Oldies goldies // vanhoja asukuvia

lifestyle, muoti
28 kommenttia

Tsihhiiii, ny on kuulkaas fäshöniii! Nimittäin tyylitärppejä vuosilta 2007-2011. Naurattaa.

Mä olen bloggaillut vuodesta 2007, mutta tämä blogi on ollut pystyssä vuodesta 2010 – ihan hyvä niin. Kaikki kaamein ja hauskin materiaali on siis piilotettuna, mutta tässäpä olisi pieni tyylikatsaus vuosien taakse. Näistä näkyy hyvin mitkä jutut on milloinkin olleet ”mun juttuja”.

2007: 

Maaliskuu ja pakkasta, mutta mä vaan viiletin nahkatakissa ja Converseissa? Kaikkee sitä! :-D Converseissa oli kyllä villasukat ja äiti oli kauhuissaan, mut mitäpä sitä ei tyylin (HAHAH) takia. Toi huivi oli ihan mun lemppari, ostettiin Vernan kanssa samanlaiset. Ja miks tollon piti saada olkalaukku?! Mutta tuona talvena kuulkaas alkoi mun tyylin muotoutuminen: ostin ekat pillifarkut ja Converset, sijoitin (40€ tuntui sijoitukselta tuolloin ja anteeks mutta miten nahkatakki saattoi olla silloin niin halpa?) nahkatakkiin ja aloin muutenkin löytää omia juttuja.

Aloitan tyylikatsauksen tosiaan loogisesti vuodesta 2007, jolloin olen perustanut ekan oman blogin. Keksin jostain blogit ja meni varmaan viikko ja mulla oli jo oma pystyssä – ja mukana kaksi kamua kirjoittamassa sitä mun kanssa. 2007 vuonna olin ysiluokalla kuvisyläasteella, joten mun tyyli oli lähipiirin vaikutteiden ansiosta aavistuksen ernu. Tuommoinen peikkotyttö-look oli tosi kova. Mun suurin haave tais olla mustat rastat, hahah.

Ysiluokka ja vuosi 2007 on usein mun muistoissa tosi kultainen; se oli sitä aikaa kun oma tyyli ja omat kiinnostuksenkohteet alkoivat oikeasti muovautua. Oltiin valokuvauskurssilla ja kuvailtiin ihan älyttömästi, kierreltiin kirppiksiä ja mä olin ihan hullu cd-levyjen ostelija. Huhhuh, kaikkea sitä!

2008:

Mites noi kulmakarvat…


Tää on varmaan joku duck facen esiaste, pusukala?

 

Löysät myssyt + huppari + nahkatakki + iso huivi oli the kombo. Ja purkkapallot näemmä!

Uuuuu, 2008 ja lukion eka luokka. Vähän tollasta street-vibaa havaittavissa, ai oliks Uffie kova juttu tuolloin vai, häh? Ollaan omasta mielestämme oltu tuolloin tosi Uffie-henkisiä, koska ööö punertavat hiukset, edelleen ne verkkarit, neon-kynsilakat, kultaiset bling blingit, bamboo-korvikset, paljettihuivit ja skedepaidat ja muut printtipaidat, Puukkohuppareita unohtamatta. Tuo oli sellaista aikaa, että vältin normaalien takkien käyttämistä viimeiseen asti. Mieluummin puin pari hupparia ja nahkatakin tai verkkatakin ison huivin kanssa ja palelin vähän.

Tän tyylin aattelen vielä jotenkin omakseni, vaikka se onkin tietty junnu-idan tyyliä, mutta muistan, että viihdyin noissa vaatteissa ja tuossa tyylissä tosi hyvin. Sivuotsis näyttää muutes aika kivalta…….. mut onks se ihan lame ja niin 2008?

2009:

2009 tammikuu ja Miinan 18-vuotissynttärit. Hiukset ihan söpöt mutta mites yhdistelmä verkkatakki + äidin ysärileopardihuivi?? Hahaha. Tuolloin kaikilla oli verkkatakit tai kiiltävät pikkupusakat.

Hahahahha, minipissikset!! Oltiinkohan Miinan kyydissä, Miina oli varmaan just saanu ajokortin. Perusposetusta Prisman pihalla. Vähä kruisailees.

Hihii. Tässä ollaan niin trendimuikkelina, on legginsit ja kerrostettu minari sekä vaalea farkkutakki. Vuosi on 2009. Ai että. Tuo nahkalaukku oli niitä ekoja kalliimpia vaate-/asustehankintoja, joita tein lukioikäisenä. Näytän tässä niin ipanalta ettei tosikaan! :’-) Onpas mulla ollut vaaleanoranssit hiukset joskus.

Ja sitten yhtäkkiä mun tyyli hyppäsi tuollaiseksi adult-versioksi? Tais alkaa rusettikausi tuolloin. Rusetteja oli pääpannassa, hiuspinneissä, mekoissa ja parhaimmillaan koruissakin. Huhhhuh. Mulla on tapana vetää överiksi joidenkin juttujen suhteen. Ei rusetit ehkä ihan pahin mahdollinen skenaario oo?

Bisness-leidi Lindan kanssa reissussa syksyn yo-kirjoitusten jälkeen. Huhhuh. Oli niin jännää, kaksin ulkomailla, HUHHHU (ei poistuttu illalla hotellihuoneesta koska oltiin varmoja että tapahtuu jotain pahaa jos tehdään niin).

2010:

Is it just me vai tekeekö tummat hiukset musta vanhemman näköisen? Tää on selkeästi ajalta ennen some-silottelua….. ihan ok noi johdot ja toi tyylikäs työtuoli jne.

Söpöööö, onko 2010 virallisesti mun tyttömäisyyden huipentuma? Helmikorvikset on pysyneet osana tyyliä näköjään jo 5 vuotta, klassikot. Itku, näyttääpä tummat hiukset kivalta tässä…

2010 kesä ja schoool is over eli lukio ohitse. Olin fiksuna tyttönä yliarvioinut tarvittavan kuohuviinimäärän ylioppilasjuhliini joten tein vaihtokauppaa noista kuohareista milloin mihinkin kotitöihin, hahah. Tuo kukkatoppi oli tuolloin ihan mun lempparivaate, mun ihanalla ystävällä ja kirjekamulla Evellä oli sama.

Melkoisen tyttömäinen kettutyttö (ja taas rusetti päässä)! Muistan, että viihdyin noissa vaatteissa tuolloin ihan superhyvinja tunsin oloni idamaiseksi. Itseasiassa tuo takki oli joskus niin lemppari, että sain laitettua sen kiertoon vasta nyt, vaikken ollut käyttänyt sitä moneen vuoteen.

Edelleen girly girl ja adult-viboja! Mulla on kaapissani vieläkin tuo Benettonin takki, voi olla että joskus taas innostun siitä. Pitkopullapanta on talvisin ollut mun tavaramerkki ja ihana Essi tekikin mulle uuden toissa talvena.

2011: 

Moi vaan kaikki ;);),  2011 ja ihme street + megatyttömäinen -tyylivaihe. Kaikkee piti olla! Polvisukkaa, parkatakkia, vansit, rusetti ( i told u ), mummolaukku, leopardihuivi, hahahaha. Nyt neljän vuoden jälkeen en voi kuin pyöritellä silmiäni ja naurahtaa vähän, mitähän oikein mietin. Tämän ajanjakson tyyliä löytyykin hyvin tämänkin blogin puolelta….

Ei nää asukuvat ehkä ole blogi pahinta antia, eniten naurattaa kuitenkin kaikki ne alun murokulho-kuvat ja muut turhuudet, mutta sitä se oli silloin. Näitä kuvia riittäis vaikka kuinka, ai itku miten karmaisevaa onkin, että on elänyt ja kasvanut kameran kanssa. Onpahan todellakin materiaalia jolle naureskella ja uskokaa, kun kerron, että tässä ei todellakaan ollut pahimpia. Ehkä täytyy joskus näyttää ne tissitoppi-viritelmät ja siideripissi-aikakauden pahimmat tyylit.

Lisää luettavaa

Vastuullinen uimapuku

7 x vastuullisempi uikkaribrändi

ida365 toukokuu

Vinkkejä / toukokuu

kaisaniemi kasvitieteellinen

Trooppista lämpöä keskellä talvista Helsinkiä

luonnonkosmetiikan bepanthen alga cicosa korjaava voide

Luonnonkosmetiikan ”bepanthen”

Kommentit

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 1. Huikeeee postaus! Kunnon nostalgiafiilis! Ja hei Sokoksen katto oli NIIN KOVA. Saatoin joskus ehkä jäädä sinne lukkojen taakse ja nolotti sitten kun Securitaksen äijä joutu hakeen mut ja kaverin sieltä pois : D

  1. Hahaa, MAHTAVA STOORI :–D Eihhahahahah!!! Toi on niin ollu noloo juniorina, hahahah voi eiii! Kovikset.

 2. Ei jumpeli naurattaaa! Paras oli ehkä toi somesiloittelulta säästynyt toimistotuoli xDddd en ees tiiä,miks se on niin hauskaa ja totta.
  Mulla on toi kukkatoppi vieläkin! Sitä käytti kyl tosi paljon tolloin,nykyään aika harvoin käytössä,mut se on jotain jännää matskua,ihmeen kestävä hooämmän vaatteeksi! :–D

  1. xDD joo älä! Siis kuvaaja ei ehkä myöskään oo aatellu, mutta jos nyt musta ottais tollasen kuvan, niin rajaisin sen takuulla. Tai sit en kuvais tollasessa ympäristössä mitään, hohoo.

   Toi toppi kyllä kesti ja kesti!!! Myin sen joskus kirppiksellä eteenpäin, toivottavasti joku on löytänyt sen ja ottanut käyttöön :-)

 3. Hahahahahah ihan huippuja ! Minä oon varmaan vasta sillain tän blogin alussa alkanut enempi lukea sun juttuja. Mut miten siitäkin on jo viis vuotta??
  Rupesin vaan miettiin, että pitäisköhän sitä laittaa omasta blogista alkutaipaleet piiloon..huihui :’– D

  1. Hahhaa, älä piilota!! :D vanhat jutut kertoo henkisestä kasvusta. Aika puolueellinen kommentti kyllä multa, kun pahimmat jutut tosiaan on piilossa, mutta… :D

 4. Huhhuh, nää on aina ihan parhaita – etenkin ku mä muistan nää !! Oonko tosiaan lukenut sun blogia ainakin vuodesta 2008 asti?!? Onpa hurjaa… Noi kattokuvat oli aina niin siistejä, olin niistä tosi Kade ;F

  1. Hahaa, ihanaa!! <3 Ihan superjännää kun miettii, miten kumpikin on varmasti siinä ajassa kasvanut ja muuttunut. Ihanaa että oot pysynyt kelkassa mukana! :-)

 5. Heii muistan noita juttuja, voi miten nostalgista.:-) Oonpa mäkin pitkään seuraillut sun juttuja! Kaikilla tais olla toi verkkatakki-aikakausi juuri noina vuosina. Muistan miten ylpee olin omist verkkatakeistani, haha. :-D
  Ja sulle sopii sekä vaalea että tumma tukka! ;-)

  1. Ai itku miten hauskaa! :–D Hahaa joo, verkkatakit oli tosi kova sana ja kaiken maailman pikkupusakat.

   Hei kiitos!!:-*

 6. Oioi lisää tämmösiä!! Miekin oon tosiaan jo viis vuotta seuraillut sun blogia, joten muistan noi vanhemmat kuvat hyvin!

  1. Hahahahah, mun tarvii varmaan joskus näyttää ne kaikkista pahimmatkin. Ne oikeasti hävettää :D:D:D

 7. Siis mä oon mielestäni sun aika tuore lukija, mut kyllä mä noi vuoden 2010 ja ehkä jopa joitain 2009 kuvat ja tyylit muistan?!? Apuaaaa. Mahtavaa että kehtaat laittaa näitä, mua itseäni jotenkin nolottaa pelkkä ajatuskin siitä miltä oon näyttänyt vuonna 2008 ettei kyl pystyis jakaa missään vaikka kuvatodisteita niistä hirvityksistä oiskin :D Terveisin toinen taidekoululainen-/kettutyttövaiheen läpikäynyt!

  1. :—D niin se aika vierähtää…. ihan uskomatonta. Ja miten paljon sitä voikaan muuttua tosta alle parikymppisestä parikymppiseen ja vähän päälle….

   Hahaa, mulla on ihan superkarseitakin kuvia olemassa, nää on vaan tämmösiä tyylivaiheita :’-D

 8. Nää on niin ihania. Aika ennen ”somesilottelua” tuntuu kaukaisemmalta kuin se onkaan! Oot söppeli! <3

  1. Hahahha, voi kiitos!! <3 ja älä muuta sano - tuntuu että tosta on ikuisuus vaikka se on ollut ihan muutama vuosi sitten.

 9. Oli pakko kaivella vähän omia kuva-arkistoja ja joo, sivuotsis oli todellakin ihan 2008 :D Mut siitä en tiedä onko lame!

 10. Kauhea, kun tunnen itseni vanhaksi. Siis mun mielestähän vuosi 2007 on käytännöllisesti katsoen tätä vuotta. :D Joku kilo on tullut lisää, ja tuolloin taisin vielä viimeisiä kertoja värjätä hiuksiani, mutta ei kait mun tyylissä tai mussa ole muuten mitään muutoksia tapahtunut. Tosin nyt kun tosissaan alan miettiä, niin oletan, tai ainakin toivon – hartaasti – että jotain henkistä kehitystä on tässä välissä tapahtunut.

  Mutta siis sähän olet ollut ihan mini kun olet aloittanut bloggaamisen! Muistelinkin, että olisin törmäillyt blogiisi jo joskus kauemmankin aikaa sitten, mutta en ole jotenkin tajunnut, että sä olet tehnyt tätä näin pitkään.

  Niin joo, oon mä vissiin sikälikin ihan menneisyyteen jämähtänyt vahus, että toi sun ensimmäisen kuvan tyyli on musta jotenkin tosi normaalin näköinen. Vaikkakin tennarit talvikeleillä on tietysti ihan järjetön idea. Mutta muuten. Enkä ymmärrä kysymystä ”Ja miks tollon piti saada olkalaukku?!”. Eikö olkalaukku ole just hyvä…? o_O

  Siirryn nolosti takavasemmalle.