ei paniikkia

lifestyle
41 kommenttia

Syksy on ollut ihan älyttömän hyvä, vaikkei se ole edes kovin pitkällä. Mun syksy tosin taisi alkaa jo elokuussa, vaikka moni on sitä mieltä ettei syksystä saa puhua ennen syyskuuta.

Olen ollut älyttömän kiireinen, mutta toisaalta nautin kiireestä – olen parhaimmillani pienen paineen alla ja rakastan sitä fiilistä kun mulla on kaikki langat käsissä ja monta kiinnostavaa juttua vireillä. Toisaalta olen myös surrut ja murehtinut rakkaiden ihmisten puolesta ja myöhemmin huokaissut helpotuksesta. Välillä itkenyt omaa oloa ja sitten taas pyyhkinyt kyyneleet. Purrut hammasta (kirjaimellisesti, pitääkö mun oikeasti konsultoida hammaslääkäriä niistä yökiskoista…) ja ollut sanomatta vastaan vaikka olisi huvittanut kuinka. Olen tuntenut suurta kiitollisuutta ihmisistä jotka on mun lähellä – uusista ja vanhoista. 

Olen kitannut, hionut ja maalannut enemmän kuin ikinä. Seinien lisäksi olen maalannut myös itseni – kampaajani ihmetteli vitivalkoisia raitoja hiuksissani. Tanssinut jalkani kipeiksi ja höpöttänyt kurkkuni käheäksi. Lähtenyt tapaamaan ystävää silloin kun olisi jo pitänyt olla nukkumassa. Miettinyt, että pitkästä aikaa musta tuntuu siltä, ettei mikää rajoita mua. Ei pelot, ei toiveet eikä unelmat. Tuntuu että ihan kaikki on mahdollista. Se voisi tuntua tosi pelottavalta, mutta se tuntuu pelkästään helpolta ja oikealta. Tavallaanhan kaikki on mahdollista aina, mutta kai sitä tarvitsee aina välillä jotain tosi isoja ravisteluja jotta sen ymmärtäisi ja muistaisi. Syksy ei ole ollut millään mittapuulla helppo, ei oma eikä läheisten. Onneksi tuntuu jo paljon kevyemmältä mitä kesällä.


Välillä harmittaa ja ärsyttää että asiat venyvät. Samalla lykkään tiettyjen asioiden hoitamista viimeiseen saakka. Toisaalta tiedän olevani deadline-tyyppiä, mutta ehkä se ei olekaan itsensä tuntemista vaan tekosyiden keksimistä, ettei vaan tarvisi aloittaa isoja projekteja… Ja isoista projekteista puheen ollen – tässä on parikin sellaista työn alla ja jännittää aika hirveästi! Sellaisella hyvällä tapaa onneksi. Yksi isoimmista projekteista on sitä paitsi loppusuoralla ja siitä tulee niiiiin hyvä. En malta odottaa että pääsen näyttämään teille! 

En tiedä muistanko tuoda esille tarpeeksi usein tätä, joten: kiitos että kommentoitte! Tuun siitä ihan älyttömän iloiseksi, vaikkakin tänä vuonna olen ekaa kertaa ikinä joutunut poistamaan ilkeitä ja tyhmiä kommentteja. Mulle mun blogin tärkein juttu on vuorovaikutus, vaikkakin se tietysti on joidenkin postausten kohdalla täysin tarpeetonta. On silti ihan mahtavaa kun reagoitte. Pus! 

Lisää luettavaa

Uuden kodin etsiminen – missä haluamme asua?

Haaveena yhteinen koti (ja yhteinen asuntolaina)

Vastuullinen neule x 18

Rakkaus best

Kommentit

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  1. Henriikka sä oot myös!! Ai hitto mulla oli kivaa eilen, tuu brunssille pian. pus!

 1. Ida, oot mun lempibloggaaja m o s d e f. Ihan mahtava fiilis tuli tästä. Oon ilonen että voit paremmin ja että sun tulevaisuus näyttää hyvältä :-) Kiitos että kirjoitat <3

  1. Voi Pajuuu! Meidän pitää niin oikeesti mennä joskus sushilla tai mun tulla yökylään sinne ja mennä yhdes tanssiin tai jotain, mä haluun tutustuu suhun!

   Sä et tiiä miten onnellinen olo tästä kommentista tuli. Ihan sairaan hyvä mieli. KIIITOS. <3

 2. Oot Ida tosi rohkaiseva typy! :-) Vaikutat todella aidolta, lämpimältä ja jotenkin välittömältä tyypiltä, blogiasi on kiva lukea ja mulla tulee sellainen olo, että sun seura tekee ihmisille hyvää :-)

  1. Voi sinä ihana, ilo kuulla! Sun kommenttisi on älyttömän ihana, oikeasti punastuin vähän enkä tiedä miten vastaisin tähän tarpeeksi kauniisti. Kiitos, ihanasti sanottu. :’-)

 3. Sää oot kyllä hyvä tyyppi! Vaikkei tunnetakkaan sillein oikeesti, niin oon siitä aika varma :-) Tsemppii, itse vielä oottelen et myrsky laantuis ja alkais tuntua kevyeltä, mutta tääkin taas muistuttaa että niin siinä kuitenkin eventually käy! :*

  1. auraaaa niin säkin! mähän aiemmin kommentoinkin sulle et samaistuin sun fiiliksiin ihan hulluna. Jos törmätään joskus niin tutustutaan oikeesti. :-*

   Ja joo, myrskyt laantuu aina ja ne tekee susta aika kovanluokan seilorin. Välillä on kai hyvä antaa myrskyjen riepottaa, sitä arvostaa niin monia asioita sen jälkeen ihan uudella tapaa. Tsemppiä aaltoihin<3

  1. Voi Emmi. Mä lueskelin että sielläkin on ollut myrskyisää. Ihana jos voi omilla mietteillään antaa toisella edes pikkuriikkisen lohtua. Jaksamista, edessä on hyvät ajat :-*

 4. Oot Ida upea ja inspiroiva tyttö! Onneks sulla alkaa asiat olee jo paremmin, ansaitset kaikkea hyvää elämälles. :–)

  1. Voi iiiiääääh, kiiiitos! En tiiä mitä sanoisin, ihan sairaan kivasti sanottu. Helpottaa kyllä jo kovasti. Kiitos.

 5. samaistun tähän jotenkin kovin paljon, vaikka varmasti ollaankin kohdattu erilaisia ongelmia/suruja molemmat. syksy tuntuu hyvältä ja turvalliselta itkuisen kesän jälkeen.

  vaikutat sun blogin perusteella niin suloiselta tyypiltä, että uskon että oot ansainnu kaiken hyvän ja kevyemmän tavan hengittää.
  oot vahva nainen, Ida, muista se sillon kuin tuntuu pahalta.

  (ja ihan oikeasti joskus on vaan parempi purra hammasta, oon itse alkanut vasta tajuta sen taidon voiman.)

  1. No älä muuta sano, miten voikin tämä melankolinen vuodenaika kohdella niin hyvin? Ihanaa että sullakin on jo kevyempää ja parempi olla.

   Voi ihana. Heikkoina hetkinä sen ehkä unohti, tai musta tuntuu että just vasta tänä kesänä ja syksynä oon alkanut muistaa kuka oon ja miten vahva voinkaan olla. Keväällä ja kesällä ei ollut vahva olo.

   Kiitos ihanasta kommentista :-*

 6. No niin pitää!! Mulle tuli taas ihan hassu olo kun nähtiin että ei tosiaan olla tutustuttu paremmin, mutta kuitenkin tuntuu siltä että oltais tunnettu toisemme jo pitempään! Mutta ehdottomasti, sitten kun tuut taas pidemmälle helsinki-visiitille niin täällä on yöpaikka sulle varattuna ja sitten lähdetään yhdessä ulos :-) munkin pitäis päästä siellä Tampereella käymään! sit saat esitellä mulle myös sun hoodit ;-) pus!!

  1. No äläpä! Ja tommosessa tilanteessa ehtii höpistä niin vähän että tuntuu hassulta ku tekis vaan mieli istuu alas, avata viinipullo ja höpistä take away -ruuan parissa. Ja siiiiiis ah ihanaa, mä jään joku kerta niiiin mielelläni yöks sun luo. Ja heti ku mun koti on siinä kunnossa että sinne voi tulla kylään niin sit teen sulle Tampere-tourin täällä! :-D

 7. Ihana Ida, kiitos sun blogista! Sekin tulee sanottua liian harvoin. Valoa syksyysi, valoisa ihana, sinä! <3 <3 <3

 8. oih, tässä syksyssä on kyllä oikeasti uudistavaa voimaa. hymyllä on tapana aina syrjäyttää ne kyyneleet, kun sen aika on. tuo tunne, kun mikään ei rajoita on ehkä maailman paras. kun pääsee itse päättämään onnestaan ja siitä lähteekö sinne tai tänne tai tuonne.
  ihanaa syksyä ja vedähän tätä kirpeää ilmaa keuhkoihin niin, että tuntuu :- )
  vaikutat niin kovin symppikseltä, toivon tosissaan, että sun asiat sujuu ihanasti !

  1. No on kyllä :’–) ja musta tuntuu et jos niiden kyynelten aika tulee uudelleen joskus syksymmällä niin sitten ne saa tulla. nyt ne ei enää tuu ja se on ihan ok niin.

   Mä toivon sulle vaan samaa! Ihana Eerika :-*

 9. Mää diggaan sun blogia (ja instaa he-he) ja sun tapaa kirjottaa asioita :^)) Vaikutat iloselta ja helposti lähestyttävältä ja _aidolta_ mikä vetoaa muhun! Iteki koin suuria muutoksia kesän alussa ja pelkäsin että kärsin niistä koko kesän, mutta muutokset oli hyvästä ja sain vaan uutta kipinää elämään! Nyt tuntuu etten vois olla onnellisempi.

  ps hitsi mä haluun sinne bar burritoon joka tuli tampereelleeee! Just ehin muuttaa vissiin sieltä pois aaaaarrrr, no ehkä vkl käyn!!

  1. Voi Jasmi, mäkin sun instaa ja meininkiä!! Hiih ihanasti sanottu, kiitos :-*

   Ai että miten ihanaa tajuta ettei joku pelottava ja ahdistava asia ookaan niin paha mitä pelkäsi. Ai vitsit miten hyvä, oon iloinen sun puolesta! Muutos on usein oikeasti vaan hyvästä.

   NO JOOOOOO se on ihan törkeen hyvä!!!! Mun kombo on pavut+vuohenjuusto+kirsikkatomaatit tai coleslaw ja sit kaikki lisukkeet mmmmM! AH mee ihmeessä, se on ihan törkeen hyvä!

 10. mä oon niin kiitollinen että luin tämän tekstin, juuri nyt, juuri kun aurinko on laskemassa ja taivas on hattaraa ja mä oon pyörinyt pelossa, epävarmuudessa ja levottomuudessa ihan liikaa viimeaikoina. kiitos tästä.

  muutokset, niin runollisilta ja jännittäviltä ja kauniilta kuin ne kuulostaakin, aiheuttaa mussa näin tosipaikan tullen paniikkia. kun arki on tasaista sitä toivoisi voivansa ravistella, ja kun elämä tympii toivoisi universumin heittävän uusia kuvioita eteen. nyt kun on päätöksenteon aika, haluaisin vaan pysyä peiton alla ja antaa jonkun muun päättää mun puolesta ja pitää asiat turvallisina ja tasaisina.

  pidemittä puheitta: kiitos näistä sanoista. ja kiitos yleisestä inspiraatiosta ja energiasta jota levität. ei paniikkia.

  1. Voi Elena. Ihana kommentti! Mä oon niin iloinen että tää on tullut sulle niin oikealla hetkellä. <3

   Ja niin mussakin. Tai nyt kun kelaan kaikkea taaksepäin, taisin pyöriä paniikissa pahiten just silloin kun en ollut valmist ottamaan isoa askelta uuteen suuntaan ja halusin tarrata vanhaan elämään kynsin ja hampain. Kun vihdoin myönsin itselle ettei oo hyvä näin, alkoi olo kevetä ihmeellisesti. Hämmentävää miten siitä pelostakin on vaikea päästää irti vaikka tietää että pitäisi. Pelostakin voi tulla tuttu tunne josta ei tahdo luopua kaiken uuden pelottaessa vielä enemmän.

   Ei paniikkia. Pusuja! Lämpimiä tuulia ja kutkuttavia hetkiä.

 11. hittolainen ku oon aina nii myöhässä kommenttieni kanssa, mut kommentoimpa silti! oot ida ihan mahti, niin inspaava, et vaik mul on kaikki iha mukavasti tässä, nii silti tulin paremmalle tuulelle tästä, en osaa selittää haha.. tulevia projekteja innolla oottaen, jännää! =)

  ps. tykkään tosta maalilatva-lookista, uus trendi? ;)

  pps. mul on ollu tällä viikolla vähän nukahtamisvaikeuksia (unirytmi arjen alkaessa, nii mikä..?), ja sit muistelin et oot kirjottanu joskus clipperin ”uniteestä”. niimpä googletin ida365 clipper, ja ajauduin ehkä 2011 tehtyyn postaukseen(?) ja tajusin et HITTO oon lukenu sun blogia kauan :D (ja muistan sun postaukset pelottavan hyvin.. creepy?) ja hitto sun blogi on edelleen laadukas, veery nais! ostin sitte sitä sleep easy teetä, en tiiä auttoko, mutta ainaki mul on nyt maukasta kofeiinitonta iltateetä :D

  mulla oliki ihan sikana asiaa! huups

  1. Voi alfieeeeee, oot niin lemppari! Ihana kommentti, nauratti kun luin tätä bussissa ja mietin et HITTO sun pitäs kommentoida useemmin mut tykkään kyl eniten näistä pitkistä rönsyilevistä kommenteista :-D

   Hihii ihana kuulla!! <3 Ja jep, tää on tämmönen semi-permanent liukuvärjäys, ei ihan heti lähdekään hiuksista APUA! Hohoo.

   Voi eii! Hei jos Sleep Easy ei tunnu toimivan niin testaa Four Sigma Foodsin REISHI. Se on kallista mutta mä nukuin kuin tukki sitä illalla juotuani kun en monena edellisenä iltana ollut saanut nukutuksi. :-) Sleep easy kyllä rauhoittaa kanssa mutta sen tehoa on vähän vaikea arvioida, mut hyvää se on! Mulla tulee siitä mieleen syksy kolme vuotta sitten, siitä tuoksusta, ja mun pieni yksiö Hämeenpuistossa. Hihii, hyvä tee.

   Mut ihana! Ihania sanoja, kiiiiitos, arvostan kommenttia laadukkuudesta aiii ihana ^____^ <3

 12. Voi Ida! Nyt on pakko kommentoida vaikka oon sun blogia seurannut aktiivisesti jo monen monta vuotta. Vaikutat niin symppikseltä ja söpöltä tytöltä ai että! Syksy on aina ollu mulle uusien tuulien aikaa ja musta tuntuu et monet käy syksyllä läpi sellasen elämäjärjestykseen- prosessin, joten tsemppiä sinnekin. Oon uutena tamperelaisena saanu täältä ihan parhaita vinkkejä minne mennä& mitä tehdä, koska samanalaisia kiinnostuksenkohteita löytyy, joten iso K I I T OS siitä kun tänne aina laitat Tamperevinkkejä :-)

  1. Voi ihana sinä!! Sä myös, tunnistan instasta hihii! :-)) Ja jep, en kyllä oo yksin muutosten kanssa. Ja hei ihan mahtava kuulla että Tampere-vinkeistä on ollut apua! Koetan jakaa niitä koska arvostan itse niin paljon muiden vinkkejä omista kotikaupungeistaan. :-* Ole hyvä vaan!!!

 13. No niin pitäis kommentoida enemmän!! Mä vaa nykyään luen yleensä kännykällä blogeja ku ei muka koneella ehi.. Nii kommentoiminen on heti jotenki hankalampaa bloglovinin appin takia.. You know! Mut kiva et höpinäkommentit kelpaa =)

  Mul on nyt vasta takana kolme sleep easy -iltaa (haha), pitää toteuttaa vähän pidempi kokeilu, eilen nimittäin tuntu toimivan, ehkä? Paha sanoo :D mut pistän korvan taakse ton hc-vaihtiksen!

  Makuihin/musaan/vaatteisiin liittyvät muistot on niin kivoja! Tosin en yhtä räppilevyä enää kykene kuuntelee ilman et tulee mielee parin vuoden takanen kuukaus ku kuuntelin sitä nonstoppina työmatkalla ei niin mahtavaan mestaan (siis sijaintina, hiton kaukana!), nii jotenki tosi raskasta kuunnella sitä nyt, haha..

  Aattelin, et kyllä sitä nyt pitää kehasta ku niin kauan oon blogi(es) mukana roikkunu, on mulla joku syy ollu =))

  1. Hahaa mä tiiän!!!! Mäkin luen puhelimella paljon ja se kyllä vähentää reagointia mikä on harmi.

   No siis joo, testasin tuota Reishiä taas eilen ja nukuin keskeytyksettä ja kuin tukki :-D Pitää ostaa tuota lisää jos alkaa unettomuus vaivaa kun nyt multa loppu testiin saadut liuskat.

   Haha voi voin vaaaan kuvitella!!! :-D mullakin on pari levyy bannissa kyllä mut hassua miten jotkut levyt, vaikka niistä tulis mieleen sydäntä särkeviä muistoja, ei silti mee pilalle. Onneks!!

   HIhii ihana piristys!!!!!! ^___^<3