Marusekin teehuoneessa

Ravintolat Tampere, ruoka
4 kommenttia

Pääsimme lounastamaan bloggaajaporukallamme Marusekiin, Tampereen tunnetuimpaan japanilaiseen ravintolaan. Olen käynyt useasti Marusekissa, mutta en ole koskaan tiennyt että sieltä löytyy yläkerrasta suloinen teehuone seurueita varten. Täydellinen meidän jengillemme ja sellaisiin tilanteisiin, kun pienemmällä porukalla halutaan olla ihan rauhassa hyvän ruuan äärellä.  

Alkuun tarjoiltiin misokeittoa vihersimpukalla. Mm! Oli hyvää, vaikken simpukoita yleensä tilaakaan. 

Seuraavaksi pöytään tuotiin sashimia, raakaa kalaa. Annoksen nimi on Shake yukke shiso ja ai vitsit oli hyvää. Mulla on aina pienoisia ongelmia syödä tämmöisiä annoksia sivistyneesti kun en meinaa saada niitä mahtumaan kerralla pieneen suuhuni! :–D 

Aaah mikä lajitelma!!  Jos haluan herkutella erikoisemmilla susheilla, tulen Marusekiin. Tästä löytyy munakoiso-nigireitä (age nasu miso nigiri), mäti-nigireitä (ikura kappa nigiri), rapu-makeja (ebiten avokado maki), lohi-makeja (aburi shaketeri maki) ja spicy surimi volkano makeja, joissa oli lohta niissäkin. Kaikki herkullisia, tuo munakoiso oli hauska, sitä en ollut aiemmin testannut. Muut maistelivat myös kana- ja liha-annoksia, mutta enpä hoksannut ottaa niistä kuvia kun en niitä syönyt. Nuo mäti-nigirit näyttää niiiin näteiltä, ai että. Muutenkin Marusekissa kyllä panostetaan ruokien ulkonäköön. 

Veera ja Henriikka saivat omat annokset, Veera kala-allergian takia ja Henriikka keliakian. Molemmat vaikuttivat oikein tyytyväisiltä spesiaaliannoksiinsa ja Veera yllättyi iloisesti, miten monipuolisen lajitelman hän sai kalattomana – monessa muussa japanilaisessa ravintolassa kalattomien annosten valikoima on kuulemma huomattavasti suppeampi. Tarjoilija vinkkasikin, että kunhan kertoo ruokavaliostaan, on mahdollista saada myös listan ulkopuolisia annoksia. 

Enpä ole tainnut syödä aiemmin jälkiruokaa Marusekissa. Tämä vihreä tee -pannacotta oli ihan älyttömän hyvää! Jotenkin mainio kombo sushien jälkeen. Muistelen että sisko on joskus tilannut jotain hullun väristä jäätelöä, joten tämä tuntui huomattavasti turvallisemmalta vaihtoehdolta.

Meidän seurueemme vaikutti oikein kylläiseltä ja esimerkiksi Riikka taisi innostua raa’asta kalasta uudella tapaa. Olipa joukossamme myös eräs tamperelainen bloggaaja, joka ei ollut aiemmin käynyt Marusekissa. Ei taida jäädä vikaksi kerraksi ;–) 

Lisää luettavaa

Alkoholittomat juomavinkit juhliin

5 x Paras alkoholiton kuohuva

Vegaaninen pavlova

Vegaaninen pavlova

Gluteeniton pizzapohja (pellillinen)

Kommentit

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  1. Siis tonne mun on PÄÄSTÄVÄ ens kerralla kun tuun Tampereelle!! Näyttää ihan mielettömän herkulliselta……