DIY purkit & purnukat

sisustus
34 kommenttia

Heipun murut! Piiiitkästä aikaa do it yourself -juttuja, olen nimittäin mukana Indiedaysin DIY-kampanjassa, jossa 16 Indiedays- ja Indiedays Inspiration -bloggaajaa jakavat helppoja tee se itse -vinkkejä. Kampanjan tarkoituksena on esitellä inspiroivia diy-ideoita aina muodista sisustukseen. Minä ajattelin jakaa teille hyvin helpon ja edullisen tavan koristella purkkeja ja purnukoita!

Brändisivuille päivittyy kaikki DIY-postaukset ja lisäksi sieltä löytyy kilpailu, jonka osallistujien kesken arvotaan 200 euron arvoinen Anna Sui for Tumi -laukku. Kilpailuun voi osallistua kertomalla oman diy-ideansa helmikuun aikana.

from this to this

From this to this!

 Tätä projektia varten tarvitset: 

x Tyhjiä, pestyjä metallitölkkejä (niitä, joissa on ollut se poisvedettävä kansi, jotta sisäreunat olisivat mahdollisimman sileät)
tai
x Nättejä lasipurkkeja kansineen

(x Kynsilakkaa tai jotain liuotinta metallipurkkien liimatahrojen siistimistä varten)
x Maalarinteippiä
x Liitutaulumaalia
x Jokin pensseli tai sivellin
x Sanomalehtiä pöydän suojaamiseksi
(+ DYMO, mikäli haluat kivat tekstitarrat purnukoihin!)

purkkien suojaaminen

Ihan ensimmäiseksi kannattaa liottaa lasipurkit, kannet ja tölkit pesuainevedessä ja sitten hinkata ne puhtaaksi etiketeistä ja liimasta. Jos liima ei lähde kunnolla pesussa, voi koettaa liuottaa sitä pois esimerkiksi kynsilakanpoistoaineella. Jotkut liimat lähtevät kyllä helposti pesukoneessa tai käsin pesemällä liotuksen jälkeen.

Ennen kuin alat maalailupuuhiin, suojaa pöytä esimerkiksi sanomalehdillä. Jos haluat, voi teipata metallitölkkien ala- ja yläreunan, jotta ne jäisivät metallisen värisiksi. Katso postauksen ensimmäinen kuva, niin näet mitä tarkoitan.

tikkurila koulutaulumaali

Minä käytin Tikkurilan Koulutaulumaalia. Se on ostettu Bauhauksesta pari kesää sitten, nyt löysin saman tuotteen Starkin sivuilta hintaan 36,70€/litra. Onhan tuo kertaostoksena melko hintava purnukka, mutta toisaalta tuosta riittää ihan mielettömän moneen projektiin. Kantsii ostaa kaverin kanssa vaikka yhteiseksi, jos ei tule tehtyä mitään suurempia operaatioita! :–) Jos maalin hinta on liian  korkea, etkä kaipaa liitutauluominaisuutta, osta ihmeessä jokin tavallinen, peittävä maali.

Sitten vain maalaamaan! Käsi purkkiin ja sutimaan. Lasipurkkien korkkien maalaus on melko sotkuista, joten voi olla hyvä käyttää hanskoja, vaikka tämä maali lähteekin käsistä vesipesulla.

purkit ja kannet

Jätin tölkit ja kannet kuivumaan vuorokaudeksi, mutta taitavat kuivahtaa nopeamminkin. Tämä maali ei haise millekään, joten maalausoperaation voi ihan hyvin suorittaa keittiönpöydän ääressä :-) Nuo korkit tarttuivat vähän paperiin, joten olisi ollut fiksumpaa laittaa niiden alle esim. grillitikut tai jotain muovia.

lasipurkkien maalatut kannet

ida365 lasipurkit + dymo diy

Tadaa, valmiit purnukat! Vasemmalta oikealle: fetapurnukka x 2 ja aurinkokuivatut tomaatit. Nyt ”palluroita” (amaranttia!), seesaminsiemeniä ja taatelia.

liitutekstit

Epätasainen jälki ja rosoisuus ovat pelkkää plussaa näissä purkeissa ;–) liiduilla on kiva koristella etenkin noiden isompien purkkien kansia. Liitutekstit eivät kestä kovin kauaa kovassa käytössä olevissa kansissa, mutta onneksi liitujen idea onkin niiden poispyyhittävyys.

dymo junior ida365

Nuo nätit etikettitarrat on tehty Clas Ohlsonilta ostetulla Dymo Juniorilla. Olen haaveillut tuollaisesta swappailuajoista lähtien, ja vaikka kapistus käytännössä onkin vähän ”turha”, on se ilahduttanut mua monessa jutussa. Etikettien lisäksi olen koristanut tällä muun muassa joulupaketteja ja omia kansioita ja kalenterejani.

dymo ja viimeistely

Tarra näyttää kivalta sekä noissa maalatuissa purnukoissa että lasipurkeissa. Valmiit peltipurkit näyttävät maalattuina kivoilta kynäpurkeilta, keittiökapustojen telineenä, meikkisutipurkkeina ja vaikka minä! Lasipurkkeihin voi ruokatarvikkeiden lisäksi säilöä kylppärissä pumpulit ja nätit hiusjutut.

 

Easy as abc! Mitäs tykkäätte? :-) 

Ps. Täältä näette missä muualla olen hyödyntänyt liitutaulumaalia!

Lisää luettavaa

Haaveena yhteinen koti (ja yhteinen asuntolaina)

Suosikkini: Oiva Toikan Frutta

Arkea kaunistavat käyttöesineet: lasinen kasvituki

Kauniit lasiset kukkakepit kasvun tueksi

Kommentit

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 1. Hei tosi hyvä idea! Mulla onkin nyt kauhea sisustusvimma, joten ideat tulevat juuri oikeaan aikaan. Itse ajattelin väsäillä valokuvista jotain vaatekaapin oveen. Mitä ja millä tavalla on vielä kysymysmerkki, mutta suunnitteluosa onkin aina hauskempaa kuin itse toteuttaminen. :)

  1. Jee, kiva että innostuit! :—) Oi, kivan kuuloinen projekti. Nyt vaan pinterestiin ja muualle inspiroitumaan ;- )

 2. kivoja :O! itellä on n. miljoona erilaista projektia kersken mutta laiskuus ja ajan puute hidastavat… seuraavana olis vanha harmaa bleiseri ruutuhihoilla kunhan jaksan lähteä kangaskauppaan.

  noi tekstitarrat on parhaita! meillä on semmonen ei yhtä cool digitaalinen x—-D

  1. UU jeee kiitti!!! hahaha tiedän tunteen, itseasiassa tuparit ja tää diy-kamppis oli hyviä tekosyitä tehdä nää valmiiks xD ois taas muuten venyny heh.

   oi mullakin on yks vaateprojekti, pitsin ompelu farkkutakkiin/-shortseihin, mut sit pitäs vielä olla se farkkuasia mihin ommella noi, hehhe!!

   ja hei, ne digitaaliset………juuuuuuuh

 3. voi juku, tää on kyllä oikeasti yks yksinkertaisimmista ja silti niin kivoista diy ideoista.. minkä hintanen tommonen dymo on? meillä oli kotikotona tommonen kun olin pieni ja se oli ihan lemppari lelu :-D

  1. No eikö!! Tosi helppo toteuttaa, kunhan vaan viitsii vähän liata käsiään. :–) Hihii, toi junior dymo on n. 10€, eli ei paha sijoitus vaikka onkin ”turhake” :-D

 4. Itellä on just samanlainen Dymo jossain kaapinpohjilla. Käyttäminen ei oo mitään helpoimmasta päästä ku pitää painaa niin jumalattomasti et saa kirjaimet näkyviin. Tota tarraa saa kans tietääkseni eri väreissä, ni noihin mustiin purkkeihin sopis tosi hyvin punainen!
  Ite oon suunnitellu sellasta projektia, et liimaan noiden purkkien kansiin jonkun pienen leluelukan ja maalaan sekä kannen että sen eläimen jollain pastellivärillä. Näin tällasen DIYn jonkun blogissa ja on siitä asti pitäny koittaa :D

  1. Höh, voi että! munkin pitää painaa joitain kirjaimia kovaa (eli painan kaikkia kovasti varmuudeks) mutta ehkä mun dymo toimii paremmin kun se ei kuiteskaan oo iso juttu tuolla :–/ ja joo, mustaa, punasta ja vihreää oon nähnyt! oispa jottai kultasta esim…… oisin ihan sekasin haha!

   ja joo, tiiän mistä puhut!! semmoiset putelit on megasöpöi!

 5. aah tykkään, liitutaulumaali <3!!!! ja dymo!! niillä saa aikaan vaa kaikkee kivaa. silloo, ku ostin dymon mulla lähti vähän käsistä – kirjotin suunnillee sänkyy sänky, ovee ovi ja poikaystävää poikaystävä-tarrat. ne tekstit on vaa niin ihanan söpöjä ja kivan pelkistettyjä! :-)

  1. HIhhii kiitos! Heh, muistaakseni joku toinenkin bloggaaja oli tehnyt samaa ylitarroitusta! :–D on tuo kyllä aikas kiva vehje.

  1. KIITTI muru!!! :—* toi on kyllä kiva piristys kaikkiin purnukoihin, eikä kallis kun maksaa sen kympin siis ;–)

  1. No eikö!! Ja jep, musta tää on Indiedaysin kivoimpia kamppiksia, on kivaa että moni bloggaaja esittelee erilaisia ideoita :–) hihi.

 6. miultakin löytyy keittiössä metallipurnukat! niin helppo ja hauska idea! ja dymo-junior on ehkä maailman paras keksintö! siihen nakuttamiseen jää aika pahasti koukkuun ja läheiset kärsivät…. nimim. poikaystävän hamppiharjaki nimettynä jo ;)

  1. Uu jee! :–) tölkit tosiaan menee ilman maaliakin, ovat niin nättejä. Hihhhihii, ihana:-D munkin tarvis tehdä yllärinimilappuja…. >:-) jääkaapin ovessa on kyllä rakkausviesti haha!

 7. Mulla on toi just sama Clasun Dymo. Se on kyllä kiva..oon tehnyt kortteja paljon sillä ja just purnukoita tekstittänyt. :)

  Kiva postaus! :)

  Oletko muuten koskaan koittanut liimakökköjen irrotukseen voita? Nokare rasvaa kökön päälle ja levittää vähän, antaa vaikuttaa vaikka yön yli ja sitten pyyhkii hyvin ja pesee puhtaaksi. Tolla keinolla mun mielestä lähtee paremmin ku kynsilakanpoistoaineella (jota myös käytin aina ennen tohon..hihi).

  1. Hih, kortit ja purnukat saavat kyllä kivasti uutta ilmettä!:– )

   Ja kiitos! Ja hei, en kyllä ole :- O Jännää, kiitos vinkistä! Kynsilakanpoistoaineella ei tosiaan ihan kaikki meinaa irrota, joten kiitos hyvästä vinkistä. Testaan tätä ensi kerralla ;– )!

 8. hehehe onneks joku muukin on tämmönen hörhö, kaikki katteli mua vähän sillee huoh kun silmät kiiluen kerroin syksyllä et ostin clasulta dymon et voin tehdä kaikkia hienoja lappusia…. :–D mut tulee niin paljon kivempia purkkeja yms !! ja tietty kaikki kouluvihot on hyvä nimetä sillä jne..

  1. Hahahah ihana juuli, on todella!:-D teen tota ihan samaa, kalenterit ja kansiot nimetty YES. hei muruu koska nähdään, on ikävä!:-(

   1. huhuu mulla on nyt muutama viikko yhdessä kädessä maalispensseli, yhdessä tenttikirja ja sit vielä työt ja muu koulu mut mä pistän heti viestiä kun kalenterissa on semmonen rako että pääsisi kahvillee !! <3

 9. Kiva idea! Tein joskus muutama vuosi sitten vähän samantapaisia, mutta maalasin ihan tavallisella maalilla noita purkkeja. Tulee aika kivoja :)

  1. Kiitos Inka!:–) Tavallinen maali käy oikein hyvin, mulle kelpais jotkut mintunvihreet hyvin esim hahaa!

 10. Upeita purnukoita :> On muute olemassa myös sellanen liitutussi, jolla on ehkä helpompi kirjottaa pienikokosta tekstiä!

  1. Kiitos!! Ja heiii, erittäin hyvä vinkki. Liidut ei oikein toimi noin pienellä alueella kirjoittamiseen…

 11. Hellloooo! :3 Hei miten sää pätkäset ton tarran? Mulla on kans tommonen junnudymo ja oon miettiny et pitäskö sen leikata siitä saksikohdasta se nauha? :D

  1. Hellooo muruu! Haha, saksilla vaan:-D oon itekin miettiny mikä virka sillä saksi-kohdalla on, kun ainakaan sitä painamalla se ei katkee ja toisaalta välilyönti ajaa saman asian minkä se?? hahaa, en siis tiiä teenkö sitä oikein :- D

 12. Ite ostin Biltemasta liitutaulumaalia. Sellainen vähän pienempi purkki (tosi riittoisa kylläkin ja sopiva just tämmöseen pikkutuunaukseen) se maksoi muistaakseni jotain 11-12€ :) että halvempi kertaostos :)