LUMO – luonnonkosmetiikkaa ja ekologisia kampaamopalveluita

kauneus, luonnonkosmetiikka
22 kommenttia

luonnonkosmetiikkameikit

luonnonkosmetiikalla tehty meikki punaiset huulet

Kävin viime viikolla tutustumassa ihanan Tiina Toratin kauneussalonkiin ja putiikkiin, Lumoon. Lumo on avannut ovensa ihan hetki sitten ja toimii samoissa tiloissa ekokampaamo Oranssin kanssa. Lumo tarjoaa ekologisia kampaamo- ja meikkipalveluita sertifioidulla luonnonkosmetiikalla Tampereen Pyynikillä osoitteessa Palomäentie 30. Olen aivan superiloinen, vihdoin tämmöinen löytyy Tampereelta! Kuulimpa sellaistakin huhua, että samoihin tiloihin olisi tulossa myös kosmetologi, joka tekee hoitoja luonnonkosmetiikalla ja ekologisesti. Ihan mahtavaa. 

Lumo Tampere

Lumo SHOP & SALON

Lumo on tällä hetkellä vielä hieman vaihtelevasti auki, Lumon Facebookista kantsii kurkkailla aukioloajat ja ajankohtaiset uutiset.

LUMO BEAUTY SHOP AND SALON TAMPERE

mia höytö cosmetics

Lumon valikoimista löytyy Zuii Organicin meikkejä sekä kotimaisia Mia Höytön ihonhoitotuotteita.

ecotools tampere lumo

Meikit Tiina tekee Ecotoolsin siveltimillä joita voi myös ostaa paikan päältä itselleen. Mun sivellinvalikoima on aika hyvä, mutta jos löydän itselleni talveksi hyvän meikkivoiteen luonnonkosmetiikan valikoimista, saattaisin tarvita meikkivoidesiveltimen. Ecotoolsin siveltimiä ei ainakaan ole pilattu hinnalla! 

ecotools siveltimet

Minua ei paljon tarvinnut houkutella käymään Lumossa, mutta innostuin todella huomatessani Lumon valikoimassa olevat Kure Bazaarin kynsilakat. Olen halunnut testata noita luonnollisempia kynsilakkoja iät ja ajat! Ja mitkä valikoimat Kure Bazaarin lakkoja Lumossa onkaan… Sain kynsiini suloisen minimanikyyrin, kuvia siitä postauksen loppupuolella. Ensin näytän teille miltä Zuiin luonnonkosmetiikkaa olevat huulipunat ja meikkipohjat näyttivät minulla. 

kure bazaa minimanikyyri lumo

Zuiin meikit ovat kukkaismeikkejä, sillä niiden pääraaka-aineina käytetään kukkia. Lisäksi raaka-aineista vähintään 95% on luomua, JES! Tässäpä vasta mielenkiintoinen meikkisarja. Olin kuullut ja lukenut Zuiista aiemminkin, mutten koskaan ollut päässyt testaamaan tuotteita missään. Lumo on ainoa jälleenmyyjä Tampereella, joten jos testailu kiinnostaa, niin suuntaa Lumoon :-) 

zuii organic

zuii organic cosmetics

Zuii Cosmeticsin suomenkielisillä Facebook-sivuilla lukee näin:

Zuii luomumeikkien pääraaka-aineina ovat luomusertifioidut kukat! Vähintään 95% raaka-aineista on sertifioidusti luomua. Zuii kukkaismeikkejä ei testata eläimillä eikä valmistuksessa käytetä petrokemian tuotteita, parabeeneja, geenimuunneltuja valmistusaineita tai talkkia. Zuii on meikkisarja rakkaudesta luonnonmukaisuuteen ja luontoon.

Jes sanon minä! Ihanaa että Tampereeltakin alkaa löytää luonnonkosmetiikkaa, ei tarvitse aina summamutikassa tilailla netistä.

zuii mandarin classic red

zuii flora liquid foundation light olive

Me testattiin mulle Zuiin nestemäistä meikkivoidetta sekä mineraalimeikkipohjaa. Molemmista meikkipohjista löytyi mulle oikea sävy ja olin aivan mielettömän innoissani tuosta nestemäisestä meikkipohjasta. Olen käyttänyt mineraalimeikkipohjaa pari viimeistä vuotta, joten minulle tuli yllätyksenä, että nestemäinen ja peittävä meikkivoide voi tuntua iholla niin kevyeltä! Näiden viime vuosien aikana olen saanut nestemäistä meikkivoidetta iholleni vain muutamissa kuvauksissa, mutta tällöin kyseessä ei ole ollut luonnonkosmetiikka. Vitsit, innostuin ihan hulluna :-D Kyseessä ei ole mikään halpa meikkivoide, mutta Zuii Organics onkin kehitelty ammattilaisten tarpeisiin. Meikkivoide oikeasti peitti olematta raskas – ominaisuudet, joita eniten arvostan (heti tarpeeksi vaalean sävyn jälkeen) meikkivoiteessa.

Meikkipohjakokeilut voi bongata postauksen ekoista kuvista taikka tästä alta. Alla myös huulipunatestailua! 

mandarin lipstick zuii cosmetics

Zuiin huulipuna sävyssä Mandarin. Söpön arkinen, jotain mitä en ole aiemmin testannut. Mitäs sanotte, sopiiko? 

zuii organic lipstick classic red

Zuiin huulipuna sävyssä Classic red. Tämä onkin ihan minun näköiseni ;-) 

Sitten kynsilakkatestailuihin! Tiina tekee minimanikyyrejä noilla ihanilla Kure Bazaarin lakoilla. Kure Bazaarin lakkojen raaka-aineista jopa 85% on peräisin luonnosta. Aika huikea määrä, kun kyseessä on kuitenkin kynsilakka, joka ei varmaan voi mitenkään olla täysin luonnonmukainen. Kure Bazaarin tuotteet ovat erittäin hyvä esimerkki siitä, miten luonnollisempien tuotteidenkaan ei tulisi tinkiä designista ja kauniista ilmeestä. 

kure bazaar tampere lumo beauty

kure bazaar luonnonkosmettikka kynsilakka

Koita nyt sitten näistä valita omat suosikit?!

kure bazaar

kure bazaar kultainen kynsilakka

minimanikyyri kure bazaar lakat tampere

Päädyin nuden ja kultaisen kauniiseen ja hillittyyn yhdistelmään. Tiina taikoi mulle nätit ”half moonit” kultaisella lakalla. Kunnon match mun kellon ja sormuksen kaverina ;-)  Lakkaus kesti kaksi päivää täydellisenä, kolmantena kynsien kärjet alkoivat pilkottaa lakan alta. Olen yllättynyt miten hyvänä luonnollisempi kynsilakka pysyi, sillä odotukseni eivät olleet ihan hirveän korkealla. Tämähän peittosi heti muutaman sarjan normikynsilakat kestävyytensä puolesta! Ja peittävyyskin on omaa luokkaansa – nudelakkaa levitettiin vain yksi kerros, eikä muuten kuulla läpi.

Kuten tämän postauksen fiiliksestä ja kuvamäärästä voi päätellä, olen aika intona. Jos päätän tehdä hiuksilleni jotain pientä (raitoja tai kirkastusta pohdiskelen), tiedän minne suunnata. Tuo Zuiin meikkivoiden jäi pikkuisen kummittelemaan mieleeni, pitääpä harkita olisiko se hyvä vaihtoehto talveksi, kun mineraalimeikit saavat kaikki ihon kuivat kohdat erottumaan niin selkeästi, mutta nestemäinen meikkivoide piilottaisi ne hyvin. Ja kun meikkivoide olisi lunnollinen, se luultavasti sopisi oikukkaalle iholleni normikosmetiikkaa paremmin.

Hih, toivottavasti tästä virtuaalisesta Lumo-vierailusta oli iloa myös teille!

Lisää luettavaa

Skinimalism – helposti reagoivan ihon pelastus

herkan ihon luonnonkosmetiikka

Luonnonkosmetiikkaa herkälle iholle

Kesäiset luonnonkosmetiikkasuosikit

moi forest kokemuksia

Moi Forest tuo metsän hyvät mikrobit iholle

Kommentit

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 1. Voit vitsit, ihan huippua että tälläinen on saatu Tampereellekin! Pitää kyllä ehdottomasti käydä vierailemassa :)

  Tuo Classic red on kyllä ihan sinun näköisesi ;) Mutta ei Mandarin pahalta näytä. Mukavan luonnollinen :) Tykkään huulipunista ihan kamalasti, mutta en osaa itse käyttää niitä. Pitäisi kyllä yrittää ryhdistäytyä ja rohkeasti vaan aamulla vetäistä sitä punaa huulille :)

  1. No älä muuta sano! Ja käy ihmeessä kurkkaamassa Lumo myös paikan päällä, ihastuin itse valtavasti. :-)

   Ja hih, eikös! Kylmään taittuvat punaiset sopii mun huulille vaikka värianalyysi on toista mieltä ;–) Kokeile ihmeessä! Jos laittaa tuollalailla hillitysti niin kuin mulla tuota classic rediä, niin ei tuu liian voimakkaan näköinen lopputulos ja on helpompi itsekin totutella.

 2. Lumo on kyllä ihana! Kävin leikkauttamassa ja värjäyttämässä hiukseni Tiinalla ja olen supertyytyväinen! Ja todellakin ihanaa, että Tampereelta löytyy ekokampaamo.

  1. Oi, loistavaa!! Mä mietin juuri että voisin jossain vaiheessa varata Tiinalle ajan, jos laittais vähän raitaa jotta sais tästä väristä elävämmän :-) Ihanaa, superia!

 3. No vau! Näyttääpäs kyllä tyylikkäältä tää Lumo. Ja kyllä, Zuii on ihan huippu. Itselläkin löytyy jo puutereita, meikkivoide, poskipuna, huulipuna.. sekä turkoosi Kure Bazaar ;) Helsingissä asuvana luottokauppani on Jolie, mutta tosi siistiä että muuallakin on mahdollisuuksia päästä ostoksille!

  1. Voi vitsit, ompas loistavaa kuulla kehuja muiltakin, tuo sarja nimittäin rupesi kiinnostamaan ihan tosissaan! Onko meikkivoide ollut riittoisa? Sen tahtoisin kovasti, sillä sävyistä löytyi mulle sopiva :-)

   ja hih, Jolie on ihana! Mutta tamperelaisena täytyy tietysti tukea pientä yrittäjää täällä, ja ostaa Zuiit häneltä ja muita juttuja Joliesta ;-)

   1. Itse asiassa en ole meikkivoidetta vielä korkannut, edellisestä (myrkkyversiosta..) on vielä rippeet jäljellä joten en osaa riittoisuudesta vielä mitään sanoa. Mutta uskoisin kyllä että on, vaikutti ainakin siltä kun liikkeessä testailtiin iholle :) Ja toi on ihan totta että pienyrittäjiä pitää tukea! Ja vielä hyvän asian parissa :)

    1. Aaaa, i seeee! Toivotaan että se on riittoisaa, sitten voisin semmoisen hommata. Mineraalimeikkipohjat alkavatkin olla vähissä….

 4. Oivoi mikä kosmetiikka paratiisi <3___<3 !! Oon just miettinyt nestemäisen meikkivoiteen hankkimista, mutta ei oo tullut vastaan sopivaa.. täytyy tsekkailla noita Zuiin tuotteita tarkemmin! Superhyvä postaus!

  1. no älä muuta sano!! ihan mieletön :-D ja joo, mineraalit on jees mutta ei talvella mitenkään paras mahdollinen vaihtoehto….. tsekkaile!:–) oon lueskellut näistä muistakin blogeista ja kuullut kehuja! jeeee!!!

  1. No jep, Lumo on ihana! :–) Ja Tiina hirmuisen mukava, tuolla aion varmasti käydä jos aion toteuttaa jotain pohtimistani hiusmuutoksista… hihi!

 5. osaatko sanoa mitä hiustuotetta käytetään tuolla Lumossa? oon käynyt eräässä toisessa kaupungissa samaisessa putiikissa, ja kiinnostaisi onko heillä samat tuotteet käytössä. :–)

 6. Moikka Maria!
  Otin oikeudekseni vastata kysymykseesi kun sen täällä huomasin :)
  Tällä hetkellä Lumossa ei ole myynnissä hiustuotteita, mutta tulossa on Less is More- hiustuotesarja (http://www.greenlips.fi/brand/5/less-is-more). Käytän asiakkaille Oranssin puolella myynnissä olevia tuotteita, joita ovat mm. Am Luonnontuotteet (http://amnatur.fi/shop/), Skin Blossom shampoot ja hoitoaineet (http://www.kosmeettinen.fi/Skin-Blossom), ja Argitalin shampoot (http://www.delleco.fi/argital/). Less is More tulee näillä näkymin myyntiin lokakuun puolella, tarkempaa infoa päivitän facebook-sivujen puolelle: facebook.com/lumobeauty :)

 7. Millainen hintataso tuolla on? En löydä ko paikan hinnastoa mistään:(