Ihmepannarit

ruoka
22 kommenttia

Olettekohan te jo kaikki kuulleet kahden raaka-aineen ihmepannareista? Siltä varalta että joku on jäänyt pimentoon tämän avokadopastan veroisen some-reseptin suhteen, ajattelin jakaa tän vielä omassa blogissanikin kun tästä on tullut niin mainio vakkari meidän ruokapöytään >:-)

banskupannarit

Mulla ei ole tehosekoitinta pannaritaikinan miksaamiseen, mutta sauvasekoitin toimii ihan mainiosti sekin. Bansku soseeksi ensin ja sitten koko setti sekaisin kananmunien kanssa. Paistamiseen kantsii käyttää voita tai kookosöljyä, minä laitoin molempia. Tuntui että pelkällä kookosöljyllä pannarit meinasivat jäädä kiinni paistinpannuun, mutta kun lisäsi pikkuisen voita, ei ollut enää sitä ongelmaa. Suosittelen paistinpannuksi lettupannua tai sitten jotain vähän paksupohjaisempaa – mun huruikeapannulla näiden paistamisesta ei tullut yhtään mitään. Tästä annoksesta saa 4 keskikokoista lättyä, eli juuri sopivan annoksen kahdelle. Suosittelen tekemään paksuhkoja lättyjä, ohueksi levitetyt jäävät kiinni ja palavat helposti.

Voisi kuvitella että nämä maistuisivat munakkaalta, mutta sitä pelkoa ei onneksi ole. Ei sillä että munakas ois huono juttu, mutta ovathan nää sentään makea herkku. Mun mielestä letut ovat niin makeita, etteivät ne kaipaa sokeria kaverikseen, mutta maustaa voi tietty oman mielen mukaan. Kaneli ainakin sopii!

banaanilätyt

Ja vitsit, tuo banaanipehmis vasta ihmeellinen juttu onkin. Kun siivutettu bansku on ollut tunnin pari pakkasessa (mitä ohuempia siivuja, sitä nopeammin jäätyvät), soseutetaan ne sauvasekoittimella ja tadaa, makea banaanipehmis on valmis! Tuosta noin vain. Joukkoon voi kuulemma laittaa esim. maapähkinävoita tai marjoja, mutta mä olen tykännyt tuosta tähän asti ihan sellaisenaan. Pannareiden päälle olen sitten sulattanut vattuja ja laittanut vielä pikkuisen vaahterasiirappia. Ai että! Kookoshiutaleet toimivat hyvin nekin. Ja mustikat.

Täältä bongasin ekan kerran kyseisin superreseptin. Vitsit on nerokas ohje kyllä! Banskua ja kananmunia löytyy melkein aina kotoa ja lisäksi tuo banskujätski on aika mieletön vaihtoehto kaupan normijäätelölle. Ja vehnättömät pannarit, siinä vasta hyvä juttu gluteenitonta ruokavaliota noudattaville :-)

Lisää luettavaa

5 x Paras alkoholiton kuohuva

Vegaaninen pavlova

Vegaaninen pavlova

Gluteeniton pizzapohja (pellillinen)

Metsäkylvyssä

Kommentit

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 1. mä kokeilin joskus tehdä noita, mutta ne maistu ihan pahvilta :–D en tiedä teinkö jotain väärin vai mitä, mutta aion kyllä kokeilla uudestaan koska nuo sun letut näyttää niin hyviltä!

 2. oi näitä lättyjä on kyllä nyt ollut joka puolella, pakkohan munkin on kokeilla. tuo banskupehmis kuulostaa ihanalta, taidan saman tien mennä jäädyttämään yhden banaanin! :-)

 3. Toimiikohan edes jompikumpi resepteistä millään muulla hedelmällä tai marjalla :S Itse en ole oikein koskaan pystynyt syömään banaania, mutta reseptit tuntuvat niin helpoilta ja halvoilta, että haluaisin kovasti kokeilla.

  1. No en kyllä oikein usko, tuohan on pääraaka-aine :-D jäätelöä voisi kokeilla avokadosta maustamalla, mutta banaanissa on tietynlainen koostumus joka kestää kuumentamista ilman että maku menisi pahaksi (päinvastoin!), mutta samaa ei ehkä voi sanoa avokadosta.

 4. sulla on aina niin ihania kuvia! vaikka pakko sanoa että nää letut ja postaukset niistä pursuaa jo korvista ulos :D

  1. Hahaa kiitos vaan:–D niin vähän arvelinkin, mut hitsi miten hyviä, pakko suositella täälläki!

 5. Määrät taitaapi lukea tuossa ensimmäisessä kuvassa.

  Uikku, pehmistä saa ainakin avokadosta, joka on tosin reilusti banaania kalliimpi hedelmä. Ja vaatii toki seurakseen esim. marjoja ja hunajaa, että maistuukin joltakin :) En kyllä tiedä, voiko avokadoa pakastaa sellaisenaan – itse olen lykännyt seoksen hetkeksi pakkaseen vasta soseuttamisen jälkeen. Mutta kumminkin, hyvää ja pehmeää ja kermaista tulee. :)

  1. Voiko avokadoa kypsentää pannulla niin, että se maistuis vielä hyvältä? :–) en tosiaan raaski testaa, haha! Se on tuoreena niin superhyvää.

   Kiitos hyvistä vinkeistä aiemmalle kommentoijalle!

 6. Nää on niin hyviä! Teen näitä monesti välipalaksi, täyttävää ja terveellistä kun syö marjojen kanssa, ja herkkua jos lorauttaa päälle vähän vaahterasiirappia ja kermavaahtoa. :) Tuota banaanijätskiäkin pitäisi kyllä kokeilla!

  1. No älä muuta sano, niiiiiin hyvää:-) ja tosiaan terveellisiäkin jos ei joka kerta laita vaahterasiirappia ja käyttää paistamiseen maltillisesti rasvaa. Nam!

 7. ha ! mä ehdotin noita mun poikaystävälle mutta se ei suostunut millään vaan piti tehdä ”oikeaa” pannaria, kun maistuu kuulemma kuitenkin oudolta munakkaalta ja nönöönööö. Näytin sille tämän postauksen ja sain tahtoni läpi :D Kiitos ! superrherkullisen näköisiä mm.