AUGUST VON TRAPPE : belgialainen sunnuntaibrunssi

Ravintolat Tampere, ruoka
17 kommenttia

Tässä tulis oiva vinkki vaikka huomiselle; sunnuntaibrunssi Tampereella!

Oltiin testaamassa Hans Välimäen belgialaistyyppinen August Von Trappen sunnuntaibrunssi sukulaisten kanssa. Tämä oli mulle eka kerta kyseisen ravintolan bistron puolella, baarin puolella olin ehtinyt käväistä siiderillä kerran ja ihastua paikan fiilikseen. Välimäen toinen tamperelainen ravintola Masu ihastutti koko perhettä ja erityisesti äiti ja isä ovat intoutuneet käymään Masussa moneen kertaan. Tämän vuoksi odotukset Välimäen uusimmasta projektista olivat korkealla. 

Sunnuntaisin August Von Trappessa nautitaan brunssista; brunssilistalta valitaan kolmesta kategoriasta yksi annos kustakin, eli yhteensä kolme annosta. Brunssin, eli noiden kolmen annoksen hinta on 24,90€ ja pienestä lisämaksusta saa tilattua kahvia, mehua ja kuohuvia sekä muita juomia. Sunnuntaisin ei siis ole tarjolla perus ala carte -listaa, mutta brunssin lisäksi tarjolla on myös muutama muu vaihtoehto, mm. fish ’n’ chips tai hampurilainen. 

Ekasta kategoriasta valkkasin alkuun Skagenin – tuoreita katkarapuja, keitettyä kananmunaa ja muikunmätiä vohvelin päällä. Annos oli herkullinen, vaikka en yleensä valitsekaan katkarapuja tai muitakaan äyriäisiä lautaselleni. En yksinkertaisesti välitä niistä juurikaan ja usein katkaravut eivät edes maistu miltään. Tässä annoksessa kyllä oli kaikki kohdillaan. 

Muut tilasivat alkuun esim. simpukoita (kuulemma todella mainio kastike). Vitsit miten söpöjä vanhoja lautasia kattaukseen kuuluu. 

… ja makkaralautasia. Kuten sanottu, en ole merenelävien ja äyriäisten suurin ystävä, enkä syö punaista lihaa tai kanaa, joten olin jo etukäteen pikkuisen huolissani siitä, löytyisikö listalta mulle mitään mieluista. En pidä itseäni nirsona, mutta olen vähän valikoiva lihojen suhteen ja se tuottaa lihapainotteisissa ravintoloissa ongelmia. Tuntuu myös vähän hassulta, että nykyäänkään ei voi olla täysin varma siitä, löytyykö listalta mitään kasvissyöjälle. Esimerkiksi ykköskategorian annoksista vain juustoannos oli sellainen, joka sopii maitotuotteita syövälle kasvissyöjälle. Kaikki muut annokset sisältävät lihaa tai kalaa. 

Kakkoskategoriasta valkkasin annoksen nimetä ”Eggs Florentine” – uppopaistettu muna, pinaattia, tomaattia ja hollandaiskastiketta. Kakkoskategoriasta ei löytynyt yhtäkään annosta joka ei sisältäisi joko kananmunaa, lihaa tai kalaa. Kananmunapainotteisesta kategoriasta löytyy kananmunaa vältteleville liha- ja simpukkavaihtoehto, mutta minä olin kieltämättä vähän hukassa, kun periaatteessa mikään listan vaihtoehdoista ei vaikuttanut napakympiltä. Tilaamani annos oli ihan jees, mutta ei noussut mitenkään suosikikseni, ehkä tuo hollandaiskastike on vaan vähän liian tuhtia makuuni. Pinaatti ja tomaatti sen sijaan ovat mainio kombo.

Eggie Bennie 

Bacon & Sunny side up toast

Jälkiruokakategoriassa olisin valinnut toisin, jos olisin ruokia tilatessani oivaltanut että tulen kahdesta ekasta annosksesta täyteen. Valkkasin nimittäin nälissäni sen övereimmän annoksen; Hansin vohvelin. Siinä oli KAIKKEA; vohvelin  päälle koottuna banaania, marenkia, suolaista toffeenutellaa, marjoja, suklaakastiketta, kermavaahtoa… Huhhuh! :-D En pystynyt syömään annosta loppuun asti. Vie taatusti makeanhimon mennessään. 

Suklaavanukasta bourbon-vaniljalla maustetun kermavaahdon ja paahdetun valkosuklaan kera

August Von Trappen rento meininki, huoneet täyttävä puheensorina ja sisustus olivat kovasti mieleeni. Menu on kirjoitettu rennolla otteella, mutta sen sisältöön toivoisin lisää kasvisvaihtoehtoja. Ihan jo siksi, että muuten mulla ei ole paljoa uutta maisteltavaa seuraavalla visiitillä… Ymmärrän liharuokien & simpukoiden painotuksen belgialaisessa ravintolakonseptissa, mutta eikö olisi taidonnäyte tehdä samantyylisiä annoksia myös kasvissyöjille, makumaailmaa unohtamatta? Ruokailijaseurueissa kuitenkin tosi usein on vähintään yksi kasvissyöjä. 

Myös baaripuoli oli viihtyisä ja pöytäseurueemme tilaama omenasiideri mielettömän hyvää. En muista yhtään mitä se oli, mutta joku vähän erikoisempi 0,75 l (?) pullossa tuleva, jonka sai kätevästi jaettua kolmen hengen kesken, hintakin oli kohtuullinen, pullo maksoi 15€. Kokonaisuutena August Von Trappe on hurmaava ja on ihanaa että sijaitsee tuossa kosken rannalla niin keskeisellä paikalla. Joko te olette ehtineet käydä testaamassa, mitäs tykkäsitte? 


Seuraa Blogilistalla / Tilaa Bloglovin’:ssa / Seuraa Facebookissa

Lisää luettavaa

Vegaaninen pavlova

Vegaaninen pavlova

Gluteeniton pizzapohja (pellillinen)

Metsäkylvyssä

sieniohratto

Sieniohratto, uusi arkiruokalemppari

Kommentit

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 1. Saatiin poikaystävän kans joululahjaksi lahjakortti tuonne, joten tää postaus tuli kyllä hyvään saumaan! Kiva, että postauksesta löyty myös kuvia muiden annoksista :-)

  1. Heii mahtavaa! :—) Ja joo, en tiiä miks joskus ei tuu kuvattua kuin omat annokset :D onhan tästä näin huomattavasti enemmän hyötyä kun näkee vähän minkä tyyppisiä annoksia on kyseessä. Brunssilla saattaa olla sitten vähän eri annoskoot tai erilaiset annokset mitä ala carte -listalla, tai sitten ei. En tiiä onko nuo siis ihan tismalleen samoja, vaikka esim. Skagen löytyy myös peruslistalta. Ihanaa herkutteluhetkeä teille :-)

 2. Oletko ikinä tehnyt tai ajatellut tekeväsi postauksen siitä miten sinusta tuli kasvissyöjä?
  Oon itse jo monia vuosia miettinyt kasvissyöjäksi ryhtymistä, mutta niinkuin varmasti monilla muillakkin, niin aloittaminen tuntuu vaikealta ja vaivalloiselta. Ois kiva kuulla sun kokemuksia ja ajatuksia tästä aiheesta.

  1. Hei olipa kiva postaustoive, voisin ehdottomasti toteuttaa tähän aiheeseen liittyvän pohdiskelupostauksen ja jakaa jotain vinkkejä. :-) Kiva kun kommentoit!

 3. kasvisvaihtoehtojen puute on kyllä kurjaa. itse kävin kerran Belgiassa brunssilla ja kyllähän siellä vatsan täyteen sai, mutta aika rajallisilla vaihtoehdoilla! tarkasti kehiteltyä kasvisannosta arvostaa jotenkin niin paljon enemmän kuin jotain perinteistä lihavaihtoehtoa ihan vain sen hyvän suunnittelun ja luovuuden takia :)

  1. No älä muuta sano. Luulis että belgialaiseenkin tyyliin vois valmistaa vaikka mitä kasvisvaihtoehtoja. Yksi alkusalaattikin muuttuis kasvisversioksi jos pekonin tilalle keksis jotain muuta… Ja missä kasvisburgeri, kun lihaversiokin löytyy? :-D

 4. No ohhoh. Nyt täytyy kyllä laittaa tällänen negatiivinen kommentti.

  Niinkuin kirjotin siitä omasta kokemuksestani, mun kaverini otti tuollaisen Skagenin (sunnuntai sekin oli) ja se yksin maksoi sen saman 24,50€ mitä listahintaan. Lisäksi hänelle jäi niin nälkä että mentiin samana iltana vielä Kaksioonkin. Ja että oikeasti nyt myöhemmin saa about samalla rahalla kolme ruokalajia… vähän tais olla uutuuttaan konsepti hukassa sillon.

  1. No siis jep, tuota juttua mäkin kyllä jäin miettiin, koska muistan teidän kokemuksen. Tuo sama annos on yhä listalla tuohon samaan hintaan ja mietinkin, mahtaako se olla samaa kokoa ala carte-listalla mitä sunnuntain brunssilla. Annos on nimittäin sen kokoinen, että se menee isosta alkupalasta tai kevyestä pääruuasta, mutta ei se mielestäni ole 24,50€ arvoinen yksinään, ei sillä pelkästään nälkä lähde. Joten jep, tämä sunnuntain konsepti on ihan mieletön kyllä siinä mielessä, harmi että teidän kokemus jäi vielä vähän kylmäksi. :-(

 5. aaaaaa mulla on hyvin ristiriitaiset fiilikset koko Hans Välimäestä :– D varmaan tämäkin ravintola on restamaxin kanssa jossakin yhteistyössä?

  toisaalta olen aika puolueellinen näiden belgiravintoloiden kanssa kun oma sydän vetää tuulensuuhun hihe.
  mutta august von trappen sisustus näyttää viihtyisältä, valitettavasti oon minäkin kuullut ja lukenut aika paljon huonoa kyllä… mutta tuohon kasvisruokaa kyllä kannattaisi panostaa, tykkään itsekin syödä usein ravintoloissa kasvisruokia niin… katselin menua ja oikein mikään annos ei hirveästi houkuttanut, jotenkin tuntuu niin tuhdeilta. kyllä tuolla tietty joskus siiderin voisi käydä juomassa :—)

  1. Joo, näitä Välimäen uusia rafloja vartenhan perustettiin se Gastromax, joka on vissiin Restamaxin sisaryhtiö tms. Mullakin on vähän hämärä kuva tyypistä, mutta kyllä se ruuan päälle ymmärtää! Masu on nimittäin oikeasti tosi hyvä. Mä en oo ennen omaa käyntiäni kuullut kuin yhden kehuvan ja yhden moittivan palautteen Trappesta, että aika ennakkoluulottomasti sai mennä. Ja olihan se ruoka hyvää, vähän liian vähän vaihtoehtoja vaan mulle.

   Mutta joo, Tuulensuu on ihana, ah! <3

 6. Vertailin tarkotuksella omaa kuvaani sun kuvaan ja mun mielestä koossa ei oo merkittävää eroa, ainakaan täytteiden osalta, eikä vohvelikaa näyttäis olevan pienempi.

  Laitoinkin raflaan palautetta asiasta näin myöhään jälkikäteen.

  1. No hyvä että laitoit :-) Aika outo juttu kyllä, ala carte -annoksen ajattelisi olevan loogisesti isompi tuolla hinnalla. Hyvää se oli, joten oispa mahtavaa jos asiaan tulis joku muutos niin sen vois käydä syömässä listaltakin, mm!

 7. Hansista on jäänyt mullekin vähän kökkö maku suuhun, ainakin mitä tulee helsinkiläiseen Mid Hilliin, joka sai myöhemmin kokemuksen perusteella lempinimen Shit Hill :–D Siinäkin burgerimestassa oli ainoastaan yksi kasvisvaihtoehto ja ranskalaiset oli paistettu ankanrasvassa, josta ei ollut kyllä mitään mainintaa listassa. Palvelu oli todella aneemista ja burgerit vieläpä (sekä mun, että ystävän lihaversio)kylmiä. En tiedä jaksanko antaa toista mahdollisuutta, koska en oo tosiaan kuullut kun pelkkää huonoa palautetta koko raflasta. ;-/

  1. Eikä, en ees tienny että Mid Hill on Hans Välimäen?! :D Mäkin oon kuullut siitä pelkkää paskaa palautetta, mutta kukaan ei oo koskaan liittänyt niitä Välimäkeen niin enpä oo tajunnut tätä yhteyttä.

   En ymmärrä tota ankanrasvassa paistamista, siis yökkk! Tarjolla on vaikka mitä luonnonöljyjä, MIKSI pitää käyttää ankanrasvaa? HOhhoi. Tampereellakin Huberissa (joka kyllä siis on liharafla ihan täysin) paistetaan ranskikset ankanrasvassa. En ymmärrä, oon maistanut niitä eivätkä todellakaan sillä paistorasvalla voittaneet kasviöljyissä paistettuja raneja…

   Hohhoi, nojoo, en menisi Mid Hilliin tänkään perusteella. Mikä siinä on, että laitetaan yks kämänen kasvisannos? Että kasvissyöjien ei tarvii tulla kuin kerran? :-D

 8. Nyt on brunssi testattu uusiks kiitos Augustin (ja sun), ja oli kyllä nyt mieletön elämys! Kasvissyöjälle normaalilista on kyllä tosiaan aika suppea, jos ei syö edes mereneläviä, mutta kysyin etukäteen ja hyvä vinkki on, että jos ilmoittaa etukäteen varausta tehdessä, niin kokki suunnittelee tarvittaessa jopa täysin vegaanisen kolmen ruokalajin menun tällöin.

  Ite söin alkuun Skagenvohvelin, pääruuaksi Winkkarin ja jälkkäriksi suklaavanukkaan, nyt on ähky, mutta oli taivaallista :)

  Mitä tulee edelliseen kommenttiin, niin Mid Hillin (ainakin Särkänniemessä) lihaburgerit on toisiks parhaita heti Huberin jälkeen… Näissä ei tunnuta ajattelevan tosiaan kasvissyöjiä, mutta meille lihansyöjille kyllä molemmat raflat todellakin on paikallaan!

  1. JEE, ihana kuulla että tilanne ja fiiliksesi Augustin suhteen on nyt pelastettu! :–) Mahtava juttu, jes, ja hyvää palvelua August Von Trappelta, tarvii siis seuraavalla kerralla etukäteen kysellä kasvisversioita. Kiitos, tästä on mulle kyllä apua ja iloa nyt!

   Ja hei, kävin viime viikolla Mid Hillissä Helsingissä ja kyllä niiden vegeburgeri oli maistuva. Tsatsiki kruunas setin. Ja noiden oma siideri oli hyvää. Mutta ei listalla tosiaan ollut mulle oikeastaan kuin kaksi annosta D–: hmm.