PLASTIC CAMERAS

lifestyle
61 kommenttia

Voi murut, mä oon niin odottanut että pääsen kertomaan mun tän kevään isoimmasta projektista teille! On melkoisen haastavaa, kun tietää itse suunnittelevansa jotain kivaa mutta ei oikein voi hiiskua siitä vielä mitään kellekään. Tätä on jo meinaan hetki suunniteltu ja nyt voin vihdoin kertoa minkä parissa mun aika on kulunut :-) En olis kyllä aiemmin uskaltanutkaan kertoa, oli aluksi niin monia muuttujia matkassa!

Me avattiin viikonlopun aikana ystäväni Lauran kanssa filmikameraverkkokauppa Plastic Cameras! Blogiani pidempään seuranneilta ei varmasti ole jäänyt huomaamatta mun rakkaus lomokameroita kohtaan. Olen esitellyt täällä useasti mun Lomographyn fisheye-kameralla otettuja kuvia ja hehkuttanut muita söpöjä filmikameroita. Filmikamerat vaan ovat ihan mielettömiä! Kameroista ja kuvaamisesta ei tarvitse näitä yksinkertaisia perusmalleja käyttäessä tietää mitään, tärkeintä on fiilis ja kivojen hetkien kuvailu. Kaikista parasta on jännitys, joka tiivistyy kuvien kehityshetkeen – ikinä ei muista tarkasti, mitä kaikkia kuvia rullalle lopulta on päätynyt. Erityisesti kesäisin minun kangaskassissani kulkee aurinkolasien lisäksi muovinen filmikamera, jolla voin ikuistaa kesän parhaat hetket konkreettisiksi kuviksi. Filmikuvia ottaessa ei myöskään voi poistella kuvia miten huvittaa tai muokkailla filttereillä – ne on just sellaisia kuin ovat! Ja se tässä niin kutkuttavaa onkin :-)

Ollaan koottu verkkokauppaan tarkoin valittu kokoelma hyväksi todettuja filmikameroita. Otimme valikoimaan itselle tutuksi tullutta Lomographya ja paria uutta tuttavuutta, joita ollaankin tässä kevään ajan testailtu. Olen erityisen ihastunut japanilaisiin värikkäisiin WIDE SLIM -kameroihin sekä Golden Halfiin, josta lisää alempana. Tarkoituksena on pitää valikoima suht. pienenä mutta monipuolisena – halutaan, että kaikki kamerat on sellaisia, joista osaamme teille jotain kertoa ja joita olemme itsekin testailleet. Nyt meillä on valikoimassa kesäreissuille sopivia kameroita, kertakäyttökameroiden tyylikkäitä korvaajia ja pienimuotoista hifistelyäkin – ja tietty mun lemppari fisheye! Jatkossa otamme valikoimaan myös oheistarvikkeita, ja olisikin tosi kiva kuulla mitä te toivoisitte :-) Voimme pistää toiveet korvan taakse seuraavia tilauksia ajatellen. Kaikki meidän kamerat käyttävät tavallista 35mm kinofilmiä, jota voi myös ostaa meiltä.

Noh mutta jospa mennään kuviin, ne kun tuppaavat kertoa aika paljon, hih.

FOCUS FREE UNDER WATER FILM CAMERA

ida_hanhiniemi

Lauran ottama kuva Golden Half -kameralla ja Fujifilm Superia ISO200 -filmillä. Golden Half käyttää ”half frame”-kuvaformaattia, joka meinaa sitä, että valmiille kuvalle tulee vierekkäin kaksi pystysuuntaista kuvaa.

La Sardina Möbius _etu

Lomographyn La Sardina on saanut nimensä ja muotonsa sardiinipurkeista, ha! Meillä on myynnissä kool Möbius, jonka ostin heti itsellenikin.

plasticcamera.fi

PLASTIC CAMERAS _ light pink under water camera

Vaaleanpunainen Underwater-filmikamera on mielettömän hauska. Sillä voi kuvata vaikka uima-altaassa, sillä kameran mukana tulee suojakotelo, joka on vesitiivis aina 3 metriin asti. Tämä edullinen kamera on superhyvä vaihtoehto tavalliselle kertakäyttökameralle – se on suunnilleen samankokoinen ja se maksaa itsensä takaisin parin kuvatun filmin jälkeen. Ja onhan se nyt tosi paljon nätimpi ;-) Postauksen ekassa kuvassa tämä sama kamera ilman koteloa.

lomography fisheye suomi

> www.plasticcameras.fi <

 

Käykäähän kurkkaamassa! Vastailen myös mielelläni kaikkiin kysymyksiin, niitä saa lähettää myös maililla osoitteeseen [email protected] tai [email protected] Mitäs sanotte?!?! Meistä saa tykätä facebookissa ja kertoa kavereilleen kanssa, hihii!

Lisää luettavaa

Rakkaus best

Kesäkuulumisia

Kirjavinkit kesään

ida365 kuulumisia

Toukokuun alun kuulumisia

Kommentit

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 1. WOOOOWWW! Musta vähän tuntuu, että on pakko hankkia ainakin toi underwater-kamera reissuun!!! :—–)

 2. eikä kuin siistii!! kyllä himottais tilata kesäks joku muovikamera ;-)

  1. Kiiiitooos pinjamaria!!! :’–) No kyllä muakin, vaikka mulla on jo….. ööö… kolme :-D haluisin vielä dianan tai golden halfin ton half frame-formaatin takia…äää!

 3. kuin siistiä! me ostettiin poikaystävän kans täält Chilestä toi sardina ja mua jänskättää et pääsen näkee ne kuvat vast kahen kuukauden pääst ku poikaystävä vei kotiin kameran mukanaan hihiii :>

 4. Voi vitsi, tällasta just Suomeen kaivattiinkin :) Mulla on Diana-kamera, mutta en ole kehittänyt sillä otettuja kuvia varmaan ikinä. Filmiäkin tarvis lisää siihen, sitä varmaan teiltä saa?

  1. Kiitos Inka!!! Oon samaa mieltä, täältä on pitkäään puuttunut kivoihin filmikameroihin erikoistunut verkkokauppa, ja siis just näihin uusiotuotanto filmikameroihin, ei mihinkään kalliisiin filmijärkkäreihin :-)

   Joo, jos se on diana mini ja toimii 35mm-filmillä? 120 rullafilmiä meillä ei oo, sitä kun ei oikein kehitetä monessakaan paikkaa niin jätettiin se ainakin aluksi pois valikoimista :-s

  2. Kiitos Inka!!! Oon samaa mieltä, täältä on pitkäään puuttunut kivoihin filmikameroihin erikoistunut verkkokauppa, ja siis just näihin uusiotuotanto filmikameroihin, ei mihinkään kalliisiin filmijärkkäreihin :-)

   Joo, jos se on diana mini ja toimii 35mm-filmillä? 120 rullafilmiä meillä ei oo, sitä kun ei oikein kehitetä monessakaan paikkaa niin jätettiin se ainakin aluksi pois valikoimista :-s

 5. Vauuu! Kuulostaa sairaan siistiltä jutulta ja verkkokauppa näyttää superhyvältä. Varmaan tulee jotain klikkailtua tuolta kotiinkin, kunhan palkkapäivä tulee :–)

  1. Kiitos ihana Katja :-** Hihii, ihana kuulla! Voi että, kohta Suomessakin on ihmisillä kauniita filmikameroita, jeee!! Filmikameroilla kuvailu on vaan niin kivaa ja jänskää, ai että.

  1. Jeee, suurkiitos!!! Tätä saa todellakin jakaa niille, joiden tietää kuvailusta tykkäävän. Kiitos :’-)

 6. Oih, ihanaa, kiitos! Tällaista on kaivattu! Laitoin heti tilauksen vetämään. :-)

  1. Hehee, katsotaan katsotaan! Kyllä mä teidät haluan jotenkin ilahduttaa Plastic Camerasiin liittyen, mutta näin pienellä yrityksellä ei heti ole varaa jaella ilmaisia kameroita. Mutta katsotaas hetken päästä ;—)

 7. Aa ihan mahtava juttu, onnea teille yrityksen pyöritykseen!! :) Itselläni on lomolta Diana Mini ja olenkin tuon fisun ostamista miettinyt, eipä tarvitse enää ainakaan miettiä mistä sen ostaa ;)

  1. Kiitos Anni!! :–)) Hahaa, voi että toi fisu on paras ympäri vuoden kun siinä on valmiiksi salama :-) Suosittelen siis, hihi. Dianakin houkuttelis kyllä niiden half frame-kuviensa takia….

 8. wooow, cool juttu!! :-) lykkyä tähän! valinnan vaikeus iski, tahtoisin ton vedenalaiskameran mut musta kuitenki tolla wide slimillä otetut kuvat näyttää kivemmalta, kivempi kontrasti. ÄÄH!

  1. KIITOS :—D <3 No hmm, mitäs tähän sanois! Wide slimeillä otetut kuvat joo on ehkä parempia kontrastiltaan, eli jos et kaipaa tuota veden alla kuvailu -ominaisuutta niin sitten ehkä wide slim kummiskin? :-)

   1. niinpä! en tiiä tulisko vesitouhuja (kauhee sana!) kuvailtua niin paljon vai hankkisko moisen vaan siks et vedenalaisuuden kuvaus kuulostaa kivalta muttei ees oikeesti toteuttais… eli päädytään wide slimiin :-)

 9. hoojee! mun filmikamerahimoni heräskin uudestaan sun piknikpostauksessa mainitsemas muovikameran myötä, ja kauheella raivolla yritinkin googlailla mutta mitään söpöjä ei oikeen löytyny.. mutta nyt löyty!

 10. Ihanaa! mutta kysymys kuuluukin että tuleeko valikoimiinne mustavalkofilmiä?

  1. Hihii, ei olla pohdittu vielä! Meidän valikoima muuttunee jokaisen tilauksen myötä, joten mitään ei ole lukkoonlyöty ja toiveita otetaan mielellään vastaan, jotta palveltais mahdollisimman hyvin filmikameroista kiinnostuneiden toiveita :-) minäkin kyllä haluisin mustavalkofilmiä, joten miksikäs ei jos jostain löytyy sopivaan hintaan! just katoin valokuvaamossa että _yksi_ rulla maksoi yli 13€!!!! se on liikaa jo :–C

   1. Nimenomaan! siksi tuo filmikuvaaminen onkin jäänyt vähälle! juuri löysin kaapista (tai oikeasti muuttolaatikon pohjalta) pari vanhaa rullaa mustavalkofilmiä. Pitänee koittaa ovatko vielä käyttökelpoisia :)

    1. Hiihi! Hei kuules meille tulee tällä viikolla vielä myyntiin mustavalkofilmiä oikein edulliseen hintaan! :—-)

 11. No huhhuhuuuhhh! Oikeeta meininkiä. Eipä tämmösiä suomalasia verkkokauppoja LIIKAA OLE muovi/lelu/filmikameroiden tiimoilta. Pitää varmaan hillitä itseään ettei nyt ihan kaikkia sieltä heti rohmua. Onneks on toi tili joka rajoittaa…

 12. Ihanaa! Onnea! Tulee aina niin onnelliseksi, kun näkee että ihmiset uskaltaa toteuttaa unelmiaan :)

 13. Hei! haluaisin kysyä sitä et kauan esim toi underwater kamera toimii ? eihän se oo mikään kertakäyttökamera? toimiiko se pidempäänki ja paljon noi filmirullat maksaa tohon kameraan ? :)

  1. Moikka! Ei ole kertis, eli siis filmin voi aina vaihtaa kun se loppuu :—-) filmejä löytyy meidän plastic cameras -verkkokaupasta, hinnat vähän vaihtelee sen mukaan millaista filmiä haluat :-)

 14. No siis ihan varmasti! Eihän tuo alamahaa paljasta vaan ylämahaa vain ;—) hihii jee, kurkkaa siis asos!!

 15. Voi miten upeaa!:D Olisipa tullut tämä kuukautta aiemmin kun olisin halunnut ulkomaille mukaan edulliset vesitiiviin kameran:zz Ensi reissuksi tilaan teiltä!

 16. Toivottavasti en oo ihan myöhässä ja kerkeen saada vielä kesäkuvia näillä vaikka vasta nyt aattelin tilata!! Ihania<3

  1. No et kyllä ole! Kesämuistoja ehtii takuulla vielä ikuistaa ja kyllähän näillä voi kuvailla vuoden ympäri :)

 17. Eikä, luin nyt tän postauksen ja ihan huippujuttu! :-) olin jo laittamassa ostoskoriin mut sitten tajusin että täytyy ehkä oottaa vielä seuraavaan tiliin ettei tarvii elää makaroonilla loppukuuta (vaikkakin hinnathan oli ihan superhalpoja!)