Kookoscurrykeitto

lifestyle, ruoka
18 kommenttia

Nytpä kerron teille miten teen lempparikeittoani, kookoscurrykeittoa nimittäin! Tästä saa helposti kanaversion lisäämällä joukkoon maustamattomia paistettuja kanapaloja, mutta itse suosin pääasiassa kasvisruokaa ja nautin proteiinit soijan ja papujen muodossa tämän keiton yhteydessä. :- )

 Tarvitset: 

soijarouhetta (tai vaikka linssejä)
punaista currytahnaa
pikkuinen purkki kookoskermaa
kasviksia oman mieltymyksen mukaan (esim. paprikaa, porkkanaa, parsakaalia, kukkakaalia, papuja, perunaa, bataattia)
sipulia & valkosipulia  + oliiviöljyä
paketti nuudeleita (mieluiten täysjyvää tms, nämä voi halutessaan jättää poiskin!)
mausteita
tuoreita yrttejä (basilika, rucola)
raejuustoa

soijat tulella

Ekana kannattaa turvottaa soijarouheet, paketin kyljessä on oivat ohjeet. Vaalealla ja tummalla soijarouheella ei taida olla muuta eroa kuin se, että tumma on värjättyä, joten minun kaapistani löytyy vaaleaa versiota. Itse taisin laittaa tähän keittoon 1-1,5 dl soijarouhetta. Samaan aikaan voi ottaa isomman kattilan (tai miksei samankin jos kippaa soijat sivuun hetkeksi) ja kuullottaa sipulit ja valkosipulin oliiviöljyssä. Sipulien sekaan viskotaan vihannekset ja laitetaan vettä niin, että vihannekset peittyvät hyvin. Jos olet valkannut kovin eri aikaan kypsyviä kasviksia, kantsii laittaa kovimmat ensin itsekseen ja lisäillä muita hetken kuluttua. Tässä vaiheessa laitan kannen kiinni hetkeksi.

punainen currytahna

keittoainekset

Kun kovimmat vihannekset alkaa kypsyä, heitän sekaan soijarouheen, kookoskerman, currytahnan ja mausteet ja annan kypsyä, hautua ja maustua toisen kotvan. Mitään kunnollisia aikoja mulla ei ole antaa, se selviää kokeilemalla kasvisten kypsyyttä. Ihan lopuksi lisään nuudelit pariksi minuutiksi ja sitten keitto onkin oikeastaan valmis. Kannattaa maistella ja lisäillä mausteita vielä tässä vaiheessa. Tässä vaiheessa heitän joukkoon myös tuoreet yrtit.

kokkikornerissa

herkkukeitto

Tykkään syödä tämän keiton raejuuston kera, sillä se pehmentää kivasti tulisuutta. Currytahnan voi halutessaan jättää kokonaan pois, mutta minulle se on se tämän keiton juttu. Pohjan tälle keitolle olen lukenut jonkun teidän blogista, mutta en millään enää muista kenen! Jos tunnistat itsesi, niin hihkaise, jotta voin linkittää alkuperäisen reseptin omistajan! JEE, alkuperäinen kanakookoskeitto-ohje löytyy Illuusian blogista!

LISÄÄ+++: Mausteinen kasvissosekeitto, Helppo ja nopea kasvisruoka, Herkuttelusalaatti, Nokkosohukaiset, Herkkuleipä

Lisää luettavaa

5 x Paras alkoholiton kuohuva

Uuden kodin etsiminen – missä haluamme asua?

Haaveena yhteinen koti (ja yhteinen asuntolaina)

Vastuullinen neule x 18

Kommentit

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 1. oi kun kuulostaa herkulliselta tämä! aika samanlaista teen itsekin, tosin se on enemmänkin tomaattikeittoa linsseillä, mutta kookoskerma on ehdoton ja curry myös! voisi joskus kokeilla nuudeleitten kanssa, hmmm…

  ja hei! hihkaisehan sitten kun voisit lainailla sitä marjoja & maskaraa-opusta nii voitais treffailla :—-)

  1. Namsnams, mulla porisee hellalla kaalitomaattikikhernekeitto nyt!

   hei JOO, sen lukeminen on nyt vähän jäänyt kiireiden takia, mutta koulua on enää pari viikkoa, niin sen jälkeen viimeistään ehdin lainata sen :-) hiiiihhh!

 2. Näyttää siltä ruokahalua! mutta täynnä tomaattien viimeinen kuva?

 3. Namskiis, herkulta näyttää. Voisitko teleporttaa tänne vähän kokkausinnostusta, musta on tullut järkyttävän laiska ruuanlaiton suhteen. Tätä vois kyllä testaa. Pitäis myös kehitellä inspiraatiota perinteistä suomalaista ateriaa varten, tää ei ihan taida lokeroituu siihen sektoriin, damn. Lupasin kämppiksille suomalaisen illallisen, mut apuvaaa en tiijä yhtään mitä kokkaisin :D

  1. VOE EII, höh! Mä tekisin varmaan hirvenkäristystä koska se on mulle jotenkin tosi perinteistä, mutta tuskin se kaikille muille on. HMmmhh:-D

 4. Haa! Luin tämän postauksen tänään aiemmin. Kapaussa mietin, mitä tänään kokkailisin ja muistin tämän. Kipitin hakemaan lempivihanneksia (bataatti, varsiselleri, tomaatti, parsakaali, sipuli, valkosipuli, herkkusienet) ja rupesin hommiin. Juurikin popsin keittoa tässä ja on kyllä hyvää! Kookosmaito on niin parasta kyllä curryn kanssa. Laitoin myös soijarouhetta, koska itsekin olen koittanut vähentää lihan syöntiä. Itseltäni totaalinen kieltäytyminen tuskiin koskaan onnistuisi.

  1. Hahaa, loistava juttu!:-D Hyvin muistui kaupassa mieleen mausteet sun muutkin sitten, jee :- D Kookosmaito + curry, mmmh, ihanaa. Ja joo, ei multakaan ehkä, siks on hyvä vähentää silloin kun lihaa ei pakosti kaipaa olleskaan.:- )

 5. Moi Ida!

  Oon lukenut sun blogia jo hyvän aikaa, mutta harvemmin kommentoinut. Joka tapauksessa, tykkään ihan hirveästi sun blogista, siitä välittyy aina sellainen hyvä fiilis. :)

  Erityisesti nää ruokajutut on ollu tällaiselle herkkusuulle mieleen. Tää keitto lähtee omalla variaatiolla kokeiluun tänään!