Vihterpalun kartano

lifestyle, matkailu
4 kommenttia

Palataanpas viikonlopun lomatunnelmiin. Lähdimme perjantaiaamuna Maj:n sekä Nooran ja hänen siskonsa kanssa Tampereelta kohti Helsinkiä ja sieltä isommalla porukalla Mairen ja hänen ystävänsä sekä matkan järjestäneen Reetan kanssa kohti Tallinnaa. Matkasin muuten ekaa kertaa LindaLinella, joka on ilmeisesti se nopein yhteys Helsingin ja Tallinnan välillä. Satamassa meitä odotti kyyti kartanolle ja noin tunnin ajomatkan jälkeen saavuimme kauniin kartanon pihamaalle. Vihterpalun tilukset ovat aivan älyttömän kauniit ja kartano oli livenä kauniimpi mitä olin osannut odottaa. 

Vihterpalun kartano

Vihterpalun kartano

Alkuun kilisteltiin ja kartanon omistaja toivotti meidät tervetulleeksi Vihterpaluun. Vihterpalun kartano on ollut suomalaisomistuksessa vuodesta 2000 ja se on restauroitu täydellisesti. Kartanossa järjestetään juhlia ja se toimii myös kokoustilana. Melkoinen miljöö vaikkapa hääjuhlille, huh! Kuulemma myös polttariporukoita ja synttärisankareita kestitään usein.

Napattiin Maj:n kanssa parit asukuvat reissun aikana ja oikein harmitti ettei mukana ollut enempää vaatteita kun tuolla oli niin mahtavat puitteet kuvaamiselle. Nooh, onneksi ei jäänyt liikaa aikaa kuvailuun vaan voitiin keskittyä olennaiseen; rentoutumiseen ja muiden seurasta nauttimiseen. Ilta menikin hyvän ruuan, syvällisten keskusteluiden ja rentoutumisen merkeissä. Säätkin suosivat, tuntui vielä ihan kesältä kun ulkona pärjäsi alkuillasta ohuessa paidassa. Nooran blogista kantsii myöhemmin kurkkia myös ratsastuskuvia, osa porukastamme nimittäin lähti heti lauantaiaamusta ratsastamaan kartanon hevosilla. Itse en uskaltanut, olen ollut hevosen selässä vain pari kertaa enkä tiedä ratsastamisesta oikeastaan yhtään mitään. Kokeneemmat ratsastajat olivat innoissaan kauniista ja erilaisista maisemista mihin olivat tottuneet ja hyvin tottelevista hevosista. 

Tässä muutamia kuvia Vihterpalun kartanosta ja piha-alueelta: 

Vihterpalun kartano

Vihterpalu

Vihterpalu Tallinan lähellä

Magicpoks Maj

Meidän reissupoppoo ja Kartanon väkeä, jota haluan vielä kiittää mahtavasta isännöinnistä. Kiitos että saimme vierailla Vihterpalun kartanolla! Mulle jäi seesteinen ja levännyt olo. Nukuin sikeästi koko yön, vaikka meille oltiin kerrottu kummitusjuttuja ja saatiin jälkikäteen kuulla että kartanon kummitus viihtyy usein juuri siinä huoneessa, missä me Maj:n kanssa yövyttiin…. Ehkä raitis ulkoilma ja puhtaat valkoiset lakanat takasivat sikeät yöunet kummituksista huolimatta.

Oon tosi iloinen siitä että mut pyydettiin mukaan tälle reissulle, koska pelkään etten olisi välttämättä saanut muuten tietää Vihterpalusta koskaan. Kiva kertoa tämmöisistä helmistä teillekin, jos joku vaikka harkitsee häiden järjestämistä Virossa tai muuta vastaavaa. Lähtisin kartanolle koska vain uudestaan, oli ihanaa olla kaukana kaikesta hälystä ja melskeestä ja vain nauttia ja jutella kiinnostavien ihmisten kanssa. 

Lisää luettavaa

ida365 toukokuu

Vinkkejä / toukokuu

kaisaniemi kasvitieteellinen

Trooppista lämpöä keskellä talvista Helsinkiä

luonnonkosmetiikan bepanthen alga cicosa korjaava voide

Luonnonkosmetiikan ”bepanthen”

Nice things 2021

Kommentit

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  1. tosi kauniin näköinen paikka. tuolla ois ihan unelma järkätä häät!! mulla ei vaan ois mitään syytä kuljettaa tyyppejä viroon, eikä paljon kosintojakaan oo kuulunut :-D

    1. No älä muuta sano! Ja kuulemma hintatasoltaan varsin kilpailukykyinen Suomen vastaaviin. Ja heii kuule ihmisten kuljetus on aika edullista, lauttamatkat on tyyliin 20€ mutta siis JOOOO ymmärsin pointin silti :–D hahaa. Ehkä joku muu vois järkkää ja sä päästä mukaan juhliin? ;-)

  2. Oi ihana postaus! Olin itsekkin sielä pari kesää sitten häissä ja ihastuin todella paljon Vihterpalun miljööseen. Kerrottiinko teille kummituksesta? :-D