3 x new music

lifestyle
9 kommenttia

”Forget your balls and grow a pair of tits”

Lily Allen on saanut uusimmalla kappaleella taas melkoisen myrskyn aikaiseksi – tällä kertaa Allenia on syytetty rasismista, vaikka kappaleen perimmäinen idea pitäisi olla sukupuoliroolien kritisoiminen. Toisaalta feministit ovat ylistäneet kappaletta, että sanoma tuntuu menneen joillekin perille. Mitähän tähän nyt sitten sanoisi? Pienillä jutuilla kaikki rasismipuheet olisi ehkä voitu välttää – tai sitten ei? Aina joku löytää jostain jonkin epäkohdan. Melkoisen tarttuva eniveis ja JEE LILY IS BACK! (Hömppäblogista löytyy linkki kritiikkiin ja Allenin vastaukseen)

kuva: x 

Giraffagen Needs-albumi löytyy nyt myös Spotifystä, superia! Kantsii aloittaa kuuntelu vaikka All that mattersista ja Close 2 Mestä. Ja sit kuunnella lisää ja vaikka siirtyä Visibleen yms…. Huh hhu, tykkään tästä kovasti. 

Muistatteko vielä Wild at Heartin Get Related-biisin? Se oli ihana ja niin on myös uutukainen Saving All My Tears. En löytänyt Youtubesta perusversiota, mutta tämä remixikin on oikeastaan aika tosi jees. Alkuperäisen voi kuunnella vaikka Spotifystä. Ja jos on mennyt ohi, niin kuunnelkaa myös tuo aiemmin mainittu Get Related ja Darling. Ne muut Spotifystä löytyvät biisit on jonkun toisen Wild at Heartin…. 

Ekstrana tekis mieli linkkaa uusin Iisan biisi, mutta hitto kun mä jotenkin ärsyynnyin siitä musiikkivideosta niin en nyt kykene. Mutta jos S€ pyörittää -biisin kuuntelee Spotifystä niin sitten ei ärsytä vaan ainoastaan sulostuttaa Iisan ääni ja sanomakin tulee selväksi paremmin. 

Ps. Blogin Facebook-sivuilla ois kiva arvonta ;—) 


*translation: songs you should listen to. ♥

Lisää luettavaa

Kirjoja, jotka luin ja joista pidin

ida365 toukokuu

Vinkkejä / toukokuu

kaisaniemi kasvitieteellinen

Trooppista lämpöä keskellä talvista Helsinkiä

luonnonkosmetiikan bepanthen alga cicosa korjaava voide

Luonnonkosmetiikan ”bepanthen”

Kommentit

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  1. JEA!!! Ollos hyvä ja niin kyllä on. Hosulin (alempana!) linkkaama Guardianin juttu on kyllä aikas hyvä lukea jos haluaa taustoja funtsii. Lily jeee!!

  1. Ehkä just se epäsopivuus? Mun mielestä biisiin nähden irralliset jutut jotka on kuitenkin just nyt ah NIIN pinnalla (kaikki tumblr-henkisyys; ysäri, pilotit, rumat lasit, lähiöjutut…..) ja joo, tavallaan ne liittyy myös biisin sanomaan mutta toi ois voinut olla paljon siistimpi myös vaikka niin, että siinä olis ollut viittauksia överiksi menneeseen kuluttamiseen, materialismiin ja jatkuvaan tavaran haalimiseen. Tai siis se oli just niin TUMBLR etten kestä :D Yäh. Ehkä oon vaan pettynyt kun Iisa ei ookaan sama asia mitä Regina tai jotain…….

   Hei kiitos linkistä, toi oli älyttömän hyvä artikkeli ja avas kyllä taustat aika hyvin. Lily on kovis, jesjesjes!

 1. oon kanssa miettinyt, mitä mieltä oisin tosta lily allenin videosta. tykkään biisin sanomasta ja sanoituksista ja videossa on onnistuneita viittauksia esim. robin thicken oksettavaan blurred lines-biisiin ja -videoon. mietin tota rasismi-juttua, että entäs jos kaikki tanssijat ois ollu valkoisia, oisko sillon taivasteltu, että ”lily allen ei suostu palkkaamaan värillisiä tanssijoita”? en tiedä. mutta musta meillä ei myöskään oo oikeutta ohittaa ja ylipuhua niitä, jotka ovat kokeneet videon rasistisena, vaikka meidän ois hankala valkoisina nähdä tässä rasismia. ja joo, video on satiiria, jossa silloin just_se_pointti on esittää asiat sellaisena kuin ne on, mutta liioitellusti. ja kuten lily puolustuksekseen sanoo, ”It has nothing to do with race, at all”, niin ehkä se ei todella tullut ajatelleeksi, ehkä se ei itse valkoisena vaan osannut nähdä tota asiaa siitä näkökulmasta? ja kuten sanoit, aina joku löytää jostain huomautettavaa. musta on hienoa, että lily teki just tällaisen biisin, videon olisi ehkä voinut toteuttaa joiltain osin toisin, mutta hyvä että siitä keskustellaan :–)

  1. NO SIIS niinpä!!!! Roosa mietin ihan samoja juttuja – että löydettäisköhän tosta KUITENKIN AINA jotain kritisoitavaa, ikinä ei oo hyvä? Siis onhan siellä Lilyn lisäksi tanssimassa ainakin aasialaiselta näyttävä ja joku muukin ”ihonsävyltään vaaleampi”. Ja mikä tärkeintä, ainakin video ja biisi ovat herättäneet keskustelua. Ehkä jossain vaiheessa myös just sen aiheen suhteen minkä oli tarkoituskin….. Ihanaa että Lily on back.

 2. Mä jostain syystä etin ekana sitä rasmismia lyriikoista – katoin kyllä videon, mutta taidan olla niin tottunut tommoseen asetelmaan missä naiset tanssii pelkissä bikineissä lattialla kontillaan, etten edes kyseenalaistanut sitä (miksi myös olisin toivonut jotain uutta asetelmaa tähän videoon). Mun mielestä toi oli hyvä kommentti tossa ylempänä siitä, ettei valkoset pysty ymmärtämään. Mä uskon näin myös. Ja okei – olishan se voinut vähän hienovaraisempi olla kuin että ”Don’t need to shake my ass for you ’cause I’ve got a brain” ja seuraava uus kohtaus on se ensimmäinen niistä monista tanssikohtauksista, jossa (nyt kun katoin sen uudestaan) ei näy kuin vilaukselta yksi niistä valkosista tanssijoista kuin myös zoomaukset on tehty vain ja ainoastaan mustien naisten … no sinne sun tänne. HMM! Anyways, kiva kuulla jotain uutta Lilyltä. :-)

 3. Tohon lilyn videoon viitaten, kannattaa tsekkaa tää postaus http://jameelajamil.co.uk/post/67141222145/another-bloody-blog-about-hard-out-here ! Siin on pari hyvää pointtii, esim. et kyl siellä oli suht hyvin eri kansallisuudet edustettuna, kaikki vaa halus olla huomioimatta ne (vähäiset, jep) valkoihoset. Ja mun mielest lily on kyl huippu, ku on saanu yhdistettyy tarttuvan biisin ja ihan oikeen sanoman..! Robin thicke -dissaukset oli iha mahtavia haha :D en nyt osaa sanoo fiksusti kaikkee, aivot iha mössöö ku kirjottanu koulujuttuja viimeset pari tuntia.. :D

  1. Nii joo se vielä, et aina tietenkää ei ite valkoihosena tuu ees kiinnitettyy mahdollisesti rasistisiin juttuihin huomiota.. Vähä sama juttu ku intiaanipäähineet sun muut, mut ei nyt niistä enempää :D