Uusi sivu

/// lifestyleTags: ,

Nyt on kuulkaa sellainen tahti, etten meinaa itsekään pysyä perässä. Täytyy oikein kerrata asioita mielessä, jotta tajuaisin mitä kaikkea viimeisin kahden viikon aikana on tapahtunut.

No, sain töitä – unelmien työn Helsingistä, kuten kerroinkin. Kävin Helsingissä heti samalla viikolla perehtymässä uuteen työhöni päivän verran ja sitten otin ja matkasin Rovaniemelle moikkaamaan isovanhempiani ja äitiäni, joka on ollut työjaksolla synnyinkaupungissaan. Vaikka joululomalla varattu Rovaniemen reissu osuikin näennäisesti huonoimpaan mahdolliseen hetkeen, teki mummolareissu hyvää. En ehtinyt stressailla liikoja, kun piti keskittyä pukemaan tarpeeksi kerroksia ulkoilua varten ja kysellä isoäidin ja isoisän nuoruudesta. Sovin asuntonäyttöjä tyynen rauhallisesti tulevalle viikolle ja hoidin edellisiä työtehtäviäni sellaiseen kuntoon, että voisin lähteä Helsinkiin ja aloittaa uudet työt. Olin keskiviikkoiltana kotona Tampereella ja torstaiaamuna pakkasin taas laukkuni ja aloitin työt Helsingissä.

Ihana koti löytyi onneksi jo viikonloppuna – reppuelämää kesti siis varsin siedettävän aikaa. Tosin perjantai-iltana olin vielä ihan varma, etten saa haaveilemaani asuntoa ja pidättelin itkua huonolla menestyksellä koko junamatkan Tampereelle. Itselle mieluisan kodin löytäminen Helsingistä kahdessa viikossa ei ole mikään mutkaton juttu, jos sattuu asumaan toisella paikkakunnalla eikä pääse näyttöihin lyhyellä varoitusajalla; sillä tiedättehän, nopeat syö hitaat. Tampereen vuokrataso tuntuu nyt myös ihan äärettömän huokealta.

Olen huono sietämään epävarmuutta ja sitä, etten tiedä yhtään mitä seuraavana päivänä tapahtuu. Siksi nämä viimeiset viikot ovat tehneet mulle hyvää, vaikka välillä meinasikin mennä usko ihanien kämppien mennessä nenän edestä (ja kun tajusin, että asunto, johon olin valmis muuttamaan sillä sekunnilla kun näin sen, tulisi olemaan seuraavat 9kk julkisivuremontissa, jipii). Tällaisina hetkinä on hauskaa huomata kasvaneensa, sillä joskus pari vuotta sitten olisin varmaan ollut hermoraunio; nyt olen viime perjantain junamatkaa lukuunottamatta ottanut kaiken muutoksen tosi iisisti. Ehkä siksi, että tämä tuntuu niin luontevalta.

Aloitin viime viikon lopussa Sugar Helsingin PR Managerina. Sugar on vastuullisiin lifestyletuotteisiin ja -palveluhiin erikoistunut PR-toimisto, jonka edustuksessa on useita suosikkibrändejäni niin luonnonkosmetiikan kuin ruoka- ja hyvinvointituotteidenkin parista. Minä vastaan jatkossa ruoka- ja hyvinvointipuolesta ihanan edeltäjäni lähtiessä pian kohti Pariisia. Saappaat ovat suuret, mutta olen innoissani; tuntuu ettei maailmassa just nyt ole oikeampaa työpaikkaa mulle.

Edellisissä töissäni ei ollut mitään vikaa, mutta olen jo pitkään tiennyt haluavani joskus töihin Sugarille – hetki oli otollinen, sillä olin itse alkanut kaivata vähän vaihtelua ja Sugar etsi tiimiinsä vahvistusta. Sugarilla pääsen työskentelemään sellaisten brändien parissa, joihin uskon ja joiden takana voin seistä. Pääsen osaksi ihan huikeaa työyhteisöä ja tutustumaan mielettömiin tyyppeihin. Oppimaan uutta – sekä alasta, että kiinnostavista asioista. Menemään pois mukavuusalueeltani. Keksimään kivoja juttuja ja järjestämään tapahtumia. Tuntuu niiiiiin hyvältä, on ihan kreisin onnellinen olo.

Yhden jutun olen tässä viime vuosina oppinut; kannattaa pitää kiinni niistä jutuista, jotka kutkuttaa ja joilla on itselle oikeasti merkitystä. Kannattaa olla utelias, kysellä itseään viisaammilta ja ottaa selvää asioista. Kun aloitin opintoni liiketalouden parissa vuonna 2011, mietin monesti, että huh, tämä ei oo mun juttu. Rahakeskeinen ala ei tuntunut heti omalta, mutta kun joskus myöhemmin tajusin, että kaikkea oppimaani voi käyttää myös itselle merkityksellisiin asioihin ja parempiin valintoihin, tuli helpottunut fiilis. Just näin tän pitikin mennä.

Huh. Nyt juon teen loppuun ja alan koota sohvaa. Huomenna on pöydän vuoro ja viikonloppuna saan tänne toivottavasti loput tavarani. En malta odottaa, että pääsen kuvailemaan täällä päivänvalossa kun tavarat on paikallaan. Enkä malta odottaa, että pääsen tutustumaan paremmin lähikatuihin ja uuteen kotikaupunkiin. Niin jännittävää!

50 kommenttia

 1. Paju /// 01/02/2016 / 22:11:45

  <3<3<3!!!!!

  Vastaa
  • ida365 /// 01/02/2016 / 22:28:11

   <3<3<33!!!!!!!!!!!!!!!!!

   Vastaa
 2. Ripsiväriä Villasukissa /// 01/02/2016 / 22:12:12

  Onnea uudesta työpaikasta ja uudesta ihanasta kodista! Nyt jäi Tampereelle pieni Idan kokoinen aukko :/

  Se on uskomattoman tärkeää, että uskaltaa ottaa riskejä kohti omia arvoja ja unelmia sekä se, että on sellainen työpaikka, minkä takana voi seistä sataprosenttisesti. Itsekin kurkottelen sille tähdelle, pienin pienin askelin.. Kyllä se vielä joskus onnistuu, siihen luotan :)

  Vastaa
  • ida365 /// 01/02/2016 / 22:33:53

   Voi kiitos!! <3

   Ei muutto mun mielestä ole niin iso juttu lopulta; Tampere on kuitenkin aina kuvioissa kun siellä asuu mun perhe ja paljon sukulaisia ja läheisiä ystäviä. Että ei huolta, että Tampere jäis unholaan, vaikka uudet tuulet kiinnostaakin nyt.

   Joo, on kyllä huikeaa työskennellä sellaisessa paikassa, jossa oikeasti voi seistä edustamieen asioiden takana ja firman toiminnan takana ylipäätään. Olen kyllä ollut siinä mielessä onnekas, että olen saanut tehdä niin aiemminkin, enkä usko pystyväni muuhun,huh. Mutta toki se on ollut tietoinen valinta myös; kaikkea ei voi saada, mutta jotain voi, riippuen siitä mitä asettaa etusijalle. Kyllä se onnistuu, mäkin luotan. :-*

   Vastaa
 3. Hanna Ä /// 01/02/2016 / 22:13:53

  Ihan mahtavaa, onnea Ida! :-) Työpaikasta ja uudesta kodista! Tsemppiä uusiin haasteisiin, selviät niistä varmasti kunnialla. ♡

  Toivottavasti vielä jonain päivänä aukeaa itsellekkin ovi unelmien duunista.

  Vastaa
  • ida365 /// 01/02/2016 / 22:35:12

   Kiitos Hanna kauniista sanoista!<3
   Varmasti aukeaa, kun tietää mitä haluaa ja tekee töitä sen eteen. :-) Uskon vahvasti niin. :-*

   Vastaa
 4. dips /// 01/02/2016 / 22:23:11

  ”Kun aloitin opintoni liiketalouden parissa vuonna 2011, mietin monesti, että huh, tämä ei oo mun juttu. Rahakeskeinen ala ei tuntunut heti omalta, mutta kun joskus myöhemmin tajusin, että kaikkea oppimaani voi käyttää myös itselle merkityksellisiin asioihin ja parempiin valintoihin, tuli helpottunut fiilis. Just näin tän pitikin mennä.”

  Onpa hyvä, että nostat tämän esille. Itse opiskelen vähän niinkuin samaa alaa, ja ihmettelen todella paljon monen opiskelutoverin tuskailua, etteivät he halua työskennellä missään pankissa… :D No ei tarvitse! Voi kun kaikki ymmärtäisivät ettei todellakaan kaikki kaupallisen alan ihmiset kulje dollarin/euronkuvat silmissä ja tienää kymppitonneja kuussa. Alan hienous on mielestäni juurikin siinä, että se valmistaa ottamaan huomioon isoja kokonaisuuksia, tämän jälkeen voi keskittyä siihen mikä itseään kiinnostaa, ja tarvittaessa hankkia lisäkoulutusta oman kiinnostuksen mukaisesti (esim viestinnästä, oikeusjutuista, kielistä you name it).

  Oikein paljon onnea uusiin tuuliin, kuulostaa aivan mielettömältä tuo sinun uusi työsi. Toivon mukaan itselläkin potkaisee vastaava onni kunhan tästä valmistun ;)

  Vastaa
  • ida365 /// 01/02/2016 / 22:41:18

   No niinpä, ei tarvitsekaan! Omilla kiinnostuksen kohteilla, aiemmalla työkokemuksella ja harrastuksilla voi vaikuttaa ihan älyttömästi siihen, missä on töissä koulun jälkeen. Esim. tradenomin tutkinnosta voi tehdä todella omannäköisen. Musta ei ole mitään vikaa työskennellä pankissa tai muilla rahakeskeisillä aloilla, sitä en meinannut, (etkä säkään varmaan, mutta vielä selvennykseksi) mutta mua aluksi ällötti sellainen hullu tulokeskeisyys ja rahanahneus, mikä monista alaa opiskelevista paistoi. Onneksi kaikki eivät ajattele samalla tapaa ja oman polkunsa voi luoda monenlaiseksi :-) Ja just toi, että erikoistua pystyy opintojen sisälläkin jo ihan hulluna.

   Kiitos tuhannesti ja toivotan sulle tsemppiä loppuopintoihin ja sitten työnhakuun; toivotaan että oma paikka löytyy helposti. :-*

   Vastaa
 5. saramuru /// 01/02/2016 / 22:24:11

  Ihanaa Ida <3 <3!

  Vastaa
  • ida365 /// 01/02/2016 / 22:41:52

   Saraaaa, kiiitos!!! <333 :'---))

   Vastaa
 6. saara /// 01/02/2016 / 22:30:16

  Mahtavaa. Paljon onnea kaikkeen uuteen <3

  Vastaa
  • ida365 /// 01/02/2016 / 22:44:06

   Tuhannesti kiitoksia Saara :’-) <3

   Vastaa
 7. eerika /// 01/02/2016 / 22:44:51

  Heiiii en ole jotenkin ehtinyt muka kommentoida, mutta hurjasti onnea kaikkiin uutuuksiin ! Hyville tyypeille tapahtuu hyviä juttuja, näin uskallan sanoa ja toivoa, hihii. Ihania seikkailuita sinne uudelle kotikadulle, terkuin entinen talonaapuri, hih :-*

  Vastaa
  • ida365 /// 01/02/2016 / 22:51:39

   Hihii ihana sinä, kiiitos!! <3 Voi vitsit mun tulee ikävä Tampereen kotia, se oli jotenkin tosi merkityksellinen koti mulle. Ja niin kivalla paikkaa. Pusuja sinne! :-*

   Vastaa
 8. Millaennimaria /// 01/02/2016 / 23:14:31

  Hei huikeeta, onnee sulle paljon! :)asioilla on tapana järjestyy hyville tyypeille just niinku niiden täytyykin!
  Pakko oli kommentoida, nimittäin itellä on melkeempä ihan sama tilanne :-D 1,5vko sitten bongasin unelmieni työpaikan ja hain sitä, pari päivää myöhemmin pääsin haastatteluun ja pe sain tietää saaneeni paikan. La aamuna bongasin kämpän ja su raahasin itteni 300km päästä katsomaan sitä ja sain sen! Ehkä siis törmätään helsingissä

  Vastaa
  • ida365 /// 02/02/2016 / 19:10:20

   Voi kiitos ihana!! <3

   HAhaa, ja hei ihan mahtavaa, onnittelut sullekin!! Ihan järjetöntä miten nopeasti asiat saattaa muuttua - ja niiin siistiä. Ihanaa.

   Vastaa
 9. alfie /// 01/02/2016 / 23:15:19

  Niiiin siistii! Jihuuuu!!!

  Vastaa
  • ida365 /// 02/02/2016 / 19:11:15

   JEEEEEE!!!!

   Vastaa
 10. miffa /// 02/02/2016 / 00:50:35

  Huippua Ida!! Sugar vaikuttaa kyllä niin sun jutulta. Siis en tosiaan tiiä, mitä näkijälahjoja oon kehittäny, mutta kun postasit saaneesi uuden duunin, niin mulla oli ihan sellanen kutina, että olisit nimenomaan Sugarille menossa. Hassua :D Ja siis superia, et kämppäkin järjestyi niin äkkiä :)

  Vastaa
  • ida365 /// 02/02/2016 / 19:12:48

   JEE, se on on kyllä! :–)) Hahaa, ihanaa että tuli jostain tuollaiset vibat. <3 :'-) Kämppäasian järjestyminen on kyllä pieni ihme, niin helpottavaa.

   Vastaa
 11. Laura /// 02/02/2016 / 07:27:51

  Upeaa! Onnea ja intoa uuteen!

  Vastaa
  • ida365 /// 02/02/2016 / 19:13:50

   Kiitos!!

   Vastaa
 12. Lila Syren /// 02/02/2016 / 08:40:17

  Ihanaa, Sugarissa on kyllä tosiaan mahtavat brandit ja muutenkin mukavan oloista porukkaa!!! Onnea siis uudesta työstä! Ja onnea uuteen kotiin:)

  Vastaa
  • ida365 /// 02/02/2016 / 19:16:58

   Jihuu, niinpä!! <3 Tuu joskus käymään moikkaamassa! ;-) ja kiitos<3

   Vastaa
 13. Lemmi /// 02/02/2016 / 09:26:59

  Kaikkea hyvää sinulle uudelle työpaikalle! Koko homma kuulostaa todella upealta :) Niin ne asiat vain järjestyvät, tässä on minulla opettelemisen paikka (vähemmän stressiä, enemmän hetkestä nauttimista). Meillä on puolestaan edessä muutto Tampereelle aika lyhyellä varoitusajalla. Olemme hieman tuurilla saamassa ihanan asunnon mielestäni hyvän hintaisella vuokralla ja elämä näyttää hymyilevän. Vielä kun löytäisimme töitä niin koko paketti olisi kasassa! Vielä kuukausi sitten kaikki näytti kaoottiselta ja ahdistavalta, mutta ihmeitä tapahtuu :)

  Vastaa
  • ida365 /// 02/02/2016 / 19:22:30

   Voi kiitos!! :-* Ja hei ihanaa, Tampere on just hyvä, ihanaa että teille löytyi kiva koti! Muutto on ehkä se stressaavin juttu; koti on niin tärkeä tukikohta kuitenkin, että sen toivoo olevan mieluinen.

   Asioilla on tapana järjestyä. <3

   Vastaa
 14. anne/ 52weeksofdeliciousness /// 02/02/2016 / 09:52:47

  Mahtavaa! :) mä tulenkin ensi maanantaina käymään Sugarilla, sovin juuri treffit Sylvian kanssa. Toivottavasti nähdään silloin!

  Vastaa
  • ida365 /// 02/02/2016 / 19:28:01

   Hei jes, ihan mahtavaa, nyt mekin nähdään!! :-) Tervetuloa!!

   Vastaa
 15. Anniina /// 02/02/2016 / 10:07:19

  ihanaa!! onnea työpaikasta ja uudesta kodista ja kaikesta <3

  Vastaa
  • ida365 /// 02/02/2016 / 19:29:11

   Kiiiitos!!<3

   Vastaa
 16. JonnaH. /// 02/02/2016 / 11:35:53

  Onnea miljoonasti Ida! <3 Kämppä kahdessa viikossa Helsingistä? Varsinainen suoritus! :)

  Vastaa
  • ida365 /// 02/02/2016 / 19:31:23

   Kiitos ihana Jonna!! <3 Hahaa, en ajatellut että kaksi viikkoa on suoritus, mutta kai se tavallaan on, ainakin tässä hässäkässä ja reissujen takia jne :D huh. Ehkä nyt oli parempi hetki kuin vaikka syksyllä tai keväällä.

   Vastaa
 17. Selina / Leijonaa mä metsästän /// 02/02/2016 / 11:43:28

  ”Kun aloitin opintoni liiketalouden parissa vuonna 2011, mietin monesti, että huh, tämä ei oo mun juttu. Rahakeskeinen ala ei tuntunut heti omalta, mutta kun joskus myöhemmin tajusin, että kaikkea oppimaani voi käyttää myös itselle merkityksellisiin asioihin ja parempiin valintoihin, tuli helpottunut fiilis. Just näin tän pitikin mennä.”

  Tuohon kiteytyi paljon viisautta :)

  Vastaa
  • ida365 /// 02/02/2016 / 19:34:07

   Kiitos Selina <3

   Vastaa
 18. HANNA /// 02/02/2016 / 12:13:38

  Paljon onnea!! Tuntuu varmaan ihan huikealta, kun on saanut unelmien työpaikan. Ja muuttaminen – se on aina jotenkin niin puhdistavaa!

  Vastaa
  • ida365 /// 02/02/2016 / 19:39:20

   Joo, äläpä! Muutokset on niin hyvästä – ei sitä muuten oppisi mitään uutta tai kehittyisi. Ja KIIIIITOS!!

   Vastaa
 19. Henriikka / Aamukahvilla /// 02/02/2016 / 12:34:50

  Sä oot huikean rohkea, älyttömän osaava, sulattavan sympaattinen.

  Vastaa
  • ida365 /// 02/02/2016 / 19:41:07

   <3 Kiitos Henriikka. Oot aivan mahtava tsemppari.

   Vastaa
 20. T /// 02/02/2016 / 13:17:29

  Muutokset jännittää ja jopa vähän pelottaa, mutta silti niitä kohti kannattaa mennä rohkeasti. Ne usein antavat eniten – joko voittaa tai oppii :)

  Vastaa
  • ida365 /// 02/02/2016 / 19:42:40

   Niinpä :-) Tosin tällä kertaa ei ole pelottanut, jännittänyt hyvällä tapaa vain. :-)

   Vastaa
 21. Liisa /// 02/02/2016 / 13:52:13

  Ihana lukea tällaisista mahtavista uusista elämänvaiheista! Tosi inspiroivaa <3

  Vastaa
  • ida365 /// 02/02/2016 / 19:44:07

   Ihanasti sanottu! Mutta totta, on ihanaa myötäelää muiden muutoksissa mukana. :-)

   Vastaa
 22. Hemppe /// 02/02/2016 / 15:41:47

  Oikein paljon onnea työstä ja asunnosta, ja tervetuloa pääkaupunkiseudulle !! :) Melkein suu loksahti auki, kun luin tuon ”kämppä Helsingistä kahdessa viikossa” – vau, mielettömällä nopeudella ! :D

  ”Kun aloitin opintoni liiketalouden parissa vuonna 2011, mietin monesti, että huh, tämä ei oo mun juttu. Rahakeskeinen ala ei tuntunut heti omalta, mutta kun joskus myöhemmin tajusin, että kaikkea oppimaani voi käyttää myös itselle merkityksellisiin asioihin ja parempiin valintoihin, tuli helpottunut fiilis. Just näin tän pitikin mennä.”
  – Mä en enempää vois olla kanssas samaa mieltä ♥

  Vastaa
  • ida365 /// 02/02/2016 / 19:49:13

   Voi kiitos ihana :D En tajunnut että toi kämppäjuttu tuntuisi noin nopealta saavutukselta, haha.

   Ihanaa että tuohon kohtaan samaistuu joku muukin :-) Luulin silloin olevani ihan yksin ajatusteni kanssa, mutta myöhemmin samaa alaa opiskelleet ystävätkin ovat sanoneet samaa.

   Vastaa
 23. Veera /// 02/02/2016 / 20:24:52

  Mä arvasin tän sun uuden työpaikan heti, kun luin FB:stä sun sellaisen saaneen. :D
  Onnea uusiin tuuliin!

  Vastaa
 24. Salka /// 02/02/2016 / 20:56:58

  Onnea työpaikasta ja asunnosta :)! Voin kuvitella, että asuntoasia on ollut stressaava. Aikoinaan pyörittiin lähes..öö, kuukausi miehen vanhemmilla, kunnes saatiin se oma, yhteinen koti.

  Vastaa
 25. Kissis /// 02/02/2016 / 21:19:35

  Noni! Jos ei jättäis päiväks blogeja lukematta, niin ei tarttis yllättyä! :D Oli kiva nähdä tänään ja onnea ihan huipusta duunista! <3

  Vastaa
 26. Alva /// 03/02/2016 / 18:25:30

  Onnea uusista kuvioista! On jotenkin ihana lukea kuinka tästä tekstistä paistaa ilo ja innostus :)

  Vastaa
 27. vraa /// 06/02/2016 / 18:19:45

  Onnittelut uusista työkuvioista ja maisemanvaihdoksesta! <3 Tuli niin hyvä mieli tästä kun vaikutat niin onnelliselta ja innostuneelta :) Oon seurannut sun bloggaamista jo Puukkohuppari-ajoilta (joo, huhhuh), joten lämmittää mieltä kun näkee, miten oot elämässäs menestynyt! Superherkkiksenä melkeen tirautin kyyneleenkin myötäilosta :'D Vaikken ees tunne sua :–D Paljon onnea vielä! :)

  Vastaa
 28. Blogivuosi 2016 | 365 days with Ida /// 12/01/2017 / 09:09:12

  […] jäi hyvin mieleen tämä postaus kommentteineen, kiitos. Oli myös kiva pohdiskella vaatekaapin lemppareita ja omia ostotottumuksia ja ottaa osaa […]

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.