Lämmin punajuuri-tofusalaatti

ruoka
4 kommenttia

lämmin punajuuritofusalaatti

Huh, pakko vinkata teille yhdestä kaikkien aikojen parhaimmasta salaatista – lämpimästä punajuuri-tofusalaatista! Ohje on Chocochilin, aivan aavistuksen varioituna. Kirjoitan ohjeen tännekin, kun hitsi vie tämä on niin hyvää – ei uskoisi miten loistavasti kaikki maut sopivat tässä keskenään yhteen.

Ohje on kahdelle.

n. 600 g punajuuria
1 pkt maustamatonta tofua (tai maustettua oman maun mukaan, minä en kuitenkaan välitä kylmäsavutofusta niin laitan tähän aina itse maustettua sen sijaan)
rucolaa
pestoa
kourallinen saksanpähkinöitä
pieni pala Aura-juustoa
oliiviöljyä, suolaa, pippuria, paprikajauhetta

 

Kuori punajuuret ja pilko pieniksi paloiksi. Laita uunivuokaan tai pellille ja pyöräyttele kevyesti oliiviöljyssä. Rouhi päälle pippuria ja suolaa. Punajuuret paistetaan 200-asteisessa uunissa n. 45 minuutin ajan (mitä pienempiä paloja, sen nopeammin kypsyvät. Ovat valmiita ollessaan pehmeitä).

Kun punajuuret ovat olleet uunissa n. 35min, kuutioi tofu. Kuumenna oliiviöljyssä paprikajauhe ja paista tofupalat jokaiselta puolelta kullanruskeiksi – näin niistä tulee rapeita ja maukkaita. Lisää suolaa ja pippuria maun mukaan.

Kokoa annos yhdelle isolle lautaselle tai suoraan omille. Alle punajuuret ja tofupalat, päälle rucolaa, murskattuja saksanpähkinöitä, pestoa ja Aura-murua. Nauti heti :-) Vegaani jättää juuston pois ja jos ei tee pestoa itse, valitsee esimerkiksi tämän. Tehtiin tätä pitkästä aikaa eilen, ihan mielettömän hyvää! Ja sopii jotenkin superhyvin näihin viileneviin kesäiltoihin – pikkuisen täyttävämpi tämmöinen lämmin salaatti, mitä perussalaatit.

Lisää luettavaa

Vegaaninen pavlova

Vegaaninen pavlova

Gluteeniton pizzapohja (pellillinen)

Metsäkylvyssä

sieniohratto

Sieniohratto, uusi arkiruokalemppari

Kommentit

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 1. oijoii näyttää niin hyvältä!! kattelin tätä jo aiemminki sun blogissa, oisko ollu ruokapäiväkirjapostauksissa alkuvuodesta? hihi juuu menee kokeiluun ;-) oon nyt superinnostunut salaateista ja viime viikolla en paljon muuta syönytkään haha! ihanat juustot ja siemenet mmmh. kiitos ruokajutusta, näitä meitsi fiilistelee eniten! <3

  ps. kerroit joskus ostaneesi ebaysta kalenterin johon merkitään itse päivät. oon yrittäny ettiä sieltä ja muualtakin mutta en oo bongannu, jos muistat myyjän tai muuta niin ois kiva jos tietäisit vinkata! :)

  1. joo, linkkasin tän silloinkin kera ig-kuvan!:-D loistavaa, oot jo silloin aatellut että tätä kantsii kokeilla, hihi! suosittelen, todella hyvää, täyttävää ja helppo valmistaa. :-)

   heii linkkasin sen tuotteen kyllä jonnekin silloin, mut mut löysin nää nyt:

   http://www.ebay.com/itm/280578496255?var=580011087110&ssPageName=STRK:MEWAX:IT&_trksid=p3984.m1423.l2649

   http://www.ebay.com/itm/170966701002?var=470227604769&ssPageName=STRK:MEWAX:IT&_trksid=p3984.m1423.l2649

   http://www.ebay.com/itm/280599290116?var=580013195272&ssPageName=STRK:MEWAX:IT&_trksid=p3984.m1423.l2649

   kurkkaa noiden myyjien muutkin jutut!:—)

 2. hihiii kiitoskiitos!!! :-) enköhän nyt löydä itselleni uuden kalenterin hihii ja viikonlopullekin on ainakin yks ruoka suunníteltuna ;*