Masu Asian Bistro

Ravintolat Tampere, ruoka
12 kommenttia

Käytiin äitienpäivän kunniaksi testaamassa Hämeenkadun uusin tulokas, Masu Asian Bistro. Ravintolan takaa löytyy Hans Välimäki ja ideana on tuoda aasialaisia makuja suomalaiseen suuhun sovitettuna. Kuulostaa varsin hyvältä konseptilta siis. 

Masussa on aika tiivis tunnelma ja ravintola on ilmeisen suosittu, sillä vaikka meillä oli pöytävaraus, jouduimme hetken odottelemaan että meille varattu pöytä tyhjenisi. Ravintolan etuosassa on sellainen lounge-tyylinen baaripuoli, johon saa myös tilattua ruokaa, mutta varsinainen ravintolapuoli löytyy tilan takaosasta. 

Alkuun tietysti kuohuvaa juhlan kunniaksi ja sitten siirryttiin tutkailemaan menuja. Ei tarvinnut pelätä, ettei niitä olisi pääpiirteittäin osannut lukea, mutta oli kyllä hyötyä siitä, että Japanissa reissannut ja hetken asunut sisko oli vieressä suomentamassa outoja termejä ja kertoi mitä esim. umami tarkoittaa.

Taavi tilas Nahm Jim -alkupalan, joka on Gem-salaattia klassisella Nahm Jim -kastikkeella, chiliä, valkosipulia, korianteria, fish saucea, krutonkeja ja paahdettua sipulia. Oli ihan ok, mutta ehkä vähän tylsä alkupala verrattuna muiden annoksiin. 

Mama herkutteli maki-rullilla alkuun, aika nätti esillepano ja olivat kuulemma hyviä. 

Mama ja papa samiksina, isä nimittäin tilas alkuun nigirejä. Ah miten hyvältä noi näyttää, ens kerralla haluan testata noi :-D Ja vitsit miten nätti annos tämäkin! Puualusta ja noi ripotellut seesaminsiemenet, aiai. 

Mun alkupala oli superherkullinen – Umami Mekyabetsu, eli valkosipuli- ja chiliöljyssä paistettua parsakaalia, cashewpähkinöitä ja umamikastiketta. Lämpöinen ja suhteellisen täyttävä alkupala, etenkin jos vertaa Taavin valkkaamaan alkupalaan. 

Emma otti alkupalaksi miso-dashia, ”kevyempää ramenia”. Tofua, kevätsipulia ja tuommoista paksua nuudelia sieltä näytti ainakin löytyvän. En tiiä miks, mutta en oo ennen Berliinin reissua tykännyt miso-keitosta, mutta sit siellä se olikin hyvää? Emma on aina ihmetellyt että miten en voi tykätä siitä, mutta oon taas näköjään kehittänyt mun makunystyröitä kun sekin on alkanut maistuu, ha. 

Emman poikaystävä ei voi syödä kalaa allergiansa takia, mutta onneksi kalaa suosivasta aasialaistyylisestä ravintolasta löytyy vaihtoehtoja hänellekin. Harmi vaan että alkupala tuotiin eri aikaan mitä muiden alkupalat, toivottavasti se oli jotain alkukankeutta tarjoilussa ja palvelussa ;-) Pikkuburgeri kulkee nimellä Hirata-bun ja siinä on paahdettua possua, koreamajoneesia ja mausteisia kurkkuja. 

No mutta mites mun pääruoka! Huh hhuh, ihan törkeän hyvä ja iso annos. Tuo liemi oli tosi maukasta, tulee itseasiassa mieleen Safkaa-kirjan limettinen chilikastike lohelle. Siian alta pilkistävät paksoit oli mulle ihan uus tuttavuus, tykkäsin! Hauskan rouskuva koostumus.

Mama testasi simpukoita aasialaisittain, taisi maistua, ainakin tuosta alemmasta kuvasta päätellen ;-) Melkoisen kokoinen annos tuokin, ei mitään pientä pirperrystä. 

Isä ja Taavi söivät samaa ruokaa, taisi olla porsaan kylkeä? Emman ja Henryn annoksista en muistanut näköjään ottaa kuvaa siinä nälässä. 

Emma oli ainoa joka jaksoi jälkkärin ja testasi tietysti just niin emmamaista jälkkäriä: kookoskeittoa tapiokahelmillä ja sitruunamelissalla. Mielettömän söpö annos! Eikös tapiokahelmiä oo bubble teassakin? Mä en voi sietää niiden limaisen löllöä koostumusta!!! 

Muut nautittiin jälkkärin sijaan maistuvat drinkit. Henry tilas japanilaista viskiä joka tarjoiltiin tosi söpöstä kupista. 

En enää muista näiden nimiä, mutta Taavi ja äiti tilasivat drinkin jossa oli mm. passionhedelmää ja korianteria. Mun oma oli thai-basilikasta tehty mojito, superhyvä.

Vaikka jotkin yksityiskohdat olisivat voineet sujua paremmin, oli Masussa vierailu todella hyvä kokemus ja ruoka oli herkullista. Valikoima on suhteellisen monipuolinen, vaikkakin kasvisvaihtoehtoja saisi minusta olla enemmän. 

Onko joku teistä ehtinyt testata Masun? Mitä tykkäsitte? Superia että Tampereelle saadaan uusia ravintoloita! Mulla on luonnoksissa Tampereen kivoimmat ravintolat osa 2 -postaus, johon täytän muita vinkkejä. Useimmiten kamera ei oo mukana, joten kaikista muista ravintolasuosituksista ei ole matskua kokonaiseen postaukseen. Mutta palaillaan sen suhteen vähän myöhemmin. 

Lisää luettavaa

Vegaaninen pavlova

Vegaaninen pavlova

Gluteeniton pizzapohja (pellillinen)

Metsäkylvyssä

sieniohratto

Sieniohratto, uusi arkiruokalemppari

Kommentit

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 1. Täytyypäs joskus käydä testailemassa tota Masua – niin maukkailta ja mielenkiintosilta noi annokset näyttää!!<3

  1. Suosittelen!! Vähän jotain erilaista, vaikka nää maut olikin aika tuttuja :-)

 2. Hahaa, mä en ikinä uskalla käydä ton tyylisissä ravintoloissa, kun musta noi ruoat näyttää niin pelottavilta!! :-D Mut toi siika-annos näyttää kyl aika namilta!

  1. Hohoo voi ei!:-D Musta ne ehkä kuulosti pelottavilta mut ei sit oikeasti olleet!!

 3. Masu on tullut testattua jo pariin otteeseen. Ensimmäisen kerran kommentit löytyy täältä http://lovingleisure.blogspot.fi/2014/04/restaurant-masu.html. Toisella kerralla vetäistiin oikein yhdeksan ruokalajin illallinen, mistä lemppariksi nousi yllättäen tuo possu-burgeri. Myös kurkku-valkkari-drinkki oli aivan tajuttoman hyvää! Tarjoilijat olivat ihanan asiantuntevia (mutta rentoja) sekä juomasuositusten että ruoan esittelyjen suhteen. Huippu rafla! :)

  1. Ouuii, kurkku-valkkari-drinkki kuulostaa ihanan raikkaalta! Oon alkanut tehdä makuvettä kurkusta ja basilikasta, joten tykkäisin varmaan tuosta paljon…

   Toi tofu-pata kiinnostelis mua kyllä kans!!

 4. Me käytiin kaverin kanssa Masussa äitienpäiväviikonlopun lauantaina. Ja oli kyllä kellonajasta (varaus oli 15.30) huolimatta ihan täysi ja todellakin tiivis tunnelma, naapuripöytä oli vissiinkin kolmen sentin päässä. :D

  Mutta parasta Tampereella maistamaani ruokaa tähän mennessä! Me otettiin kanssa ne Hirata-bunit alkuun, tosin puoliksi. Sit mä otin pääruoaksi ne tempuroidut black tiger -ravut fenkoli-limesalaatilla ja kaveri otti chicken yakitorin. Mun ravut oli IHANAN rapeita ja se fenkoli-limesalaatti, jossa oli vihreitä omenaviipaleita, oli mielettömän raikas kaveri niille ravuille. Kaverin chicken yakitori oli hyvää, mutta ehkä vähän semmoinen perustylsä. Meidän mielestä ne Hirata-bunit oli aterian paras osuus, ihan kä-sit-tä-mät-tö-män hyviä!

  Masuun täytyy päästä uudestaan ehdottomasti! Mua jäi vähän kaivelemaan se aasialainen ”fish & chips” -annos. Tosi kiva, että Välimäki päätti avata tommosen fine dining -mestan stadin sijaan Tampereelle! :)

  1. Joo, äläpä! :-D mutta siis mahtavaa että asiakkaita riittää!

   Rapuja en oo uskaltanut tilata ravintolassa ikinä kun ne ei kuulu suosikkeihin, mutta sait ne kuulostamaan tosi hyvältä :-D Ja fish&chipsin vois kyllä kans testata joku kerta!

 5. Nyt täytyy kyllä laittaa vähän poikkipuolista kommenttia Masun osalta. Kävimme kaveriporukalla testaamassa paikan muutama kuukausi avaamisen jälkeen. Ensimmäinen ihmetyksen aihe oli kirjotusvirheitä kuhiseva ruokalista. Miten voi ottaa vakavasti paikan, jossa väkisin japanista ja koreasta lainatut sanat on translitteroitu ilman säännönmukaisuutta, ja lisäksi kotimaisessakin yhdyssanavirheitä sun muuta…?? Muistaakseni otimme muutaman tsukemono-tyyppisen pienen kasvisruoan alkuun – ne olivat ok. Koska en Japanin ulkopuolella suostu koskemaan sushiin (tämä ei ole hifistelyä, vaan oikeasti en vaan kykene nielemään raakaa kalaa, joka ei ole priimaa, puhumattakaan väärin keitetystä riisistä) valitsin jonkin sortin fuusio-burgerin. Porsaanliha maistui vanhentuneelta, ja minikokoisen ”rekkamiehen burgerin” sijoittaminen pikkuiselle kivilevylle niin, että mukaan oli vielä yritetty ahtaa muutama ranskanperuna oli käsittämätön neronleimaus! Annosta oli lähes mahdotonta syödä niin, että se olisi pysynyt kivilevyllä. Ranskikset oli käytännössä pakko kaapia pöydältä. Juurikaan mitään positiivista ei illallisesta jäänyt mieleen, joten kyseinen ravintola on siirtynyt boikottilistalle. Mutta jos laatu on jotenkin alkuaikojen jälkeen parantunut, olisi toki kiva kuulla…

  1. Hahaa, ymmärrän täysin, että teitä on ärsyttänyt jos kerran osattte japania ja koreaa ja sitten ne on ihan miten sattuu ruokalistassa. Minäpä en tuollaiseen osaa kiinnittää huomiota, kun kielet eivät ole tuttuja. En myöskään muista yhdyssanavirheitä, sillä ne bongaan yleensä samantien!

   Harmi että burgeri-kokeilu oli noin epäonnistunut. En kylläkään muista että burgereita olisi koskaan ollut pääruokana, alkupalanahan sellainen possuburgeri juurikin on, joten koko selittynee sillä.

   En toki tiedä koko tarinaa käynnistänne, mutta minä en laita ravintolaa boikotti-listalle jos listassa on kirjoitusvirheitä ja yksi tilaamani annos on huono. Hyvä palvelu pelastaa yleensä paljon ja alkuvaiheessa, ravintolan vasta auettua, on hyvä antaa palautetta esim. vaikka noista menuista ja annoksista, jos kokee sellaisen todella epäonnistuneeksi. Sitenhän raflat saavat tilaisuuden kehittyä :-)