Sääpäiväkirja

lifestyle
22 kommenttia

marimekko sääpäiväkirja astiat

1 2 3 4 5

Aino-Maija Metsolan maalaukset Marimekon Sääpäiväkirja-mallistossa ovat kerrassaan ihastuttavia. Vaikka Marimekko onkin ollut kuluneen vuoden ajan median silmätikkuna – ja ihan syystä, kun ei itse kunnolla osallistunut keskusteluun kriisitilanteessa – en voi olla ihailematta näitä ja tykkäämättä Marimekosta. 

Sopisivat hullunhyvin meidän astiakaappiin mun Siirtolapuutarha-malliston teemukien ja Räsymatto-puurokulhojen ja -lautasten kaveriksi. On meillä ihan blancoa Oivaakin, pari leipälautasta ja ruokalautasta löytyy. 

Mietin kuitenkin, että näyttäisikö ruoka jotenkin sotkuiselta ja epäviehättävältä värikkäillä lautasilla? Olisko teepannu tai kulho fiksumpi valinta kuin lautanen, jossa on suuri värillinen maalaus? Kulhoissa ja mukeissa ruoka tai juoma on onneksi valkoista pintaa vasten, lautasten kohdalla juttu on eri. Hmmm…. 

Lisää luettavaa

Kirjoja, jotka luin ja joista pidin

ida365 toukokuu

Vinkkejä / toukokuu

kaisaniemi kasvitieteellinen

Trooppista lämpöä keskellä talvista Helsinkiä

luonnonkosmetiikan bepanthen alga cicosa korjaava voide

Luonnonkosmetiikan ”bepanthen”

Kommentit

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 1. Joo noi on aivan ihania! Ite en oo koskaan oikein ollu mikään suuri Marimekko-fani, en esimerkiks omista yhtäkään niiden (tai Iittalan) esinettä, mutta nyt kyllä liippaa läheltä. Toi sinikuvioinen lautanen on niin kaunis, että se pitäis melkeen vaan laittaa seinälle jollain lautasripustimella, tai sit tarjoilla siitä vaan jotain Fazerin suklaata :D Makaronilaatikko noilla lautasilla… Hmm no kyllähän sitä söis mutta en ehkä kuvaa ottaisi hahah.

  1. Hhahaa, aika hauskaa! :-D mä oon alkanut lämmetä marimekon ja iittalan jutuille vasta kans viime vuosina, ne ovat aiemmin olleet turhan klassisia ja perinteikkäitä mun makuun. Nyt alkaa olla twistiä! Esim. iittalan nappula-kynttilänjalat on superit.

   Mutta siis juuri niin :-D varmaan vois syödä mutta visuaalisuus….. hmmm! muutenkin vierastan sinistä väriä astioissa suuressa osassa, koska sinistä niin harvoin löytyy ruuasta itsestään, että se tuntuu jotenkin vieraalta….

 2. Nuistakin marimekon kuovioista on just tullut ilmi että ovat kopioituja…

  1. Joo niinhän näistä on, mutta pläääh musta tuo on kyllä kauempaa haettu juttu, tai toteutus on selkeästi eri. Ne aiemmat päärynäpuu-jutut oli paljon selkeämpiä plagiointeja.

   1. joo itekkin kun näin nyt ne kuvat, nii huomasin että eipä niissä kovin paljo samaa ollukkaan :D itellä kuitenki menny vähä maku Marimekosta just noitten kopiontien takia… :)

    1. No jep, niin mullakin vähän. Harmittaa että ne on hoitaneet tuon keskustelun omalta puoleltaan niin surkeasti…..

 3. Olen täysin menettänyt sydämeni tuolle suurelle tarjoilulautaselle. En tiedä onko minulla siihen varaa (hintaa, kun en uskalla katsoa) ja käyttäisinkö sitä koskaan, mutta voisin laittaa sen seinälle koristeeksi. Se on vain niin jumalattoman kaunis astia.

  1. Se on ihana! Ja varmasti pikkuisen kallis mutta mutta….. se on upea.

  1. No jep, musta tuo on hömelö :-D eihän matkimisessakaan oo mitään vikaa niin kauan kuin tehdään selkeesti omia versioita – jos tässä olis kyse matkimisesta, niin musta toteutus on silti ihan eri. Ei noita voi mitenkään pitää samoina töinä. Ne aiemmat sen sijaan oli vähän eri juttu…..

 4. Oon pohdiskellut samaa noitten lautasten kanssa. Itseltä löytyy siirtolapuutarha lautasia ja perus valkoisia Oiva lautasia, joten noi kyllä sopis astiakaappiin, mutta värikäs lautanen vaan tuntuu niin oudolta. Ajattelin itse tyytyä alkuun mukeihin ja kulhoihin, ja jättää nuo lautaset vielä mielen syövereihin hautumaan :—)

  1. Hihii hauskaa että ollaan pohdittu samoja :-) Tuo teepannu olisi ihana, koska sellaista multa ei entuudestaan löydy ja nuo kulhot<3 oih.

 5. Nuo lautaset ovat kyllä tosi kauniit, mutta ehkä vähän hassua tosiaan syödä noin värikkäältä pinnalta.

  1. Jep! :-D Ja toisaalta mietin että ehkä eivät sopisi hedelmälautaseksikaan kun hedelmät ovat itsessään jo niin kirjavia…. hmhmhmhmm!

 6. UUUH MITEN KAUNIITA! haluan kaikki! mutta marimekko epäilyttäää……mut toisaalta ei oo toisten suunnittelijoiden/muotoilijoiden vika et yxx on mogaillu…

  1. no jep!! ei ookaan ei. tosin ois marimekko voinut keskustella tuosta asiasta fiksummin ja pyytää vaikka kunnolla anteeksi tai jotain, niin ei ois fanilla näin vaikee olo.

 7. tuo teepannu… <3 sopisi niin täydellisesti mun astiakokoelmien jatkoksi!

  ps tein tänään möykkäreitä sillä sun postaamalla reseptillä :—)

  1. heiii ihanaaa!! <3 oliko hyviä?! :'—) ja tuo teepannu on niin kaunis!