Aloittelijan vihersmoothie

ruoka
28 kommenttia

Ai itku mulle tulee kiva mieli kun luen teidän vinkkejänne terveellisempään arkeen. On ihanaa huomata samaistuvansa monen kanssa ja toisaalta löytää paljon uusia kokeilemisen arvoisia vinkkejä ja raaka-aineita. Yksi niistä oli vihersmoothie! Oon kerran aiemmin tainnut juoda oikean vihersmoothien (valitsin sen kahvilassa vahingossa, luulin että se oli jokin kiiwipirtelö mutta juuh ei ollut…. onneksi en maistanut kassalla, ilmeeni oli näkemisen arvoinen) mutten koskaan aiemmin ole kokeillut tehdä sellaista itse. Miksihän ihmeessä? Ei se kahvilan smoothiekaan missään nimessä pahaa ollut. 

En ole varma mikä on virallisen vihersmoothien määritelmä; saako se esim. pitää sisällään vain kaikkea vihreää? Jos näin on, taitaa tämä olla aloittelijan sinne päin -vihersmoothie ;—) Vaan toisaalta onko sillä väliäkään, jos muuten vihreiden ja superterveellisten raaka-aineiden sekaan lisää jotain muutakin väriä? Eniveis, tässä on mun ohje muille kokemattomille, tää oli oikeasti aika hyvää!

Mieto vihersmoothie kahdelle:

1/3 kurkkua
1-2 kotimaista pientä omenaa tai 1 isompi omppu (mun omat olivat siivuina pakkasesta. Pakastelin porukoiden kotipihan omppuja kun en millään ehtinyt syödä kaikkia ilman että olisivat menneet pilalle)
1/4 – 1/2 avokadoa
1/2 banaani 
kourallinen tai pari babypinaattia
puolikkaan limen mehu
jääpaloja tai vettä 

-> blenderiin tai sauvasekottimella sekaisin! 


Jos maku tuntuu liian vihreältä, voi joukkoon laittaa esim. kookosmaitoa tai hunajaa (tosin en tiedä miten ihmeessä hunajan saa sekoitettua noin kylmään seokseen). Kertokaahan nyt konkarit, oliko tämä ihan nössö versio? :-D Saako vihersmoothieksi kutsua vaan sellaista sörsseliä jossa on kaikkea rajua, kuten selleriä ja kaalia? Mitähän vihreää me seuraavaksi uskaltaisin ympätä blendattavaksi? Uskoisin että salaatit menee aika helpolla tämän kokemuksen perusteella, mutta mites joku hc raaka-aine…? 


Seuraa Bloglovinissa & Facebookissa

Lisää luettavaa

Vegaaninen pavlova

Vegaaninen pavlova

Gluteeniton pizzapohja (pellillinen)

Metsäkylvyssä

sieniohratto

Sieniohratto, uusi arkiruokalemppari

Kommentit

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 1. Ennen joulua tein aika paljon vihersmoothieita. Taisin työntää blenderiin lehtikaalia, pinaattia, pari kiiwiä, limen tai sitruunan mehua ja omenaa tai omenamehua (välillä kaadoin sekaan myös mangojogurttia). Lehtikaalesta opin kyllä ekan kerran mokan jälkeen sen, että kannattaa repiä yksi lehti (ilman sitä keskiruotia) ensin yksinään blenderiin ja hajottaa siellä ihan hienoksi ennenku lisää muut raaka-aineet. Tai itse en ainakaan kauheasti tykänny raa’an lehtikaalen sattumien suutuntumasta, kun ne ei hienontuneet kunnolla muiden ainesten kanssa.

  1. nam, kuulostaa herkulliselta! :–) lehtikaali on joo aika voimakasta, tykkään siitä sipseinä mutta salatissakin se on aika tuhtia…. eli hyvä vinkki.

  2. Kannattaa muutenkin blendata kaikki ”lehtevät” ainekset ensin kunnolla nesteen kanssa ja sitten vasta heitellä sekaan hedelmät sun muut isommat kökkäreet, koska muuten niitä lehtisattumia jää todella helposti. Itse käytän paljon pinaattia ja erilaisia salaatteja, ja kyllä ottaa päähän, jos joskus vahingossa heitän kaiken kerralla blenderiin :P

 2. Ite laitan aina jotain marjoja joukkuun, tuovat mukavasti raikasta makua sen pinaatin tai muun vihreän rinnalle, sekä joskus myös melonia. Tuo nestettä ja pehmeyttä kanssa smootiehen. :)

  1. tuo on fiksua :-) mulla on pakkasessa vadelmaa ja tyrniä, pitää kokeilla niitä! Ja oih, meloni ois varmasti hullun hyvää <3___<3

 3. Mäkin vierastin selleriä pitkään, ajattelin että se ei voi olla hyvää. Mut pari vuotta sit ku uskalsin kokeilla sitä smoothien joukossa, niin siihen tuliki himo. :D Ainakin muistan heittäneeni sekaan myös omenaa, se oli hyvä combo.
  Vinkkinä, että Chocochilissä ainakin on ihania (viher)smoothie reseptejä, täällä:
  http://chocochili.net/?s=smoothie
  :)

  1. ooh! :-D selleri on musta hyvää dipattuna, mutta smoothiessa…….. kuulostaa epäilyttävältä! :-D mutta hei joo, totta! oon toki selannut nuo joskus mutten muistanutkaan että voisin etsiä niitä nyt. Kiiiitos!

   1. Jooooo, lehtiselleri on oikein hyvää esim. banaanin ja päärynän kaverina! Pitääpä kirjoitella tämän postauksen innoittamana pari smoothiereseptiä omaankin blogiin. :)

    1. Loistavaa!:-D Haluan ehdottomasti testata, koska lehtiselleri dipattuna on tosi jees.

 4. Ehkei termille ole mitään tiukkoja määritelmiä. Itse kutsun vallan rennosti viherpirtelöksi kaikkia pirtelöitä, joiden lopputulos on – noh vihreä. Mutta en mikään asiantuntija aiheessa olekaan:) Oma lempparini on simppeli ja täyteläinen, tätä tulee tehtyä melkoisen usein:

  Classic Green Monster
  (yksi reilu annos)

  1 kupillinen mantelimaitoa (tai esim kauramaitoa)
  1 kypsä banaani (mieluiten lohkottu ja jäädytetty)
  2 kourallista pinaattia (tai 1 kourallinen lehtikaalia)
  1 ruokalusikallinen chia-siemeniä (tai pellavarouhetta/-siemeniä)
  1 ruokalusikallinen maapähkinävoita tai mantelivoita (valinnainen)
  haluttessa ripaus kanelia
  halutessa lisäksi mieleistään proteiinijauhetta

  Ohje on peräisin ah-niin-ihanasta Oh She Glows -blogista:
  http://ohsheglows.com/

  Ja jäädytetty banaani on ihan ehdoton! Tulee niin paljon raikkaampi kuin huoneenlämpöisestä banaanista. (Vinkki: banaani tulee kuoria ja viipaloida ennen pakkaseen laittamista. ;) Itse joskus vuosia sitten iskin vaan kokonaisen banaanin pakkaseen sen kummempia ajattelematta. Voit uskoa, että pääsi aikamoiset naurut, kun kaivoin kivikovan kuorellisen banaanin pakkasesta ja yritin miettiä, että mites tämän nyt saa auki :D )

  Kannatta tsekata edellämainitun blogin antia muutenkin. Siellä on paljon nameja vegaanisia reseptejä. Itse olen löytänyt aivan valtavan hyviä makuyhdistelmiä ja inspiraatiota, vaikka ihan sekasyöjä olenkin.

  1. OH my, kuulostaapa hyvältä! Mantelimaitoa ja kanelia, nam! Kiitos ohjeen jakamisesta, tätä täytyy ehdottomasti testata! :-*

   Ja joo, pakastettu bansku on älyttömän hyvä smoothieissa. Kun tein jossain vaiheessa paljon niitä banskulättyjä, jäi pakkaseen viipaloituja banaaneja ja ne todella sopivat sellaisinaan pirtelöihin. Ja itku, tuo blogi taitaa olla melkoinen aarreaitta! :-) Kiitos kovasti!!

  2. Tässäpä tulikin tärkeä pointti: kantsii muistaa laittaa jokaiseen smoothieen aina jotakin proteeinipitoista, eli juuri siemeniä, pähkinöitä, soijatuotetta (esim.jugurttia), rahkaa, tofua tms.. Tulee paljon täyttävämpi ja ravitsevampi smoothie joka pitää nälkääkin.

   1. Hyvä vinkki!:-) Muuten menee ihan mehuiluks koko homma. Oon laittanut siemeniä pariin vikaan vihersmoothieen, jes!

 5. Voi vitsit, pitäis kyllä harrastaa smoothieita enemmän. Ihan yleisesti, ne on niin hyvia välipaloja/aamupaloja yms !

  ps. en minä mitenkään halua viisastella, mutta tuossa punnitse & säästä- arvonnassa on että osallistumisaikaa lauantai 10.pvä asti, mutta eikö lauantai ole 11. pvä !

  1. No jep, sama! Vaikka toisaalta musta tuntuu kivalta syödä esim. hedelmät hedelminä, ihan kuin ne menis smoothiessa hukkaan :’—D

   voi itku totta, oops. kiitos kun sanoit, sekoilin taas jotain höh!

 6. Heippa! Innostuin noista spelttijauhoista joista kerroit, ja nyt haluisin udella että onko sulla jotain spelttipiirakkapohjaohjetta? Noi pelkästään voita ja jauhoja-ohjeet ei oikeen nappaa, eli olis kiva kuulla jos sulla olis jotain jemmassa:) Kiitos jo etukäteen!:)

 7. Hei! Testasin tätä sun ohjetta tänään ja oli tosi hyvä. Oli mun eka vihersmoothie ja pitää sanoa että kaatoi ennakkoluulot 6-0. Muistutti hedelmäsalaatille raikkautta jonka omena sai aikaan. Teen varmasti uudestaan! Kiitos.

  1. Hei mahtavaa!! :-) Moni luulee että vihersmoothiet on ihan myrkkyä, mut ei ne onneksi ole. Tää on aika iisi versio, mut nykyisin ei tunnu mitkään spirulinatkaan miltään, kaikki uppoaa. Jos tykkäät inkivääristä niin suosittelen lisäämään sitä myös!