6 suomalaista design-suosikkia

muoti, sisustus
12 kommenttia

Peeta haastoi mut hetki sitten jakamaan suosikit suomalaisten design-tuotteiden parista. Blogiin sopien päätin venyttää design-sanan koskemaan myös suomalaista vaatesuunnittelua, enkä pelkästään sistukseen liittyvää designia. Ah, tässähän tuli oikein valinnanvaikeus, Suomessa tehdään niin monia siistejä juttuja nimittäin. Valkkasin kollaasiin tän hetken lempparit:

 

 

1. Terhi Pölkki valmistaa ihan älyttömän kauniita kenkiä. Nämä sandaalit ovat jo vanhempaa kesämallistoa, mutta ne ovat tosi nätit kaikessa yksinkertaisuudessaan. Pölkin puukengät ovat nättejä nekin ja nämä loaferit ovat tosi nätit.

2. Minna Parikkaa ei ehkä ekana liittäisi mun tyyliini, mutta kisu-, hiiri- ja pupukengät, sekä glitterkorkkarit ovat just niin upeita etten kestä!

3. POP tablen huolisin itselleni koska tahansa – pöytälevyn voi kääntää ympäri vaihtelua kaivatessaan ja lisäksi tietty kaikki värit voi valita itse. Valko-vaaleanpunainen pöytä sopisi johonkin betoniseinäiseen loftiin upeasti, omaan kotiin valkkaisin jotain klassisempaa. Tuo kirkas tehosteväri voisi näkyä esim. vaikka vaan pöydän reunoissa.

4. R/H on ekojen joukossa mieleen tuleva merkki, kun kysytään omia suomalaisia lemppareita muodin suhteen. Harmi, ettei R/H:n tuotteita saa mistään Tampereelta – itselle kalliimpia ostoksia olisi nimittäin aina hyvä päästä kokeilemaan ennen ostopäätöstä. Oliko tuota toppia koskaan missään mallistossa!? Ihan älyttömän hyvä värikombo, persikka + harmaa.

5. Iittalan Nappulat ihastuttavat kovasti vieläkin – näissä on klassikon ominaisuudet. Tyylikäs ajaton muotoilu ja useita eri värivaihtoehtoja.

6. Marimekon astiat on varmaan ainoita, joita virallisemmin ”keräilen”. Tykkään siitä että astiakaappi on sekoitus uutta ja vanhaa, modernia ja boheemimpaa. En voisi kuvitellakaan kerääväni koko elämäni ajan vain yhtä sarjaa – maailmassa on ihan liian paljon nättejä astioita sellaiseen touhuun! Oiva-astiat, Siirtolapuutarha- ja Räsymatto-kuosit ovat eniten mun mieleen.

Mitkä on teidän suomalaiset suosikkinne? Lisäksi haastan PajunMajn, Millan ja Saaran kertomaan omat suosikkinsa!


*translation: 6 finnish design favourites. 

 

Lisää luettavaa

kööpenhamina second hand

Ihanat second hand -putiikit Kööpenhaminassa

Vastuullinen uimapuku

7 x vastuullisempi uikkaribrändi

Mapu kukkapinnit

Oikeista kukista tehdyt kukkapinnit muistona morsiuskimpusta

Haaveena yhteinen koti (ja yhteinen asuntolaina)

Kommentit

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 1. Kiva, että nostatte suomalaisia merkkejä esiin! Itsekin kieltämättä vierastin aluksi pin up -henkistä Parikkaa, mutta pari viimeisintä mallistoa on tehnyt meikästä fanin. Esimerkiksi ne poninkarvaiset, leopardikuvioiset chelsea-bootsit, ah…!
  P.S: Tampereella R/H:ta myy One Man Band koskarin kulmalla :-)

  1. Jee! :–) Ja hei joo totta, nuo bootsit on kans mahtavat!

   OHO mitäs ihmettä!! En oo törmännyt, mutta mun viime visiitistä onkin jo aikaa… KIITOS!

 2. Ihania juttuja! Ja haha, ajattelin just että mäki haluun koota tälläsen, siispä kiitos haasteesta ;-*

 3. Juuh ihan best kaikki!! Katselin juuri vähän aikaa sitten Terhi Pölkin kenkiä ja just noita tupsu-versioita!! ^____^

 4. Jos en nyt ihan hassuja nähnyt niin Onemanband Boutiquessa Tampereella seisoi rekissä ainakin joku R/H:n mekko! =)