F-HOONE

matkailu, ruoka
11 kommenttia

Meidän aikataulumme viikonlopun reissulla Tallinnaan oli melkoisen hektinen. Koska halusimme lauantaina kiertää kauppoja, suuntasimme samantien hotellilta ostoksille ja siinä hässäkässä uohtui tehdä pöytävaraus iltaa varten. Olin kovasti suunnitellut että mentäisiin Vegan Restoran V:hen, mutta kun shoppailukierroksen jälkeen yritin varata pöytää, oli paikka jo buukattu täyteen sille illalle. Onneksi muistin F-Hoonen, jota lähipiiristäni parikin on suositellut. Paikka ei ole aivan keskustassa, ehkä siksi meille oli vielä hyvin tilaa puoli kympin aikaan illalla. Suosittelen kuitenkin tekemään pöytävarauksen etukäteen, paikka vaikuttaa suositulta. 

F-Hoone sijaitsee Telliskiven alueella, vanhassa tehdasrakennuksessa. Tuli Berliini-fiilis kun astui sisään ihanan rosoiseen mutta lämminhenkiseen ravintolaan. 

Maj:n kanssa väsyneinä ja nälkäisinä – mutta onnellisina. Vitsit että teki niiiin hyvää olla ystävän kanssa reissussa. Höpöteltiin ihan hulluna ja fiilisteltiin samoja juttuja. Ihastuttiin kummatkin F-Hoonen ruokiin ja erityisesti kummankin tilaama falafel-burgeri sai ylistystä osakseen. Annokset F-Hoonessa olivat isoja, alkupalat olisivat riittäneet meille ihan hyvin, mutta oltiin jo ehditty tilata pääruuatkin ennen kuin tajuttiin miten isot alkupalat meille tuotiin pöytään. 

Tilasin alkuun bruschettoja punajuuripestolla ja tomaattipaprikasalsalla. Älyttömän maistuvia ja herkullisia, tuoreita raaka-aineita ilman mitään turhaa. Mutta kuten sanoin, olisin tullut täyteen jo neljästä leivästäkin ja tämä oli vasta alkuruoka… :-D Ei siis tarvitse pelätä ettei F-Hoonessa saisi masua täyteen. 

Maj:n alkupala oli älyttömän herkullinen. Rucolasalaattia siemenillä, jättimäinen fetapala ja tomaattichutneytä joka oli todella maukasta. Olisi tuolla määrällä fetaakin pysynyt nälkä poissa… 

Pääruoaksi valkkasimme molemmat kasvishampparit falafel-pihvillä, hummuksella, fetalla ja herkullisilla kastikkeilla. En tiedä olenko koskaan syönyt yhtä hyvää kasvisburgeria, meni ehdottomasti mun top3:en! Ruokailu oli tosi edullista Suomen hintoihin nähden (ja paikan laadukkuuden huomioiden), mun annokset ja iso luomusiideri maksoi yhteensä n. 16€. Onko kukaan teistä testannut F-Hoonea? Mitä piditte?


F-Hoone
Telliskivi 60a
Tallinn, Estonia
Mon-Sat 10:00 am – 12:00 am
Sun: 10:00 am – 10:00 pm

 

Lisää luettavaa

Alkoholittomat juomavinkit juhliin

5 x Paras alkoholiton kuohuva

Vegaaninen pavlova

Vegaaninen pavlova

Gluteeniton pizzapohja (pellillinen)

Kommentit

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 1. Toi hummus ja feta tuntuu olevan voittamaton kombo. Mä söin Flow’ssa Groteskin hummusfetaburgerin, ja se oli aivan ylivoimasesti paras mun koskaan syömäni kasvishampurilainen, meni melkein lihaversioistakin yli.

  F-Hooneella ei mun mielestä tuollasta ollu vielä viime talvena, joten menu on vaihtunu varmaan, hitto sentään! Haluan! :) Paikkanahan se onkin sitten parasta, mitä missään Berliinin pohjoispuolella on.

  1. NO ÄLÄ, ihan hullunhyvä kombo! Oi oi, voin vaan kuvitella miten hyvä toi Groteskin vegeburgeri on ollu jos menee sulla lihaversioidenkin ohi :-D Siistiä!

   Oii, nyt sitten Tallinnan reissua suunnittelemaan! Oon innoissani kun Tallinna näytti mulle tällä lyhyelläkin reissulla ihan uusia puolia, F-Hoone oli ihana :-)

 2. Ooh F-Hoone on ihana!!! Oon käynyt tosin siellä vaan kahvilla, joten vielä on ruokapuoli testaamatta. Toi kasvisburgeri kuulostaa kyl niin hyvältä nam!

  Ps. Oli kiva törmätä Klubilla tässä pari vklp sitten :-* piti tulla viel juttelee enemmän, mut sit tanssijalkaa kutitti niin paljon, et tuli lähinnä vaan bailattuu hiessä :–D toinen kerta sitten! <3

  1. NO ON! Oi että, sun tarvii ehdottomasti ens kerralla testaa menu, ai että oli hyvää. Ihan sairaan maukasta ilman mitään turhia härpäkkeitä.

   JA niin oli!! :-* hohoo mun ilta päättyi kans vähän eri merkeissä mitä suunnittelin, mut ens kerralla todellakin joraillan yhdessä!!!

 3. Sulla näyttäis olevan tuossa kuvassa joku jäävuoriaiheinen pusero? Voinko kysyä mistä oot ostanu? :-)

  1. Oi apua miten tarkka tyyppi! :-D hahaa. Noi on musta enemmän pilviä kuin jäävuoria livenä, mutta toi on semmonen lyhyehkö ”kimono” Vero Modalta. Mulla on luonnoksissa yks asukuvapostaus jossa tää näkyis paremmin, laitan sen pian julki niin näät paremmin!

 4. Tuolla en ole käynyt (täytyy kyllä!), mutta se Von Krahli Aed on ihan lemppari. Se on ilmeisesti tuon Vegan Restora V:n vieressä. Ihan sairaan hyvää vegaanista(kin) ruokaa löytyy ja ne hinnat on niin naurettavan alhaset, että olis hölmö jos ei ottais vähintään jälkkäriä vielä. Sekin tosin niin suosittu, että sinne kannattaa ainakin illaksi tehdä pöytävaraus.

  1. Oiii jes, saatiin siis kumpikin vinkit tässä seuraavaa reissua varten, kiitos!:-* Ja siis jep, jos hyvää ruokaa saa noin halvalla niin sitä on pakko vetää maha täyteen :-D

 5. Äää näyttää tosi hyvältä kaikki, niin perus et nälkäsenä (jep, keskiyöllä..) lukee tämmösii postauksii :( mut en pääse yli jättimäisestä fetakimpaleest ja falafel-hampparista, ooo…

  1. :(((( I FEEL U. Noi oli ihan törkeen hyviä. Kreisiä kun se tomaattichutney oli niin hyvää etten keksi yhtään miten niin hyvä sörsseli tehdään.