Medicinal mushrooms & adaptogenic herbs

kauneus, ruoka
14 kommenttia

Saatoin vähän seota viikonlopun Get Up -messuilla Four Sigma Foodsin pisteellä.

Nautin viime talvena ekassa kuvassa näkyvää Instant Chaga -pakurijuomaa (kulki silloin nimellä Instant Immunity) vastustuskykyni parantamiseksi parin laatikon verran ja tykästyin juomaan kovasti. Keväällä ja kesällä sille ei ollut tarvetta, mutta nyt syksyn tullen aloin taas kaivata lisäboostia vastustuskykyni parantamiseen. Tutun pakurijuomajauheen lisäksi mukaani lähti muutakin… 

Näyttää kahvilta mutta maku on eri 

Instant Shiitake -kauneusjuoma on mulle uusi tuttavuus, mutta ostin sen testiin sillä siitakesieneen perustuvan juoman pitäisi parantaa ihoa ja tukea maksan toimintaa. Siitakkeen lisäksi juomajauheessa on schisandra-yrttiä, voikukkaa sekä ruusunmarjaa. Schisandra-yrtti on todella suosittua Japanissa, sillä se saa ihon hehkumaan. Voikukka tukee maksan toimintaa sekä  puhdistaa verta ja ruusunmarja auttaa muita aineita imeytymään ja sisältää C-vitamiinia. Shiitake-juomasekoitus ei sisällä makeutusaineita toisin kuin esim. tuo Chaga, jossa on steviaa. Vähän jännitti miltä juoma maistuisi, joten testasin aluksi helpoimmalla mahdollisella tavalla: 

Sekoitin jauheen kylmän ja makeahkon smoothien sekaan, josta Shiitake ei sen kummemmin erottunut. Juoman makua kuvailtiin kyllä lempeäksi ja tätä voisi kuulemma sekoittaa vaikka miso-keittoon makumaailmansa puolesta. Ehkäpä siis kuumaan veteen sekoitettuna tämä olisi ihan hyvää? Onneksi smoothien sekaan sekoittaminen ei vähennä toimivuutta. Hurjimmat voivat sekoittaa jauheen vaikkapa palautusjuomaan tai aamupalaan. 

Ostin testiin myös paketillisen Mind Herbsiä,  joka on yrttijauhesekoitus joka sekoitetaan kylmään veteen. Se sisältää eleutheroa, gotu kolaa, gojia ja ashwagandhaa. Tätä suositellaan stressaajille ja hermostuneisuudesta kärsiville, sillä yrttien pitäisi parantaa keskittymiskykyä ja kirkastaa mieltä. Tämä pääsee testiin hyvin pian, oppari nimittäin kummittelee mielessä kovasti. En myöskään nauti suurelle yleisölle esiintymisestä, joten jos sellainen tulisi vastaan, pääsisi Mind Herbsit melkoiseen testiin.

Sport Herbsiä sain testiin yhden liuskan kaupanpäällisiksi, mutta nappasin myös tuon nätin laatikon matkaani. En voi sille mitään, mutta kyllä muhun vaan uppoaa niin mainiosti tämmöinen yksinkertaisen kaunis pakkausdesign. Se saattaa myös nopeuttaa ostopäätöksen syntymistä… Sport Herbsistä saa lisäboostia urheiluun. Four Sigma Foodsin tuotteita saa ainakin Punnitse & Säästästä, Ruohonjuuresta ja Life-myymälöistä. Oletteko te testailleet näitä superjuomia, oisko suosituksia? 


*translation: I went crazy and bought all these herbal mushroom teas. Wanna know more? Explore here.  

Lisää luettavaa

Skinimalism – helposti reagoivan ihon pelastus

herkan ihon luonnonkosmetiikka

Luonnonkosmetiikkaa herkälle iholle

Vegaaninen pavlova

Vegaaninen pavlova

Kesäiset luonnonkosmetiikkasuosikit

Kommentit

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 1. FSF:n tuotteet on hyviä, mutta valitettavan kalliita. Join viime talvena instant reishiä ja se tuntui tekevän tosi hyvää myös hermoille! Alentaa stressiä ja rauhoittaa kivasti. Ostaisin näitä enemmän ja useammin mutta aivan liian kalliita opiskelijan kukkarolle!

  1. No mullakin on pari pussia Reishiä, sain ne kaupan päälle ja toisen jo join yhtenä iltana kun pelkäsin etten saa nukuttua kunnolla. Nukuin sikeesti kuin tukki. Mutta joo, ovathan nämä kyllä aika hintavia, siinä takuulla syy siihen miksi näitä ei löydy kaapista koko ajan. Onneksi kuuriluontoisestikin saa hyötyjä irti :-)

 2. en oo ikinä törmännytkään, täytyy käydä tutustumassa vaikka punnitse&säästä:ssä! ainakin noi hermojuomat ja urheiluboostit tulis tarpeeseen :-D

  1. No äläpä!! Noi taitaa olla Ruohonjuuressa alennuksessa tai sit ne on siellä muuten vaan euron halvempia mut siis about kympin luokaa noi Mind / Sport Herbsit. En oo vielä testannu niitä, shiitakee ja muita vaan!

 3. Instant Cordyceps on tosi energisoivaa. Omasta mielestäni noista maistamistani parhaan makuinen, lakritsijuuri ehkä päällimmäisenä makuna.

  1. Ooo kooool! Mulla on niistäkin pari liuskaa testattavana, pitääpä testaa joku päivä kun oikein väsyttää ja uuvuttaa. :-) Inhosin ennen lakritsanjuuren läpitunkevan makeaa makua mutta alan näemmä tottua siihen. Se tuossa Instant Chagassakin tunkee päällimmäiseksi :-)

 4. Itse testailin jotain noista, mutta en kyllä yhden kerran käytöllä ainakaan huomannut mitään vaikutusta, eli lieneekö tarve sitten käyttää esim. kuurina? Ja ovat kyllä valitettavan kalliita. Itse sain testailla noita kun poikaystävä sai näytteitä töistä, mutta en kyllä välttämättä raaskisi ostaa. (Opiskelijabudjetilla kun täälläkin mennään.)

  1. Niiiin ja takuulla sekin vaikuttaa mitä näistä testasit! :-) Toi shiitake ei varmasti esim. näykään heti tai ulos varsinaisesti, kun sen tehtävä on putsata verta ja maksaa ja sitä kautta vaikuttaa esim. ihoon :-) eli kuurina toimii tuo ainakin siis parhaiten.

   Chaga kyllä auttaa mulla jo ihan yksittäisenä pussina, se jotenkin antaa hyvän boostin vastustuskyvylle!

 5. Apua mulla on muistikuva, että sanoit joskus että breaking badissa oli joku juttu minkä tajus vasta kun oli kattonu kaikki jaksot? Jäi jotenki vaivaamaan, haluatko kertoa mikä tää juttu oli hahah? :DD:

  1. APUA :———-D EN MUISTA ENÄÄ!!!!!!!!!!! siitä on niiiiin kauan. ei hitto!!!! haluisin muistaa eiiiiihh en kestä!!! ! !! !! ! ! apua anteeks että jätän tämmöisen mysteerin auki nyt, voi itku voi itku. Mä kerron kyllä jos muistan, mut unohdan aika nopee aina kaikki sarjat ja voisin kattoo Breaking Badin jo nyt uusiks hullulla jännityksellä kun oon unohtanut siitä jo monta juttua. Voi itku että ärsyttää etten muista :D

 6. hei tuota niin. onko tuo chaga sun mielestä semmoi, että kannattaa käyttää kuurina kaikki pussit putkeen vai lähinnä tarpeen vaatiessa ?:- ) tuli asia ajankohtaiseksi kun poikaystävä niiskuttaa vieressä enkä haluis mitään tyhmää syysflunssaa !

  1. Mä käyttäisin ehkä tarpeen vaatiessa! :-) koska on sen verran kallis. Pussi päivässä on mulla toiminut hyvin vaikken oliskaan syönyt kuin vaikka muutaman päivän ajan. Onhan sekin minikuuri sitten!