Smoothie 2.0

ruoka
9 kommenttia

Erityisesti kesällä join harva se päivä smoothieita, välillä ison satsin lounaan korvikkeena kun ei pahimmilla helteillä meinannut ruoka maistua. Nyt syksyn tullen smoothieissa voi kivasti hyödyntää mm. kotimaiset porkkanat ja omenat. Tällä hetkellä lisään smoothieiden joukkoon kahta superia: Puhdistamon supersmoothie -marjajauhetta (saatu testiin blogin kautta) sekä Cocovin Chian siemeniä. Chian siemenissä on runsaasti omega-3-rasvahappoja ja koska sekä omega-3 että omega-6 on tässä siemenessä tasapainossa, pääsevät molemmat imeytymään elimistöön hyvin. Chian siemenissä on myös todella runsaasti kuituja ja niiden käyttö tehostaa ruuansulatusta. (Lähde)

Siemenet pitää liottaa ennen käyttöä jotta niiden ravinteet imeytyisivät parhaalla tapaa ja jotta ne eivät turpoaisi masussa. Itse käytän smoothie-annokseen n. 1 rkl siemeniä joita liotan n. 10 min vedessä. Siemenet säilyvät tosi hyvin jääkaapissa liotettuina (muuttuvat siis vedessä geeliksi), jossain luki jopa 14pv säilymisaika geelille! Itse olen käyttänyt geelin pois parissa päivässä, mutta sen tosiaan pitäisi kestää jopa kaksi viikkoa. Jotkuthan laittavat tuota geeliä tuorepuuroihin tai tekevät siitä jälkkäriä, mutta koska vierastan kaikkia geelimäisiä koostumuksia ja vanukastyyppisiä ruokia, olen katsonut parhaaksi tavaksi nauttia geelin smoothien seassa. Geeli tekee smoothiesta vähän mössömpää, mutta ei häiritsevällä tavalla. 

Puhdistamon marjasmoothie-jauhe on kiva lisä smoothieen, etenkin jos tuoreita raaka-aineita on tarjolla vähemmän. Marjasmoothie sisältää aroniaa, karpaloa, puolukkaa, mustikkaa, tyrniä ja eksoottisempaa amlaa. Seassa on myös goji-uutetta. Lisätietoja tuotteesta täällä.

Molemmat helppoja lisiä :-) Oon niin onnellinen että oon pakannu muutossa maca-jauheen jonnekin kauas pois enkä ole vielä löytänyt sitä, hahah. Ainoastaan inkiväärillä saa peitettyä macan makua smoothieissa mutta yhhyh, on sen käyttö kyllä aikamoista pakkopullaa. Onko teillä samat superlisät käytössä vai mitä te laitatte smoothiedenne joukkoon? 


*translation: I use two super ingredients on my smoothies: chia seeds & supersmoothie berry mix. Smoothie 2.0, upgraded version! 

Lisää luettavaa

Alkoholittomat juomavinkit juhliin

5 x Paras alkoholiton kuohuva

Vegaaninen pavlova

Vegaaninen pavlova

Gluteeniton pizzapohja (pellillinen)

Kommentit

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 1. Mäkin laitan aina lähes poikkeuksetta chiasiemeniä! Tökkään chiasiemeniä kyllä kaikkialle muuallekin – puuroon, jogurtin päälle, myslin kanssa, kasvissosekeiton päälle… :D

  Ja haha, maca on ihan hirveetä! :D Ostin sitä ja oon käyttänyt sitä aina silloin tällöin kaurapuuron päällä, silloin se ei maistu niin paljon…

  1. Ohooo, eikö siemenet turvota tms jos niitä käyttää ilman liottamista just vaikka keiton päällä?!

   Mutta siis joooo, oon niin samaa mieltä :-D mä en ees uskalla harkita muuhun kuin smoothieen sekoittamista kun tuntuu että se on niin äklöä, yhyy.

 2. Oon jo pitkään halunnut kokeilla noita chia-siemeniä mutta vielä en oo saanu sitä aikaseks :-D minkä hintasia noi cocovin pussit on? :)

  1. Mullakin kesti viime kesään ennen ku ostin vihdoin!! :-D oisko ollu kympin tai reilun, en enää muista ääks :D punnitse&säästästä ostin :-)

 3. Chian siemenet ovat kyllä munkin vakio lisä nykyään. Itse sekoitan aamuisin aika usein joku kaurapuuron tai yosan sekaan. Ei mun mielestä maistu paljon miltään seassa :)

  1. Eikä turpoa sullakaan masussa mitenkään vaikka ei etukäteen liottaisi? :–) ei ne mustakaan miltään maistu mutta geelinä koostumus ei oo mikään lemppari!