Sosekeittoa ja hummusta (tai jotain sen kaltaista)

ruoka
13 kommenttia

Linda, eli siis Kihveli550 kävi kylässä. Tarjoilin tyypille sosekeittoa ja itsetehtyä hummus-settiä (joka ei kyllä varsinaisesti oo hummusta, mutta joku versio siitä kuiteskin). Mun on jo pitkään tehnyt mieli tehdä hummusta, joten nyt ryhdyin tuumasta toimeen vaikkei kaapista edes löytynyt kaikkea tarvittavaa (mm. juustokuminaa ei löydy maustekaapista, mikä vääryys). Onneksi tahnasta tuli superhyvää pikkuisen varioitunakin. 

Ihana Linda!!! <3__<3 Niin koreana, onneksi neiti kirjoittelee blogiakin jälleen!

Mun itsetehtyyn kikhernelevitteeseen tulee seuraavia juttuja (surrauta kaikki sekaisin sauvasekoittimella):

about desi kikherneitä (käytin gogreenin pika-kikherneitä, niitä joita keitetään n. 6min)
parmesania
2 valkosipulin kynttä
pinjansiemeniä
rucolaa
vähän sitruunankuorta ja loraus sitruunamehua
pippuria ja suolaa

 

Sopii mainiosti ruisleivän päälle, mut veikkaan että myös spelttinäkkärin kaveriksi? Kivaa vaihtelua ainaiselle pesto + avokado -kombolle, jota me harrastetaan levitteen sijaan. Voiskohan linsseistä tehdä jotain samantyyppistä? 

Lisää luettavaa

Vegaaninen pavlova

Vegaaninen pavlova

Gluteeniton pizzapohja (pellillinen)

Metsäkylvyssä

sieniohratto

Sieniohratto, uusi arkiruokalemppari

Kommentit

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  1. Parasta! Ja hummushan on hei tämän kevään muotiruoka, ja vaikkei ois niin meillä ainakin on. :D Parasta tulee jos laittaa paaaaljon sitruunaa, chiliä ja korianteria, ah. Mutta rucola näyttää myös aika ihanan freesiltä lisältä, cheers!

    1. UUUU niinkö!!! Oon siis muodissa mukana, tosta tuli niiiin hyvää. Pitää testaa se Eeva Kolun paputahna myös, se vaikutti hyvältä sekin!

  2. Heeeijj mistä tuo ihanainen valkoinen pitsimekko on joka sulla on tossa modernit kukkaistytöt postauksen kuvassa? Iiiihaana

  3. En tiedä voiko mitenkään mennä pieleen, jos laittaa hummuksen joukkoon myös rucolaa ja parmesania – TUSKIN! :)

    Kokeile joku kerta sitä Chef Santerin punajuurihummusta, hitto se on hyvää. Ja mitä tulee vieraaseesi, tuli aivan järjetön spontaani repsahdus Kihveli550:sta. Siis mi-tä? :)

    1. no ei voi!:-) ihan mielettömän hyvää oli! Ja hei joo, hyvä kun sanoit – nyt kun ollaan hummuksen teon makuun päästy niin aivan varmasti testaan tuon.

      HAhaha joo – Lindan instagram-nimimerkki!! :- D mainio tyyppi.

  4. No oioi mitkä sapuskat, kelpaisi!! <3____<3
    Oonkin usein funtsannu että tekisin hummusta ite kun se maksaa niin sikana kaupassa! Pittää kokeilla!

    Ja pakkohan tota kihvelin lettiä on täälläkin kehua, mieletön!! tuli otsiskuume mut ei se sovi noin hyvin meikkikselle!

    1. no siis JEP noille lindan hiuksille!! <3 mullekaan ei sovi tasanen otsis kiitos kihartuvan hiuslaadun, mut aloin tosissani pohtia sivuotsista… se ois sit helppo kasvattaa poiskin tarpeen vaatiessa??

      Ja joooo teee!! ei todella oo pahan hintasta ku miettii miten moneen satsiin noista aineksista saa.