Kesän suosikkituoksut

kauneus, luonnonkosmetiikka
4 kommenttia

Heippa tyypit!

Terkkuja mökiltä – vietän täällä tänä vuonna hyvin lyhyeksi jäävää kesälomaani – sen vikoja päiviä, jos tarkkoja ollaan. Sää ei tänään helli, joten ehdin tässä automatkan aikana näpytellä teille vinkkauksen mun suosikeista, mitä tulee luonnollisiin hajuvesiin. Oon löytänyt ihanan kesätuoksun!

Ollaan nimittäin matkalla Keskisiltä takaisin mökille, hahah, mökkireissujen kohokohta :–D Petyin vähän luonnonkosmetiikkavalikoiman vähäisyyteen, mutta löysin kivan Marimekon kangaskassin.

Mutta joo, nyt ne tuoksusuositukset:

Honoré des Présin Vamp à NY* on ollut suosikkini pitkään; se ei oikeastaan ole yhtään idamainen tuoksu, mutta sitten taas toisaalta on. Se ei muistuta mitään muuta hajuvettä, jota olen käyttänyt. Voimakas ja urbaani, tästä olenkin vinkannut aiemminkin.

Bohon Goa-hajuvesi taasen on täydellinen kesätuoksu; se on makea ja tyttömäinen, tuoksusta tulee mieleen ulkomaanmatkat ja päivettynyt iho. Goassa on Tiaran kukkaa (samaa kuin Acorellen Absolu Tiare -tuoksussa, josta tykkään myös kovasti!), kookosta ja vaniljaa. En yleensä innostu näin makeista tuoksuista, mutta tämä on suloinen kesätuoksu. Bohon tuoksu on myös verrattain kovin edullinen; 32,50 € Hyvinvoinnin tavaratalossa. Livenä näitä voi nuuhkia vaikkapa Nudgessa, jossa alunperin ihastuin tähän tuoksuun.

Kumpikin näistä tuoksuista sopii vegaaneille. Oletteko te löytäneet luonnollisia tuoksulemppareita? Tuntuu, että valikoimat alkavat pikkuhiljaa kasvaa, mutta luonnollisia tuoksuja ei silti ole turhan paljoa tarjolla. Netistä voisi tietty tilailla, mutta tuoksuhan pitää päästä nuuhkimaan ennen ostopäätöstä.

* -merkityt affiliate-linkkejä. Bohon tuoksu saatu blogin kautta. 

Lisää luettavaa

Skinimalism – helposti reagoivan ihon pelastus

herkan ihon luonnonkosmetiikka

Luonnonkosmetiikkaa herkälle iholle

Kesäiset luonnonkosmetiikkasuosikit

moi forest kokemuksia

Moi Forest tuo metsän hyvät mikrobit iholle

Kommentit

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 1. Honoresin Sexy Angelic (haihtuu vaan aika äkkiä). VIS:n Bombshell on niin ihana, et jos en loman loputtua löydä luonnolisempaa (parempaa) vaihtoehtoa, niin ostan ihan normina :D
  Eteerisistä öljyistä sekottelen YlangYlangia ja vaniljaa, Ylang on niin voimakas, että kantaa itsessään iltaan saakka. Tilasin Etsystä Havaijilaiselta kotikutoiselta parfyymarilta Chanelvitosta vastaavan omatekoisen, johon ympättiin lisä-Ylangia, ja alun sofiskoitumis-epäilyn jälkeen tuoksu nousi iskuksi.
  Sitten löytäilin jostakin virolaisesta parfyymi-nettikaupasta ihania alkuperäiseen parfyymintekoon perustuvia öky-parfyymeja. Livenä vaan pitäs tosiaan testaa :P
  Tartun karkkimaisiin, vietteleviin ja voimakkaan vaniljaisiin, mikään hentoilu ei kanna. Tartteisin _huumaavan_ päiväkausia kestävän tuoksun (jossa leijua), ja tää on se sama ongelma, jonka koen (luonnonkosmetiikan) meikkien suhteen (siks mulla on ripsienpidennykset)… Joku päivä kaikki on täydellistä :D

  1. Ahhh, jooo! Ylang Ylang on viettelevä ja ihana, mutta siiiiis huh miten kiinnostavalta kuulostaa Etsyn havajilainen parfyrmööri!! Ja tietotaito Virossa, vitsit, en tiennyt että siellä on hajuvesiasiantuntemusta? Ihanaa.

   Hah jooo, luonnontuoksut ei kyllä pysy niin kauaa mitä synteettiset. Siihen on varmaan joku looginen selitys?

   1. Synteettisten tuoksujen valmistuksessa käytetään jotain petrokemiajätteitä-yms-jne, jotka toimii sekä tuoksujen viejinä, tuoksuina itsessään, että niiden kiinnittäjinä (tai kaikkia samaan aikaan: tuoksu ite saadaan aikaan keinotekoisesti). Lienee samaan kategoriaan keinokemian säilöntäaineiden ja epäluomu-ruokien yms säilyvyyden suhteen.
    Luonnollisissa tuoksuissa käytetään eteerisiä öljyjä ja alkoholia, jotka ei itessään kanna kuukausikaupalla tjsp (luonnolliset tuoksut _elää). Mut ihan varmaan tulevassa keksitään parannusta näihinkin :)

    Löysin ton etsyläisen ap instagrammista, jossa toimii kauppansa nimellä. Kauppa ite on tää: https://www.etsy.com/shop/PurePresence?ref=l2-shopheader-name
    Tää parfyrmööri tekas mulle deonkin, johon sai ite valita tuoksut (vanilja-ylang; ko deosta kiinnostuin alunperin, kehuttu kun oli). Eli kustomointimahis on se paraimpiin luettava pointti. Hyvä palvelu ja vastailee kysymyksiin nopsaa ja huolella, tosi innoissaan alastaan ja unelma-fismastaan :D
    Lähetti vielä pyydettyäni lahjaksi merkittynä, niin ei paketin tullissa käyntikään vienyt harmaita hiuksia :P Mm noie ruusuista moskiittokarkotinta kiinnostas koettaa, luonnonkosmetiikassa kun on hintsusti kökköjä vaihtoehtoja tullu vastaan…

 2. Tuo Honoré des Présin Vamp à NY on oma suoaikkini myös. Ihan eka Honoren tuoksu oli mulla se porkkanan tuoksuinen Love les Carottes tms., johon ihastuin kun oli niin säväyttävän erilainen. Ja etenkin näiden pakkaukset on ihanat :)

  Arkikäytössä mulla on Acorellen tuoksut olleet jo parisen vuotta. Samoin hiljattain tutustuin Weledan uusiin Jardin de Vie -tuoksuihin, niissäkin on omaan makuuni aivan ihanat pakkaukset ja tuoksut sopivat kivasti niin arkeen kuin juhlaankin.