Kahvilla Kööpenhaminassa x8

/// matkailu, ruokaTags: , , ,

Hyvää huomenta! Tänään seikkaillaan takaisin Kööpenhaminaan, sillä luvassa on kahdeksan ihanaa kahvilasuositusta. Ensi kerralla esittelen lemppariruokapaikat ja toivon sydämestäni, että joku Kööpenhaminaan reissua suunnitteleva löytää näistä ja niistä suosituksista itselleen mieluisia – nämä olivat kaikki aivan ihania kahviloita, sellaisia, mihin ei Suomessa törmää fiiliksen puolesta. 

RIST kaffebar
Værnedamsvej 4B
1619 København V

Pieni ja suloinen kahvila tarjoaa espressopohjaisten kahvien lisäksi myös aamupalaa. Paikka on omiaan hetken hengähdystauolle tai aamiaiselle, listalla oli mm. avokadoleipää ja jugurttia myslillä. Käytiin täällä ekana päivänä vietyämme tavaramme hostellille – ihana aloitus reissulle. Juuri tällaisia paikkoja ajattelinkin löytäväni Kööpenhaminasta. Välitön, rento ja tyylikäs. 

Nordisk brødhus
Rantzausgade 58 B
2200 København N

Nordiskbrødhus oli jokseenkin hämmentävä! Tuli ihan mieleen Berliini; leipomo oli jollain tapaa tosi tyylikäs, mutta silti kumman nukkavieru. Tussatut seinät tekivät aavistuksen sotkuisen fiiliksen tähän ilmeisen suosittuun leipomoon – jonoa oli aamuvarhaisesta asti ihan ulos saakka kun useampi haki take away -kahvit ja leivät matkaansa. Paikan erikoisuus on leipälautanen, jota en olisi ikimaailmassa jaksanut syödä – en yksin enkä puoliksi. Mutta pulla ja kahvi maistui, etenkin kun päästiin nauttimaan niistä ulos auringonpaisteeseen. Ihanan rustiikkinen tuo pulla. 

Kompa 9
Kompagnistræde 9
1208 København K

Suloinen kahvila, josta sai ihanan aamupala-annoksen. Tuoretta tummaa leipää, mysliä ja jugurttia, tuorepuristettua omenamehua, hilloa, juustoja… mm! Fiilis kahvilassa oli omaan makuun turhan maalaisromanttinen, mutta tunnelma oli hyvä ja aamupala ihana. Tämä kahvila löytyy läheltä keskustan vilinää, joten tästä on helppo jatkaa vaikka tustumaan keskustan putiikkeihin. 

Atelier September 
GOTHERSGADE 30,
1123 KØBENHAVN K.

Oih, Atelier September! Ihana kahvila. Sellainen paikka, josta saa nettisivujen perusteella paljon tylsemmän kuvan. Onneksi on Instagram! Asiakkaat voivat pelastaa huonosti brändätyn paikan omilla kuvillaan. Tosin tämän kohdalla en tarkoita, että paikka olisi huonosti brändätty; Atelier September on vain paljon mielenkiintoisempi, mitä sen omien nettisivujen perusteella olettaisi. Täällä hengaili tyylikkäitä kööpenhaminalaisia. 

Täällä oli melkoisen kallista, esim. pienehkö avokadoleipä oli yli kympin, mutta miljöö ja fiilis tekivät kyllä paljon. Pysähdyttiin jääkahville ja Italian soodalle – suosittelen jälkimmäistä! Siinä oli viinietikkaa makean siirapin lisäksi, miten jännä yhdistelmä. 

Coffee Collective
Godthåbsvej 34B
2000 Frederiksberg

Coffee Collectiven kahviloita löytyy Kööpenhaminasta useampi – me käytiin kahdessa; sekä Godthåbsvej:llä että alkuperäisessä Jægersborggadenin kahvilassa. Tuossa ensimmäiseksi perustetussa Coffee Collectiven kahvilassa on myös open roastery – en tiedä onko se toiminnassa liikkeen ollessa auki, mutta joka tapauksessa se oli hauska. Godthåbsvej oli aika kaukana kaikesta muusta, mutta siellä kannatti käydä – ylläolevat kuvat ovat sieltä. Kahvilan yhteydessä on myös pieni myymälä ja tuolla järjestetään cuppingia, eli kahvimaistelua. Saatiin suomalaiselta myyjältä parit kivat suositukset ravintoloiden suhteen ja oli muutenkin hauska sattumalta törmätä Tanskassa asuvaan suomalaiseen. Vähän ehkä harmittaa, etten ostanut kahvia mukaani. 

ISTID
Jægersborggade 13
København

Kickstarterin kautta rahoitusta kerännyt ISTID, nestemäisen typen avulla valmistettavaa jäätelöä myyvä yritys, sijaitsee sekin  Jægersborggadenilla  (siellä on myös kehuttu Manfreds jonne haluan seuraavalla reissulla, GRØD ja yllä mainittu Coffee Collective!). Luulin että nestemäiselle typellä valmistettava jäätelö on jokin ihan uusi ja pelottava juttu, mutta hahah, google kertoi että ei suinkaan – tätä kokeillaan ilmeisesti jopa kemiantunneilla! Ei meillä vaan :- D Bounty-henkinen kookosjätski maistui hyvältä seesamikrispien kanssa. Eniten taisi kuitenkin ihastuttaa Istidin valoputkesta tehty logo ♥_♥

Mirabelle
Guldbergsgade 29
København

Mirabelle on kiva leipomo-kahvila, jossa hengailtiin rauhassa pidempikin hetki. Tuolla viihtyivät sulassa sovussa perheet ja tyylikkäät pariskunnat. Alisa söi herkullisen croisantin, minä olin jostain syystä niin täynnä että tyydyin pelkkään latteen enkä älynnyt kuvata paljoa, mutta joka tapauksessa paikka oli viihtyisä ja tuplaespresso-latte hyvää. Mirabellestä sai myös erilaisia täytettyjä leipiä ja taisipa tarjolla olla jotain lounastakin. Sopiva spotti hengähdystauolle. 

DEMOCRATIC COFFEE BAR
Krystalgade 15
1172 Copenhagen, Denmark

Kinfolkin suosituksesta ja Alisan rakkaudesta kirjastoja kohtaan päädyimme syömään elämämme parhaimmat croisantit kirjaston yhteydessä olevaan Democratic Coffee Bariin. Sillä aikaa kun Alisa fiilisteli kirjastoa, minä pyörin vastapäisessä COS:n liikkeessä – aika hyvä yhdistelmä, etten sanois. Kiertelyjen (ja onnistuneiden sukkaostosten) jälkeen suuntasimme croisantille jonka takia Alisa oli valmis muuttamaan Kööpenhaminaan – en yhtään liioittele, kun sanon että se oli täydellinen. Valitkaa mantelicroisantti, jos menette Democratic Coffee Bariin.

 

Oliko tuttuja paikkoja kenellekään teistä? 


*translation: where to drink coffee at Copenhagen. Translation here

15 kommenttia

 1. Avatar Tiia /// 28/04/2015 / 09:43:13

  KIITOS tästä! Tulee tarpeeseen, koska muutan syksyllä Köpikseen opiskelemaan :)) Testaan varmasti nuo kaikki moneen kertaan! Ja ruokavinkkejä myös!!

  Vastaa
  • ida365 ida365 /// 28/04/2015 / 12:08:54

   Ouiii miten ihanaa!! Ihana opiskelukaupunki sulla tiedossa, ai että! :-D Ja ootas vaan, kohta tulee ruokavinkit!

   Vastaa
 2. Avatar alisa /// 28/04/2015 / 12:34:55

  ;____________; tahdon takas, heti !

  ihania kuvia, näistä välittyy niin hyvin just se tunnelma mikä tuolla olikin ! tuli ihan kauhee ikävä takasin, apuaaa. oon niin onnellinen tästä matkasta, ja siitä että oltiin siellä yhdessä <3

  Vastaa
  • ida365 ida365 /// 28/04/2015 / 13:04:09

   No älä! <3___<3 kyllä tulee Köpistä ikävä Tampereen ruokapaikkoja miettiessä esim... täältä ei vieläkään saa järkevää brunssia esim!!!

   Ja niinpä, oli niin kiva reissu :'--) oot rakas!! <3

   Vastaa
 3. Avatar Satu Villa Fox /// 28/04/2015 / 12:59:24

  Ei vitsi, KIITOS! Just varattiin lennot minilomalle Köpikseen ja mietin et mistä saisin kätsysti tietoo kivoista kahviloista ja rafloista. Jään siis odottamaan postausta ravintoloista myös. :)

  Vastaa
  • ida365 ida365 /// 28/04/2015 / 13:02:29

   Jee, ihana kuulla Satu!! :–) Köpis on älyttömän ihana ja täynnä ihania kahviloita ja rafloja. Pian siis myös ruokavinkkejä luvassa!

   Vastaa
 4. Avatar miffa /// 28/04/2015 / 23:46:07

  Eiih en kestä, nyt iski kamala hinku päästä Köpikseen! Ihanan näkösiä paikkoja <3
  Oi miksi miksi ei vaan voi hypätä koneeseen ja lähteä :D

  Vastaa
  • ida365 ida365 /// 29/04/2015 / 08:25:58

   Hahaa, jep!! Voisin kans lähteä takas samantien….

   Vastaa
 5. Avatar Iida /// 29/04/2015 / 18:14:34

  Voi ääääää, kaikki Köpis-postaukset on aina niin katkeransuloisia mulle, kun tulee niiiiin kova ikävä Köpikseen! Olin siellä syksyn 2013 opiskelemassa ja siitä tuli kyllä tosi nopeasti koti; ihanimpia kaupunkeja, joissa oon käyny. Ikävä on suuri!<3 Mutta ei se Köpis onneksi minnekään häviä, ehkä asun siellä vielä jonain päivänä taas… siihen saakka on kiva lukea muiden reissukertomuksia, joten KIITOS näistä sun postauksista! Toivottavasti niitä tulee vielä monta ;)

  Vastaa
  • ida365 ida365 /// 20/12/2015 / 12:23:19

   NO USKON! :-D Köpis on ihan älyttömän ihana, voisin kans muuttaa sinne!

   Vastaa
 6. […] kivoja kahviloita, mm. Istid ja Coffee Collectiven pieni kahvilapaahtimo jotka esittelin aiemmin täällä. Grød tarjoaa myös suolaisia vaihtoehtoja, siis oikein lämmintä ruokaa, mutta puurot on se […]

  Vastaa
 7. Avatar Paju /// 19/05/2015 / 18:20:10

  Ei vitsi miten törkeeeee hinku on päästä nyt Köpikseen…. Ihana kaupunki, joka meni munkin top5 kaupunkeihin heti siellä käytyäni! ;-)

  Vastaa
  • ida365 ida365 /// 20/12/2015 / 12:23:46

   JOO ÄLÄ! <3

   Vastaa
 8. MATCHA BAR COPENHAGEN | 365 days with Ida /// 06/06/2016 / 12:27:09

  […] voit kurkata Sugarin blogista pari ekovinkkiä ja omat aiemmat suosikkini löydät täältä: kivat kahvilat Kööpenhaminassa, ravintolavinkit Kööpenhaminaan, jooga-hostellisuositus, taivaallinen luomubrunssi, […]

  Vastaa
 9. Terkkuja Köpiksestä! | 365 days with Ida /// 07/09/2016 / 23:56:25

  […] – lupaan vinkata suosikkini myöhemmin. Huomenna toivon ehtiväni Atelier Septemberiin tai johonkin muuhun suosikkikahvilaani Köpiksessä. Motherissa on jo käyty pizzalla, Matcha Barista on haettu matcha-juomat ja -patukat (ja catering […]

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.