Gluteeniton juustokakku

ruoka
21 kommenttia

Heipsun murut! Olen pyhittänyt tämän aamupäivän leipomispuuhille, tein nimittäin gluteenittoman sitrusjuustokakun huomista varten. Ollaan menossa illalla kotikotiin pääsiäisillalliselle ja äiti pyysi mua tekeen bravuurikakkuni jälkkäriksi.

Vaikka juustokakku ei ole vielä valmis, ajattelin jakaa ohjeen jo nyt. Teen tähän kakkuun huomenna aamulla kiilteen ja voin lisätä ohjeen siihen sitten myöhemmin. Ajattelin vain, että jos joku muukin tahtoo ryhtyä leipomispuuhiin, niin vielä ehtis kauppaan ennen pyhiä! Tämä sitrusjuustokakku on helppo toteuttaa myös normaalilla keksipohjalla, mutta minä tein gluteenittoman version kun äiti ei syö vehnää. :-)

Tarvitset seuraavat ainekset:

POHJA: 

250g gluteenittomia keksejä (valmiskeksit ovat kaameeta huttua, i know! jos jollain on hyvä ohje gluteenittomiin kekseihin, jotka sopis tähän pohjatarkoitukseen, otan mielelläni ohjeen vastaan!)
75g rasvaa

TÄYTE:

200g Philadelphia tuorejuustoa
1-1,5 dl sokeria
1,5-2 tl vaniljasokeria (ei sitten mitään vaniliinejä, vaan aitoa vaniljaa!)
puolikkaan sitruunan mehu
sitruunan kuori raastettuna (kantsii ostaa luomuna, kuorissa on paljon käsittelyaineita)
2,5 dl kermaa vatkattuna (myös vispikerma/vaniljakastike käy, mutta ne ovat usein täynnä lisäainehuttua)
4 liivatelehteä
2 rkl kiehuvaa vettä

murskaa keksit pohjaa varten

 Murskaa gluteenittomat keksit esim. perunasurvimella. Joskus oon laittanut keksit minigrip-pussiin ja hakannut ne tohjoksi tyhjällä viinipullolla :-D Hätä keinot keksii…

kaada joukkoon sulatettu rasva ja taputtele pohja irtopohjavuokaan

Kun olet murskannut keksit, sekoita joukkoon sulatettu voi. Minä käytän aina kunnon luomuvoita, se maistuu miljoona kertaa paremmalta kuin mitkään margariinit. Sitten taputellaan seos irtopohjavuokaan. Kantsii laittaa pohjalle ensin leivinpaperi, niin kakku irtoaa valmiina helpommin ja siistimmin. Tässä vaiheessa sujautan pohjan kovettumaan jääkaappiin.

liota liivatelehdet kylmässä vedessä ja sekoita tuorejuustoon muut aineet

Seuraavaksi laitetaan liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Ne voi latoa tuollalailla päällekkäin, kunhan vain peittyvät veteen.

raasta sitruunasta kuori

lisää sokeri ja sekoita tuorejuustoon sitruunan mehu ja kuori

Ota isohko kulho ja kippaa sinne tuorejuusto, raastettu sitruunankuori (raastoin myös ihan pikkuisen limeä joukkoon kun sitä sattui olemaan kotona), puolikkaan sitruunan mehu ja sokeri sekä vaniljasokeri.Vatkaa tasaiseksi seokseksi esim vispilällä.

vatkaa kermavaahto ja kaada liotettujen liivatelehtien päälle kuuma vesi

Vatkaa seuraavaksi kerma ja laita se hetkeksi jääkaappiin odottamaan. Keitä pikkuisen vettä. Kaada kylmä vesi pois liivatteiden joukosta ja puristele liivatteita kuivemmiksi. Kaada niiden päälle 2 rkl kiehuvaa vettä ja sekoita seos tasaiseksi. Anna jäähtyä hieman ja kaada liivate ohuena nauhana tuorejuustoseokseen.

sekoita kermavaahto ja tuorejuustoseos

Kääntele kermavaahto kevyesti tuorejuustoseoksen sekaan nuolijan avulla.

IDA365 juustokakkupohja

 

Ja seuraavaksi kaada tuorejuustokermavaahto-täyte kovettuneen pohjan päälle. Levitä tasaisesti, jotta päälle tulevasta kiilteestä saadaan tasainen. Sitten laitetaan juustokakku jähmettymään jääkaappiin! Mä annan kakun olla kaapissa yön yli, mutta muistaakseni joidenkin ohjeiden mukaan neljä tuntia riittää jähmettymiseen. Kantsii kuitenkin olla tarkka, muutoin kiille saattaa humahtaa tuon täytteen läpi.

Kiille-ohjeen voi kurkata täältä :-) Keltainen mehu sopii juuri sopivasti pääsiäiskakkuun! Teen itse kiilteen huomenna aamulla ja annan sen jähmettyä pari tuntia jääkaapissa, jotta kakku olisi illalla valmis tarjottavaksi. Kun valmistat kiilteen, anna sen jäähtyä kunnolla, sillä vaikka täyte olisi jähmettynyt, liian kuuma kiille humahtaa täytteen läpi helposti. Pinnan voi koristella vaikka pääsiäisraekarkeilla taikka kirsikka-ananaksilla, kun kiille on jähmettynyt.

Nams, supermaukasta pääsiäistä! :-*

Lisää luettavaa

Vegaaninen pavlova

Vegaaninen pavlova

Gluteeniton pizzapohja (pellillinen)

Metsäkylvyssä

sieniohratto

Sieniohratto, uusi arkiruokalemppari

Kommentit

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  1. Heiii totta puhut, tosi hyvä idea! Kaurakeksit on vielä melko nopsa tehdä, joten se ei tekis operaatiosta mahdottoman pitkää. Ja säilyvätkin hyvin, eli ne vois tehdä aiemmin valmiiksi. Kiitos, tää oli hyvä idis, ei tullut itselle mieleen! :–)

   Ja hih, kiitos! Oon saanut sekä irtopohjavuoan että nuolimen lahjaksi, ystävät tietää mistä tykkään ::-)

   1. Ida, en tiiä näätkö tätä enää, mutta mitäköhän merkkiä toi irtopohjavuoka on, ajattelin tehä kakun ja en omista vuokaa, ja haluisin ostaa ehkä tollasen!

 1. Oi kuin ihanan näköstä ! Pitäisi itsekin kokeilla, kunhan koeviikon saa alta pois niin leivon taas kunnolla.. Ihana kevät, uusia leivontaideoita ihan kauheasti !

 2. vitsit, miten siistin ja söpön näköstä tämä sinun leipominen, itellä aina ihan järkky sotku keittiössä leipomisten jälkeen :D pitää muuten vissiin kokeilla tuota voita pohjaan, itellä on usein vaikeuksia saada sitä pysymään kasassa margariinin kanssa, ehkä oikea voi auttais…

  1. :-D NOOH nämä kuvathan on aika tarkkaan rajattuja tietty…… mutta joo, ei margariinille, siirry voihin ;-) Myöskin voin lisääminen voi auttaa, gluteenittomat keksit imee paljon enemmän rasvaa mitä jotkut normit mitä oon kokeillu.

 3. Ah ihana vaaleanpunainen vuoka ja nuolija! <3 tuo resepti vaikuttaa ihanalta ja raikkaalta, voisin testailla tässä kevään aikana :) kiitos siis!

 4. Vautsi, vaikuttaa herkulliselta! Minkä kokoiseen vuokaan teit kakun näillä ainesmäärillä? Tekis hirmusesti mieli koittaa tätä, mutta yksin elelevänä on turha tehdä liian suurta kakkua.. :o

  1. 26 cm taitaa olla ton halkaisija, joten kyllä tosta useemmalle riitäis… hmhh, kutsu kaverit kylään!!

 5. Myös pähkinöistä, esim. manteleista, saa rasvan kanssa hyvän pohjan makeille kakuille.

  1. totta muuten, pitäis vaan hommaa tehosekoitin niitä varten tai sit ostaa murskana…….suurkiitos vinkistä!:- )

 6. Googletin synttäreitäni varten ohjeita gluteenittomalle juustokakulle ja törmäsin tähän sun ohjeeseen. Ajattelin, että tän on pakko olla hyvää ja onnistua, sillä viime viikolla tein sun ohjeen mukaan porkkanakakkua ja se oli parhainta ikinä.

  Elämäni ensimmäinen juustokakku on nyt kiillettä ja 20 kynttilää vaille valmis, kiitos ohjeesta!