Nokkospannukakku kanttarellitäytteellä

ruoka
10 kommenttia

Onni on ystävä, joka saapuu luoksesi puolentunnin varoitusajalla kassit täynnä ruokaa, ja pistää uuniin paistumaan nokkospannukakun. Mun ei tarvinnut kuin avata viini ja kattaa pöytä, ihan parasta, ja vieläpä omassa kodissa, jossa yleensä on se päähäärääjä. Speltistä tehty nokkospannari ei noussut ihan samalla tapaa mitä vehnäjauhoista tehty olisi noussut, joten päätimme tehdä palasista rullat, joiden päälle kasasimme ”täytteeksi” voissa paistettuja kanttarelleja (punasipulin kera), kermaviiliä, raejuustoa, juustoraastetta, basilikaa, auringonkukansiemeniä ja pippuria. Oli ihan superherkullista, vaikka ulkomuoto ei ole se kuvauksellisin.

Multa ei valitettavasti löydy nokkospannarin ohjetta, mutta veikkaan että soveltaminen on helppoa ja pinaatti käy nokkosen puutteessa mainiosti sekin. Juustoksi kantsii valita joku voimakas vaikka Stockan herkusta, ei mitään peruskermajuustoa. Tuo oli jotain kovaa juustoa jolla oli vaikeasti lausuttava nimi, siihen loppuu mun tietämys… Olipas hei hyvä vinkki, Ida :—D …. Jospa tästä saisi ainakin inspiksen suolaisen pannarin tekoon kasvistäytteillä. 

Lisää luettavaa

Vegaaninen pavlova

Vegaaninen pavlova

Gluteeniton pizzapohja (pellillinen)

Metsäkylvyssä

sieniohratto

Sieniohratto, uusi arkiruokalemppari

Kommentit

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 1. Hyvältä näytttää annokset! Tollaset spontaanit yllärit on just parhaita :–)

 2. Puhut blogissasi paljon ekologisuudesta ja eettisyydestä ruoka- ja vaateasioissa, mistä isosti plussaa. Ihmettelen kuitenkin, miten samalla tunnut käyttävän todella paljon maitotuotteita, esim. juusto on naudanlihan jälkeen ilmastolle haitallisin ruoka-aine. Puhumattakaan nyt eettisistä pulmista, joita sen tuotantoon liittyy.

  Toivottavasti et pahastu kommentista! Olisi kiinnostavaa kuulla ajatuksiasi asiasta?

  1. Heippa Sohvi, kiva että herätät keskustelua :-)

   Alkuun pakko tarttua tuohon ”todella paljon” – en usko, että todellisuus on ihan sitä. Mulla menee viikossa yksi litran maitopurkki (kahviin, luomuna), sekä pari juustoa kuukaudessa, joskus useampi jos leivon tai teen ruokaa isommalle porukalle. Kermaviiliä käytän harvakseltaan, kerran pari kuussa, kermaa saman verran, ja joskus kokkailen kasvikermoilla, useimmiten korvaan kookoskermalla tai -maidolla jos vaan ruokaan se sopii. Jugurtteja ja viilejä sekä raejuustoja syön harvemmin kuin kerran kuussa. Voita käytän nykyisin vain leivontaan, kun leivän päälle teen mieluummin hummusta tai laitan pestoa tai avokadoa. Mielestäni maitotuotteiden käyttö on kohdallani varsin kohtuullista, varsinkin jos vertaa tyyppeihin jotka juo maitoa monella aterialla päivässä, syö päivittäin rahkaa, käyttävät kermaa ja raejuustoa monesti viikossa jne jne.

   Maitotuotteet kuuluvat silti ruokavaliooni. Varmaan suurimmaksi osaksi siksi, että ne helpottavat omaa arkeani huomattavasti. Vaikka en kotiin ostakaan paljoa maitotuotteita, on helppoa kun ei tarvitse miettiä kylässä ollessa tai ravintolassa sitä, mitä saan syödä – kasvissyönti rajoittaa sekin välillä ihan uskomattoman paljon, mikä on kyllä mielestäni aika kummallista :-D

   Välillä jopa nuo vähän käyttämäni maitotuotteet ällöttävät. Joskus syön maitotuotteita vähemmän, joskus enemmän. En ole oikeastaan minkään asian suhteen täysin ehdoton, minusta on tärkeää kuunnella omaa elimistöään ja tehdä mahdollisimman paljon hyviä valintoja. Siksi tämä blogi ei olekaan mitään ekoelvistelyä tai jeesustelua ja saarnaamista – en todellakaan koe olevani täydellinen tässä asiassa. Jaan mieluusti kaikki vinkit ja hyväksi havaitut jutut täällä, jotta joku muukin voisi innostua jostain fiksummasta ja pyrin jatkuvasti tekemään parempia valintoja.

   Aloin oikein selailla blogin ruoka-arkistoja kun tartuin tuohon sun ”todella paljon” :D ehkä se oli provosointia, jolloin onnistuit hyvin, hahaa! En nimittäin koe että olisin maitotuotteiden suurkuluttaja missään nimessä.

 3. Aaaah, jos en olisi syönyt äsken, olisi tullut ihan törkeä nälkä näitä kuvia katsomalla – mun mielestä toi vika annoskuva on huippukuvauksellinen, namm!! Munki pitää laittaa yks ohje, kun kokeilin tänään ekaa kertaa pavuista tehtyä pastaa pestolla, super hyvää mmm… :–)

  1. Aaaah nam! Mä taisin saada just samaa pastaa Sugarilta testiin viime viikolla, mutta en oo vielä ehtinyt korkkaan!! Ihan mahtava keksintö, ja jos on vielä superhyvääkin niin oioi!<3

  1. NO KYLLÄ! Tiiän myös kuka kaveri, hihii, joskus puhuttiin susta jotain! :-*

 4. Munkin on pakko sanoa että noi annoksethan on todellakin kuvauksellisia! Melkeen voin maistaa maut suussa. Ei oo nälkä, ei.. Onneks miekkonen kokkaa juuri keittiössä :D