Muina grillimaistereina

ruoka
59 kommenttia

* Yhteistyössä Asennemedia ja Lidl 

Yksi kesän parhaita juttuja on ehdottomasti ulkona syöminen. Niin paljon kuin tykkäänkin syödä ravintoloissa ja herkutella terasseilla, on kaikista parasta grillailla kotikotona perheen tai kavereiden kanssa. Ensin valmistella ruoka porukalla, sitten hengailla ulkona grillaajan seurana, kattaa pöytä ulos  ja herkutella ulkoilmassa. Ruoka maistuu niin hyvältä ulkona!

Tämän kesän grillikausi korkattiin porukoiden luona pari viikkoa sitten ekojen todella lämpimien päivien helliessä. Päästiin yhteistyön merkeissä herkuttelemaan Lidlin Grillimaisteri-tuotteilla. Lidlissä tuli käytyä ruokaostoksilla etenkin Tampereella asuessa, sillä hedelmä- ja vihannesvalikoima on loistava ja edullinen. Lidl oli tuolloin yksi isommista lähikaupoistani, mutta Grillimaisteri-tuotteet tulivat tutuiksi vasta nyt.

Grillimaisteri-tuotteissa on mistä valita. Kasvissyöjälle löytyy paljon vaihtoehtoja, lihaa on luonnollisesti useaa eri sorttia, kaloista löytyy mm. kirjolohta pintamaustettuna sekä Spicy Thai ja Smoky Cola -lohimedaljongit, on mausteita, kastikkeita, lisukkeita ja grillailutarvikkeita. Yksinkertaisia ja laadukkaita tuotteita, joista valmistaa nopeasti herkulliset grilliherkut. Osan tuotteista on suunnitellut Hans Välimäki. Kaikki Grillimaisteri-tuotteet löydät täältä, vihanneksia lukuunottamatta.

Me päätettiin testata kirjolohi, joka on saanut makua mm. omenasta, limestä, sitruunasta, roseepippurista ja tillistä ja lohen kaveriksi valmistettiin perinteisiä maisseja, juustolla täytettyjä herkkusieniä sekä grillikasviksia ja salaattia.

Äidin maissinleikkuuta seuratessani tajusin, miksi Lidlistä saa myös valmiiksi puolitettuja maissitähkiä – erittäin kätevää! :-D

Grillikasvikset valmistuivat kätevästi grillialustan päällä. Kasvisten seassa on valmiiksi ekstra-neitsyt-oliiviöljyä, mutta kasviksia on helppo maustaa oman maun mukaan. Mustapippuri ja ripaus suolaa toimivat aina.

Valkosipuli-basilika-sulatejuusto oli kivaa vaihtelua tutulle sinihomejuustolle.

Lidlin kotimainen Veikko lime cut -olut maistuu olut-aloittelijallekin. Raikas ja kesäinen.

Grilliruoan kaverina pitää aina olla jotain raikasta, vähintäänkin salaattia. Kesän varmoja merkkejä on kevätsipuli – se on ihan parasta salaateissa ja leivän päällä.

Näihin ruisnachoihin jää koukkuun! Valkosipuli-yrtti nousi omaksi suosikikseni.

Grillimaisteri-tuotevalikoimasta löytyy kattava määrä erilaisia kastikkeita ja jälkimarinaideja, joiden ideana on maustaa paistettu liha vasta jälkikäteen. Salsatyyppinen Devil’s Salad nousi suosikikseni ja sopi hyvin myös ruisnachojen kaveriksi. Myös karamellisoitu sipuli-chutney keräsi kehuja. On muuten tosi kiva, että Lidlin Grillimaisteri-tuotteista näkee helposti, mitkä herkuista on  kotimaisia. Todella suuri osa, ilahduttavaa.

Grilliherkkujen jälkeen helpoin ja herkullisin kesäherkku on hedelmäsalaatti tuoreista hedelmistä ja marjoista. Kantsii kurkata myös tuoreet yrtit; minttu ja sitruunamelissa sopiva loistavasti raikkaiden hedelmien kaveriksi. Jos haluaa, voi hedelmäsalaatin kaverina tarjota kermavaahto-rahka-sekoitusta tai jäätelöä tai sorbettia.

Entäpä mitkä ovat teidän grillausbravuurinne? Kerro kommenteissa ja osallistut arvontaan, jonka voittaja voittaa 70 € arvoisen tuotepaketin Lidlin Grillimaisteri-tuotteita (arvontapalkinto sopii kasvissyöjälle)! Osallistumisaikaa 7.6.2016 klo 23:59 asti. Julkaisen voittajan nimen blogin Facebook-sivuilla ja olen voittajaan yhteydessä henkilökohtaisesti.


Seuraa Bloglovinissa & Facebookissa.

 

Lisää luettavaa

Vegaaninen pavlova

Vegaaninen pavlova

Gluteeniton pizzapohja (pellillinen)

Metsäkylvyssä

sieniohratto

Sieniohratto, uusi arkiruokalemppari

Kommentit

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 1. Ihana grillattu parsa sekä tietenkin täytetyt herkkusienet! <3

 2. Meidän perheen grillibravuurit on perinteisten makkaroiden lisäksi broilerin fileet, uunikasvikset mausteilla, herkkusieniä juustolla ja pekonilla ja tietenkin maissia kylkeen. :)

 3. Meillä grillataan mm. Wheatyn tai Poutun kasvisnakkeja, tofua viipaleina, halloumia, bataattia ja perunaa, kasviksia viipaleina tai vartaina. Kasviksista grilliin laitettavia lemppareita ovat kesäkurpitsa, grillitomaatti, munakoiso, herkkusienet ja maissi. Lisämakua ruokiin saa mm. erilaisilla salsoilla, paholaisenhillolla, tsatsikilla, pestolla jne. Jälkkäriksi grillataan tuoretta ananasta tai banaania.

 4. Makkarat, halloumi, täytetyt herkkusienet ( pekoni, tuorejuusto)

 5. Viini ! Iskä grillaa, ma en osaa mutta osaan valkata viinit sitäkin sukkelampaan :—-)

 6. Herkuin grillistä saatava on kasvis-juustonyytit!Voi vaihdella sisältöä mielen mukaan, jolloin ei ikinä kyllästy!

 7. Itse kasvissyöjänä on tullut väsäiltyä kasvisvartaita jo monen monta vuotta, muiden syödessä lihaa. Grilliruokien kaveriksi sopii salaatti, jossa on käytetty mansikoita ja halloumia :)

 8. Kasvisnyytit, jotka on kääritty folioon on superherkkua ja helppoja! Tänä kesänä ois aikomus testailla enemmän vegaanisia grilliherkkuja, esim. korvata tuorejuusto jollain vegaanisella vaihtoehdolla noissa nyyteissä. Sit tietysti tofua, kasvismakkaroita tai seitania. Tykkään kans itse siitä, että pöydässä on aina joku raikas salaatti grilliruokien lisukkeena. Nam, nyt tekee mieli ruokaa :–D

 9. Mä en juuri pääse grillailemaan muuten kuin kotikotona. Siellä maistuu kyllä kaikki! :) mutta aika parasta on kyllä jossakin metsäretkellä nuotiolla grillattu (tai mustutettu) aitonakki :D

 10. Omat grillilempparit ova ehdottomasti herkkusienet Aura-juustotäytteellä, grillattu tuore ananas, halloumi sekä myös muut grillatut kasvikset kuten kesäkurpitsa.
  Teriyaki-marinoitu lohi grillissä on myös aivan huippuhyvää!

 11. oi, grilliherkkuja! bravuureja tai kestosuosikkeja ovat taco-sulatejuustolla täytetyt herkkusienet pekoniin kääräistynä, sekä halloum-juusto joka nautitaan vesimelonin kanssa. Myös jälkiuunisiivut grillattuna ja voilla ovat kesäherkku!

 12. Meillä grillataan milloin milläkin täytettyjä sieniä, halloumia sekä kasvisnyyttejä. Onnea ovat myös yhä lisääntyvät vegaaniherkut! :) Kiitos Ida suloisesta blogista!

 13. Kerrostaloasunnossa ei valitettavasti pääse kovin usein grilliherkuista nauttimaan, mutta koti-kotiin mennessä iskä onneksi usein loihtii herkullisia grilliruokia :—) Olen haaveillut kesäisistä juhlista, joissa olisi hauska grillata yöpalaksi vaikka hot doggeja ja munakoiso-vuohenjuusto hamppareita, ne ehkä on minun grillausbravuurit.

 14. Meillä grillataan usein halloumia, koska se maistuu koko perheelle sekä myyttejä, koska niitä voi vaurioita kasviksilla (tai lihalla) jokaiselle ruokailijalle sopivaksi Tulipas muuten nälkä tätä postausta lukiessa

 15. Grilliin kuuluu kasvisvartaiden lisäksi ehdottomasti halloum!

 16. Meidän perheen grillausperinteeksi ovat nousseet perunanyytit! Folion sisään pakasteperunasuikaleita ja kaveriksi jotain herkkua tuorejuustoa, nam <3

 17. Munakoisot ja kesäkurpitsat kunnon herkkusalaatin kanssa :-) vois ehkä vähän kehitellä jotain uutta :D

 18. Täytetyt herkkusienet on aina ihan must grillatessa! Ah, tulipas nälkä.. Niin herkullisen näköisiä koko postaus täynnä!

 19. Oon ihan onneton grillaamisen suhteen, mutta jos olis joku bravuuri se olis varmaan kasvishässäkkä halloumin kera.

 20. Herkkusienet, joissa täyttee Koskenlaskija voimakas tai Aura ja halloumi. Nam!

 21. Halloumi, kasvisvartaat, täytetyt herkkusienet ja salaatti kuuluvat minun grillimenuuni :) Tänä vuonna voisi kyllä kokeilla jotain uutta juttua myös, kun vaan keksisi mitä :D

 22. Hälsäns Kökin soijanakit grillattuina kera vihiksen eli kasvis”liha”piirakan ja väliin esimerkiksi sinappia, mutta mä laittaisin myös noita Lidlin juttujakin kokeiluun, vaikuttaa hyviltä. Oli ainakin viime viikonloppuna pirun herkullista mökillä pienen ahertamisen jälkeen, ulkona muutenkin maistuu parhaalta kaikki! Myös halloumi on nam grillattuna!

 23. Kyllä mä halloumiin tai täytettyihin sieniin taidan kallistua. Nam.

 24. Oma lempparini on just täytetyt herkkusienet. Esim vuohenjuuston kanssa ihan superhyvää. Perheen kanssa tehdään yhdessä folionyyttejä, jokainen saa laittaa täytteeksi mitä haluaa.

 25. Kasvisnyytit, halloumi ja ihan superherkku ananas!! muistan kun lapsena isä teki aina skewers’jä (mikä se on suomeksi? grillivarras?) johon tuli siis tikkuun grillimakkaraa, balkan-makkaraa, gotleria ja pekonia ja viherosiona ehkä maksimissaan yksi kirsikkatomaatti päähän xd nyt on vähän kasvispainotteisemmat eväät jopa porukoillakin, oon saanut vanhemmat ihastumaan maissiin, herkkusieniin ja ihan perus tomaattiin ja sipuliin grillattuna :-)

 26. Kasvisvartaat. Lisäksi kanaa, maissia ja raikasta salaattia, nam!

 27. Mun bravuuri on varmaan tylsä ja perinteinen herkkusienet joihin tuorejuustotäytettä ja pekonia ympärille, nam! :)

 28. Mulla ei oo bravuuria, mutta ihan perus broilerinleikkeistä tykkään tällä hetkellä eniten :)

 29. Kasvisvartaat ehdottomasti! Avainsana on huolellinen yön yli marinadissa uittaminen. :D

 30. Itse grillailen perus makkaraa, lihavartaita ja ananaspaprikavartaita.

 31. Grillatut tomaatit on ikuinen lemppari, niin yksinkertaisia kun onkin! :D

 32. Possun sisäfilettä kokonaista maustan marinadilla ja grillaan kokonaisena pötkönä. On tosi hyvää. Mukaan tarpeellisten tuotteitten arvontaan.

 33. Miun suosikkeja on herkkusienet aurajuustolla, halloumi, soijanakit hunajasinapilla ja perunasalaatti uusista perunoista, tillistä, suolakurkuista ja kapriksista. Tykkään grillailla pääosin kasviksia kuten munakoisoa, maissia ja sipulia sekä tomaatteja. Myös tuore ananas sitruunamehulla on ihanaa <3 Lidlin Grillimaisteri-tuotteita tekisi mieli kokeilla, tuotteet vaikuttavat laadukkailta ja mukavaa, että tarjolla on niin paljon kasvissyöjille sopivia vaihtoehtoja.

 34. Mun suosisiksi on noussu tänä kesänä grillattu halloumi! ♥__♥ lohi maistuu myös taivaalliselle grillistä, ai että mikä grilliruokahimo nyt iskee…

 35. Bravuurini on grillattu lohi grillattujen kasvisten kuten paprikan ja sipulin kanssa. Aterian kruunaa öljyin ja tuorein yrtein maustetut uudet perunat :)

 36. Grillattu, tuore ananas! Ai jumpe kun herahti vesi kielelle jo pelkästä ajatuksesta! :–D

 37. Tänä kesänä olen ensimmäistä kertaa kokeillut parsaa ja pekonia, ja täytyy sanoa että oli todella hyvää :)

 38. Bravuurina ja vakiogrillattavana on ehdottomasti kesäkurpitsa ja täytetyt herkkusienet!

 39. Siis täytetyt herkkusienet jakaa ihmiset niiin eri koulukuntiin :D Monta kertaa kinasteltu kaveriporukalla, että miten nää nyt täytetään. Mun mielestä parasta on valkosipulibonjour ja kääritään folioon, thats it!

 40. Tykkään tehdä erilaisia vartaita. Kasvisvartaat ja kanavartaat ovat lemppareitani :)

 41. Mun bravuureihin tai oikeastaan suosikkeihin kuuluu grillattu puolikas tomaatti jonka maustan sokerilla, suolalla, mustapippurilla ja kuusenkerkällä (parhaita ne pienet silmut mutta myös muussa muodossa käy). Toinen lemppari on valkosipulinipun, siis kokonainen nippu jossa kaikki kynnet paikoillaan, grillaaminen puoliksi leikattuna miedolla lämmöllä! Iisejä ja niin maukkaita herkkuja jotka kylläkin näin tekstin muodossa kuulostavat aika erikoisilta :)

 42. kasvisnyytit ovat bravuurigrillattavaani – bataattia, kevätsipuleita, paprikaa, jääkaapin jämävihannekset, suolaa, pippuria ja nautiskelua!

 43. Ehdottomasti parasta on vanhempieni pihanuotiolla grillattu lohi, mutta omassa kotigrillissä tykkään valmistaa mm. täytettyjä herkkusieniä, halloumia ja vegemakkaroita. :)

 44. Mun grillibravuuri on kasvisnyytit: laitan folion sisään esim. paprikaa, kesäkurpitsaa, kevätsipulia, pikkutomaatteja ja mausteita. Näiden lisäks paahdan jotain hyvää juustoa, namnam!

 45. Voi että tulee nälkä näitä kuvia katsellessa :D Kyllä munkin bravuuri on täytetyt herkkusienet, tosin viimeksi tein K-ruoan ohjeella tosi hyviä marinoituja herkkusieniä :-)

 46. Nektariinit,ananas,halloumi ja muidenkin hehkuttamat herkkusienet.Oikeestaan grillailussa kaikki (paitsi liha käy),jo pelkkä grillin tuoksu tuo niiiiin kesäfiiliksen :)

 47. Parsa & haukifileet grillailtuna, m-mm. Muuta ei Kesäillan ruokahetki kaipaa – mitä nyt freesin valkkarin!

 48. Ehdottomasti parsa sekä sinihomejuusto-pekoni-herkkusienet! Myös maissia ja halloumia löytyy usein grillistä :–)