Vihersmoothie + superfoodit

ruoka
12 kommenttia

Näistä aineksista syntyy herkullinen, terveellinen ja suhteellisen täyttävä vihersmoothie. Ei ole kylläkään kovin nätti, mutta minkäs teet – maca sotkee kaiken ruskeansävyiseksi mössöksi. Nauratti kun lueskelin Chocochilin ”näin pääset eroon macasta”-postausta – ihanaa etten ole ainoa joka ei oikein syty tuon juuren maulle… Tässäkään smoothiessa maca ei maistu liikaa läpi. Ja vaikka tästä tämä uusin havaintoni puuttuukin, vinkkaan vielä erikseen, että raparperi sopii ihan älyttömän hyvin smoothieen ja sekin vie macan äklöä makua mennessään. 


Kurkkua, mansikkaa, banaania, basilikaa, rucolaa, tyrniä, omenaa ja vettä. 

Lisäilen tuoreiden vihannesten ja hedelmien joukkoon milloin mitäkin superfoodeja kaappini perältä. Nyt säännöllisessä käytössä ovat olleet Cocovin maca-jauhe, kotimaiset hampunsiemenet ja SunSpeltin kuitulisä. Kuitulisä ja siemenet tekevät smoothiesta täyttävämmän ja proteiinipitoisemman ja kuten olen aiemminkin kertonut, ei vatsani pane pahakseen speltistä, vaikka tavallisen superkäsitellyn ja jalostetun valkoisen vehnän ansiosta se turpoaa jättimäiseksi palloksi. Macaa laitan yleensä 1-1,5tl, isommat määrät alkavat maistua läpi ja kuten todettu, en pidä sen mausta. En ole huomannut vaikutuksia ihoni kuntoon, mutta tuntuu että flunssa helpottuu ja pysyy poissa tämmöisellä tehojuomalla. 

Nam! Hyödynnän aina vihersmoothieihin kaikki jääkaapin jämät salaateista puolikkaisiin hedelmiin. Smoothie syntyy aina näistä kolmesta muuttuavasta osasta:

valitse toinen: banaania tai avokadoa tekemään koostumuksesta ja mausta pehmoista
valitse niin monta kuin haluat: pakastemarjoja, päärynää, omenaa, raparperia, tyrniä, sitruunaa, limeä, kurkkua, salaattia, pinaattia, basilikaa, minttua, sitruunamelissaa, inkivääriä, selleriä, parsakaalia, vesimelonia, veriappelsiinia, appelsiinia, porkkanaa
valitse muutama: maca, spirulina-jauhe, tyrnirouhe, chia-siemenistä tehty hyytelö, speltti kuitulisä, hampunsiemenet, auringonkukansiemenet, pellavarouhe, cashew-pähkinät, parapähkinät, manteli

Lisäksi vettä, kookosvettä tai vaikkapa mehun jämät. Ja tadaa, ready! Haaveilen jääpalojen murskaamisesta joukkoon, mutta ei luonnistu tuolla mun sauvasekoittimella… 

Mitkä superfoodit teillä on jäänyt päivittäiseen käyttöön? Vai löytyykö muiltakin noita joista koettaa päästä eroon…? :-D 

Lisää luettavaa

Vegaaninen pavlova

Vegaaninen pavlova

Gluteeniton pizzapohja (pellillinen)

Metsäkylvyssä

sieniohratto

Sieniohratto, uusi arkiruokalemppari

Kommentit

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 1. hei muru koklaa ihmeessä sitä hamppujauhetta! mä sekoitan yleensä esim. puuron sekaan, eikä todellakaan maistu läpi niin kuin maca (mullakin on itseasiassa kokonainen pussi tuolla jemmassa…)! ja hamppu on itseasiassa paljon proteiinirikkaampaa tavaraa :-)

  1. Uu, pitäis! Hampunsiemenethän mullakin siis on ollut käytössä, mutta macallahan pitäis olla kaikki hormonitoimintaa tasoittavia vaikutuksia ynnä muuta superia, en oo siis kiinnostunut siitä proteiinin takia niinkään, mutta aika hiton pahaa se on :D

 2. Mun ei-niin-salainen valttikortti on peittää macan maku peukalonpään kokoisella palalla inkivääriä. Toimii joka kerta. Vielä appelsiinimehua nesteeksi, niin tuolla combolla ei taatusti maistu läpi. :)

  1. No hei joo totta! Aina kun oon laittanut sekaan inkivääriä, on maku peittynyt melko hyvin. Appelsiinimehu ois vielä hyvä lisäys :–) Ja tuntui että kirpsakka raparperikin vei makua pois!

 3. Kiitti vinkeistä! :-) Oon tässä viimeisen kuukauden miettinyt, että pitää alkaa tehdä vihersmoothieita aamupalaks. On vaan niin vaikee keksiä, että millä niitä pahoja makuja sais piilotettua, mutta kirpeä raparperi varmaan ainakin toimii. :-D Maca-jauhetta ostin kokeiluun joskus muutama vuosi sitten ja se pussi jäi kyllä pahasti kesken, kun maistui niin pahasti läpi jossain perus smoothiessa.

  1. Haa, jooo! Inkivääri ja raparperi auttaa taltuttaan ne maut :-) Jee, kokeile ihmeessä!

 4. Moikka! Lucumalla voi peittää macan maun, laittaa macaa ja lucumaa molempia about samassa suhteessa. Suosittelen lämpimästi testaamaan! Lucumalla on paljon hyviä vaikutuksia silläkin ja siitä saa tehtyä kaikenlaista hyvää :)

  1. Ohooo! Lucumaa en ookaan koskaan maistanut tai testannut, pitäis kyllä varmaan joo! Kiitos vinkistä :– )

 5. ai no mä en oo macaa vielä testannukkaan eikä nyt kyllä enää niin houkutakaan, jos se ei ookaan hyvää :D mutta kaikenlaisia smoothieita vois alkaa taas värkkäilee ku on taas tuo blenderi tuossa käden ulottuvilla. vaikka nyt ei kyllä oo mitään hellesäitä jolloin ei muuta tekis mielikään… mutta onhan ne hyviä kylmemmälläkin säällä!
  sanoit että normiviljat turvottaa masua, onko ruis kuitenki aina ollu ok? ja miten hei maito(valmisteet), minkä verran käytät ja turvottaako ne? luulen että mulle maito (ja ehkä ruisleipä myös) aiheutti kamalan pallomahan kun tulin vajaan vuoden jälkeen takasin suomeen ja söin taas niitä pitkän tauon jälkeen. ennen en huomannu mitään oireita kummastakaan mutta mietin oisko pitkä tauko aiheuttanut jotain yliherkkyyttä tms..?
  kivoja sadepäiviä, tai millaista keliä tampereella nyt onkaan! :-* <3

  1. Hohoo, SORI :—D ei todellakaan oo hyvää, ehkä jotkut suhtautuu välinpitämättömämmin mutta veikkaan ettei kovin moni voi tätä HYVÄKSI kehua…

   Ruis on ihan ok ja kaura, mutta parempi kun niitäkään ei syö liikaa. Eniten turvottaa vehnä. Maitotuotteita taasen käytän aika vähän, joten en osaa liittää turvotusta siihen. Tekis kyllä mieli koklaa joskus olla pidempi aikaväli ilman, mutta maitotuotteet ei sinällään aiheuta varmaan mitään, paitsi normijäätelö! Siitä maha ei tykkää, mutta se onkin ihan hullun prosessoitua…

   Ruisleipä ja maito saattaa kyllä hyvinkin turvottaa :-(

   Hihii sinne kanssa!! <3

 6. Hehe, macanvihaajia näyttää löytyvän muitakin :) Tuohon mun postauksen kommenttilootaan on tullut lukijoilta tosi hyviä vinkkejä macan tuhoamiseen, kannattaa vilkaista! Testasin itse lukijan vinkistä macaa jo kaurapuuron joukossa (ihan syötävää!). Eiköhän tuon pussin saa tuhottua, mutta uutta en kyllä osta!

  1. No näköjään :- D Hui että, luulisi että maku vielä voimistuisi lämpimässä puurossa, mutta ei ilmeisesti? Ja jep, mäkin tuhoan tuon pussin mutten kyllä osta toiste… Pitää lueskella lisää vinkkejä sun kommenttiboksista :-)