Kasvishampparit

ruoka
42 kommenttia

kasvisburgerit copy

Kaupan valmishampparit eivät kuulu ruokavaliooni, mutta onneksi kasvisburgerit on helppo tehdä itse ilman että tarvii turvautua pakastepihveihin! Olen saanut ohjeen Lindalta, joten kunnia tästä reseptistä ei kuulu minulle, mistä lie alunperin löytynyt. Soijarouhepihvit on helppo ja nopea valmistaa. Ainoa asia mikä minua mietityttää on tuo soijarouhe itsessään. Kamalan helppo ja vaivaton ruuanlaitossa, mutta onhan se vissiin melkoisen prosessoitua….. Noh joka tapauksessa parempi vaihtoehto kuin einesburgeri. Pitäisi opetella tekemään kesäkurpitsasta pihvejä juustolla höystettynä, muitakin kasvispihvireseptejä saa jakaa! :-)

 

 Soijarouhepihvit: 

2 dl vettä
2 dl soijarouhetta (kannattaa ostaa sitä vaaleaa, tumman ja vaalean ainut ero on väriaine)
2 kpl kananmunia
3 rkl vehnäjauhoa (spelttiä mieluiten)
4 tl sipulia (olen joskus laittanut pikkuisen enemmänkin ja hyvin on pihvit pysyneet koossa)
MAUSTEET:
2 tl grillimaustetta (kantsii katsoa kaupassa sisältö, näistäkin löytyy usein muutakin kuin mausteita)
1/2 tl pippuria

+ oman maun mukaan olen lisäillyt paprikajauhetta, suolaa, piri piriä, chiliä, oreganoa, tuoretta valkosipulimurskaa…

Kannattaa maustaa reilusti, soijarouhe on maustamattomana supertylsää. Ohjeessa lukee kasvisliemikuutio jonka jätän pois, sillä kasvisliemikuutiot ovat täynnä huttua palmuöljystä aromivahventeisiin, saa vinkata jos tietää jonkun hyvän merkin joka olisi laadukas. Oishan ne helppokäyttöisiä nimittäin.

 

1. Laita vesi ja mausteet kulhoon. Lisää soijarouhe, munat, jauhot ja sipuli. Sekoita tasaiseksi.

2. Anna turvota 10-15min.

3. Paista oliiviöljyn kera! Muotoile pihvit nopeasti pannulle laittaessa, jotta pysyvät koossa.

 

Hamppareihin tarvitsee lisäksi ruisleipää, juustoa, salaatteja, sipulia, tomaatti, suolakurkkua ja esim. kermaviilistä sekoitettua kastiketta. Nams!

 

Muita reseptejä löytyy täältä: herkullinen halloumsalaatti,  kookoscurrykeitto, herkkumysli (hyvä joululahjavinkki kun laittaa myslin kauniiseen purkkiin käsinkirjoitetun ohjeen kera!) & helppo ja nopea kasvisruoka

Lisää luettavaa

Vegaaninen pavlova

Vegaaninen pavlova

Gluteeniton pizzapohja (pellillinen)

Metsäkylvyssä

sieniohratto

Sieniohratto, uusi arkiruokalemppari

Kommentit

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  1. Oo jee kasvispihvit! En ookaan tehny niitä pitkään aikaan, kiitos muistutuksesta. :) Tässä muutama mun lemppari: http://hosuli.blogspot.fi/2012/04/parhaat-kasvispihvit.html, http://hosuli.blogspot.fi/2011/12/punajuuri-kikhernepihvit.html, http://hosuli.blogspot.fi/2010/11/papupihvit-ja-uunipunajuuret.html.

    Soijarouhe mietityttää muakin. On jäänyt viime aikoina kovin vähälle käytölle.

    Seuraavaksi voiskin tehä papupihvejä tuolla sun mausteyhdistelmällä, tulis varmasti herkkua!

    1. Uu jee, kiitos, sinuun voi aina luottaa näissä asioissa!:—) Hih, punajuurikikherne-pihvit kuulostaa NIIN hyvältä!

      Ja papupihvit… miksi en oo koskaan tehny papupihvejä ite?

  2. Mä en ole kasvissyöjä mutta joskus tein helppoja kasvispihvejä :) Soijarouhetta olen käyttänyt joskus pastakastikkeessa mutta en pidä sen koostumuksesta :D
    Ohje kasvispihveihin ilman mittoja:
    paketti tofua(ei sitä pehmeää)
    sipulia
    raastettua porkkanaa ja perunaa
    mausteita
    kaurahiutaleita/korppujauhoja tai vehnäjauhoja tms. vähän
    kananmun(i)a

    ensin murskataan tofu, sitten siihen sekoitetaan muut ainekset ja viimeisenä kananmuna. paistetaan pannulla :)

  3. http://innellaskitchen.wordpress.com/2012/10/24/kasvispihvit-veggie-patties/

    Tossa hyvä resepti, joka on host-äitini blogista. Vegaaniperheessä kun nyt asun niin olen saanut vaikka mitä kasvisherkkuja, nam! Juusto on tosin se, mitä nyt tällä hetkellä himoitsen eniten :–D

    Näitä on syöty myös hamppareiden välissä, toimi hyvin! Viimeisillä haukuilla ehkä mureni hieman, mutta niin ainakin kotihamppareissa mulle käy aina. Mmmm niin hyvää, lecker lecker! Nytpä aloin himoitsemaan kasvishamppareita, ah

    1. Ohlalaaa, tarviipa tutustua tarkemmin! Ja ai hitsi miten huisia, opit varmaan monipuolisemmaks kasvisruokien suhteen siellä ollessa, mäkin haluuuuun! Vaikka uskon että juustoa kohtaan on mielettömiä himoja:-D en mä vois jättää kaloja enkä juustoja…

  4. eihän tää nyt oo mikään kasvishamppari jos pihvissä on kananmunaa. :((

  5. kokeileppas esim. reformin luomukasvisliemikuutioita. aika monista liemivalmisteista on poistettu arominvahventeet mutta tietty kaikkea muuta kummallista niihin on vielä jätetty. nuo reformin ovat minun mielestäni oikein hyviä! suosittelen myös kokeilemaan savupaprikajauhetta soijarouheen (tai seitanin yms) maustamiseen. punnitse ja säästä-kaupasta sitä ainakin voi ostaa.

    mä oon tehny ihania kasvispihvejä, kesäkurpitsaraastetta, hienonnettua sipulia, aurajuustoa (paprikaa tms.), muutama rkl smetanaa ja sit siihen pari munaa & vehnäjauhoo, jos tuntuu kovin löysältä. ei ehkä helpoin paistaa kun taikina melko löysää mut ai että noi on hyvii !

    1. Ooh, hei kiitos! Punnitse ja säästässä pitää siis tutkailla ens kerralla tarkemmin :-) toivotaan ettei siinä oo palmuöjyä!:-) hih.

      Ja ai että, aurajuusto ja kesäkurpitsa on hyvä kombo, joten näitäkin tarvii kokeilla! Kiitos, ihanaa, oon innoissani uusista resepteistä!!

  6. Parhaat kasvishampparipihvit tulee eettisesti Sysmän luomuviljapihviaineksesta! Kuivahyllystä löytyy usein K-kaupasta. Toimii lisää vesi-meiningillä – kyllä maistuu! :)

  7. Hei suosittelen vielä kokeilemaan joskus burgereiden välissä halloumikesäkurpitsapihvejä. Halloumi tuo ihanasti suolaisuutta ja makua eikä tarvii tosiaan niitä soijatuotteita tai pakastepihvejä.

    Eli siis johonkin kulhoon raastetaan paketillinen halloumijuustoa ja n. puolet yhdestä kesäkurpitsasta (kannattaa kuoria kuitenkin se puolikas). Voi maustaa miten tykkää ja siten vielä yksi kananmuna. Sekoitetaan ja pannulla paistetaan halutun kokoisia pihvejä. On ihan superhyviä.

    1. Oi härreguuuuuud miten herkullisen kuuloista!!! Näitä on pakko testata hetimmiten, halloumi on niiiiin hyvää. Nam, suurkiitos ohjeesta!:–)

  8. ihan törkeen hyvä kastike esim hampparin väliin tulee, kun sekottaa turkkilaista jogurttia ja muussattua avokadoa ja maustaa suolalla, pippurilla ja vaikkapa sitruunamehulla.

    ja jos avokadoa ei oo, niin mun hätäkastike syntyy turkkilaisesta jogurtista, jonka maustan dijon-sinapilla, balsamicolla, suolalla pippurilla ja valkosipulilla.

    1. OOHLALAA, kaikki missä on avokadoa<3 testiin! Ja hei haha, vika kuulostaa tutulta, noita löytyy aina kaapista…..:D

  9. Tummaan soijarouheeseen ei ole lisätty mitään ”huiettäapuakamala” -väriainetta, vaan ohramallasuutetta, joka on hyvin tyypillinen maunantaja monissa hiutaleissa ja leseissäkin. Oman kokemukseni mukaan tumma rouhe myös käyttäytyy paremmin ja pitää muotonsa, kun taas vaalea puuroutuu helpommin.

    Lisäaineettomia liemikuutioita löytyy vaikka kuinka paljon, ei kylläkään ihan pikkukaupoissa.

    Mikä grillimauste on lisäaineeton ja löytyy peruskaupasta?

    1. Hmm, tuota en ole itse huomannut vaikka tummaakin rouhetta mulla on joskus ollut! Karamellivärillä värjätään osa noista rouheista myös, se lienee aika turha, esteettinen lisä? Mutta hyvä jos osassa se tuottaa etua rakenteeseen!

      Lisäaineettomia juu, mutta sitten niissä on kaikkea muuta huttua kuten kasviöljyä (sitä ei tarvitse avata sanana enempää, se voi yhtä hyvin olla rypsiä tai palmua, mutta palmuöljyä en halua ostaa) ja muita täyteaineita, joita ilman pärjää jos maustaa itse.

      Hahaa, tuskin mikään! Punnitse ja Säästästä löytyy hyviä maustesekoituksia, en tiiä onko mitään grillimausteen tyyppistä mutta fajita-mix ainakin, joka sopii hyvin näihin pihveihin!

  10. mitaaaaaa mina oon aina kuvitellu et vaaleen ja tumman rouheen ero on tavallaan samanlainen kuin leivissakin eli oon aina ostanu tummaa ja kuvitellu et se on jotenki parempi valinta! Nyt on petetty olo! Onneks paljastit tan :)

    1. No äläpä! Tolla taktiikalla mäkin menin ekana. Näin meitä kuluttajia huijataan ja ohjaillaan ;-D

  11. Tässäpä sulle helppojen kasvisraastepihvien ohje, menevät burgerin välissä ja sellaisenaan!

    Raasta haluamiasi kasviksia & juureksia sopivissa määrin (hyviksi havaittuja esim. pieni kesäkurpitsa ja muutama porkkana tai 1/2 kesäkurpitsa, muutama peruna ja palsternakka. Kesäkurpitsa kannattaa valuttaa!) ja sekoita joukkoon (savu)juustoraastetta, yksi kananmuna, vähän jauhoja ja mausteita&tuoreita yrttejä maun mukaan. Anna turvota hetki. Sitten vaan pannulle sopivia kekoja jotka voi painella pihvimuotoon, keskilämmöllä muutama minuutti kummaltakin puolelta. Maistuvat myös lihansyöjäpoikaystävälle joka inhoaa kesäkurpitsaa :D Kaveriksi voi keittää esim. riisiä ja sekoittaa majoneesista ja currysta kastikkeen!

    Oon myös kokeilu tehdä vähän proteiinipitoisempia pihvejä kikherneistä ja linsseistä mutta niistä tuli niin kuivia että oon toistaseks pysytelly noissa kasvisrösteissä. Aika iso homma on pestä, kuoria ja raastaa kaikki mutta hyviä niistä kyllä tulee :)

    1. Ooh! Joo, en tiiä miten mun ei oo tullut aiemmin tehtyä mitään raastepihvejä, liekö tuo työläys. Nyt tarvii testata kun oon saanut pari niin hyvää reseptiä teiltä, kiitos!:—) Hahaa, on se jännä miten kasvisruuat kelpaa myös lihansyöjille kun oikein maustaa ja ei heti kerro mitä niissä on :- D

  12. Jee, just tuolla alempana arvonnassa toivoin lisää ruokapostauksia! Kokeilin näitä tänään, en oo aiemmin tehny soijarouheesta pihvejä (enkä paljo muutakaan paitsi hätäruokana sekottanu makaronin kanssa..). Pihvit onnistu tosi hyvin!

    Sovelsin purilaisia sen verran, että pistin väliin avokadoa ja salaatin puutteessa pinaattia. Toimi tosi hyvin! Tulen kyllä tekemään näitä uudestaan :) Harmi kun poikaystävä ei oikeen syty mistään uusista raaka-aineista, se ei oo kovin kokeilunhaluinen ruuan suhteen. Jauhelihakastike tms uppoo parhaiten. Pitää yrittää vähän aivopestä sitä, nää purilaiset vois olla hyvä keino siihen :D

    1. Oi että, loistavaa!:–) Ja hei hyvä että onnistui, musta nää on helppoja kanssa, jotkut kasvispihvit kun ei meinaa millään pysyä kasassa.

      Avokado sopii kaikkeen!! Se on niiiiiin hyvää. Siitä saa myös hyvän ”tahnan” muussaamalla :-)

  13. Hei,

    Ainakin mun lähi-Alepassa on ihan luomu kasvisliemikuutioita myynnissä(hitto kun en nyt muista merkkiä) sekä Herbamarelta on mun mielestä nykyisin sellasta kasvisliemikuutio”jauhetta” purkissa. Kannattaa siis ens kerralla tsekata vielä maustehylly kaupassa ja kokeilla, ite oon ainakin tykännyt näistä luomuvaihtoehdoista!

  14. Moikka, ihanan näköisia kasvisburgereita, täytyypä kokeilla! :) Ja hei Knorr:in fond du chefit on tosi hyviä vaihtoehtoja tavallisille liemikuutioille! Niissä ei pitäisi olla arominvahventeita jne..

    1. Jee, loistavaa!:-) HMm, äiti käyttää noita mutta muistaakseni niissäkin oli jotain turhaa. Tarviipa tsekkaa ens kerralla, kiitos vinkistä!

  15. reformin kasvisliemijuttuja suosittelen mäkin! löytyy sekä kuutioita että jauhetta ilman mitään ylimääräistä ja maku on nam :–)

  16. Minä olen tehnyt kasvishamppareita varten sellaisia bataatti-fetajuustopaistikkaita, jotka ovat ihan superhyviä! :) En muista vain nyt sen kirjan nimeä, josta olen tuon reseptin löytänyt, mutta sellaisen voi kehitellä aika nopeasti itsekin yhdistämällä fetajuustoa, raastettua bataattia, paljon tuoretta basilikaa, kananmunan, hieman jauhoja, yrttisuolaa ja muita mausteita. :) Vegaaninen tuo ei tietenkään ole, mutta sopii lakto-ovovegetariseen ruokavalioon, jota noudatan.

    1. Heippa!:-) Se ei ole minun päätökseni alla, valinnan tekee Marimekon raati. Luulen, että voittajaan ollaan suoraan yhteydessä, eikä info kulje minun kauttani tällä kertaa ollenkaan :-)

  17. Ite mietin että miten Marimekko saa voittajan yhteystiedot, kun eihän pinterestissä voi mitään viestejä lähetellä :/