Photostory with Olympus

lifestyle
11 kommenttia

Kuulkas beibit, meitsi on mukana Olympuksen Photostory-kampanjassa. Olen saanut kuvaushaasteen parin muun bloggaajan tavoin ja tässä tulee oma osallistumiseni kera muiden kamerafiilistelyjen. 

Kuten suurin osa teistä varmaan tietääkin, kuvaan nykyisin lähes kaikki kuvat blogiin Olympuksen Pen lite E-PL5 -mikrojärjestelmäkameralla. Peilittömällä järkkärillä saa ihan mielettömän hyviä kuvia, 45mm objektiivi on unelmien täyttymys ja kaiken lisäksi pienikokoista ja kaunista kameraa tulee kuljetettua mukana useammin, kuin isoa ja painavaa järjestelmäkameraa. 

Olympus PEN E-P5

Nyt mulla on ollut lainassa Olympukselta ihana ihana ihana uutuus, Olympus PEN E-P5. Huh mikä kamera, mikä runko! Olen myös tosi innoissani tästä vintage-fiiliksestä, joka rungon muotoilusta huokuu (eikö tulekin mieleen tämä Olympuksen vanha filmikamera, joka mulla on myöskin lainassa?). Huomaan selvän eron omaan PENiini, tämä on ihan mieletön kamera. Kuvat näyttävät jotenkin niin paljon paremmilta, vaikka objektiivi on sama. En todellakaan osaa sanoa miksi, mutta tulee kyllä olemaan vaikeaa luopua tästä. Ainoa asia, missä mun oma runko voittaa uuden E-P5:sen on kunnolla kääntyvä näyttö ;-) Kääntyvän näytön avulla bloggaajan on helppo ottaa naamakuvia esim. meikkipostauksiin, mutta muuten en ole omaa kameraani ikävöinyt. 

Minusta on hauskaa miten paljon Olympukset herättävät ihastelua ja kyselyitä. Aina Olympusta kaulassa kantaessani saan vastailla uteliaiden kysymyksiin ja ottaa vastaan kehuja kamerani suloisuudesta. Ja minä puolestani voin tyytyväisenä kertoa PENien tuoneen ilon valokuvailuun takaisin, kun kameraa on niin helppo pitää mukana. 

Näiden seuraavien kuvahaasteiden myötä olen tutustunut tarkemmin uuden E-P5:sen toimintoihin. Haaste oli hauska, sillä voitin ennakkoluuloni esim. taidesuotimien suhteen! 

 

 ONNI ON… 

onni on…

taavipupu

 Olympus PEN E-P5 + 45mm f1.8 + taidesuodin ”Grainy Film”

…oma seikkailukaveri! Olympuksen PEN:t kulkevat helposti mukana kaikenlaisissa seikkailuissa, sillä kamera mahtuu jopa siihen mun mustaan nahkalaukkuun, vaikka siellä olisi lompakko ja meikkipussikin. Tämä kuva on tosiaan otettu taidesuotimella ja olen innoissani, kuvissa on mahtavat kontrastit ja särmää. Osa taidesuotimista on too artsy for me, mutta esim. tästä pidän kovasti ja aion testailla tätä jatkossakin. 

 

 IHANA VALO 

lights
 Olympus PEN E-P5 + 45mm f1.8 

Syksyssä parasta on ihanat, tunnelmalliset valot ympäri kotia. Kynttilät ja keijuvalot tekevät nätin pehmeän valaistuksen muuten hämärään huoneeseen. Tykkään myös hulluna tuosta Taavin karttapallolampusta tuossa meidän ikkunalaudalla. 

 MINUN KAUPUNKINI 

kotikaupunkini tampere

 Olympus PEN E-P5 + 45mm f1.8 

Hahaa, kenties aika kliseinen kuva Tampereesta, mutta eipähän jää kaupunki epäselväksi! Toisena vaihtoehtona oli kuvailla kivoja taloja keskustasta, mutta koska huomasin Veeran tehneen niin, päädyin tähän kuvaan ;-) Aikas nätit sävyt. E-P5:sen kosketusnäyttö on ihan mielettömän hyvä juttu, kuvailu helpottuu kun voi tehdä tarkennuksen näyttöä koskettamalla. 

 KAUNEINTA KOTONANI 

kollaasi kaunis koti

 Olympus PEN E-P5 + 45mm f1.8 + Photostory -kollaasi 

Kauneinta kotona on leveät valkoiset ikkunalaudat joilla voi säilyttää ilahduttavia juttuja, kuten vanhoja lääkepulloja kynttilänjalkoina. Tykkään hulluna myös tuosta timantinmallisesta kattolampusta, harmi vain että se ei enää toimi?! Just lukaisin Finnish Design Shopin sivuilta että tuotteen käyttöikä on n. 1500 tuntia, mutta mitä ihmettä, eikö tuota sisällä olevaa lediä muka voi mitenkään vaihtaa? Yksi lemppareimpia sisustusostoksia on tuo supersuosittu Annon villamatto. Se on pysynyt hyvin puhtaana ja se tekee olkkarista kotoisan ja kutsuvan. Tämä kuva on otettu E-P5:sesta löytyvällä Photostory-ominaisuudella, jolla voi kuvata helposti kollaaseja. Myös erilaisia suotimia voi hyödyntää ja kuviin saa valittua erilaisia kehyksiä. Kätevää! 

Olympuksen Photostory-sivustolle tulee päivittymään kaikkien muiden mukana olevien bloggaajien osallistumiskuvat, joten kantsii kurkkailla sitä jatkossakin. Kun sivustolla on useampia osallistumisia, pääsette te äänestämään suosikkejanne ja äänestämällä olette mukana Olympuksen PEN -kameran arvonnassa! 

Lisää luettavaa

Uuden kodin etsiminen – missä haluamme asua?

Haaveena yhteinen koti (ja yhteinen asuntolaina)

Vastuullinen neule x 18

Rakkaus best

Kommentit

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 1. oioiii ihania kuvia!! :–** vitsit ku tykkään sun blogista aika hulluna hih <3

 2. Hei tuli kamerajutuista mieleen, että onko niitä kesäkilpailun filmikamerakuvia ollut täällä blogissa, vai olenko vahingossa ohittanut ne?

 3. Ihania kuvia ! Mua on jo kauan himottanut Olympuksen kamerat, mutta olen niin tottunut Nikoniin, etten ole raaskinnut vaihtaa. Nykyään tosin pohdin tosissani Olympuksen kameraa ja seuraava kameraostos onkin varmaa jokin niiden malli :-)

  1. No uskon! Mäkin olin pitkään canon-fani, mutta kyllä Olympus on PEN:iensä kanssa paljon enemmän mun tarpeisiini sopiva kuin mikään pokkari tai iso järkkäri. :-) tuo kun ihan oikeasti kulkee mukana arkenakin! isoa järkkäriä ei tullut otettua mukaan.

   Eli siis suosittelen! :-) mun oma pen lite epl-5 on super, ja kohtuuhintaisempi mitä tämä ;-)

 4. Voi vitsit tuo kamera!! Just pari päivää sitten satuin tuon bongaamaan ja siitä lähtien oon himoinnut sitä ihan pakkomielteisesti :-D Niin söpön näkönen ja vielä hyvä kuvanlaatukin! No, ehkä sitten kun vanhasta canonista aika jättää :-) ja ihana karttapallokin!

  1. Ei hitsi :—D mä niin uskon, mun tulee surku kun joudun tän palauttamaan!

 5. Oijoi tuo karttapallo on ihastuttava! Oon pitkään himoillut tuommoista, mutta niitä kun on aika hankalaa löytää ehjinä.. Sen sijaan mun huonetta koristaa jättikokoinen vanhanaikainen karttataulu!