Kanttarellipiirakka

ruoka
2 kommenttia

Tänä vuonna olen joutunut pohtimaan erityisen paljon sitä, miksi pidän itseäni niin syksytyttönä vaikka kesä oli ihan mielettömän lämmin ja kaunis. Mutta nyt alan tajuta: se on tämä sadonkorjuu ja kaikki nämä kotimaiset herkut! Huhhu hu miten meitä nyt hemmotellaan. Jääkaapista löytyy kotikodin ompuista tehtyä mehua ja hilloa, pakkasesta löytyy marjoja tyrnistä vadelmaan ja mustikkaan ja hetki sitten ompun saattoi hakea välipalaksi pihalta kun sattui huvittamaan. Ja kun en itse ole päässyt enkä ehtinyt sienimetsälle, voin noukkia sadon kotiin kaupasta. Kanttarellit ovat ihan älyttömän hyviä, eikä siksi vaadi suuria taitoja tehdä niistä herkullista ruokaa. Minä tein herkullisen kanttarellipiiraan viime viikolla ja koska sovelsin useampaa ohjetta, jaan oman versioni teille. 


pohja on mun vakkari, eli
idan spelttipohja:

130g luomuvoita
3 dl spelttijauhoja
0,5 dl ruisjauhoja
0,5 dl kaurahiutaleita (voit jättää rukiin ja kauran pois ja lisätä speltin määrää jos tahdot)
1 rkl vettä
ripaus himalajan suolaa 

täyte:

1l / 300g kanttarelleja
1 pieni purjosipuli tai puolikas isosta
1-2 keltasipulia
luomuvoita paistamiseen (ei mitään margariineja missään nimessä, ei maistu miltään!)
0,5 tl himalajan suolaa
1,5 dl kermaa 
0,5 prk kermaviiliä
3 kananmunaa
1 dl juustoraastetta (punaleimainen emmental toi kivasti makua) 
pippuria

Tee pohja sekoittamalla kaikki aineet yhteen (älä sulata voita vaan nypi jauhot sen joukkoon) ja painele vuokaan. Esipaista n.10min 200 asteessa. Putsaa kanttarellit pullasudilla mullasta ja hiekasta. Pilko isoimmat sienet pieneksi. Silppua sipuli ja purjo. Jos olet juuri muuttanut etkä omista leikkuulautaa, voit esim. vuorata tarjottimen leivinpaperilla ja toivoa ettet tee tarjottimelle sen suurempaa tuhoa… Kuullota sipulit voissa. 

Lisää sienet joukkoon ja hauduta kunnes sienistä tuleva neste on haihtunut. Mausta suolalla ja kumoa esipaistetun pohjan päälle. Sekoita kerma, kananmuna, kermaviili, juustoraaste ja pippuri yhteen ja kaada sienisipuliseoksen päälle. Ripottele pinnalle pikkuisen juustoraastetta. Paista 200 asteessa n. 20-30min ajan.  

Herkuttele yhdessä raikkaan salaatin kanssa! Mmmh. Kanttarelleistä tehty kermakastike on myöskin ihan taivaallista kalan kaverina… mitäs muita herkkuja kanttarelleista vois tehdä, onko teillä jotain bravuureja mielessä? 

Lisää luettavaa

Alkoholittomat juomavinkit juhliin

5 x Paras alkoholiton kuohuva

Vegaaninen pavlova

Vegaaninen pavlova

Gluteeniton pizzapohja (pellillinen)

Kommentit

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.