Ravinteli Bertha

/// Ravintolat Tampere, ruokaTags: , ,

*Yhteistyössä Taste Of Helsinki

Uuuuh mikä ihana illallinen takana! Päästiin Nelliinan kanssa herkkuttelemaan Ravinteli Berthaan, joka on ainoa tamperalainen ravintola joka on saanut kunnian olla mukana Taste Of Helsingissä. Berthan lisäksi mukana on vissiin vain yksi ravintola, joka ei sijaitse Helsingissä. Tamperelaisena olen tietysti erityisen ylpeä, sillä Bertha on mun ykkössuosikki tämän kaupungin ravintoloista. En ole aiemmin postannut teille mitään kyseisestä ravintolasta, sillä olen vain keskittynyt makunautintoihin ja unohtanut blogin tyystin syödessäni herkullisia annoksia ja juodessani niihin sopivia viinejä. Nyt oli siis oiva tilaisuus kuvata ihana illallinen myös teille, kun pääsimme Taste Of Helsingin kunniaksi illallistamaan Berthaan.

Olette saattaneet kuulla, että Berthassa listalta ei löydy koko annoksen sisältöä vaan ne pääraaka-aineet. Ihana idea! Joku raaka-aine saattaisi nimittäin herättää henkiin nirsoilijan, vaikka todellisuudessa jotain yksittäistä raaka-aineitta ei edes huomaa koko annoksessa. Merkittävintä on juuri se, mitkä raaka-aineet ovat pääosassa. Alkupalaksi valitsimme molemmat saman; muikku, kukkakaali, soija –yhdistelmän. 

Sain ruokajuomaksi ”talon viiniä” joka sattui olemaan shampanjaa. Joo, en pistänyt pahakseni ;–) Harmi, ettei seuralainen päässyt nauttimaan kuohuvasta, oli just sopiva ruokajuoma helteiseen päivään. 

Ah, I H A N A A  tuoretta rapeakuorista leipää! Just tän takia en syö mitään turhaa vehnähöttöä arkena – jotta voin sitten juhlan kunniaksi nauttia oikeasti maistuvaa leipää. Ja voita. Oikeaa voita, ei ikinä mitään margariinia. 

muikku, kukkakaali, soija

Alkupala nousi omaksi lempparikseni kaikista annoksista, ihan täydellinen kombo! Kukkakaalia oli sekä pyreenä että rouskuvina (kauniisti leikattuina) palasina, muikku oli kypsytetty etikkaliemessä ja majoneesi oli maustettu soijalla. Vitsit miten herkullinen annos! Muikku ei ole koskaan ollut näin hyvää. 

herne, rakuuna, sinipallas

Anteeksi sivistymättömyyteni, mutta mun piti kysyä Niinalta mitä sinipallas on. Kummallista etten ollut törmännyt siihen aiemmin, vaikka valitsen lähes poikkeuksetta ravintolassa kala-annoksen. Kysyin tarjoilijalta myös kasvisvaihtoehdoista; niitä on mahdollista saada, mutta erikoisruokavalio ja allergiat kannattaa ilmoittaa jo varausta tehdessä jotta niihin voidaan varautua keittiön puolella. :-)

Pääruokakin oli älyttömän hyvää! Taas hyvä muistutus siitä, että pitäisi uskaltaa ostaa fenkolia myös omaan keittiöön, sillä se on aina ollut ravintola-annoksissa taivaallista. Onkohan sen kokkaaminen vaikeaa? Ei varmaan?

Niina meni oman mukavuusalueensa yli ja maistoi lammasta pääruokana. Oli kuulemma hyvin valmistettua, sillä takana oli myös epämiellyttäviä lammaskokemuksia. 

pistaasi, mansikka, minttu

Jälkiruoka oli ihan mielettömän kaunis ja herkullinen. Innostuin eniten siitä, että tuo jäätelö oli minttujäätelöä. Hitsi miten hyvää! Mansikka ei ehkä olisi muuten ykkösvalintani, mutta suklaa on usein niin tuhtia ja raparperia olen vetänyt viimeisen kuukauden, joten mansikka kuulosti ihanan raikkaalta noihin kahteen pääraaka-aineeseen verrattuna. Ja olihan se nappivalinta. Pistaasi on näköjään ihan hullun hyvä kombo mintulle ja mansikalle. 

En voi ylistää Berthaa tarpeeksi: se on ehdottomasti paras ravintola Tampereella. Olen käynyt testaamassa myös muut hyvät ravintolat Näsinneulasta Ravintola C:hen, mutta mikään ei ole voittanut Berthaa. Menkää, syökää, nauttikaa. Ja vaikka opiskelijana voisi ajatella Berthan olevan kallis, ei kolme ruokalajia maksa kuin 43€. Se on kaksi burgeri + siideri -hetkeä missä tahansa ketjuraflassa. Kannattaa säästää joskus Berthaa varten, ette tule pettymään. Ja hei, helsinkiläiset, käykääs maistamassa Berthan herkkuja Taste Of Helsingissä. Lippuja tapahtumaan saa TÄÄLTÄ

Jakaako joku muu rakkauden Berthaa kohtaan? Jos ei, niin mikä sitten on Tampereen paras rafla

1 kommentti

  1. LT /// 07/08/2014 / 21:29:55

    Moikka!

    Itse asiassa edellisvuonna niin ikään tamperelainen ravintola C oli mukana Taste of Helsingissä.

    Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.