Ihana bataattisosekeitto

ruoka
9 kommenttia

Voi itku miten hyvää tämä Sara K:n bataattisosekeitto onkaan. Ja kun Sara kirjoittaa, että se onnistuu aina, en epäile laisinkaan. Yksinkertainen ja helppo, mutta silti maistuu mulle ihan uudelta. Curry ja bataatti, siinä vasta hyvä kombo. Pelkäsin että selleri maistuisi keitossa ällöltä (jostain syystä raaka varsiselleri on herkkua, mutta keitossa lämpimänä…… tulee ihan mieleen ala-asteen lihakeitto jota inhosin!!!), mutta ei – se taitaa tasapainottaa just sopivasti makeaa bataattia. 

Keitolle ei todella tee oikeutta nämä illalla keittiön valossa napatut kuvat, joten suosittelen fiilistelemään keittoa tarkemmin Saran blogista. Ohje kopioitu samasta paikasta, itse kokkasin sen Saran Mieliruokaa-kirjaa selaillen. Pieni kirjanen täynnä ihania ohjeita, jotka saavat mut harmittelemaan sitä, etten omista mehukonetta. Koetan tyytyä viherpirtelöihin…

 

Bataattikeitto

Pari bataattia
Kolme porkkanaa
Pari sellerin vartta

Pari sipulia
Pari valkosipulin kynttä
Pari hyppysellistä keltaista currya
Kasvislientä
Suolaa
Mustapippuria
Yrttejä
Kylmäpuristettua kookosöljyä tai voita
Kylmäpuristettua oliiviöljyä

 Ξ

Kuori ja kuutioi bataatit. Pese ja paloittele porkkanat ja sellerin varret.

Kuullota hienonnettua sipulia ja valkosipulia curryn kanssa kookosöljyssä tai voissa ison kattilan pohjalla. Kun sipulit ovat pehmenneet hiukan, lisää pilkotut kasvikset ja kasvislientä sen verran, että kasvikset peittyvät juuri ja juuri. Keittele kannen alla niin kauan, että kasvikset tuntuvat haarukalla kokeiltaessa pehmeiltä.

Ota kattila liedeltä, avaa kansi ja anna höyryn haihtua hiukan. Soseuta keitto sauvasekoittimella tai tehosekoittimessa, lisää tarvittaessa vettä nesteeksi. Mausta suolalla, pippurilla ja tuoreilla yrteillä ja tarkastele makua. Samettinen koostumus syntyy, kun keiton vielä paseeraa soseutuksen jälkeen.

Tarjoile runsaan oliiviöljylorauksen ja kuivalla pannulla paahdettujen ja suolattujen kurpitsansiementen kera.

Ξ

ohje Sara K. Mieliruokaa-kirja saatu blogin kautta. 


*translation: this is sooooooo good, perfect for chilly winter days! try adding some roasted seeds on the top. and rucola!

Lisää luettavaa

Alkoholittomat juomavinkit juhliin

5 x Paras alkoholiton kuohuva

Vegaaninen pavlova

Vegaaninen pavlova

Gluteeniton pizzapohja (pellillinen)

Kommentit

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  1. Helmi keitto______korneri !! Vois itekin testaaa juuh!! Olen uudelleensyntynyt täällä, ajattelin vaan sanoo mortonki ja että tulen ensi viikonloppuna Tampereelle!! n__________n u_______u ^___________^ Että ehkä treffissä sun kaa??

    1. TREFFIT TODELLAKIN!!!! mulla on ikävä sua!!! <3________<3 ja ihanaa että teit blogin, oon niin innoissani!! nyt voi sitten taas tehdä semmosia kuvaussessioita niin ku vanhoina hyvinä aikoina ^______^ puukkohupparitytöt 4ewa!!! ~~

      ps. testaa!!! bataatti on joskus yli-imelää mutta sellerin ja curryn kanssa erittäin ok. i like!!

  2. Hahah, mää tein melkein identtistä keittoa hetki sitten, selleri tosin puuttui. :) Great minds think alike tai jotain. Selvästi hyviä ohjeita Saran kirjassa!

    1. oi nam!! testaapa sellerillä, teki ihanan tasapainon bataatin makeudelle. :–) ja on kyllä, harmittaa etten omista mehustinta kun tuossa on pari niin hyvän kuuloista mehuohjetta!