Kesämökillä

lifestyle, matkailu
6 kommenttia

Lapsena ja teininä inhosin mökkeilyä, sillä mökkeily tarkotti pitkää automatkaa, hyttysiä, ulkohuussia ja sitä, ettei näkisi kavereita pariin päivään. Nykyisin osaan arvostaa mökkeilyä ihan eri tavalla. Nykyisin se tarkoittaa siedettävän ajomatkan lisäksi puhdasta luontoa, järvessä uimista, saunomista, herkullista ruokaa, sikeästi nukuttuja yöunia ja veneilyä. Ei sillä, ettei mökkeilystä voisi nauttia sisävessan ja juoksevan vedenkin kanssa, mutta askeettisuus on välillä ihan erittäin jees. Sen jälkeen tekee mieli pussailla astianpesukonetta sen olemassaolosta. 

Muutamia otoksia taannoiselta mökkireissulta: 

Ah miten kaunis, tyyni järvi. Miten järvi aina tyyntyykin illaksi, vaikka päivällä tuulisi ja lainehtisi? 

Veneily on ihan hurjan kivaa! Näissä kuvissa kyllä pääpointtina juuri geelilakatut kynnet, hohoo. Varpaankynsissä on nyt muuten pysynyt geelilakkaukset 10 päivää täysin uuden veroisina! Kulumisen merkkejä yhdessä kynnessä. Sen sijaan sormista nypin lakat pois juuri – pysyivät hyvinä juurikin 10 päivän ajan. Ero tavallisiin lakkoihin on siis aika huikea. 

Ruoka maistuu aina paremmalta ulkona. Uuden sadon porkkanat on niin hyviä ja makeita, että niitä ei kantsi keittämisellä pilata – kuorimaveitsellä voi veistellä suikaleita salaatin sekaan. 

Veneilyasu! Pakkasin mökille ilmeisen oudossa mielentilassa koska laukun sisältö oli hieman ihmeellinen. Onneksi Keskiseltä (!!!!!!! hahahah, ihan HIRVEÄ paikka mutta siks just niin mahtava kreisien löytöjen tekemiseen  jos jaksaa kaikkia mammoja ja pappoja siellä) löytyi nätti toppi laajentamaan mökkigarderobia. 

Meidän mökiltä pääsee kivasti Virroille laivarantaan herkuttelemaan. Tilasin halloumiburgerin joka oli nimetty ihanan ennakkoluulottomasti ”ituhippiburgeriksi”….. lol, true ituhipit tuskin söis halloumia. Siitä sen enempää välittämättä (no ok, välitin mä kai vähän koska pidin meille pöytää ja käskin äidin tilata sen mun puolesta nimellä HALLOUMIBURGERI ja vannotin, ettei sanoisi ääneen ituhippi-sanaa) voin todeta hampparin olleen herkullinen pitkän ulkona vietetyn päivän jälkeen. 

On kivaa huomata aikuistuneensa ja kasvaneensa. On nimittäin aika siistiä osata arvostaa mökkeilymahdollisuutta ja nauttia saunomisesta ja uimisesta ilman urputuksia siitä, että joutuu käymään ulkohuussissa. 

Lisää luettavaa

Uuden kodin etsiminen – missä haluamme asua?

Haaveena yhteinen koti (ja yhteinen asuntolaina)

Vastuullinen neule x 18

Rakkaus best

Kommentit

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  1. Upeita maisemia, en tiennytkään että Näsijärvellä tuollaisia paikkoja on, jossa on ihania punaisia venevajoja. Tulee ihan Ahvenanmaa mieleen.

    Mitä tulee mökkeilyyn ja eräilyyn omalta osalta, niin edes ulkohuussi tai käsitiskit eivät ole niin harmillisia kuin paarmat ja hyttyset. Hyisss… ;)

    1. Oooh no jooo! Nuo on kyllä liikkiksiä.

      Ja hahaha joo, yäk. Paarmoja ei onneks nyt näkynyt mutta jaloissa näkyy monta päivää vanhat hyttysenpistot…. :D