Postipaketti hukassa

lifestyle
15 kommenttia

Huh, meinasi käydä köpelösti!

Lähetin viime viikon maanantaina Facebook-kirppiksellä myymäni mekon uudelle omistajalle. Juoksin postiin kiireessä töiden jälkeen kun luulin että eletään vielä kesäaikataulujen mukaan, jolloin posti menee kuudelta kiinni. Ei onneksi ollut mitään kiirettä ja paketti lähti matkaan, olin kaksi tuntia ajoissa ja kaikkea – all good.

Lähdin keskiviikkona reissuun ja siivosin laukun ja lompakon ennen sitä; heitin tietty kaikki ”turhat” kuitit ja lippulaput menemään ja veinpä vielä tomearana tyttönä roskat roskiin ja paperit ja kartongit kierrätykseen, jotta olisi sitten kiva palata siistiin kotiin. Viikonloppuna sain viestin mekkoni ostajalta, että mahdoinkohan muistaa viedä pakettia postiin kun sitä ei ole vielä näkynyt. Eiiiiiiiih, ei oo näkynyt? Ei peruspostipaketin lähetyksen Tampereelta Helsinkiin pitäisi kestää kuin päivän tai kaksi!

Mulla ei oo koskaan ollut ongelmia postin kanssa lähettäjän roolissa; paketit ja kirjeet ovat aina löytäneet perille. Kerran ystävän mulle lähettämä kirje katosi matkalla teille tietämättömille ja viime joulun ruuhkissa jäi kaksi pakettia saamatta. Saan blogin takia aika paljon postia (mietin aina että mua pidetään postissa varmaan jonain hulluna nettishoppailijana) enkä aina tiedä odottaa pakettia etukäteen, sillä joskus testiin lähetetään uutuuksia kysymättä kiinnostusta etukäteen. Kerran paketti on kadonnut kuin tuhka tuuleen (onneksi se ei sisältänyt mitään arvokasta tai korvaamatonta) ja kerran paketti on palautettu lähettäjälle ilman että olen edes tiennyt lähetyksen olemassaolosta ja siitä, että sellainen on odotellut mua postissa turhaan pari viikkoa. Ilmeisesti saapumisilmoitus oli hukkunut matkalla mun luo, joten en osannut ihmetellä – enhän tiennyt odottavani pakettia.

Olin viikonloppuna harmissani siitä, ettei mun lähettämäni paketti ollut tullut viikossa Tampereelta Helsinkiin – aloin jo miettiä, että mitä jos siinä kuvitellussa kiireessä tein jonkun virheen, kirjoitin ihan väärän osoitteen tai muuta vastaavaa? Tajusin jo reissussa ollessani ettei kuitti luultavasti tulisi löytymään kotoa, sillä muistin tyhjentäneeni lompakon ennen lähtöä. Miten typerää, olin liian tehokas!

Kotona teki mieli hakata päätä seinään, kun kuittia ei löytynyt mistään – siitä olisi selvinnyt lähetyksen tunnus jonka avulla postin järjestelmistä olisi voinut paikantaa lähettämäni paketin sijainnin. Onneksi postin asiakaspalvelusta vastasi hyvin ystävällinen ihminen, joka alkoi heti selvittää paketin kohtaloa. Pakettia voi etsiä ainakin vastaanottajan nimellä, mutta jostain syystä minun pakettini ei löytynyt siten. Vaikka kyse oli vain mekosta ja tiesin, että voisin aina palauttaa rahat ostajalle, oli stressaantunut fiilis; kyllä mua ainakin harmittaisi jos en saisikaan jotain, minkä olisin jo aiemmin maksanut ja odottanut sitä innolla saapuvaksi. Ja sitten toisaalta, jos kaikki tiedot ovat olleet oikein pakettia lähettäessä, ei paketin häviäminen tunnu omalta syyltäkään. Mitä tuollaisessa tilanteessa pitäisi tehdä? Mitä te tekisitte, ostajan ja myyjän rooleissa?

Onneksi paketti lopulta löytyi! Ilmeisen paljon postin asiakaspalvelu sai tehdä salapoliisin töitä ennen sen löytymistä, sillä jostain syystä paketin tiedot eivät olleet kirjautuneet järjestelmään niin kuin olisi pitänyt – en tiedä missä kohtaa virhe oli tapahtunut, ehkä silloin, kun luovutin paketin lähetettäväksi? Paketti löytyi vastaanottajan postista ja selvisi, ettei saapumisilmoitus ollut vain koskaan löytänyt vastaanottajalle – paketti oli ollut jo keskiviikosta asti odottamassa noutajaansa. HUH, onneksi selvisi! Olen tosi kiitollinen postin ripeälle ja toimivalle asiakaspalvelulle, sain todella hyvää palvelua josta kiittelinkin minua auttanutta asiakaspalvelijaa heti asian selvittyä. :-) Helpotti myös, ettei vika ollut oma – jos olisi ollut, olisin totta kai maksanut mekon hinnan takaisin ja tyytynyt kohtalooni. Mutta jos mekko olisi oikeasti hukkunut postissa ja minulla olisi ollut todisteena kuitti siitä, että olen kirjannut oikean osoitteen ylös jne, mikä tilanne sitten olisi ollut? Oletteko joutuneet vastaaviin tilanteisiin? Onneksi tämä päättyi hyvin, mutta veikkaan että joskus jollekin on käynyt hullumminkin.

Lisää luettavaa

Uuden kodin etsiminen – missä haluamme asua?

Haaveena yhteinen koti (ja yhteinen asuntolaina)

Vastuullinen neule x 18

Rakkaus best

Kommentit

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 1. Mulla on (luojan kiitos) mennyt kaikki paketit perille blogikirppiksen kautta ilman mitään ongelmia! Aion kyllä jatkossa olla tarkkana lähettämieni pakettien kanssa, kiitos vinkistä :–)

  1. Huh, hyvä!! Mullakaan ei oo aiemmin ollut mitään ongelmia; ja nytkin pahin skenaario olis tainnut olla se, että paketti olisi kahden viikon säilytyksen jälkeen palautettu takas mulle, kun ei onneksi ollut hukassa! Kuitit kyllä säilytän visusti tän jälkeen :-D

 2. Voin omalta kohdaltani sanoa, että jos Postille olisi varteenotettava kilpaileva yritys, niin käyttäisin sitä. Posti on kadottanut niin monta kertaa pakettejani ja kirjeitäni, että koen sen jo paskaksi palveluksi.

 3. Mulla on ollut aina huono tuuri postin kanssa… :-D Ensiksi vanhojentanssimekko katosi, sitten ennakkotehtävät yhteen kouluun ja vielä työhakemuskin!!! Ihan huvittaa. :-D Mutta hyvä, että sun postikeissillä oli onnellinen loppu :>>

  1. Ei oo todellista!!! Mulla menis kyllä luotto kokonaan, huh! Postia pitää sellaisena perusluotettavana instituutiona että sitä ei oikein edes uskalla kyseenalaistaa kun vaihtoehtoja ei ole. Herranen aika, miten noiden ennakkotehtävien kanssa esim. kävi???

 4. En ihan valtavia määriä saa paketteja, mutta viime aikoina (ehkä parin viime vuoden aikana) on käynyt useasti niin, että saapumisilmoitusta ei koskaan tule.

  Muistaakseni kerran tämän tapahtuessa olen saanut parin viikon päästä lapun, että pakettisi on noutamatta. Useamman kerran, kun olen tilannut nettikaupasta ja kaupasta on tullut automaattinen ilmoitus paketin postittamisesta seurantakoodin kanssa niin olen koodin avulla nähnyt, että paketti on jo lähimmässä postissa (ollut ehkä jo monta päivää), mutta mitään ilmoitusta ei ole tullut. Olen sitten koodin kanssa hakenut paketin postista.

  Ovat postin toimipisteessä sanoneet, että näitä ilmoitusten puuttumisia on tapahtunut. Mitään korjauliikkeitä ei ole kuitenkaan tainnut tapahtua… Olen myös joskus laittanut palautetta postin verkkosivujen kautta myös ja muistaakseni se palautelomake oli todella vaikeaa löytää sieltä sivuilta.

  1. UUUGH, on toikin aika ärsyttävää. Mulle on joskus käynyt niin että oon mennyt malttamattomana hakeen jonkun tilaamani paketin postista just tolla koodilla ja sit saapumisilmoitus on tullut vasta kun oon jo noutanut paketin. Ärsyttävää jos ei esim odota mitään tai joku lähettää yllärin tms, höh.

 5. Itse tilasin nettikaupasta kengät muutama vuosi sitten. Kenkien piti olla valkoiset puupohjaiset kokoa 38, mutta sieltä saapuikin riemunkirjavat piikkarit kokoa 41. Kenkien laatikossa oli molempien kenkien koodit, joka varmasti aiheutti tämän sekaannuksen. No, otin aspaan yhteyttä, kerroin tilanteen ja palautus oli tietenkin ok. Laittelin paketin postin kautta menemään niinkuin kuului.

  Kului aikaa kuukauden päivät ja säpsähdin saadessani karhukirjeen postista. Menin paniikkiin, että mistä tämä on voinut tulla. Niistä kengistähän se oli. IIIK!

  Samantien jälleen aspaan yhteyttä ja he sanoivat ettei kenkiä ole tullut. Kyselivät kovasti kuittien perään, jossa olisi lähetystunnus. Olin tietenkin heittänyt jo kaikki kuitit menemään ja ”unohtanut” koko tapauksen.
  Muistin onneksi sen laatikon, jossa oli molempien kenkien koodit, josta syystä luultavasti palautustani ei koskaan kirjattu saapuneeksi. Asiakaspalvelija oli kanssani täysin samaa mieltä ja saimme asiat keskusteltua hyvässä hengessä loppuun. Nettikauppa ei syyttänyt minua mistään ja otti sitten omaksi tappiokseen, jos paketti oli hukkunut.

  Olen tilannut tämän tapauksen jälkeen samaisesta paikasta uudelleenkin ja aina on homma toiminut loistavasti :)

  Mutta kuitit on nykyään hyvässä tallessa, kunnes on varmaa että kaikki on ookoo :)

  1. HUH, mikä soppa! :-O Aika kaamea selvittely, mutta ihana kuulla että sait noin hyvää palvelua, pisteet putiikille. Osasi hoitaa ikävän reklamaatiotilanteen oikein; saivat susta asiakkuuden.

   Munkin kuitit on vastedes HYVÄSSÄ tallessa. HUhhhhhh.

 6. Postille on siis olemassa vaihtoehto: Matkahuolto. Monet ei tätä tiedä, että esimerkiksi Valintataloista voi lähettää paketteja. Perinteinen kirjeposti on tietysti vain Postin hallussa, mutta pakettipalvelu löytyy. Itse olen tätä kautta saanut monesti (ja jopa halvemmalla) paketteja toimitettua. Moni ei vaan tiedä. :-)

  1. Ooh no jooo, totta! En muista kyllä Matkahuollon olemassaoloa kun kyseessä on pienet paketit tms. :D alan miettiä sitä vasta jos on jotain tosi isoa lähetettävää, mut siis hyvä pointti!!

 7. Hei kuule rupes kiinnostelemaan, että kuinka usein myyt FB-kirppiksillä? Ja millä kirppiksillä siellä? Tyyli osuu ja kolahtaa täysin ja prikulleen niin olisi kiva seurailla mitä ihanuuksia laittelet eteenpäin:)

  1. Ooh hauskaa! :-D Mä myyn COS & Filippa K -kirppiksellä lähinnä, mutta oon myös Minimalistin kirpputorin jäsen, vaikken siellä vielä ookaan mitään myynyt tai sieltä mitään ostanut. Cos & Filippa K:sta oon tehnyt itekin löytöjä. Sinne siis jäsenhakemusta menemään!

 8. Onneksi paketti lopulta löytyi! Itse olen ulkomailla asuessani lähettänyt paketteja erilaisten kuljetusliikkeiden kautta, ja ovat aina onneksi löytäneet ajoissa perille. Nytkin pitäisi laittaa kummitytölle neulomani villamekko matkaan.