Lohta ja punajuurta

ruoka
5 kommenttia

Varoituksen sana: jaan teille yhden lempparilisukkeistani. Kuvien annoksessa ei ole lohen suhteen mitään ihmeellistä, mutta noihin punajuuriin tulee himo. 

Tämä resepti on Safkaa-kirjasta (varmasti tärkein keittokirja, jonka omistan). Jos ette vielä omista sitä, niin suosittelen pistämään ostoslistalle. Ihan älyttömän kovia reseptejä koko kirja täynnä. Nyt kuitenkin niihin punajuuriin. Mukailin ohjeen niin, että tästä riittää sopivasti kahdelle – tai minun tapauksessani tällä kertaa yhdelle ja seuraavalle päivälle. Seuraavan päivän reseptin saatte piakkoin, kehittelin nimittäin helpon punajuurisalaatin. 


4 keskikokoista punajuurta
3 rkl voita
3 rkl balsamietikkaa
3 rkl soijakastiketta
2 rkl valkoviiniä
lehtipersiljaa

Leikkaa punajuurista naatit pois ja keitä suolatussa vedessä. Mulla kesti n. 30min, testaa kypsyys haarukalla. Laita kypsät punajuuret kylmään veteen – kuori irtoaa helposti puristelemalla, mutta kylmässä vedessä jäähtyneitä punajuuria on huomattavasti kivempi käsitellä. 

Lohko punajuuret ja paista parin minuutin ajan n. 1rkl voita. Kaada joukkoon balsamietikka, soijakastike ja valkoviini ja kiehauta muutaman minuutin ajan – niin, että noin puolet nesteestä on haihtunut. Nosta liedeltä ja sekoittele joukkoon loppu voi ja lehtipersiljasilppu. 


Nauti paistetun lohen kanssa. Ah! 


Seuraa Blogilistalla / Tilaa Bloglovin’:ssa / Seuraa Facebookissa

Lisää luettavaa

Vegaaninen pavlova

Vegaaninen pavlova

Gluteeniton pizzapohja (pellillinen)

Metsäkylvyssä

sieniohratto

Sieniohratto, uusi arkiruokalemppari

Kommentit

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

    1. Jes, mahtavaa! :–) Tämä on juurikin semmoinen superhelppo resepti.