RUBY & Fellas: Tampereen parasta darrasafkaa

Ravintolat Tampere, ruoka
7 kommenttia

Kaikkien Helsinki-fiilistelyjeni keskeltä palataan hetkeksi tuttuihin Tampere-juttuihin. Onko Tampereen RUBY & Fellas tuttu? Itselle on, lähinnä Tampereen parasta darrasafkaa tarjoilevana pubina ja kesähelteellä kivan vilpoisana terassina kosken rannalla. Toissa viikolla pääsimme Tampere Food Clubin bloggaajaporukalla testaamaan RUBY & Fellasin uudistunutta ruokalistaa, jonka annoksista olin ehtinyt maistaa etukäteen vain yhtä.

(Huolestuneet tamperelaiset: aion myös jatkossa vinkkailla Tampere-juttuja, etenkin kun uusia rafloja ilmestyy. Ei huolta! Mutta niitä odottaessa kannattaa seurailla Tampere Food Clubia, ajankohtaisimmat vinkit löydätte takuulla täältä.)

Tilasimme Maj:n kanssa alkuun puoliksi bataattiranskalaiset, jotka ovat tosi hyvät. Rapsakat ja maistuvat. Chili-lime-dippi maistui hyvältä sekin. Näitä olin maistanut aiemminkin, joten tiesin että ranut on hyvät.

Pääsimme maistelemaan myös viereen tilattuja Vege Chili Frieseja (näistä on myös lihaversio jauhelihalla) tulisempana versiona, joka oli kyllä hyvän mausteinen, muttei ehkä kuitenkaan kovin tulinen. Nämä Chili Friesit on kyllä todellista darrasapuskaa, ei mihinkään kevyeen nälkään. Herkullisia, mutta hitsin tuhteja.

Rubyn listoilta löytyy ties mitä juomia, oluita ja erikoissiidereitä, mutta myös luomuvalkkari oli hyvää. Se, että pubista saa hyvää viiniä, ei aina ole itsestäänselvyys.

Tilasin pääruuaksi Falafelationship -annoksen, jossa on itsetehtyjä falafelejä, maissimuhennosta, juureslastuja, lehtikaalia ja soijajugurttia. Tämän ja muut kasvisruoka-annokset saa halutessaan täysin vegaanisina.

Viimeksi tilasinkin listan Street Food -puolelta Fianna’s falefel-pitan vegaanisena, ja se jäi mielestäni aavistuksen kuivaksi sellaisenaan, sillä annoksesta jäi jokin kastike puuttumaan vegaaniuuden vuoksi. Nyt taisin ottaa annoksen ihan normi-, eli kasvisversiona. Oli hyvää, joskin tykkään rapsakammista falafeleista enemmän. Lehtikaalista sen sijaan iso plussa, tykkään siitä paljon eikä maissimuhennoskaan ollut hullumpaa. Kastikkeet olivat hyviä ja juurelastut toivat kivaa suutuntumaa annokseen.

Annos oli tosi paljon fiinimmän näköinen, mitä pubiruualta odotin. Sivumaun Jani kommentoikin osuvasti noita annosten kastikepilkkuja; ne olivat vaan vähän too much. :-D En usko että kukaan odottaa pubisafkalta mitään ala carte -meininkiä ja hyvä niin. Rehellinen pubiruoka olkoon rehellistä pubiruokaa.

Jälkkärit skippasin, sillä sain erään jännittävän puhelun juuri tuona iltana, enkä enää kyennyt ajattelemaan ruokaa saatuani iloisia uutisia. Listalta löytyy mm. uppopaistettuja suklaapatukoita ja kakkuvalikoima, jonka näette alla:

Kaiken kaikkiaan tykkään RUBY & Fellasin meiningistä, etenkin kun kaipaan suolaista ja mausteista sapuskaa, mutta turhan hienostelun voi jättää muille ja keskittyä siihen, mitä parhaiten osaa. :-) Bataattiranskikset maistuvat takuulla toistekin ja odotan innolla Kipparin morsiammen kommenttia kala-annoksesta; se pieni makupala minkä maistoin, oli herkullinen.

RUBY & Fellas
Hämeenkatu 15, Tampere

Lisää luettavaa

5 x Paras alkoholiton kuohuva

Vegaaninen pavlova

Vegaaninen pavlova

Gluteeniton pizzapohja (pellillinen)

Metsäkylvyssä

Kommentit

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  1. Ruby & Fellas on tosiaan mahtava ruokapaikka, yksi lemppareistani. Hyvää mutta edullista sapuskaa eikä mukava yleinen tunnelmakaan häiritse. Diggailen irkkumeiningistä ja vaikka O’Connell’s onkin lempipubilistallani ehkä puolen pisteen erolla ykkösenä, niin Ruby & Fellasin ruoka on kyllä hinta-laatusuhteeltaan parempaa. Suosittelen myös Rubyn Irish Coffeeta, mm <3

    1. Just sellaiseen himoon, kun tekee mieli jotain suolaista tai rasvaista, mutta ei mitään ällöä makkaraperuna-annosta tai surkeaa burgeria :-D hahaa.

      Mm, Irish Coffee korvan takana!

  2. No pah. Just kun olin päättänyt että vien miesystäväni ensi viikolla treffeille syömään rieskapizzat Armakseen, tekisikin mieli mennä tänne :D First world problems ;) Molempiin varmasti mennään mutta kumpaan ensin, vaikea päätös.

    1. No siiiis: menkää Armaan rieskapitsoille eka, ne on IHAN hullun hyvät. <3 RUBY on kyllä kiva myös, mutta Armas on ruuan suhteen parempi kyllä. Fiilis taas Rubyssa rennompi, että puolensa molemmissa :-)

  3. Tuo paikka on kyllä todella ihana! Voi olla että siellä tulee vietettyä iltaa jos toistakin tulevaisuudessa, ruoka oli vaan niin taivaallista ja plussaa että saa suoraan vegaanisenakin ilman turhia säätöjä :)