Itsetehtyä sushia

ruoka
14 kommenttia

Ai vitsit miten jännää oli tehdä ekaa kertaa sushia kotioloissa. Olen kerran aiemmin maistanut kotona tehtyä sushia – se oli mun eka kosketus sushiin noin niin kuin muutenkin – ja petyin silloin kovasti. En ehkä silloin vielä fiilistellyt raakaa kalaa ja riisiin taisi lorahtaa liikaa etikkaa. Sittemmin olen saanut aivan mielettömän hyvää sushia sekä ravintolasta että nyt itsetehtynä. 

Ystävä oli hoitanut riisin teon ja hankkinut kaikki raaka-aineet, minä pääsin pilkkomaan vihanneksia ja rullaamaan susheja. Vitsit miten terapeuttista, etenkin kun onnistuu kertaheitolla.

Kuvissa näkyvien lisäksi laitoimme susheihin tuorejuustosta ja wasabi-tahnasta tehtyä seosta – wasabi ei siten ollut liian voimakasta vaan toi kivaa makua ja tuorejuusto korvasi majoneesin, johon olen törmännyt useissa lohinigireissä ainakin. Dippailtiin valmiit makit soijakastikkeeseen ja paahdettuihin seesaminsiemeniin, oi vitsit. En olisi ikinä uskonut että sushien teko voi olla noin helppoa – tosin mulla ei ole mitään tietoa miten vaikeaa sen riisin teko mahtoi olla, olen kuullut villä huhua ettei se olisi helpoimmasta päästä? Täytyy joskus tehdä sushia myös siskon kanssa, se on kunnon hifistelijä ja siltä löytyy japanilainen riisinkeitin tähän hommaan, hihii :-D Ei teillä olisi vinkkejä tai suosituksia ensi kertaa ajatellen? Jotain killereitä makuyhdistelmiä? Myönnän auliisti olevani aloittelija tällä kentällä, joten kaikki vinkit ovat tervetulleita!

Lisää luettavaa

Vegaaninen pavlova

Vegaaninen pavlova

Gluteeniton pizzapohja (pellillinen)

Metsäkylvyssä

sieniohratto

Sieniohratto, uusi arkiruokalemppari

Kommentit

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 1. Itse oon vain kerran syönyt omatekosii susheja, me laitettiin sillon sisään tonnikalaa ja avokadoa! Mä tykkäsin ainakin tosta kombosta tosi paljon :-)

  1. Avokado ja tonnikala on varmasti jees, mutta koetan aika paljon välttää tunaa kun en voi olla sen eettisyydestä varma :-((( mutta kombo varmasti maukas!!

 2. Mä oon aina laittanut nuo täytteet tonne yläreunaan, eikä keskelle :o

  Yksi lemppareista yhdistelmistä on kylmäsavulohi ja punasipuli! Ja kaikki kurkkuavokadojutut on hyviä. Myös california rollsit on parhaita!

  1. Oooh aijaa! Me tehtiin keskelle ja hyvin onnistu rullaus ainakin, ei tullu mulle ees mieleen et ne vois laittaa muuhun kohtaan :-) Varmaan siis onnistuu useammalla tavalla!

   AH punasipuli muutes joo lohen kanssa, vitsit!!

 3. Itsekin innostuin aika hitaasti sushista, söin varmaan kaksi kolme kertaa sushia, ennen kuin vasta tajusin sen idean. Nykyään se onkin yksi lempiruokani :D

  Riisin teko ei ole vaikeaa kun sen osaa, muttah sitä ennen voi kyllä syntyä mitä mielenkiintoisimpia versioita… että kannattaa varata aikaa ja kärsivällisyyttä, ja valmistautua siihen, ettei ehkä mene ekalla kerralla ihan putkeen. Tai sitten menee ;)

  Kasvistäytteistä itse tykkään eniten juuri perus avokado ja kurkku, mutta esim. paprikakin toimii ihan jees. Eiks sushin väliin nyt voi periaatteessa työntää mitä tahansa?

  1. No jep!! Nykyisin siihen tulee himo ihan eri tavalla mitä aluksi kun vasta totutteli sen maailmaan :-D

   Varmasti siihenkin on kaikkia ”sääntöjä” mitä ”saa” ja ”ei saa” laittaa mutta IHAN sama, kukas niistä välittää!

   Tarvinnee alkaa opetella kyllä joo tuota riisin tekoa, jännäää!!

 4. Oh maaaaaan!! Miten sitä voi olla jo ihan hullaantunut johonkin ruokaan vaikka on vasta kerran maistanut! Huomenna meen syömään sushsilounaalle, mutta haluun ehdottomasti testata myös itse :-) Varmaan kivaa puuhaa kaverin kanssa!

  1. Ihan sairaan hyvä !:-D Ja siis ku luin kommenttis instassa niin mietin et mitä hittoo,oisin voinu vannoo että oot syöny sushii ennenki :D hahahah kivat ennakko-oletukset phhahaa.

 5. Oon sushikokki ja mun tyyli rullien tekoon on; riisii oman maun mukaan, täytteet keskelle tai suht alareunaan. Mun suosikki täytteet on: kurkku-tuorejuusto-jääsalaatti, grillattu lohi-majoneesi-kevätsipuli. Jos haluut valmistaa lohelle marinadia koita kikkailla joku valkkari-riisiviinietikka-sokeri-suola sötkötys. Jos ostat lofifileen, fileoi se, halkase pituussuunnassa kahtia ja vielä jäljelle jäävät palat kahtia. Anna niiden marinoituu 5-15 min, oman maun mukaan. Lohta voit ”grillata” kaasupolttimel, sama laite millä poltetaa creme bruleen sokeripinta.
  Sun blogi on just paras!!

  1. OUII ammattilaisen vinkit kuulostaa mahtavalta! :-D Ja joo, hei oonkin miettinyt että tehdäänkö se semmoinen vaalea pinta just jollain polttimella, kun lohi nigireissä on paistettu vain kevysti pinnalta joskus?

   Toi marinadi kuulostaa hyvältä, kiitos vinkistä! En ollutkaan aatellut että lohen vois tietty maustaa myös jotenkin. Kiitos paljon kommentista ja kehuista, hihiiii!! :-*

 6. Voi vitsi alko hirveesti tekemään sushia mieli kun näki nää kuvat!:D Sushriisin tekemisen ei ole helpommaista päästä ei, jouduin epäonnistumaan pari kertaa ennen kuin se täydellinen riisikoostumus ja maku onnistu kertaheitolla. Mutta sitten kyllä oli oikein hyvää ja helppo tehdä itse :) Parhaiten musta riisi onnistuu ihan sillä sushiriisillä :)

  1. Oooh joo, oonkin ymmärtänyt että sushiriisi ois parasta mutta kalleinta? Mutta jos se sillä onnistuu parhaiten niin ainakin siitä vois olla fiksu alottaa…

 7. Just pari päivää sitten poikaystävä lunasti lupauksensa tehdä mulle kotona sushia, katkarapua, majoneesia ja kurkkua täytteiksi. Halusin häärätä keittiössä apuna tietty ja keksin tehdä tamagoyakeja eli munakas susheja. Google avuksi ja löysin reseptin, jossa ei tarvittu kuin neliskulmainen vuoka ja ihan perusaineksia, jotka löytyy kotoa eli kananmunat, sokeri ja suolaa. Mustan vyön sushipalat nimellä löytyy. En kyllä tehnyt ihan ohjeen mukaan, laitoin rkl soijakastiketta korvaa suurimman osan suolasta. Vaikkei ohjeessa käytettykään erikoispannuja mitä ravintolassa varmaan käytetään, tuli ihan aidon makuisia tamagoyakeja :). Ehkä oli vaan aloittelijan tuuria, mutta innostuin kyllä nyt kotona tehdystä sushista, kun onnistui yli odotusten :).

  Täytyy tehdä porukalla joskus kavereiden kaa ainakin noita avocado-versioita. Tosi hyviltä näyttää.

  Hyvää viikonloppua sinne! :)

  1. Oiii ihanaa! Ne munakasjutut on multa kokonaan maistamatta ja testaamatta, eli en ees tiedä millaisia ne on! Hauskaa että onnistu sulla samantien :-) Sama ku meillä sushi, hihii.

   Hei samoin sinne, kiva kun kommentoit! :–)