Nopea take away -lounas

Ravintolat Tampere, ruoka
11 kommenttia

Mun viikkoihin mahtuu aika usein semmosia päiviä, että hoidan osan hommista kotoa käsin ja osan päivää viiletän keskustassa hoitamassa milloin mitäkin asioita. Tällöin pitää saada helposti lounasta, kun päivällä ei välttämättä ole aikaa kokkailla eikä tuo meidän koulun lähellä oleva Juvenes useinkaan houkuta, kun kasvisruuat on pelkkää, noh, kasvista. Ei puhettakaan proteiinista tai mistään laadukkaasta, yleensä pelkkää uuniporkkanaa ja punasipulia mausteilla… Ihan ok jos se ei olis sitä samaa vuoden jokainen päivä. 

Nooooh, takaisin pointtiin. Käyn silloin tällöin nappaamassa Grelistä salaatin mukaan. Tämmöisellä annoksella on hintaa n.12€ joka tuntuu melkoisen kovalta verrattuna Sokoksen tai Stockan take away -salaatteihin, mutta jos tätä vertaa vaikka samoissa hintaluokassa pyöriviin Cafe Europan ja monien muiden ravintoloiden salaatteihin, on tämä ihan törkeän paljon laadukkaampi ja maistuvampi. Raaka-aineet ovat tuoreita ja salaatti kootaan paikan päällä omien toiveiden mukaan. Jokainen raaka-aine on hinnoiteltu erikseen (kastikkeet ja siemenet saa kaupan päälle) joten edullisemmankin salaatin kokoaminen onnistuu kyllä. Oli herkuttelufiilis, joten valkkasin salaattiini punajuurta, kirsikkatomaatteja, lohta, vuohenjuustoa, melonia ja cashew-pähkinöitä. Kantsii muuten testaa viikunabalsamicoa kastikkeena! Oli pakko ostaa sitä kotiinkin kun se oli niin hyvää. Joko te ootte testanneet Grelin? 

Lisää luettavaa

Alkoholittomat juomavinkit juhliin

5 x Paras alkoholiton kuohuva

Vegaaninen pavlova

Vegaaninen pavlova

Gluteeniton pizzapohja (pellillinen)

Kommentit

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 1. No NAM! Näyttääpä hyvältä! Mun pitäs vähän tutkia Vaasan tarjontaa paremmin, ei nimittäin hajuakaan mistä kiirepäivinä hakis lounasta. Yliopistolla tosin kasvisruuat on olleet yllättävänkin hyviä, jopa salaattipöydässä näkynyt nyt marinoitua tofua! Ja ajattelin, että se ois varmaan vaan just pelkkää kasvista. Mutta useampana päivänä saanut yllättyä iloisesti. Paitsi hinta, se on 60cnt kalliimpaa kuin normiruoka ja en vaan tajua miksi???

  1. SIIS MITÄ, kasvisruoka kalliimpaa kuin normi?! :——D JO ON! Meillä on samanhintaista mutta siis pitäis kyllä olla reilusti halvempaa mitä liharuoka, kasvispuolelta saa pari kertaa kuukaudessa jotain hyvää tai jotain jossa on proteiinia. Suurimman osan ajasta annokset on oikeasti uunijuuresta joko gratiinilla tai ilman. Yäh.

   Marinoitu tofu salaattipöydässä kuulostaa NIIIIN luksukselta!!!!

 2. Oi vitsi tuli nälkä… :-D
  Greli on kyllä tosi kiva! Niin harvassa paikassa saa enää hyvää salaattia. Tuntuu, että joka paikassa on vaan jäätävä kasa pahaa jäävuorisalaattia ja sit muutama palanen muita täytteitä. Grelissä tykkään siitä, et vaikka ottais vähemmän täytteitä, niin kaikki maistuu tosi hyvältä ja tuoreelta, eikä siltä tylsältä jäävuorisalaatilta pelkästään. Ja sit just jos haluaa herkutella kunnolla, niin on vaikka mitä hyvää vaihtoehtoa. Nam!

  1. So truuuu!

   Kaikki noi ketjuraflojen salaatit 15€ hintaan on pääasiassa pelkkää jäävuorisalaattia, yööhh. Ei mitään makua tai laatua, mutta Grelissä onneks on. Ja hyvä pointti siitä, että vaikka valkkais vähemmän täytteitä niin ne on eniveis maistuvia ja tuoreita. MM!

 3. KYLLÄ!!!! Oon helissy tästä jo kuukauden, yleensä ne on oikeasti hyvää ravitsevaa kasviruokaa mut sit joskus se on vaan tökerösti maustettu currykastike, jossa porkkanaa, sipulia ja jotain muuta vihannesta. Sit syön sitä ja mietin, miksi tästä pitää maksaa enemmän. Kuitenkin jos syön joka päivä yliopistolla se on jo 3€ extraa. Arr voisin helistä tästä niin paljon, kasviruokaa ei edes syö juuri kukaan! Kannustakaa näin meitä valitsemaan kasvisruoka..

  1. Laita asiasta oikeesti palautetta tai kysy et mitkä tohon on perusteet? Mun mielestä tossa ei oo niin mitään järkeä! :-D Onhan keitto- ja salaattilounaatkin halvempia yleensä, joskus myös kasvisruoka on edullisempaa, mutta ei sen nyt ainakaan peruslaitosruokana pitäis KALLIIMPAA olla. HUOH!

 4. Oho suhasin puhelimella vastauksen väärään kohtaan 8) Joo näin oon aikonutkin, ollu vaan tässä ihan miljoona asiaa. Haluisin todella tietää perustelun tolle, koska siinä ei ole mitään järkeä! Oon vielä kaveriporukan ainoa parsaperse (näin he mua nimittävät, ah ihanat :D) eikä ne ymmärrä mun pauhaamista. Eikö muka meillä yliopistolla ole muka juuri muita kasvissyöjiä!

 5. Käyppä Veganassa lounastamassa! Opiskelijalta 8,5 euroa buffettilounas. Yleensä siellä on kaksi eri lämmintä ruokaa plus edelliseltä päivältä myös kaksi, jos on jäänyt yli. Ja tosi hyvä salaatti ja leipäpöytä. Salaattipöydässäkin on mm qvinoa- ja linssisalaattia ja muuta täyttävää. Plussana se, kun käyttävät mahdollisimman paljon luomua. :)

  1. mää olin jo ihan että AAA mikä se on mutta tää suositushan meni siis Henjelle Vaasaan, ai että! :D kade.

 6. Haha, Juvenes ja porkkanat, ne ei varmaan osaa valmistaa mitään muuta. :-D Mistään muusta ikinä puhutakaan kaverin kanssa koululounaalla… kiva varsinkin kaverille, kasvissyöjä ja inhoaa porkkanaa! No, ehkä Mediapoliksessa on paremmat antimet.