Hymyile niin että hampaat näkyy!

kauneus
23 kommenttia

*Yhteistyössä Xylitol Jenkki

Helpommin sanottu kuin tehty. Mä hymyilen aina suu kiinni, eikä musta ole montaa kuvaa jossa hymyilisin hammashymyä – ellei joku sitten onnistu nappamaan salakuvaa jostain hervottomasta naurunpyrskähdyksestä… Luulen tietäväni mistä se johtuu. Hammasraudoista ja niiden jättämistä en voi hymyillä suu auki ettei nää näy -traumoista. Ne eivät nimittäin todellakaan näyttäneet tältä tai tältä

Xylitol Jenkki haastoi minut pohtimaan hampaidenhoitorutiinejani ja tartuin mielelläni haasteeseen, joka tuntuu itselle niin tutulta, mutta josta ei ole tullut kirjoiteltua blogiin aiemmin. Olen aina ollut tunnollinen hampaiden pesijä vaikka se lapsena tuntuikin vähän ikävystyttävältä puuhalta. Kai mua oli kuitenkin peloteltu tarpeeksi hammaspeikoilla vanhempien ja kahden hammaslääkäri-tädin toimesta? 

Ennen hammasrautoja ei näyttänyt olevan ongelmaa hymyillä niin että hampaat näkyy (vaikkakin onhan tän kuvan idis tietysti esitellä juurikin niitä puuttuvia hampaita, hehee). Sain raudat ala-asteen loppupuolella, muistaakseni kuudennella luokalla. Ylös ja alas, sellaiset telaketjut jotka irtosivat liimauksesta jos söi näkkäriä tai kovaa toffeeta. Sellaiset jotka olivat niin pulleat, että huuli näytti turvonneelta suun ollessa kiinni. Sain raudat lopullisesti pois kasiluokalla ja olen kyllä todella tyytyväinen siihen, etten nuorena välittänyt raudoista kovastikaan vaan kävin kiltisti kaikissa oikomishoidoissa ja jaksoin käyttää telaketjujen poiston jälkeen sellaista kitalakeen yöksi laitettavaa muottia, jonka piti varmistaa hampaiden pysyminen ojossa oikomishoidon jälkeen.

Vaikka oikomishoidot ovat mun osaltani olleet ohi jo vuosia, en osaa vieläkään hymyillä luontevasti hammashymyä varsinkaan tilanteessa jossa sitä erikseen toivotaan. Olen kerran ollut kuvauksissa joissa kuvaaja oli sitä mieltä että näytän parhaimmalta hammashymyä hymyillessä – se oli melkoisen hirveää! Tunsin itseni niin pelleksi vääntäessäni omasta mielestäni tekohymyltä näyttävää hymyä kuvaajan kehuessa irvistystäni :-D

Löysin kuin löysinkin pari hammashymy-kuvaa itsestäni! Mietin että oonko tosiaan vuodessa muuttunut erinäköisemmäksi, mutta heh, sehän on varmaan tuo hammasrivistö joka hämää ja saa mut näyttämään jotenkin eriltä :-D 

 

Mulla on niin pieni suu, ettei tänne mahdu kaikki omat hampaat, joten oon käynyt läpi vaikka mitä operaatioita! Neljä rautahammasta on poistettu ja varmaan nuo kaikki loputkin tuloillaan olevat viisaudenhampaat revitään jossain vaiheessa irti. Reikiä mulla on ollut ehkä yksi tai kaksi elämäni aikana ja sekös on kismittänyt tunnollista hampaiden harjaajaa. Hampaiden pesu on kasvojen pesun ohella tärkein kauneudenhoitorutiini – en luista noista kahdesta ikinä. Olen lapsuudesta oppinut että hampaat tulee pestä aamuin illoin ja nykyisin harjaan ne välillä kesken päivänkin jos tuntuu siltä.

Ksylitol-purkkaa löytyy laukusta lähes aina ja olinkin yläasteella se, jolta kaikki kaverit pummivat purkkaa ruokailun jälkeen. Yläasteella olin myös melkoinen karkkihiiri, söin irttareita varmaan useamman kerran viikossa – joskin pieniä määriä, mutta silti. Onneksi olen päässyt eroon herkuttelusta ja siihen yksi auttava tekijä on ollut purkka. Jenkki nimittäin lanseerasi muutama vuosi sitten superherkulliset Twisted vadelma-lakritsi -purukumit joita söin aiemmin pahimpaan makeanhimoon – ne veivät sen mennessään lähes yhtä hyvin kuin karkit ja vähitellen opin pois karkin mässyttämisestä purkan avulla. Aika supersiistiä, kantsii testata jos mielii eroon herkuista terveellisellä tavalla ilman makean totaalikieltoa. 

 

 

Tämän Jenkki-haasteen seuraava osuus on hammaslääkärikäynti ja sen tulosten raportoiminen teille, huih! Tiedän että hammaslangan käytöstä tulee taas sanomista kun joudun myöntämään etten harrasta sitä… Ja toivotaan että ei ole tulossa uusia reikiä! Kummallista miten olen alkanut vasta aikuisena jännittää hammaslääkärissä käymistä vaikka lapsena se tuntui arkiselta rutiinilta – nuorena tuli oikeasti ravattua parhaimmillaa kuukausittain hammaslääkärissä. Wish me luck! 

Lisää luettavaa

Skinimalism – helposti reagoivan ihon pelastus

herkan ihon luonnonkosmetiikka

Luonnonkosmetiikkaa herkälle iholle

Kesäiset luonnonkosmetiikkasuosikit

moi forest kokemuksia

Moi Forest tuo metsän hyvät mikrobit iholle

Kommentit

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 1. Heheh mulla on just laajamittainen oikomishoito vaiheessa. Viikon päästä pääsen eroon telaketjuista, joita olen nyt 2,5vuotta pitänyt, jee! :D Mulle on jotenkin ollut helppoa olla rautojen kanssa, olen ihan surutta hymyillyt ja nauranut niin, että raudat näkyvät. Tosin olen 21v, joten ehkä iälläkin on ollut tähän vaikutusta. :)

  1. Nonniin! :-) ihanaa että saat hampaas kuntoon! Ja siis en todellakaan ole sitä mieltä ettei pitäis hymyillä niin että raudatkin näkyy, ite en vaan sitä ujona ehkä sitten tehnyt ja siitä jäänyt tää suu kiinni -hymyily :D

 2. hahahahah en kestä, mulla on ihan samanlainen hammashistoria takana! liian pienestä suusta kiskottiin neljä rautahammasta, sen jälkeen telaketjut ja sen jälkeen kitalakimuotti :-D ja ihan samassa iässä vielä! loppujen lopuksi aika kivuttomasti meni tuokin ajanjakso, ja oon superiloinen ettei hampaitten kanssa sittemmin oo ollut ongelmia, edes viisaudenhampaita multa ei tarvinnut poistaa :o mut hammaslangan käytöstä muakin aina tylytetään, hehs..

  1. EIKÄÄ, samis!!! :- D hahaha, älä muuta sano. Ihan kuin sitä ajattelis nyt jopa negatiivisemmin mitä silloin, vaikka ei oo mitään syytä. Mulla on nyt kolme viisaudenhammasta suussa mutta ne pitäis kyllä poistaa. Kauhulla odotan että koska ne tulehtuu tai alkaa aiheuttaa ongelmia äääää mutta kun en haluu siihen leikkaukseen äää:D

 3. Huh, oon itse ihan tajuttoman self concious mun hampaista. Ne on ihan kauheat. Ihmettelen, miksei mulle ole penskana laitettu rautoja, olisin niistä nytten todella onnellinen. Ja jos rahaa olisi, niin kävisin todellakin hankkimassa, että saisi hampaat edes jotenkin riviin. Musta harvemmin näkee mitään kuvia, missä hampaatkin näkyisi ja yleensä välttelen hammashymyilyä aika äärimmäisyyksiin.

  1. Voi eii!:—( Julkinen hammashoito on kyllä vissiin vähän mitä sattuu, mullekin oltais tehty ihan ihme valintoja, poistettu kakkonen ylä- tai alarivistä jonka takia hampaat saattais näyttää nyt ihan kummalta, mutta se olis vissiin ollut kustannustehokasta ;-) eli ehkä hammashoitoon ei pääse kaikki sitä tarvitsevat :-(

   Voi eiii, tosi tylsää että hammashymyn välttelyyn on tollainen syy :-( Suosittelen kyllä oikomista, olisin varmaan ihan pulassa jos näitä ei ois oiottu, nimimerkillä alhaalla hampaat kahdessa rivissä….

 4. Voi mitä ihania hammashymykuvia!! Ida hei sun täytyy alkaa petrata tässä hommassa – miten tommosta hymyä ei voi olla näyttämättä koko maailmalle?!<3

  P.S. Pelkään kuollakseni hammaslääkäriä ja pari viisaudenhammasta puhkesi jonkin aikaa sitten.. Vanha reikäkin taitaa olla paikkaamatta. Shame on me, mutta minkäs teet kun pelottaa!:D Täytyy ryhdistäytyä..

  1. Uaaaaa (apina-emoji jolla on kädet silmillä tähän) !!! Mää en pysty tohon hymyyn kuin vahingossa, otin itse n. 90 kuvaa joissa koitin hymyillä hammashymyä ja ai hitto ne oli hirveitä :D siis tähän hommaan tarvitaan oikea tilanne, en osaa tuota kuin vahingossa.

   Ja voi ei, ymmärrän! Ja sit se että tosta hyvästä pitää vielä pulittaa ja kaikkea, eihän se mieluista oo. Mutta toisaalta parempi mennä ajoissa ettei tuu isoja ongelmia :-/

 5. Huh, kyllä noilla hampailla kelpaa hei hymyillä!
  Mullakin oli ala-asteella ne kamalat telaketjuraudat, mutta vain puolivuotta, ja varmaankin just sen lyhyen ajan takia mulla onkin nykyään vähän vinot hampaat, suoraan edestä se ei näy, mutta vähän ylhäältä tai alhaalta päin katsoessa näkyy selvästi että hampaat on vähän eri tasossa. Voih, kylläpä vaan haaveilen tollasesta täydellisestä hammashymystä! Aina hymyillessä on vaan kamala hamsteri-olo. :-D

  1. Nooo kun en mä oikeasti sillä, vaan sillä etten osaa hymyillä hammashymyä :D se vaan ei tuu! Ei vinoissa hampaissakaan oo mitääm vikaa, ne on oikeestaan tosi söpöjä :’-) Ei kantsii semmosia miettiä turhaan!

 6. Ihania kuvia! Ehkä hammashymy näyttää jotenkin vapautuneemmalta ja aidolta, en tiiä? En kadehdi kyl tota sun hammashoitohistoriaa, kuulostaa hurjalta :S

  1. Se voi kyllä olla, hassua ettei se silti näytä musta minulta – mutta toisaalta kuinkas usein sitä NÄKEE omaa nauruaan :-D harvoin… huuh joo ja multa on poistettu maitohampaitakin aika kasa oionnan aikana että sitä saatais vauhditettua ja viimeks toi viisuri piti porata paloiks että sen sai pois. HUH!

 7. ihana hammasmymyilijähän se siellä !
  itekin opin hymyilemään hammashymyä vasta amislukiossa, sitä ennen piilottelin aktiivisesti tuota etuhampaiden välissä olevaa rakoa ! nauraessakin vein vaistomaisesti käden suun eteen. pienenä olisin halunnut raudat, kun sain ihan tarpeeksi kuulla sitä ” eerika, onko jotain hampaanvälissä? eiku se onkin kolo hö hö hö”-juttua :– D
  on ne hampaat vaan jännä juttu, haha

  1. Voi eiiiiiii :-(((( rako etuhampaiden välissä on just tosi söpö, mutta voin kuvitella miten ala-asteella on ollu jotain urpoja huutelemassa höööh. Mutta ne tosiaankin on vaan hampaat! Ei kättä suun eteen beibi, oot hurmaava!

 8. Näytät kyllä eriltä hammashymyä hymyillessä, hyvällä tavalla!

 9. Mulla kans I-HAN samanlainen oikomishistoria. :-D onneks se on ohi.. Toivon, ettei viisAudenhampaita tule. :-o

 10. Sä olet niin kaunis tossa ensimmäisessä kuvassa! Enemmän hammashymyä vaan kehiin. Ite en ikinä kuvissa kyllä hymyile niin et hampaat näkyis, kun mulla tulee ikenet liikaa esiin omasta mielestä ainakin. :P

  1. Voi ei :-D Ihana, kiitos! Äläkä mieti säkään tuollaisia, kukaan muukaan ei varmasti mieti. Ite sitä aina miettii eniten. <3

 11. Mun mielestä sä olet aivan ihanan kaunis kun hymyilet niin, että hampaat näkyy. Vitsit. Mä alan hymy-patistajaksi, varo vaan. <3