Klassikot

muoti
8 kommenttia

Koska korkkareita on välillä vaikea löytää kolmevitosina, ajattelin vinkata teille näistä Biancon mokkanahkaisista korkkareista*. Näitä löytyy koossa 35 – mustien lisäksi myös harmaina ja sinisinä. Tekis vähän mieli tilata nämä harmainakin, sillä malli on tosi hyvä, korko tuntuu jalassa suorastaan mukavalta ja malli tuntuu sopivan moneen asuun. Musta mokkanahka näyttää kivalta ja tukeva tolppakorko on klassisen kaunis ja mulle ominaisempi, kuin ohut korko. Muut kolmevitosia käyttävät; oletteko bongailleet viime aikoina kivoja kenkiä jostain? Tuntuu, että silloin kun pitäisi löytää nopeasti tietynlaiset kengät omassa koossa, on tehtävä ihan mahdoton. Joten ottaisin mielelläni kaikki mahdolliset vinkit vastaan. Täällä muutamat aiemmat vinkkini.

* -merkitty on affiliate-linkki

Lisää luettavaa

Kesäkuulumisia

NUARSWIM – vastuullisempi uimapuku

Vertailussa Patagonian ulkoiluhousut x3

The Knotty Ones

Esittelyssä vastuullinen neulebrändi: The Knotty Ones

Kommentit

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 1. Moikka Ida. Tiedän, että tykkäät panostaa eettisiin ja laadukkaisiin vaatteisiin, joten ajattelinkin kysyä: olisko sulla vinkkejä nämä kriteerit täyttävistä merkeistä, joilla olisi kokoja myös pienikokoisille naisille? Harmittavan usein koot tuntuvat jäävän siihen S-kokoon, joka on vähän turhan suuri xs-kokoiselle, jos haluaa oikeasti hyvin istuvan vaatteen. :/

  1. Heippa Anne! Voi kun voisinkin sanoa suorilta että tiedän :—( tämän kanssa itsekin painin, sillä sopivia xs-kokoisia (jotka oikeasti ovat xs eikä esim vastaa s:ää kokomerkinnästä huolimatta) on vaikea löytää eettisistä ja laadukkaista vaatesarjoista. Olen tästä jutellut parin valmistajan kanssa ja syy on usin yksinkertainen – niin pienille vaatteille ei ole tarpeeksi kysyntää. Usein suomalaiset fiksut vaatemerkit on suunnattu keski-ikäisille naisille ajatellen, että heillä on varaa kuluttaa. Tämän takia kannattaa kysellä ja avata suunsa jos jonkun kotimaisen merkin vaatteet kiinnostaa jne :-) palautteen myötä tämäkin toivottavasti joskus muuttuu.

   Mutta! Onneksi jotain löytyy ;-) omia suosikkejani on R/H (mekot on ainakin napakan mallisia, neuleet toimii myös. Alaosista en osaa sanoa) ja Arela – mulla on niiltä vain t-paita ja veloursametti-college mutta niissä koot ovat olleet fiksuja ja sopivia. Myös neuleet ovat olleet hyvän mallisia.

   Eettisten vaatteiden kohdalla on myös vielä se pointti, että en itse useinkaan löydä omaa silmääni miellyttäviä vaatteita – eikä ole mitään järkeä ostaa vaatetta jota ei todella himoitse/tarvitse, ne jää vain käyttämättä eikä siinä eettisyys enää sitten painakaan. Tämän vuoksi panostan materiaalien suhteen laatuun, jotta tuote olisi siinä mielessä ekologinen, että se kestäisi mahdollisimman kauan käyttöä sitten edes.

   American Apparellilla on pienet koot, mutta tästä yrityksestä ollaan toki montaa mieltä, vaikka vaatetuotanto itsessään ekologista olisikin. Ei tuu nyt heti mieleen muuta, koetan muistaa palata tähän jos keksin lisää merkkejä! Surkean lyhyt lista :–(

   1. Moikka,

    kiitos vastauksestasi tosi paljon. Ihanaa, että jaksoit pohtia ainakin muutaman merkin tuohon kuitenkin. :) juurikin tuo kokomerkintä xs, joka vastaa käytännössä kokoa s on harmittanut itseäni aivan valtavasti. Täytyy nyt sitten todella ihan rohkeasti tutustua R/H:n mallistoon, kiitti!

 2. Moi! Kenkämyyjänä halusin tulla vinkkaamaan, että monista Tamariksen kengistä on usein saatavilla 35 kokoa, varsinkin avokkaista. Lisäksi Ten Points merkki tekee usein kolmivitosia jotka tosin toisinaan ovat vähän reiluhkoja :/ En tiedä voiko vaikuttaa tarjontaan Helsingissä mutta mielenkiintoinen fakta on että Pohjois-Suomessa on enemmän pienijalkaisia.

  1. MITÄÄ! :D oikeestikko!? Noo, Tampereellakaan ei ollut koskaan kolmevitosia mistään, oon ostanut suurimman osan kengistäni netistä kun kaupoissa ei vaan oo kolmevitosia valikoimissa :s Tamarikselta oon joo joskus kokeillutkin jotain avokkaita – nättejä perusavokkaita Tamariksella ainakin on, muuten en osaa sanoa löytyykö sieltä mun tyylisiä, mutta ihanaa että on kokoja! Ja Ten Pointsilta näinkin jotain nättejä nilkkureita netissä syksyllä, pitääpä pitää tuo merkki kans mielessä! Kiitti vinkeistä ja hauskasta faktasta :D

  1. JOOO! Niillä on jotain tosi kivoja, osa ei ehkä niin laadukkaasti viimeisteltyjä mut nää ainakin on superjees!

   Hei pits, just löysit upeet samsoet???