Gluteenittomat nyyttäriherkut

ruoka
16 kommenttia

Pidettiin keskiviikkona ihanat illanistujaiset Muotikirppis-tyttöjen kanssa. Me nähdään kyllä usein palavereissa, mutta koskaan ei oo kunnolla aikaa höpistä muita juttuja, kun pitää keskittyä olennaiseen. Siksipä suunnattiinkin Maijun luo ja tuotiin jokainen mukanamme jotain herkkuja. Ja tältä meidän herkuista notkuva pöytä näytti:

Nam nam, oli ihania juustoja, viinirypäleitä, piirakkaa, täydellistä salaattia, maukkaita rullia, persikkainen juustokakku ja pientä naposteltavaa. Herkkuja oli aika mieletön määrä, vaikka jokainen oli vastuussa vain yhdestä pienestä tuomisesta. Nyyttäreitä pitäisi pitää paljon enemmän, loistava konsepti. Herkuistamme kaikki muu, paitsi nuo rullat (ja juustojen keksit) olivat gluteenittomia. Yllättävän vaivattomasti tarjoiluista saa näköjään gluteenittomat – niin, että sitä ei huomaa sellaisetkaan jotka voivat syödä viljoja. 

Ihan täydellistä! Koska yksi meidän tiimiläisistä on allerginen viljoille, testasin ekaa kertaa gluteenittoman piirakkapohjan valmistamista. En ennen tätä tiennyt että ihan peruskaupastakin saa gluteenitonta jauhoseosta :-D Se tuntui superoudolta, perunajauhomaisen liukkaalta, mutta herkullista siitä silti tuli, eikä eroa tavalliseen pohjaan ollut ihan hirveästi. Lisäsin kyllä taikinan joukkoonn sekä timjamia, basilikaa, suolaa ja pippuria jotta se myös maistuisi joltakin. Kiinnostaako teitä täysin viljattoman piirakkapohjan ohje? Sain yhdeltä teistä hyvän gluteenittoman ohjeen, mutta koska kaurakaan ei käy, piti etsiä täysin viljaton ohje.

Hartwall on yksi Muotikirppiksen yhteistyökumppaneista tänä vuonna. Sieltä saapui herkulliselta vaikuttavia uutuusjuomia Muotikirppiksen goodie bageihin – tänä vuonna peräti 200 ensimmäistä Muotikirppis-kävijää saa itselleen goodie bagin, MiniMuotikirppiksen kävijöistä sellaisen saa 100 ekaa. Samalla kun uutuusjuomat toimitettiin goodie bageja varten, saimme tiimille muutamat Happy Joet ja uutuus-siiderit maisteltavaksi. Aivan ihanaa, sillä Happy Joet on mun lemppareita ja etenkin tuo luomu-versio ilahduttaa mua. :-)


*translation: Gluten-free goodies! We had a lovely evening with my workmates.

Lisää luettavaa

Vegaaninen pavlova

Vegaaninen pavlova

Gluteeniton pizzapohja (pellillinen)

Metsäkylvyssä

sieniohratto

Sieniohratto, uusi arkiruokalemppari

Kommentit

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 1. Huh mitä herkkuja! Kylläpä alkoi tehdä mieli.. Ja gluteenittomat ohjeet kiinnostaa kyllä tosi paljon, poikaystävä on vähän herkkä ja itsekin mielelläni vältän gluteenia vaikka sitä ihan hyvin siedänkin :)

  1. Hahaa, hyvä :—D Ja jep, mulla kans sama juttu – en mä gluteenittomia tuotteita valitse, mutta jos ei oo ruista, kauraa tai spelttiä niin mieluummin välttelen. :-)

  1. UU, hyvä tietää!! :–) Ja heiii mitä ihmettä, sun täytyy nyt korjata tämä puute :D Luomuversio on erittäin ok, samaten oakwood ja dry. :-)

 2. Tuli mieleen tätä blogia lukiessa, että käy tutustumassa spotifyssa sellaseen bändiin kun ”Tammela 33100”, jos et oo vielä käynyt. Saatat tykätä :) IHANA!

  1. Oon kyllä kuullu tosta, mut en oo kuunnellu!! Kiitos vinkistä :—)

 3. Ai jumpe, onpa ihana että kaikki tsemppaavat yhden tyypin erikoisruokavalion takia! :’) Parhaat gluteiinittomat leivokset tulee kyllä omista seoksista, meikä tekee nykyisin aina suolaisen piirakkapohjan tattarista, josta tulee huippuhyvä maku (vähän spelttimäinen, voisit tykätä) :) Gluteiinittomien herkkujen huijaaminen normityyppien suuhun on muutenkin erikoisalaani nykyään hahah

  1. No kyllä!! Vilja-allergikko ei tätä missään nimessä itse vaatinut, mutta koska osa jutuista oli helppo toteuttaa gluteenittomana, oli kiva olla huomioon ottava tällä tapaa. Hahaha ihana, vähän niin kuin mulla on ollut lihattomien juttujen huijailu >:–)))) tattari muuten kuulostaa siltä, että mun olis pitänyt kokeilla sitä jo ajat sitten!!