! :)

  1. Haa, ne olikin linkitetty tuonne ylemmäs, niihinkin olen törmännyt joskus! :- ) Kiva idis kyllä, mutta itselleni haluun tuommoisen yksinkertaisemman!

 8. hehe, just kun olin kehumassa, miten ihanan valosalta sun kämppä näyttää, nii totesit ite saman! :D mullekki kelpais tommonen krominen palovarotin, miks ostettiin tommonen perushalpa rumilus.. kaiken kukkuraks se majailee eteisessä, koska keittiössä se piippais varmaan joka kerta kun tehdään ruokaa, meillä kun ei oo (eikä mahdu) liesituuletinta… :D ikkuna raollaan kesät talvet, jes!

  1. JEEE, kiitti kamuu!!! Harvoinpa tänä talvena on voinut ottaa näin valosia kuvia :- D

   No en mäkää tienny et on olemassa hienoja! D: joten taidan ostaa uuden kunhan ehdin, vaik täällä siis olikin palohälytin jo!

   hahah voi ihana, mullakaan ei oo ja tää on aina kiva sauna sen jälkeen kun teen ruokaa!

   1. jep, olin jo varma et sul on ollu jotku megavalot siel käytössä!!

    pitäiskö ostaa semmonen pinkki koiperhonen minkä joku oli tänne linkannu…. :D poikaystävä ainaki tykkäis!! mut ei kyl koiperhoset oo ihan munkaan makuun.. säikähtäisin vaan joka kerta ihan törkeesti!

    parast on viel se, ku beeäffän lasit huurtuu ja se joutuu huutaa backuppia, ettei mee keitokset pilalle! :D

 9. Hei miten syöt ton avokadon? :D Halkasetko vaan ja annat mennä ääntä kohti vai teetkö siitä jotain erityistä juttua? Tuli nimittäin ostettua semmonen kotiin ja nyt sit jälkikäteen mietin että mitähän pentelettä tästä oikein vois tehdä… :D

  1. Häh, etkö oo koskaan syöny avokadoa?!:-D Siitähän on kuule vaikka mihin!! Laitan useimmiten salaattiin ihan vaan paloina tai laitan leivän päälle tomaatin kera. Avokado soveltuu myöskin smoothieisiin ja itsetehtyyn guacamoleen (1avokado + 2rkl salsaa + puolikkaan sitruunan mehu + 1 silputtu sipuli + pippuria + ripaus suolaa). Avokado on parasta, ahhh<3

 10. Hahahahaha pieni morkkis tuli sun jumppaamisesta, marssittiin Subin jälkeen ostaa pizzatarpeet illaks…………… :—-DDD

 11. on aina niin kätevää ottaa pöydältä vaan omena ja häippästä. kun muutan omaan asuntoon, halua ehdottomasti hedelmä kulhon täynnä ihania hedelmiä! :)

 12. Noi Jalo Helsingin palovarottimet on ens kuun kantistarjousessa Stockalla ihan täällä treellakin, vinkvink! 19,90e on hintaa ja värejä näyttäs olevan ainaki vaaleenpunanen, valkonen ja kromi. (terv. stockan asiakaspalvelu :D)

  1. APUAAA oikeestii?!?!? :–D Mä kiitän TUHANNESTI, voi ihana sinä, et usko kuinka piristit mua!:-D mulle ei tuu se kantislehti jostain syystä, en oo varmaan tehnyt osoitteenmuutosta tai jotain, niin en todella tiennyt. Ihanaa, iiks, pääsen siis vertaan noita keskenään, jee!

   1. tai toi taitaakin itse asiassa olla se harmaa eikä kromi tossa kuvassa…hmh. no mut toivottavasti noi on vaan esimerkkejä ja liikkees on vielä lisää värejä! :))

     1. Haa, joo ei ollut esillä kummastakaan mitään mallia!:-D joku muu oli kylläkin avannut paketin niin pystyi vähän kurkkaamaan miltä hälytin näyttää. En arvannut pinnan olevan niin kangasmainen, nyt tuntuu siltä että haluaisin sen kromisen!:-D