Tulppaanien aika

/// lifestyle, sisustusTags:

* Yhteistyössä Kauppapuutarhaliitto ry 

Heippa tyypit, ihanaa ystävänpäivää!

Kirjoittelen tätä Tampereelta – muuttohommia pukkaa vielä, mutta onneksi nyt on viimeisen kuorman vuoro. Henkilöautolla muuttaminen toiseen kaupunkiin on hullujen puuhaa, onneksi viimeinen kuorma kulkee isommalla autolla. Vanha koti on nyt puunattu puhtaaksi ja raikkaaksi ja uudessa alkaa tämän kuorman jälkeen olla kotoisaa, kun saan levittää maton paikalleen ja alkaa syödä aamupuuron ison teemukin sijaan syvältä lautaselta.

Onneksi uusi koti on jo alkanut jo tuntua kodilta, vaikka tavarat eivät olekaan olleet paikoillaan tai kaikki edes uudessa kodissa. Mulla on suloinen makuusoppi ja valoisa olohuone-keittiö, kiva pikkukylppäri ja korkeat huoneet. Ja leikkokukkia!

Tähän vuodenaikaan sopien tulppaaneja, tietenkin. Kotimaisia tulppaaneja löytää juuri nyt edullisesti niin lähikaupasta kuin kukkakaupastakin. Omia suosikkejani on valkoiset ja vaaleanpunaiset, mutta nyt ostin ystävnpäivä-teemaan sopien valkoisten sijaan punaisia. Näitä sai lähikaupasta kaksi kimppua kahdeksalla eurolla, mutta olen nähnyt jopa kolmen euron tarjouskimppuja. Isompikaan asetelma ei siis tule kalliiksi.
 

Tiesittekö, että suurin osa kauppojen tulppaaneista on kotimaisia? Ihanaa. Kotimaiset tunnistaa Sirkkalehti-merkistä. Kotimaisuudesta on muutakin iloa kuin se, että tukee kotimaista työtä; lähellä kasvatettu kukka kestää hyvin maljakossa ja se on huomattavasti ekologisempi, kuin moni eksoottinen kasvi. Maailmalla suurimmat tulppaanimaat ovatkin Suomi, Ruotsi ja Norja, kun suhteutetaan väkilukuun. Ei siis mikään ihme, että blogitkin täyttyvät kevään tullen tulppaaneista.

Kun tulppaaneista haluaa pitää erityisen hyvää huolta ja nauttia niiden kauneudesta pitkään, kantsii vesi vaihtaa pari kertaa viikossa ja leikata kukkien varsiin uusi imupinta vettä vaihtaessa. Vettä ei kannata myöskään laittaa liikaa, tai tulppaanit saattavat alkaa kasvaa pituutta ihan hullua tahtia – tiedättekö sellaiset maljakosta kauas kurkottelevat tulppaanit? No, ne ovat vain saaneet vähän liikaa vettä. Lisää hoito-ohjeita täällä.

Onneksi löysin kodin Helsingistä näinkin nopealla aikataululla ilman järjettömiä kompromisseja. Pelkäsin, että joudun muuttamaan kauas kantakaupungista tai johonkin pimeään kopperoon, jossa ei ole suihkua tai kunnollista hellaa. Sellaisiakin oli nimittäin tarjolla. Monista jutuista voin kyllä tinkiä, mutta myönnän, että olen älyttömän iloinen, että mun uudesta kodista löytyy leveät ikkunalaudat. Kukat ja yksittäiset esineet näyttävät niin kivalta ikkunalaudalla.

6 kommenttia

 1. Avatar EevaRG /// 14/02/2016 / 12:23:06

  Tulppaanien kotimaisuusaste tuli mulle aivan yllärinä. Ehkä siitäkin saisi hyvän syyn joskus ilahduttaa itseään niillä. :)

  Vastaa
  • ida365 ida365 /// 14/02/2016 / 12:38:04

   No todellakin! :-) Mäkään en tiennyt, kiva juttu.

   Vastaa
 2. Avatar Maija / Kivipuuteri-kosmetiikkablogi /// 14/02/2016 / 12:51:20

  Tulppaanit ovat niin kauniita! Ja itsekin ilahduin, kun huomasin että lähikaupassa oli vain kotimaisia tulppaaneita :)

  Vastaa
  • ida365 ida365 /// 14/02/2016 / 13:01:43

   Joo, tosi kiva juttu! Monet muut tulee kauempaa, joten tulppaanisesongissa on ihana suosia suomalaista.

   Vastaa
 3. Avatar Jenni New life /// 15/02/2016 / 11:35:10

  Musta on ihanaa ostaa kotiin tulppaaneja ja asetella niitä moneen eripaikkaan. Ne ilahduttavat niin paljon pelkällä olemassa olollaan ja kauneudellaan. Mä tiesin, että kaupoissa on paljon kotimaisia tulppaaneja, mutta en ole koskaan tajunnut, että suurinosa on kotimaisia, mahtavaa!

  Vastaa
  • ida365 ida365 /// 17/02/2016 / 21:14:57

   No äläpä! Mullakin on pikkumaljakoissa osa ja osa isossa :-)

   Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.