SKIN BALANCE

kauneus, luonnonkosmetiikka
17 kommenttia

Oon löytänyt kaksi ihan mielettömän hyvää kasvojenpuhdistustuotetta! Molemmat 100% luonnollisia vieläpä ja löytyvät molemmat helposti isommista tavarataloista – vaikka netistä tilailu on nykyisin nopeaa, on joskus sellaisia tilanteita kun tuote pitää saada heti loppuneen tilalle. 

Tilasin tämän Mádaran kasvosaippuan hehkuttamastani talvialennuksesta -40% alelapulla varustettuna, ei siis paljoa keventänyt lompakkoa kun normihinta on n. 7€. En ollut aivan varma siitä, soveltuisiko saippua meikin puhdistukseen vai olisiko se tarkoitettu ihon puhdistamiseen, mutta mitä vielä, tällä lähtee kaikki kevyestä silmämeikistä meikkipohjaan. Vain tummapigmenttisten huulipunien poistaminen osoittautui haastavaksi. 

Voisi kuvitella että saippualla pestyt kasvot jäisivät kiristäviksi ja kuiviksi, mutta onneksi ei. Iho jää pehmeäksi ja saippua levittyy veden kanssa helposti iholle. Ihan kaikista Mádaran tuoksuista en innostu, mutta tämä saippua (ja koko vartalon lakkakaurasaippua) on taivaallisen tuoksuinen! Vielä en osaa riittoisuudesta sanoa, mutta ainakaan saippuaa ei tarvitse kauaa pyöritellä käsissä ennen kasvojen pesua. Mun oikutteleva sekaiho tykkää – iho tuntuu tasapainoiselta eikä yhtään ärsyyntyneeltä ja kuivalta. 

 

MeineBasen mineraalisuola mulla taasen on ollut käytössä jo parin vuoden ajan – mitenhän ihmeessä en ole kirjoittanut tästä mitään aiemmin? Käytän tätä aamuisin, vaikka tällä saisi pestyä meikinkin pois. Mulla meni hetki että totuin pesemään tällä – suolaa laitetaan pieni määrä kämmenelle, tilkka vettä suolan päälle ja hangataan ensin molempiin käsiin/sormiin ja sitten suolamössö kasvoille. Pyörittelen hitaasti kasvot läpi suolalla ja joskus annan sen vaikuttaa kasvoilla hampaidenpesun ajan vaikka se kirveleekin melko kovasti. Kirvelystä huolimatta ihosta ei koskaan tule punakkaa tai ärsyyntynyttä vaan se on poikkeuksetta pehmeä ja terveen tuntuinen!

Luin jostain että tämä on auttanut monella akneen ja muihin iho-ongelmiin ja täytyy sanoa että on tämä minunkin ihoani tasapainottanut. Pienet punoittavat näpyt häipyvät nopsaan ja suolakiteiden kuorivuus tekee hyvää talvisin pintakuivalle iholleni. Joskus teen kuorinnan niin, että sekoitan tätä suolaa kookosöljyyn ja/tai hunajaan. Sopii varmasti vartalollekin ja on öljyyn sekoitettuna helpompi levittää. Suolaa saa sekä pienessä että tässä isommassa purkissa ja vaikka kertaostos tuntuisi hintavalta (oisko isompi purkki jotain 20-30€?), on tämä kyllä maksanut itsensä takaisin. Mulla on ollut tämä sama purkki jo asuessani Hämeenpuistossa, eli pari vuotta. Vielä on sellaiset 1/3 jäljellä! :-D 

Onko teillä kokemuksia samoista tuotteista?


*translation: my skin loves these skin balancing products. I clean my make up with Mádara’s facial soap. I use MeineBase’s mineral salt every morning and I really think it works with my challenging skin. 

Lisää luettavaa

Herkullisimmat luonnonkosmetiikan uutuudet syksy 2022

Ida365 hiustenhoito

Lempeämpää hiustenhoitoa – parempikuntoisten hiusten salaisuus

house of organic luonnonkosmetiikkapäivät toukokuu 2022

Meikkipussin päivitys kesään

ida hanhiniemi luonnonkosmetiikka

Kirkas ja heleä kevätiho + 13 tuotevinkkiä

Kommentit

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  1. ihan naurettavasti tossa paketissa, toi on tommosta kovempaa kartonkia :—D mutta siis pitäis keksiä joku kiva lautanen tai semmonen missä tota vois pitää! silleen että se saa välillä kuivua.

 1. Oi ihanaa, kiitos vinkeistä! Oon just pohtinut ihonhoitotottumusten remonttia ja tuo mineraalisuola rupes kiinnostaa! Mistä tuota MeineBasea saa?

  1. Apteekeista ja stockalta ainakin, monista luontaistuoteliikkeistä / kampaamoista. Tuota voi käyttää niin moneen kasvojen lisäksi – jotkut käyttää hiuspohjanongelmiin ja jotkut koko vartalon hoitoon! :– )

 2. Oonkin jo pari kertaa käynyt tuoksuttelemassa tota Madaran saippuaa Ruohonjuuressa. Täytyy varmaan nyt sitte käydä ostamassa :) Vaikuttaa just sopivalta!

  1. no s uosittelen!! ja siis se koko vartalon lakka-kaura-saippua, se se vasta ihanalta tuoksuukin<3

 3. hmm, rupes kiinnosteleen toi mineraalisuola! ite oon käyttäny ihan tavallista merisuolaa just tommosiin vesi-suola-naamioihin tai sit kookosöljyn kanssa kuorintaan. ehdoton lemppari on sitruuna-suola-ruokasooda-naamio! ja sit kanssa suolasaippua on tosi kätsy :–) mut niin, oiskohan toi mineraalisuola jotenkin normi merisuolaa parempi, ainakin on pienemmät kiteet siinä niin oiskohan se hellävaraisempi..?

  1. suosittelen! tavallinen merisuolahan on ihan puhdistettua ja valkaistua, eikä siinä vissiin ole niitä hyviä ja tarpeellisia mineraaleja jäljellä – en siis tiedä auttaako normisuola samalla tapaa ollenkaan, ainakin kuorii jos ei muuta? :-) kantsii siis koklaa, onhan toi toki myös hellävaraisempaa kiteiden koon perusteella!!

  1. yleensä joka aamu :-) tänään käytin myös illalla kun iho tuntui pintakuivalta ja halusin vähän kuorintaa pesun lisäksi.

 4. Kiinnostuin myöskin tosta suolasta, ja kun googlailin niin huomasin että moni on sitä mieltä, että sen jälkeen ei saisi käyttää kosteusvoidetta. Onko sulla kuitenkin joku rasva käytössä? Kovastihan sitä sanotaan, että iho kyllä pärjäis ilman mitään ylimääräsiä voiteita, mutta en kyllä heti lähtis tällä omalla pintakuivalla iholla tonne talvisäähän ilman kosteusvoidetta :-D

  1. Ohohoh, mistähän tuokin sitten johtuisi ettei saisi rasvata…? Mun on ainakin pakko käyttää rasvaa koko talvi, muutenkin mun iho on niin tottunut aamu- ja iltarasvaamiseen että jos siitä haluais eroon, pitäis varmaan mieluummin kesällä opetella tms. Mun iho on muutenkin niin ongelmallinen että rasvan jättäminen pois tuskin ratkaisis mitään :-s joten ihan loistavasti on toiminut rasvatessakin tuo suola!

 5. Hei kiitos näistä sun hius- ja ihonhoitovinkeistä! veikkailen että meillä on suunnilleen samanlainen ihonlaatu niin näistä on ollut kyllä paljon iloa ja hyötyä! Keep on the good work !! + ihanaa ystävänpäivää

  1. voi jesss, aivan sairaan kiva kuulla!! ihosta riittää murhetta, joten on siistiä jos voi omilla suosituksilla auttaa jotain toistakin. jatkan siis vinkkien jakamista ;—) kiiitos ja samoin!!! <3