Kermainen lohikeitto

ruoka
4 kommenttia

lempiruoka lohikeitto

kermainen lohikeitto

Lohikeitto on ehdottomasti yksi lempiruuista, ainakin kun puhutaan keitoista. En tykkää haaleista liemikeitoista, mutta sosekeitot ja kermaiset kalakeitot kyllä uppoavat! Tämä on superhelppo ja nopea ohje, annoksia tulee tästä n. 4.

 

Kermainen lohikeitto                                                            

9 dl vettä
10 maustepippuria
3-4 laakerinlehteä
2 pientä sipulia tai 1 iso
500g perunaa (mieluiten uuden sadon tietysti!)
2-4 porkkanaa (4 pientä tai 2 isoa)
600g lohta paloina
1-1,5tl suolaa
2dl kermaa
reilusti tuoretta tilliä
nokare voita

1. Keitä vesi kiehuvaksi ja lisää mausteet ja pieneksi silputtu sipuli. Keitä 5min.
2. Lisää joukkoon pieniksi pilkotut perunat ja porkkanat. Keitä n. 10min, mutta jos palaset ovat suurehkoja niin voi olla että keittoaikaa pitää pidentää. Kokeile kypsyys hammastikulla!
3. Lisää joukkoon leikatut lohipalat. Laske lämpötilaa ja anna hautua 3min. Mausta suolalla.
4. Lisää joukkoon kerma, tilli ja voinokare.

                                                                                

Herkuttele! Nam. Ehkä mun pitäis testata kesäkeittoakin, kun en enää ole samanlainen nirso mitä ipanana :-D

Lisää luettavaa

Vegaaninen pavlova

Vegaaninen pavlova

Gluteeniton pizzapohja (pellillinen)

Metsäkylvyssä

sieniohratto

Sieniohratto, uusi arkiruokalemppari

Kommentit

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  1. Kesäkeitostakin saa ihanan kermaista, kun lisää vain tarpeeksi koskenlaskijaa ;-)

  2. Kalakeitto on yks maailman parhaista ruuista!! :D Ja mikä siinä on että mummin tekemä on aina maukkainta… Mutta kiitos tästä reseptistä! Täytyy kokeilla :)

    1. no on!!! se on niin puhdas, klassinen ja konstailematon. Ai että :-) tällä ohjeella et saa pahaa ainaskaan, mutta mummun keittoja voi olla vaikea voittaa ;-D