Farkkupaita-probleema

muoti
23 kommenttia

Vooooihan nenä, arvaattekos mitä! Olen jokseenkin lopen kyllästynyt tähän farkkupaitaan (jonka liukuvärjäsin joskus kesällä kun olin kyllästynyt paitaan jo silloin), mutta kun olen sormet verillä väännellyt siihen noita himputin niittejä, niin en millään raaskisi laittaa tätä kiertoon. Olen harkinnut paidan värjäämistä tummaksi, sillä olen metsästänyt syväntummansinistä farkkupaitaa jo melkoisen tovin löytämättä mieleistä. Toisaalta toivoisin tumman farkkupaidan olevan jämäkämpi kuin tämä vaalea, joten en tiedä onko värjäämiskokeilussa mitään järkeä. En edes tiedä miten tuo liukuvärjäys (tai liukuvaalennus pikemminkin) vaikuttaisi värjäystulokseen… ja mitenhän niitit reagoisi? Voisikohan niitä suojata jotenkin, hmmm… Liukuväri ei näissä kuvissa erotu, se on tehty tuohon helmaan nähkääs. Osaisiko joku neuvoa, miten kaupan perusvärit toimii, saako niillä tosi tasaista tai peittävää jälkeä? Vai kantsiiko suosiolla alkaa repiä niittejä irti ja etsiä uutta paitaa?

ida365

GOLDEN STUDSSSS

oops, jokunen niitti onkin jo tipahtanut pois… 

Ps. Tulipas tästä alkeellisesta diy-höpinästä mieleen, että tiesittekö että OutsaPop Trashionia voi seurata nyt myös suomeksi täällä? Hitsi miten tekiskin mieli tehdä omia vaate-ehostuksia enemmän, mutta kun ei muka ole aikaa! Outin jutuista löytyy ajankohtaisia vinkkejä trendikkäiden it-juttujen tuunailuun, käykää kurkkaamassa :-)

Lisää luettavaa

Mapu kukkapinnit

Oikeista kukista tehdyt kukkapinnit muistona morsiuskimpusta

Kesäkuulumisia

NUARSWIM – vastuullisempi uimapuku

Vertailussa Patagonian ulkoiluhousut x3

Kommentit

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 1. Moi, olen joskus ostanut ihan Vapaa Valinnasta (tai jos sielläpäin on Tokmanni) pesukonevärejä ja värjännyt niillä mm. vaaleat farkut tummansinisiksi. Ihan hyvin onnistui ja väristä tuli tasainen ja väri antoi myös tuota kaipaamaasi jämäkkyyttä . Pesukone täytyi kyllä värjäyksen jälkeen puhdistaa…

  1. Oolalaa, hyvä homma! Enpä tiennyt että värjääminenkin voisi jämäköittää, hyvä tietää! Hahaa joo, oonkin miettinyt että oisko fiksumpaa värjätä käsin vai kuinka…

 2. Ei sen värin pitäis niitteihin tarttua lainkaan? Ei se tartu kuin tiettyihin materiaalehin ja niitit ei kuulu niihin matskuihin. Tai jos tarttuu, niin sitten vaan vanupuikkoon tärpättiä ja pyyhit puhtaaksi. :-)

  Mä oon ainakin värjäillyt jonkun verran ihan kaupassa myytävillä Nitor-merkin tekstiiliväreillä ja kokemukseni mukaan ne ihan jepa!

  Tulipas tästä pätemiskommentti. :-D

 3. Päteminen jatkukoon..niin sitä vielä että tiesithän etten tuohon lankaan/ompeleeseen sitten tartu se väri. Langassa on yleensä polyesteriä (muistaakseni sitä se oli) ja se hylkii sitä väriä. Eli ne jää sitten sinisiksi..:s

  1. Haha jee, kiitos vinkeistä! Tuon lanka-asian tiesinkin, lähinnä nyt mietin miten niitit kestää, mutta hyvä jos ne ei oo sulla tahriintunu tms:-) Ja siis sitä kanssa, että värjääntyyköhän tuo tasaisesti kun helma on kloorattu…. :-D

 4. Mä olen värjännyt dyloneilla monet vaatteet. Joissakin oli myös niittejä, eihän niille mitään käynyt :) Siinä paketissa sanotaan että riittää muistaakseni 600g kangasta/ yhdet housut jne. mutta mä laitoin kaks tummaa paitaa ja kahdet housut, ja kaikista tuli mitä halusinkin; mustia. Suosittelen värjäämistä ja uuden ostamisen vähentämistä! :)) Vaatteet tuntuu ihan uusilta sen jälkeen.

  1. Jeee, ihan loistava vinkki – ja oon niin samaa mieltä kanssas – uuden ostamista kannattaa välttää kun voi. Minäpä haen dylonin itelleni ja koetan värjää tuon, katsotaas mitä siitä seuraa!!

 5. sori, en osaa antaa mitää vinkkejä paitaan liittyen, mutta mutta! oli vaan pakko tulla kertoo, et avasin eilen spotifyn ajatellen, et haluun kuunnella jotain uutta, sit päädyin sun soittolistoihin. no, aloin kuuntelee tätä ”fine ok yes no”:ta (:D), ja aluks olin varma et oon vaa laittanu itunesin shufflelle, ku kaikki oli tuttuu ja jo hyväks todettua :D no, sit onneks tuli paljon iha uusii tuttavuuksii, mihin pitää joskus muistaa perehtyy kunnolla! en vaa tiiä mistä sitä alottais.. mut siis niiiin, pointti oli se, että hyvä musamaku sulla (ihan niinku ei olis tullu jo selväks…), kiittimoihei! =))

  1. Anteeksi mutta Etunimesi + Sukunimesi + Spotify ei tuottanut googlessa tulosta. KERRRO heti nimimerkkisi jos sulla on julkinen spotify, tahdon mennä urkkimaan!! Koska oon varma että minäkin löytäisin uutta musaa tai biisejä sinun listoilta >:—))

   Hahaa naurattaa kun joillain mun listoilla on niiin vanhoja kipaleita, mutten haluu poistaa mitään ku päivittelen noita listoja aina fiiliksen mukaan! hehee :- D

   1. haha joo, mäki mietin et toiki soittolista on varmaa joku vuoden vanha, mut ei haittaa! mulleha ne on uusii biisei kuitenki ;D

    ja sori, joudun tuottaa pettymyksen, mut ei mul oo siel mitää soittolistoi! oon iha surkee niiden tekemisen suhtee.. kerran alotin jotain, keksin siihen 7 biisii, ja se oli siinä :D et juu.. mut last.fmmää käytän yhä edelleen, tai no siis annan sen pyöriä itekseen ja välil tsekkaan mitäs sitä on tullu kuunneltuu jne :D et jos kiinnostaa, nii, tattadaa, zoorro! oon kekseliäs nääs nääs..

    1. …ja parast täs on nyt se, et tsekkasin just mun last.fm:n, ja sielhän on tietty tuoreimmat kuuntelut siit sun soittolistalta :DD eli älä ihmettele, jos näyttää epäilyttävän tutulta!

 6. Mä juuri havahduin siihen, että vaikka mä oon tykänny selata sun kuvia ja tarinoita siitä asti kun sulla oli se ensimmäinen blogi joka tais toimia nimellä ”knife girls” (tai jotain tällästä) ja ”sydämmettäny” sun kuviakin instagrammissa ahkerasti niin en oo koskaan päätyny uudestaan lukemaan sun blogia täällä!! mikä vääryys, no mutta ainakin sulla nyt on yks uus super lukija lisää!
  (enkä halua vaikuttaa miltään stalkkerilta, oon vain pieni viaton ihailija)
  oot niin sulonen!!

 7. Mulla toimii semmonen itsensä jujuttaminen, että kun joku vaate alkaa olla niin nähty ja tylsä, niin työnnän sen kaappiin perimmäiseksi ja päätän, ettei siihen saa koskea esim. kahteen kuukauteen. Varmasti jo seuraavalla viikolla se tietty vaatekappale olis ainut joka pelastais asukriisiltä ja ainut johon tekis mieli pukeutua :D

  Mut tosta värjäyksestä, farkkua en oo värjänny mut muita kankaita kyllä ja Nitorin värit on toimineet kyllä luvatulla tavalla. Paitsi yhdestä vaaleasta pitsipaidasta tuli ihan susiruma kun puolet pitsistä oli semmosta matskuu johon tarttui väri ja puolet jäi semmoseksi sinertävän likaisen harmaaksi… :D Oma moka kylläkin. Niiteille ei pitäisi käydä kuinkaan värjätessä :)

  1. :–DD totta, toi toimii kyllä mullakin, mutta lähinnä vain vahingossa ja vuodenaikojen mukaan! Talvella on tuntunu tyhmältä, kun ei ole oikein ollut pitkähihaisia joiden alle ois voinu pukea perus t-paidan ja sit vielä päälle neuletakin. Kaikki mun pitkähihaiset on läpinäkyviä oopss…….

   Mutta joo hei kiitos, tämäkin vinkki auttoi taas kovasti :- ) Oon joskus nähny jossain blogissa tollasen epäonnistuneen pitsivärjäystsydeemin, voi ei :—D eihän noita oo helppo ennakoida että miten tekokuituun tai sekotteisiin tarttuu.

 8. En osaa sanoa miten väri reagoi sen klooratun osan kanssa, mutta aina kannattaa varautua pieniin ylläreihin kun värjää vaatteita. Itellä on käyny pari mokaa ton pesukonevärjäyksen kanssa, yhdellä kertaa koitin värjätä armynvihreää t-paitaa mustaksi mutta siitä tulikin oudon harmaansininen. Muut vaatteet samassa satsissa värjäytyi sen sijaan hyvin :D Ja toisella kertaa koitin värjätä paitaa jossa oli pitsiä, ja oletin ettei pitsi värjäänny kun se ei ollut puuvillaa. Muu osa paidasta värjäytyi mustaksi kuten pitikin, mutta pitsistä tuli likaisen oranssi… :D Lensi sitten roskiin se yksilö :D Mutta pidetään peukkuja ettei tuon paidan kanssa käy katastrofia! :)

  1. Totta puhut. :- D Mietin tässä just että uskallanko edes värjätä koneessa, oon kuullut siitäkin niin epäilyttäviä tarinoita. Mutta toisaalta sangossa värjääminen ei taitaisi olla kovin mutkatonta ja siistiä sekään….

   Huh, voi ei! En tiedä mikä on pahin skenaario mitä tuon paidan kanssa voisi nyt oikein käydä, mutta hmmm, toisaalta en menetäkään mitään jos kokeilen, kun tuo paita kerta niin kovasti kyllästyttää.