Make Bra – DIY alusvaatteet

muoti, vastuullinen muoti
28 kommenttia

* Postauksen alusvaatteet saatu

Kirjoitin aiemminkin, miten oon tänä vuonna rakastunut kauniisiin, kevyisiin ja ohuisiin alusvaatteisiin, erityisesti bralette-rintsikoihin. On tietysti vaatteita, joiden kanssa tarvitsee ihan tavalliset rintsikat, mutta erityisesti kesällä nämä ohuet braletet tuntuvat luksukselta. Näissä on ihanan sensuelli olo, kun päällä ei ole ”niin paljon”.

Kun kaverin kaveri otti yhteyttä hänen äitinsä yrityksen puolesta ja kertoi, että he pyörittävät Make Bra -nimistä verkkokauppaa, jonka idea on tarjota ammattimaisia alusvaatekaavoja ja ompelutarvikkeita tee se itse -henkisille ihmisille, tulin tietysti superuteliaaksi! Sain  kuulla, että Make Bra on syntynyt ideasta hyödyntää mittatilaustöistä jäljelle jääneitä kaavoja ja tarjota erikokoisille ja -mallisille naisille mahdollisuus tehdä itse kauniita alusvaatteita. Ideana on siis se, että voit tilata Make Bralta itsellesi kaavat, kankaat ja tarvikkeet ja sitten itse ommella uniikit alusvaatteet itsellesi.

Mun bralette-ihastus oli selkeästi huomattu, sillä sain itselleni mittojeni mukaan tehdyn alusvaatesetin jossa on tietysti tuollaiset nätit (juuri valikoimiin otetut) bralettet ja sairaan siistit stringit, joista ei kyllä saisi tarpeeksi neutraalia blogimatskua itseni päällä, joten voitte kurkata koko setin TÄÄLTÄ. Eikö ookin törkeen hienot!?? Huhhu. Normaalistihan kuvio menisi niin, että tilaisin kaavat ja tarvitsemani tarvikkeet Make Bralta ja ompelisin setin itse ohjeiden avulla, mutta nyt mua vähän avustettiin – en nimittäin omista ompelukonetta!

Haaveilen aina välillä  äidin ompelukoneen lainaamisesta sillä ois aivan sairaan siistiä kun osaisi itse ommella. Kirppikseltä uskaltaisi ostaa niitä ”tää ois kiva lyhyempänä”-hameita ja ”hitsi kun tää on koon liian iso”-mekkoja kun kaventelu ja lyhentely onnistuisi itseltäkin. Ja jos osaisi ommella enemmän, tahtoisin todellakin testata osaisinko ommella tämmöiset braletet itse! Nämähän voisi tehdä vaikka läpinäkyvästä mesh-kankaasta ja ties missä eri väreissä. 

Make Bralla on asiakkaita ympäri maailmaa ja kuulemma Suomessakin on alettu pikku hiljaa kiinnostua. Tällä hetkellä toiminta keskittyy verkkoon, mutta jonkin ajan kuluttua tarjonta laajenee, kun Make Bra alkaa järjestää alusvaatteiden ompelukursseja ja voi olla, että he tulevat tarjoamaan myös jonkin verran mittatilaustöiden tekoa. Eniten valikoimasta löytyy isoja kokoja, sillä niille on ollut eniten kysyntää. Onneksi meitä pienirintaisiakin muistetaan, sillä nyt valikoimiin on otettu tämä multakin löytyvä bralette-malli ja lisäksi pian valikoimiin saadaan siro petite-malli tavallisista rintsikoista ympärysmitalla 65-70. 

Make Bra päätti laittaa tämän alusvaatesetin ohjeet ja kaavat ilmaiseksi jakoon, joten nyt kaikki ompelukoneen omistajat huomio! TÄÄLTÄ löytyis tän multakin löytyvän setin kaavat. Make Bralta voi tietty tilata esim. mesh-kangasta, hakasia ja olkainkuminauhaa. Kurkkasin nuo ohjeet läpi itsekin, eikä kyllä vaikuta mitenkään mahdottomalta edes tällaisen ompelin viimeksi TET:ssä -tyypin silmiin. Ihan superkiva konsepti mun mielestäni, tää vaan lisäs mun halua opetella ompelemaan! Niin mahtavaa että Make Bra tarjoaa helpon tavan tehdä itse. Sivuilla on tosi kattavasti ohjeita ja tietoja materiaaleista ja oikean kuppikoon mittaamisesta yms. 

Huuh, mitäs tuumitte?! Ja eikös ookin melkoisen nätit rintsikat? :-)

Lisää luettavaa

kööpenhamina second hand

Ihanat second hand -putiikit Kööpenhaminassa

Vastuullinen uimapuku

7 x vastuullisempi uikkaribrändi

Mapu kukkapinnit

Oikeista kukista tehdyt kukkapinnit muistona morsiuskimpusta

Kesäkuulumisia

Kommentit

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  1. no älä muuta sano! noi stringit on päällä upeet, haha, suosittelen!!! :-D

 1. Oioi kun on nätit! :> Mistä muuten oot löytäny braletteja? Koska tuntuu etten ite löydä niitä mistään. :D Asoksellakin on vaan pari vaihtoehtoo, enkä mielelläni edes tilais alusvaatteita netistä kun ne on semmonen vaatekappale jota tahtoisin sovittaa ennen ostamista.

  1. Huuh äläpä!! No siis hmm netistä :—D oon vaan aina tilannu xs-kokoa ja luottanu et se sopii. Vähän riskipeliähän toi kyllä on, mutta…

 2. Aivan ihana idea! Ja näyttää ihan superhyvältä sun päällä! Pitää pistää tuo ohje muistiin, jos vaikka intoutuisi tollaiset ompelemaan. Itseä tosin pelottaa että ompeleet ei pidä ja sitten rintsikat hajoaa käsiin jonkun tärkeän tilaisuuden tullessa… :D
  Selailin vähän tuon kaupan sisältöä, kaikki on selitetty niin hyvin ja selkeästi että myös minä osaisin ostaa itselleni tarvikkeet noiden tekoon (jee!).

  1. Jee, äläpä! :–) Laita ihmeessä, ei oikeasti näyttänyt hirveän vaativalta, vaikka oonkin amatööri :D Höööh, en mä usko että ne hajoaa, mua ainakin pelottaa enemmän toi kiina-kama joka on jo kaupasta ostaessa puoliks rikki :’-D

 3. No on supernätit! Aivan ihanat. Mää oon ompelutumpelo, niin oon tilannu bralette-tyyppisiä liivejä American Apparelilta. Ois tosiaan siistiä osata ommella itse, mutta mutta…

  1. No eikö :-) Mä haluisin uskoa että pienellä reenauksella tämmöiset vois onnistua multakin,mutta kun ei oo sitä ompelukonetta… ää!! American Apparellilla on joo kyllä aika tosi nättejä alusvaatteita niilläkin :-)

 4. AAAA miten hienot!!! Vähänkö haluisin olla pienirintainen just nyt, ei ehkä meikäläisen mitoilla menisi tollaiset bralettet ;c mutta näyttää kyllä ihanilta ja aika huisi idea!

  1. No eikö!!! :–) Ihanaa että suomalaiset luotsaa tämmöistä!!! Hööööh voi kurjuus, toi voi olla huono puoli isoissa rinnoissa hööh :-((

 5. Hei vähänkö siistiä!!! Heti ku aikaa vaan löytyy (tuurilla (NOT) en saa kesätöitä ja siinähän olis makosasti aikaa…), varmasti rupeen tollasia väsäämään. Oon muutenki tosi kiinnostunu alusvaatteista ja siitä miten niitten kuuluis istua, ni olis ihan mahtava väkertää omatki. Kiitti paljon tästä!

  1. UUUUU ihana kuulla, ihan sairaan kiva!!! Tää info tuli siis oikeelle tyypille :—))) vitsit osaisimpa mäkin ommellaaaaaaaa!!

 6. WAU ihan mielettömän hienot ja hitto vie miten loistavaa että ne voi ommella itse! Haluaisin kyllä ihan älyttömästi kokeilla tuommoisten tekoa, mutta vähän pelottaa että menisikö tällaisen tunarin työ hukkaan, kun rintavärkit on vähän isommat ja ompelutaidot lähes olemattomat.. Tallensin ohjeen kuitenkin, jos vaikka vaikka uskaltaisin lähestyä täällä kotona kykkivää ompelukonetta, hih. Mutta niiin ovat kyllä kauniit, kiitoksia tämän mahdollisuuden valaisemisesta ja isoja propseja koko yritykselle!

  1. Huhuh mä olen tyytyväinen että tää tuli niiiiiin oikeille tyypeille tää info!! :’—-) Make Bran taustalla häärii kivoja tyyppejä, joten suosittelen kyllä tutustumaan valikoimiin jos tarvitsee ompeluihin just hakasia tai muita erikoisuuksia, joita ei joka kaupasta tosiaan saa. Tää on kyllä ihan mahtava juttu :-)

 7. Upeita kuvia,hieno valo!! Näyttää niin kauniilta sun päällä:)
  Itse kans oon aina haaveillu, että osaisin ommella tai kutoa yms. Löysin söpön pikku ompelukoneen kirpparilta, mutta en osaa edes laittaa siihen lankoja oikein..:D

  1. Kiiiiitos!<3 Toi ompelutaito on kans semmoin minkä tahdon joskus opetella :-) Hihii voi ei, sun tarvii googlaa ohjeita jostain tms!!

 8. Sadly I don’t speak Finnish – but what a beautiful bra – and wonderful pictures. Sewing machine coming out now for my attempt ☺

  1. Thanks a lot Kirsten! I love the idea of making your own bra :-)

 9. Yours turned out so professional and beautiful! I can’t wait to make one!

 10. Hello Ida, I would like to ask for permission to use a picture of you in the Bralette set from Make Bra. I’ve started my blog and I’ve written a post on this Bra Set. I will attribute to you ofcourse.
  Thank you in advance.
  Kind Regards Heidi Coenen

  1. Hi there Heidi, of course. :-) I checked your site, it’s lovely and hope it’ll inspire small chested women to feel beautiful! <3