Victoria’s Secretin body misteille korvaaja

kauneus, luonnonkosmetiikka
6 kommenttia

Hu0ooomenta! Terkkuja Helsingistä, viikonloppu hurahti nopeasti Luonnonkaunis-messuilla. Oli ihan supermukavaa; nuo messut ovat ehdottomasti kiinnostavin luonnonkosmetiikkatapahtuma Suomessa. Toivottavasti saataisiin jokin vastaava tapahtuma myös Tampereelle – veikkaan että sille olisi kysyntää täälläkin. En ole nimittäin itse käynyt koskaan kuluttajana noilla kyseisillä messuilla, juurikin siksi että ne ovat Helsingissä.

Tämä tuliainen ei ole messuilta, mutta olen jemmannut sen esittelyä. Sain viime viikolla tietää että sitä löytyy jo Biodellyn valikoimista, joten enää ei tarvitse jemmailla! 

Olen nimittäin löytänyt korvaajan Victoria’s Secretin Body Misteille! Tykkään noista (vähän ällömakeistakin) tuoksuista, ne on kivan kevyitä esim. kesäkäytössä, mutta luonnollisista tuoksuista ne ovat aika kaukana. Vaikka käytänkin 90% pelkkää luonnonkosmetiikkaa, on käytössäni silti ihan tavallisia hajuvesiä. Moni luonnonokosmetiikkaan siirtynyt sanoo, että synteettisistä tuoksuista alkaa haistaa eri tavalla sen, että ne eivät ole aitoja. Kai nenä harjaantuu luonnollisiin tuoksuihin siirryttäessä niin, että synteettiset tuoksut eivät enää miellytä samalla tapaa. 

Mutta nyt siihen korvaajaan; Acorellen Beach Water Bodymist. Tässä on täydellinen kesätuoksu.

Vitsit miten ihana, kesäinen tuoksu. Tässä on ainakin vaniljaa, greippiä, appelsiinia ja sitruunaa. Ihan täydellinen suihkittavaksi kesäiholle; ei tahmaa eikä sisällä mitään synteettistä huttua, jonka vuoksi tätä voi huoletta käyttää myös auringossa oleillessa – ei siis pelkoa pigmenttimuutoksista, joita synteettinen kosmetiikka, ja myös tuoksut, voivat iholle aiheuttaa auringossa. CosmeBio- ja NSF-sertifioitu ja 100% luonnollinen ja 78% luomu. Löytyy Biodellyltä hintaan 19,90€. Aivan järkyttävän ihana! Tätä kehui useampikin tuolla messuilla, ainakin pari tuttuani kävi tämän itselleen myös ostamassa. Sain omani testiin blogin kautta maahantuojalta. Olen viime aikoina käyttänyt paljon muitakin Acorellen tuoksuja, joten näistä lisää myöhemmin :-) 

Lisää luettavaa

Skinimalism – helposti reagoivan ihon pelastus

herkan ihon luonnonkosmetiikka

Luonnonkosmetiikkaa herkälle iholle

Kesäiset luonnonkosmetiikkasuosikit

moi forest kokemuksia

Moi Forest tuo metsän hyvät mikrobit iholle

Kommentit

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 1. Hei kysyisin sulta neuvoa kun tunnut aika paljon tietävän luonnonkosmetiikasta. Vaihdoin kasvojen pesuaineen ja voiteen luonnollisiin n. 3 kuukautta sitten. Iho ( tausta: teininä akne, nykyisin satunnaisia näppylöitä ) ei ole oikein tuntunut tykkäävän, sillä näppyjä pukkaa koko aika lisää. Voiko se totutteluvaihe kestää näin kauan, onko väärät tuotteet vai voiko vaan olla ettei luonnonkosmetiikka sovi mun iholle? Harmittaa hirveesti kun olis niiiiin kiva käyttää luonnollisia tuotteita, mut rupeaa tulemaan raja vastaan kuinka pahaksi tää naama menee :/ Mulla siis käytössä Madaran puhdistusvaahto ja Madaran Balansic kasvovesi. Voiteena Weledan herkän ihon voide, mikä tuntuu hiukan liian rasvaselta. Sen käytön aloitin myöhemmin kuin kasvovaahdon, kun käytin vanhan voiteen loppuun, ja jo silloin alkoi tää näppyyntyminen, joten pelkästä voiteestakaan ei voi olla kiinni.

  Eli, pitkän stoorin jälkeen, olisko sulla antaa jotain vinkkejä? Tuotesuosituksia? Tai tiedätkö jonkun kosmetologin/muun jonka kanssa vois valita oikeat tuotteet?

  Vielä kiitos kiinnostavasta blogista, erityisesti nämä luonnonkosmetiikkaan ja ekologisiin valintoihin liittyvät aiheet kiinnostaa! :)

  1. Moikka Alma!

   Voi kurjuus, iho-ongelmat ovat aina niin ärsyttäviä ja kinkkisiä, harmillista että ne liittyvät sulla just luonnonkosmetiikkaan siirtymiseen. :-( Mulla itselläni vaihtui tuotteet niin yksitellen, etten oikeastaan osaa sanoa oliko mulla paljoa ihomuutoksia, mutta olen kuullut että iho voi alkaa puhdistua oikein kunnolla kun korvaa synteettiset luonnonmukaisilla.

   Hitsit, suosittelen tietty menemään esim. Jolieen taikka jonnekin muualle ekokosmetologin paikkeille – ne osaavat arvioida ihosi tilannetta parhaiten. En tiedä mistä päin olet, mutta Tampereella kauneushoitola Aurinkolintu voisi osata auttaa sua, Helsingissä varmasti Jolie.

   Siitäkin huolimatta, etten ole alan ammattilainen, ajattelin antaa ensihätään omat vinkkini. Madaran tuotteissa on paljon alkoholia ja ne ovat muutenkin aika voimakkaita, joten kuulostaisi vähän että sun iho ei tykkää niistä. Jos ihosi on tosi herkkä, voi nuo voimakkaat tuotteet tehdä ihosta pintakuivemman ja iho puskea siksi lisää näppyä pintaan tai tuotteet muuten vaan ärsyttää ihoasi.

   Weledan herkän ihon voide on mullekin liian rasvainen, paras sekaihon päivävoide mulle on ehdottomasti Nafhan päivävoide. http://www.biodelly.fi/kasvovoiteet/493-nafha-kosteuttava-paivavoide.html?search_query=nafha&results=8 Se kosteuttaa tehokkaasti ja tekee ihosta mattaisen, mutta iho ei jää liian rasvaiseksi kuten luonnonkosmetiikan kanssa joskus. Myös Madaralla on yksi päivävoide (fluidi) joka tekee mattaihon, mutta koska vaikuttaa ettei ihosi ole innoissaan Madarasta, en ehkä suosittelisi sitä. Estelle & Thildin voiteita on kehuttu esim. Pupulandian puolella herkälle iholle sopiviksi, mutta mulla ei ole niistä omakohtaisia kokemuksia.

   Kasvovesi kannattaa vaihtaa hellempään, esim. misellivesi voisi toimia sulla hyvin. Gamarden ja Cattierin versiot ovat ainakin toimivia (http://www.biodelly.fi/kasvojen-puhdistus/144-cattier-paris-all-in-one-puhdistusvesi.html?search_query=cattier&results=37 ja https://www.hyvinvoinnin.fi/gamarde-hygiene-douceur-puhdistusvesi). Pesen noilla kasvoni aamuisin ilman vesipesua ja se on rauhoittanut mun herkkää ja ärtyvää ihoa paljon.

   Mun ihon pelastus sen ollessa ärsyyntyneimmillään on Argitalin savinaamio + ja sen perään kosteuttava ja rauhoittava naamio (Laveran kehäkukka tai Nafhan kosteuttava naamio). Savi puhdistaa ihoa mutta ei kuivata tai ärsytä sitä. Tuo Argitalin savinaamio ikään kuin kuivattaa pienet valkoiset näppyset ja muuten kirkastaa ja tasoittaa ihoa. Siihen perään kosteuttava ja rauhoittava naamio niin iho on HUOMATTAVASTI paremmassa kunnossa aamulla. Teen siis tuon tehohoidon tilanteen mukaan kerran viikossa tai harvemmin, ihon kunnosta riippuen.

   Käytätkö näpyille mitään hoitovoiteita tai sellaisia? Oon aiemmin käyttänyt ihan akneen määrättyjä superkuivattavia geelejä, mutta onneksi oon löytänyt paljon parempia tuotteita luonnollisten joukosta. Lushin Grease lightning-geeli on hyvä ja lähes luonnollinen (siinä on kyllä parabeeni viimeisenä inci-listalla, että sekin voi tukkia ihoa mutta mulla on toiminut) ja kukistaa näpyt kuivattamatta koko ihoa. Paras on silti luontaistuotekaupoissa ja -osastoilla myytävä Propolis-uute, jota voi taputella näpyille sellaisinaan. Ei kuivata mutta hoitaa näppyjä yön aikana tehokkaasti. Maksaa n. 6-7€ esim. Sokosella ja Ruohonjuuressa. Teepuu-öljyä en suosittele kuin tosi varovasti käytettäväksi, sillä se kuivattaa ja aiheuttaa monille ärsytyksiä.

   Toivottavasti ihosi tasaantuu pian! Mulle tämä kevät on ollut ihan kummallista aikaa ihon kanssa; mietin että olenko ollut niin stressaantunut, että iho on alkanut oireilla enemmän, vai onko se vain tämä muutos talvesta kevääseen kun moni tuntuu kamppailevan oireilevan ihon kanssa. Ja mulle nuo oireet ovat juurikin näpyt ja mustapäät… :-(

 2. Oho, enpä tiennytkään että synteettisistä tuoksuista voi tulla auringon kanssa pigmenttimuutoksia :o Mulla on käytössä Acorellen Absolu Tiaré ja se on niiiiin hyvän tuoksuinen!

  1. Mulla on toi kanssa semmoisena mini-roll-onina ja aiiii että se on ihana!! <3 __ <3 Ja siis joo, ilmeisesti kosmetiikka monesti vaikuttaa pigmenttimuutosten syntyyn! Hajuvedet, voiteet ja hiuslakat. :-s

 3. Pigmenttimuutokset eivät ole ainoa riesa, joka auringosta voi koitua, vaan myös huomattavasti voimakkaammat reaktiot ovat yleisiä. Fototoksisuus ei myöskään koske vain synteettistä kosmetiikkaa, vaan myös ja ennen kaikkea ns. luonnollisia aineita. Esimerkiksi lähes kaikki sitrukset voivat yhdessä auringonvalon kanssa aiheuttaa jopa rakkuloita iholle.(Kts. esim. http://yle.fi/uutiset/lime_ja_auringonpaahde_ovat_huono_yhdistelma/8041710)

  Itse asiassa tässä mielessä synteettiset parfyymit saattavat olla jopa ”luonnollisia” parfyymeja turvallisempia. Itse en laittaisi aurinkoa saaville ihoalueille mitään tuoksua.