Granaattiomenaa

/// ruokaTags:

granaattiomenat vedessä

granaattiomena

granaattiomenan siemeniä myslissä

Nam, granaattiomena on superhyvä piristys aamupaloihin ja salaattien joukkoon. Miten en ole aiemmin tajunnut tätä? Taidettiin ostaa tuota kokeilumielessä joskus kun olivat tarjouksessa, kyllä kannatti.

Granaattiomenan siemenet (eli juurikin se osuus, joka siitä syödään) lähtevät parhaiten irti jos granaattiomenaa liottaa hetken vilpoisessa vedessä. Tämä niksi opittiin kun googlailtiin ”how to eat pomegranate ”, haha. Täytyy vinkata, että tuo alimman kuvan yhdistelmä oli ihan täydellinen; itsetehtyä mysliä, maustamatonta luomujugurttia ja granaattiomenaa. Niin hyvää! Onko teillä jakaa kokeilemisen arvoisia yhdistelmiä?

* translation: pomegranate might be my favourite fruit right now. 

 

24 kommenttia

  1. Avatar Matkatar /// 17/04/2013 / 11:38:55

    Kuulostaa herkulta! Minä olen laittanut sitä itsetehtyyn sangriaan joskus, sopi tosi hyvin!

    Vastaa
    • ida365 ida365 /// 17/04/2013 / 18:03:34

      Uu, no mutta varmasti sopii! Hyvä vinkki :-)

      Vastaa
  2. Avatar aino maria /// 17/04/2013 / 11:44:46

    ite oon mieltynyt ihan super paljon rahka+granaattiomppu

    Vastaa
    • Avatar aino maria /// 17/04/2013 / 11:46:12

      oho mitäs hittoa lähetin ton vahingossa vaikka oli vielä kesken :D:DDd niin siis rahka+g.omena+kinuski+vadelmat+kauraleseet: siinä on herkku jälkkäri ja myös avokado-granu salaatti on hyvää <3

      Vastaa
      • ida365 ida365 /// 17/04/2013 / 18:08:13

        nam, kuulostaa hyvältä jälkkäriltä, nammms! Ja no uskon, granaattiomena oli kyllä hyvää salaatissakin, nams!

        Vastaa
  3. Avatar Marika /// 17/04/2013 / 12:06:50

    Oma suosikki on granaattiomena tsatsiki! (Tsatsiki= kreikkalaista jugurttia, kurkkua ja valkosipulia) Sopii hyvin esim. paneroidun/friteeratun valkoisen kalan kanssa:)

    Vastaa
    • ida365 ida365 /// 17/04/2013 / 18:13:59

      Oho:-D en oo koskaan kuullut, jännää! Hyvä vinkki, ei tulis tehtyä muuten. Tekee heti mieli koklaa!

      Vastaa
  4. Avatar Ester /// 17/04/2013 / 12:48:58

    Kaveri teki joskus salaattia, missä oli ainakin rukolaa, halloumijuustoa, persikkaa ja granaattiomenaa, ei tainut edes olla muuta, korkeintaan pari salaatinlehteä rukolan lisäksi. Se oli hyvää ja värit jotenkin tosi kauniit yhdessä, etenkin kun kaveri oli vielä asetellut persikat sellaseen ”kukkasenmuotoon” jokaisen lautaselle :)

    Vastaa
    • ida365 ida365 /// 17/04/2013 / 18:20:42

      oh, nam! Kaikkia mun lemppareita, ai vitsit :-D Hihii ihanat asettelut!

      Vastaa
  5. Avatar Rappiolapsi /// 17/04/2013 / 14:24:53

    Ite aina ekana pyörittelen granaattiomenaa aika kovaa että siemenet ”löystyis” sisällä, sitten halkasen sen, ja lyön lusikalla yms muulla granaattiomenaa niin ne siemenet vaan tippuu ruoan sekaan :)

    Vastaa
    • ida365 ida365 /// 17/04/2013 / 18:23:33

      oon nähnyt tonkin tekniikan jossain!:-D onks se yhtä kätsy?

      Vastaa
  6. Avatar Nymfimaatti /// 17/04/2013 / 15:29:16

    Päärynä dipattuna valkosuklaaseen <3 Tosin se herkku ei ole mistään terveellisimmästä päästä. Kannattaa myös maistaa persimonia! Sen syömisen yhteyteen en tosin ole vielä keksinyt mitään kivaa kaveria.

    http://www.nymfimaatti.blogspot.fi

    Vastaa
    • ida365 ida365 /// 17/04/2013 / 18:25:04

      Mietin että mitä ihmettä, en yhtään aluks tajunnu mihin sun kommentti liitty:-D kyselisin siis granaattiomena-yhdistelmiä, mut olin näköjään itse kysynyt sen epäselvästi, haha voi ei:D

      Vastaa
  7. Avatar Hilma /// 17/04/2013 / 21:22:26

    En tiedä oletko jo jakanut myslin teko-ohjeesi, mutta jos et niin se olisi toivepostaus – yritän epätoivoisesti tehdä itse myslini, mutta ei ole vielä onnistunut ja vinkkejä onnistuneeseen itsetehtyyn mysliin kaipailtaisiin kipeästi :)

    Vastaa
    • ida365 ida365 /// 18/04/2013 / 08:22:11

      Tulostahan se löytyy postauksessa olevan linkin takaa! ;–)

      Vastaa
  8. Avatar Hosuli /// 18/04/2013 / 12:08:22

    Granaattiomena on kyllä superherkkua, mutta mulla on vielä vähän tekniikka hakusessa siementen irrottamisen kanssa. :D Pitäisi varmaan jatkaa harjoittelua. Kuivattuina ne siemenet on aivan kuin karkkeja, nam.

    Vastaa
    • ida365 ida365 /// 18/04/2013 / 20:38:28

      Oi, nam!:-D No toi on ainakin aika kätevä, tosin kädet märkänähän tuonkin saa tehdä, hehe:D

      Oi että, uskaltaako niitä kuivata ihan vaan huoneilmassa vai tarviiko ne kuivurin ettei homehdu tms? Kuulostaa ihanalta….

      Vastaa
  9. Avatar petraa /// 18/04/2013 / 20:34:41

    Mä en vaan tajua sitä hedelmää:DD ne siemenet, kuuluuko nein ihan tosissaan syödä?? Ne on niin isoja ja pahanmakuisia! Tykkään kyllä siitä hedelmälihasta itsessää, mutta siemenet pilaavat kaiken höhh:(

    Vastaa
    • ida365 ida365 /// 20/04/2013 / 19:25:10

      NO joojoo! Ei ne oo pahoja:-D ootkohan syöny jotai raakaa tai jotain…. :-D

      Vastaa
  10. Avatar Angelika /// 19/04/2013 / 18:37:13

    hih sulla on Ida ihana blogi :)! ootko tehny ite ton myslin? näyttää niin herkulliselta!!

    terkuin Angelika ;>

    Vastaa
    • ida365 ida365 /// 20/04/2013 / 19:30:17

      Hihi ihana Angelika<3!! Oon joo, tosin vähän eri variaatiolla mitä tuossa reseptissä – mulla ei ollut kaapissa muuta ku rusinoita hedelmiksi, niin tosta tuli aikas lesepainotteinen :-D hihii, kantsii kokeilla, ei oo vaikeeta ja ihan superhyvää!

      Vastaa
  11. Avatar Angelika /// 19/04/2013 / 18:39:27

    eiku oho oothan sä sen ite tehny! vähän meni ohi haha :D pitääpä kokeilla itekkin!

    Vastaa
  12. Avatar Sara /// 19/04/2013 / 23:41:10

    Rakastan granaattiomenaa vaikka sen syöminen onkin aina pieni taistelu, pitääkin kokeilla tota vedessä liottamista :)

    Vastaa
    • ida365 ida365 /// 20/04/2013 / 20:25:17

      Hihii jep! No toi keino ei ainakaan oo ärsyttävä, vaik eihän toi maailman nopein keino ole :-)

      Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.